Skandal iza FDA-ovog lažnog odobrenja Pfizer cjepiva

William
30 komentara

Regulator američke vlade za lijekove, Uprava za hranu i lijekove, upravo je objavio da je izglasao potpuno odobrenje za mRNK genetsko cjepivo Pfizera i BioNTecha, ili to ipak nisu učinili? Taj navodni novi status Bidenova administracija i mnoge države i tvrtke koriste za nametanje obveznih cijepljenja. Ozloglašeni Bidenov savjetnik za COVID, Tony Fauci iz NIAID-a, koristeći se tom odlukom, poziva na obvezno cijepljenje na državnoj razini.

Ono što se ne otkriva je prljava rupetina ispunjena korupcijom i sukobima interesa između FDA-e i velikih farmaceutskih kompanija, uključujući Pfizer, koje stoje iza hitnog odobrenja. Ne radi se o potpunom odobrenju Pfizerovog cjepiva, samo je pravno drugačije definirano cjepivo BioNTecha.

Posljednji pečat odobrenja?

23. kolovoza, kada je FDA objavila potpuno odobrenje za genetski modificiranu tvar Pfizer mRNK stavljen je posljednji pečat odobrenja. No baš i nije, kad se prouče cjeloviti radovi FDA-e. Fauci, čiji NIAID ima financijski interes za cjepivo, nazvao je odluku FDA-e kao “posljednji pečat odobrenja”. Međutim, to je sve samo ne konačna ili nepristrana, znanstvena rigorozna medicinska procjena. Umjesto toga, to je politički motivirana odluka FDA-e koja je korumpirana izvan mašte većine ljudi.

Povlačeći svoju izjavu iz 2020. godine o tome da će održati normalna saslušanja savjetodavnog odbora FDA-e s neovisnim stručnjacima kako bi raspravljali o Pfizerovoj aplikaciji za potpuno odobrenje, sada je FDA za British Medical Journal rekla da ne vjeruju da je sastanak potreban prije davanja punog odobrenja nečega što je najkontroverznije cjepivo u modernoj povijesti. BMJ citira Kim Witczak, zagovornicu sigurnosti lijekova koja je predstavnica potrošača u Savjetodavnom odboru FDA-ove Savjetodavne komisije za psiho-farmakološke lijekove: „Ovi [FDA] javni sastanci su imperativ u izgradnji povjerenja, posebno kada su cjepiva munjevitom brzinom došla na tržište u hitnim slučajevima.”

Witczak je nastavila s alarmantnom napomenom: „Već je zabrinjavajuće da se potpuno odobrenje temelji na podacima vrijednim 6 mjeseci, unatoč kliničkim ispitivanjima predviđenim za dvije godine. Ne postoji kontrolna skupina nakon što je Pfizer ponudio proizvod sudionicima placeba prije završetka ispitivanja. Pfizer testovi uništili su njihovu vlastitu kontrolnu skupinu! Njegovo šestomjesečno uvođenje mRNK uboda širom svijeta rezultiralo je katastrofalnim nuspojavama koje su potpuno službeno zanemarene. Je li to “znanost”, dr. Fauci?

Odbijanje FDA-e i njezine vršiteljice dužnosti direktorice Janet Woodcock da sazovu Savjetodavni odbor za lijekove radi rasprave o odlukama Pfizera i BioNTecha još je šokantnije jer su u lipnju tri člana tog istog povjerenstva dali ostavku u znak protesta zbog zanemarivanja u drugom odobrenju za lijekove. Mreža NPR izvijestila je: “Tri stručnjaka sada su podnijela ostavke na savjetodavno povjerenstvo Uprave za hranu i lijekove nakon što je agencija odobrila Alzheimerov lijek pod nazivom Aduhelm protivno željama gotovo svih članova Odbora.” Jedan od trojice, dr. Aaron Kesselheim, u pismu ostavke Savjetodavnog odbora FDA-e (10. lipnja 2021.), napisao je:

