Slike govore više od tisuću riječi (18+)

Genocid u Armeniji

24. travnja je armenski i međunarodni spomendan turskoga pomora (genocida) armenskoga naroda.

Ovdje ćemo progovoriti o tragediji armenskoga naroda prije stotinjak i više godina, ali samo preko slika jer one govore više od mnoštva tekstova o tom planiranom pomoru naroda koji je prvi u povijesti čovječanstva kršćanstvo priznao kao službenu vjeru.

Koncem 19. i početkom 20. st. problemima opterećeno i prezaduženo Tursko Carstvo počelo se je raspadati što je dovelo do stvaranja mladoturskoga pokreta koji je na prvo mjesto stavljao islam kao odrednicu turskoga identiteta. To je pak značilo da onima koji nisu bili sultanove vjere ne će biti mjesta u novoj državi ili će, ako u njoj ostanu živjeti, biti građani drugoga reda. To se je prije svega odnosilo na drevne narode u okviru osmanske države: Armence, Asirce i Grke.

Militantne mladoturske skupine, potpomognute turskom vojskom, pobile su više od milijun i pol Armenaca, poglavito u područjima zapadne Armenije. Armenski kršćani su ubijani i proganjani, vješani na gradskim trgovima, glave su im bile nabijane na kolac, djevojke i žene silovane i ubijane, sela su im spaljivana, domovi i crkve rušeni, čak su i nadgrobni spomenici s armenskim tekstom završavali u zidovima štala.

Slike iz jerevanskoga Muzeja (Instituta) genocida nad Armencima popraćene su ovdje kratkim tekstom.

Na trokrakim vješalima na nekom istambulskom trgu vise ugledni Armenci (lipanj 1915.). Ispred i iza vješala na stotine je radoznalih promatrača. Bilo bi zanimljivo znati kako ih se je dojmio taj prizor obješenih sugrađana.

 

Turski vojnici na križeve razapinju jednu armensku obitelj, dva muškarca i jednu ženu. Ruke i noge su im vezali, ostavljali su ih danima bez vode i hrane. Fotografija je snimljena u trenutku kad su armensku ženu podizali na križ, čak su joj i kosu odrezali. Turski vojnici užurbano izvršavaju nalog svojih zapovjednika.

 

Na ovih osam križeva razapete su armenske djevojke i žene koje su prethodno silovane. Ruke i noge su im vezane, potpuno su gole. Fotografirane su nakon smrti jer su im glave klonule zajedno s dugom kosom.

 

Odrubljene armenske glave nabijene na kolce.

 

Odrubljene glave armenskih profesora.

 

Armenci (žene, djeca i starci) koje je žive spalila turska vojska u selu Šejhalan.

 

Armenska djeca pred prizorom spaljenih suseljana. S njima je i jedna žena s dvoje djece u naručju i još jedna djevojčica. Jedan dječak je donio i dvije lopate u namjeri da sahrane sve te lubanje i kosti u zajedničku grobnicu.

 

Armenci na križnom putu.

 

Deportacija Armenaca željezničkom prugom prema Bagdadu u stočnim vagonima.

 

Armenski seljaci na putu u izgnanstvo.

 

Do temelja razrušena armenska četvrt u Adani nakon napada turske vojske 1909. god.

 

Armenska siročad s komadom tvrdoga kruha u ruci u jednom od brojnih armenskih logora na sjeveru Sirije

Zaključno, zar je moguće da su prije malo više od sto godina na vratima Europe ljude razapinjali, vješali, žive spaljivali, nabijali na kolce, žene silovali, ubijali djecu, rušili crkve, razbijali nadgrobne križeve, spaljivali cijela sela… samo zato što su bili druge vjere. Turska još nije smogla političke snage da prizna genocid nad Armencima. Mnoge su se vlade, države, udruge  i narodi odredili prema tomu genocidu. Nažalost, Hrvatska nije među njima.

ArmenijaArmenski genocidgenocid
Pretplatiti se
Obavijesti o
435 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10a
2 godine prije

Pa vele Turci da toga pokolja nije bilo. Kazu to je laz.

2 godine prije

“… i prezaduženo Tursko Carstvo …” Strasno… Ljudi, Ne smije se biti naivan. Iza SVAKOG pokolja – stoje ISTI… Ti ISTI – stoje danas i iza ove PLANdemije… Insistirati sada samo na genocidu nad Jermenima: BEZ dodatnih informacija o uzrocima… stvarnim Vlasnicima tadasnje Turske (porijeklom istim kamatarima koji i danas vladaju)… PLANU za ostvarivanje “Novog Svjetskog Poretka” koji je minimalno 50 godina stariji od ovog genocida… kao i dubljem istrazivanju svih posljedica (tj ono klasicno – “KO dobija”) …. jeste klasicna ZAMKA u koju kamatari jedva cekaju da uvale naivne “krscane i muslimane“… Dakle bez obzira sto se o ovem treba jasno i otvoreno pricati (a judaizer Erdo to ne dozvoljava po naredbi) – cak niti pisac ovih redova – niti po cemu u njegovom “istrazivanju”: nije isao dalje od idiotske “geopolitike“… potpaljivanja pateticnom pricom o tzv “medjunarodnoj zajednici” – koja u Kovidasko vrijeme – bukvalno VRIJEDJA zdrav razum… Prije… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Promatrač
2 godine prije

Ni Vatikan se ne javlja kad se vrše pokolji nad krščanima,kako u Armeniji tako u Siriji,Iraku pa čak i Evropi.
Ima primera u Siriji, kad su Šiiti branili krščane pred Sunitima.

Stara kuka
2 godine prije

Treba napomenuti da su izvršioci ovog strašnog genocida nad kršćanskim Armencima (ali i Asiricima) ustvari bili Kurdi koji su jako entuzijastično krenuli u klanje kršćana po naređenju iz Istanbula te su gotovo svi izvršioci genocida na terenu bili Kurdi, a ne Turci. Tada Kurdima turska vlast nije previše smetala i nisu odbijali njena naređenja i bunili se protiv nje.

Na taj način je potpuno etnički od Armenaca, Asiraca i Grka, dakle kršćana očišćeno područje istoka o jugoistoka Turske (ustvari iz cijele Male Azije) i sjevera Iraka i