“I za eteplirsen i za Aducanumab, odluke administratora FDA-e u pogledu zanemarivanja jasnih preporuka Savjetodavnog odbora dovele su do njihovog odobravanja dva vrlo problematična lijeka koji nude malo dokaza o tome da bi  ti lijekovi imali značajnu korist za pacijente… S eteplirsenom, AdComm (Savjetodavni odbor) i FDA-e vlastito znanstveno osoblje izvijestilo je da nema uvjerljivih dokaza da je lijek djelovao; vodstvo FDA-e oborilo je obje skupine…“

Sada je odbijanje FDA-e u pogledu sazivanja svog savjetodavnog povjerenstva za odluku o Pfizeru još više zapanjujuće s obzirom na činjenicu da su vladini Centri za kontrolu bolesti (CDC) u svojoj službenoj banci podataka VAERS, za bilježenje negativnih učinaka cjepiva, zabilježili 8.508 izvještaja o smrtnim slučajevima nakon mjerenja Pfizera mRNA u posljednjih sedam mjeseci, broj više nego za sva cjepiva zajedno u posljednjih 30 godina. Uskraćivanjem javne rasprave FDA je izbjegla bilo kakvu raspravu o ovim alarmantnim brojkama smrtnosti, a kamoli desetke tisuća ozbiljnih nuspojava, uključujući srčane udare, krvne ugruške, pobačaje, trajnu paralizu nakon uboda Pfizer-BioNTech. Javna izjava Faucija prije odobrenja da je to očekivao također ima neetički utjecaj, ali to je najmanji zločin.

Lažirano dopuštenje

Čini se da je FDA izvršila pametan trik u kojem je donijela zasebne presude za cjepivo Pfizer Inc.-BioNTech koje se široko koristi u SAD-u, te još jednu presudu za slično cjepivo Pfizerovog njemačkog partnera i programera mRNA platforme, BioNTech iz Mainza. Samo je BioNTech dobio odobrenje FDA-e, ali je uvjetovan završetkom niza daljnjih testova na odabranim skupinama, uključujući dojenčad, trudnice i mlade do 2027. godine. Američko cjepivo, cjepivo Pfizer-BioNTech Covid-19, dobilo je samo proširenje Odobrenja za hitnu uporabu (EUA), nije potpuno odobrenje!

U svom posebnom pismu Pfizeru, FDA je navela:

“… Dana 23. kolovoza 2021., nakon što je zaključilo da je revizija ovog EUA -e primjerena radi zaštite javnog zdravlja i sigurnosti prema odjeljku 564 (g) (2) Zakona, FDA je ponovno izdala pismo od 12. kolovoza 2021. (Hitna upotreba) autorizacija u cijelosti s uključenim izmjenama kako bi se razjasnilo da će EUA ostati na snazi za cjepivo Pfizer-BioNTech protiv COVIDA-19 za prethodno odobrene indikacije i uporabu …“

U fusnoti u pismu, FDA priznaje da postoje dva pravno odvojena entiteta i cjepiva-Pfizer-BioNTech Covid-19 Vaccine i BioNTechGmbH iz Mainza s vlastitim cjepivom trgovačkog naziva Comrinaty. FDA piše da su “proizvodi pravno različiti s određenim razlikama…” Pravno različiti znači dva zasebna cjepiva. Ako smatrate da je ovo zbunjujuće, to bi trebalo biti. Samo prema odluci EUA-e Pfizer je trenutno izuzet od odgovornosti za cjepivo. Neki odvjetnici nazivaju lukavstvo FDA-e klasičnom taktikom “mamca i zamjene”, oblikom prijevare.

Američki stručnjak za cjepiva i stručnjak koji je sudjelovao u razvoju mRNK, dr. Robert Malone, optužio je FDA-u da igra “birokratsku igru školjki” uz njihovo navodno rano odobrenje cjepiva Pfizer Covid-19. On citira dva odvojena pisma FDA-e.

“Postoji pismo za Pfizer i pismo za BioNTech. New York Times i Washington Post pogriješili su. Autorizacija nije za Pfizer. Autorizacija je za BioNTech i bit će pokrenuta tek kada BioNTech proizvod postane dostupan…“

Dodajući bizarne nepravilnosti, u svoja dva odvojena pisma, jedno BioNTechu, a drugo Pfizeru, FDA više puta briše lokaciju proizvodnje cjepiva koju odobravaju. Zašto? Radi li se o Kini gdje BioNTech ima zajednički ugovor s Fosun Pharma iz Šangaja za zajedničku proizvodnju i prodaju cjepiva Comirnaty za COVID-19? Zašto moraju sakriti te podatke o lokaciji od javnosti? Bi li to razotkrilo cijelu prijevaru?

Sukob interesa FDA i Pfizera

U 2019. godini Pfizer je vrlo kontradiktorno imenovao svoj Upravni odbor. Imenovao je Scotta Gottlieba, koji je upravo dao ostavku na mjesto šefa FDA-e tri mjeseca ranije. Ovo daje dojam velikog sukoba interesa. Uz Gottlieba, u Upravnom odboru Pfizera sjedi dr. Susan Desmond-Hellmann, koja je do 2020. bila na čelu Zaklade Bill i Melinda Gates. Zaklada Gates stoji iza svakog ključnog dijela požurivanja forsiranja cijepljenja protiv Covida i posjeduje dionice u Pfizeru.

Još jedna osoba koja povezuje Pfizera i Gatesa je prof. Holly Janes, stručnjakinja za biostatistiku u Gatesovom rodnom gradu Seattleu, u Centru za istraživanje raka Fred Huff. Janes je također članica Odbora za cijepljenje FDA-e do 2023. godine. Posebno je osmislila kontroverzna ispitivanja i za Pfizer i za Moderna mRNK cjepiva za Faucijev NIAID iz svog centra u Seattleu, koji također financira Gates Foundation.

Janes je profesor u Centru za istraživanje raka Fred Hutchinson, Odjelu za cjepiva i zarazne bolesti, poznatom kao Fred Hutch. Ranije je primila novac od istraživanja zaklade Gates za razdoblje od šest godina, dok je radila za zakladu Gates od 2006. do 2012. godine na razvoju “statističke i dizajnerske potpore za predklinička ispitivanja učinkovitosti cjepiva”. Janes je također pomogla u razvoju programa koji prati podatke o cjepivima na Sveučilištu John Hopkins.

Osoba koja vodi FDA kao “v. d. direktorice” je Janet Woodcock. Blago je nazvati je nestašnom. U FDA je od 1986., gotovo koliko i Fauci na NIAID-u. Woodcock je bika Bidenov izbor za voditeljicu FDA-e, no masovno protivljenje 28 skupina, uključujući državne odvjetnike i skupine građana, natjeralo ga je da je imenuje “pomoćnicom”, što ne zahtijeva nadzor Kongresa.

Woodcock je izravno bila odgovorna za odobrenje smrtonosnih opioida od strane FDA-e, usprkos prigovora znanstvenika i drugih savjetnika. Prije dva desetljeća, kao voditeljica odgovorne jedinice FDA-e, Woodcock je odigrala važnu ulogu u odobrenju moćnog opioida Zohydro, iako je vlastito znanstveno savjetodavno povjerenstvo FDA-e izglasalo u omjeru 11-2 protiv držanja lijeka na tržištu, jer nije bio siguran. Na internetskoj stranici Drugs.com piše: „Hidrokodon (Zohidro) može usporiti ili zaustaviti vaše disanje. Nikada nemojte koristiti Zohydro ER u većim količinama ili dulje od propisanog… Progutajte cijelu tabletu kako biste izbjegli izloženost potencijalno smrtonosnoj dozi. Hidrokodon može stvoriti naviku, čak i u redovitim dozama.” Woodcock je kasnije odobrila prodaju narkotične pilule velike čvrstoće, Oxy Contin, “sigurnije i učinkovitije od ostalih lijekova protiv bolova” na temelju lažnih tvrdnji sada već bankrotiranog proizvođača Purdue Pharma. Oko 500.000 Amerikanaca umrlo je od posljedica ovisnosti o opioidima.

Woodcock je očito ključna osoba FDA-e koja stoji iza dvolične odluke Pfizera od 23. kolovoza, vodeći računa da ne postoje javna savjetodavna saslušanja za pregled relevantnih podataka. Bilo bi važno znati kakve su se rasprave ili komunikacije odvijale s njezinim bivšim šefom, sada direktorom Pfizera, Scottom Gottliebom.

Razlog?

U ovoj iskrivljenoj priči o korupciji koja postoji u FDA i Pfizeru mnogo je pitanja bez odgovora. Je li Bidenova administracija pokušala zaobići ovaj kaos kako bi ubrzala prisilno cijepljenje milijuna Amerikanaca nesigurnih ili skeptičnih u pogledu hitnog ili eksperimentalnog uboda? Zašto postoji tako nevjerojatan pritisak vodećih medija i političara u pogledu cijepljenja svakog muškarca, žene, a sada i djece u SAD-u? Jesu li cjepiva doista sigurna ako postoji toliko strašnih slučajeva nuspojava, koja se javljaju nakon Pfizer cjepiva? Zašto je FD odbio dopustiti svom nezavisnom odboru za cjepiva ispitivanje?

Vrijedi napomenuti da od 14. kolovoza Pfizer ne propisuje cjepiva za svoje zaposlenike. Bijela kuća Biden također ne propisuje cjepiva za svoje osoblje. Sve su to ozbiljna pitanja koja zahtijevaju ozbiljne i iskrene odgovore.

Autor: F. William Engdahl

COVID-19Pfizer
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Panika ih hvata, užasno im se žuri da što više ljudi procijepe.
Jer se istina počinje razotkrivati – i o tome što je u cjepivu, i o posljedicama cijepljenja, i o neučinkovitosti cjepiva.

Martin
2 godine prije

attps://www.bibliotecapleyades.net/esp_novedades.htm#august2021. a=h

abtps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_coronavirusvaccine41.htm a=h b=t

Martin
2 godine prije

prosireno chemtrails
ttps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_atmospheric_phenomena01.htm

Tupko Glupko
2 godine prije

Može se jednostavno okvirno statistički vidjeti koliko je umrlih od cjepiva. a) Zbog preciznije statistike, prvo po godinama rođenja na kraju godine napraviti statistiku broja umrlih prije korone (recimo petogodišnji prosjek) i poslije korone b) Onda napraviti statistiku službeno umrlih sa koronom po godištima c) Oduzeti broj ukupno umrlih po godištima u koronaškoj godini sa onima koji su službeno umrli od/sa koronom, te ga dodatno umanjiti za broj umrlih po godištima sa petogodišnjim predkoronaškim prosjekom d) Razlika dobijena izračunom pod c) su okvirno oni umrli od cijepljenja/nemogućnosti dobijanja zahvata i pregleda zbog Covid mjera u bolnicama e) Zatim usporediti postotak umrlih po godištima prije i poslije korone čime bi se vidjelo kolika je uvećana smrtnost i koja su godišta najugroženija Ima Hrvatski zavod za javno zdravstvo vrlo precizne podatke o cijepljenima preko eVac baze – nedavno su objavili kartu Hrvatske sa 128 gradova i 428 općina gdje su doslovce navodili… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Sjajan autor

gargamel
2 godine prije

Po clanku ispada da je Pficer problem, sta je sa drugim vakcinama, valjda je normalno da sve imaju isti tretman.

ksdfvnisjdfvisdifvns
2 godine prije

Nepotrebno je objašnjavati njihove laži i obmane, lažu minhauzeni čim zinu i rade što požele od pamtivjeka……………….

jhdfs7698768vcvcmn98
2 godine prije

TWO SENIOR FDA VACCINE LEADERS STEP DOWN —- BECAUSE THEY REFUSED TO APPROVE THE BOOSTER SHOTS! — The retirements of Dr. Marion Gruber, director of the Office of Vaccines Research and Review, FDA’s Center for Biologics Evaluation and Research, — & Dr. Philip Krause, deputy director of the office. —- PEOPLE THIS IS HUGE AS THESE — TWO SENIOR LEADERS in the US Food and Drug Administration’s – HEAD OF THE VACCINES REVIEW OFFICE ARE STEPPING DOWN!! — THEY WOULDN’T APPROVE COVID – 19 DEATH JABS FOR YOUNGER CHILDREN & BOOSTERS SHOTS!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI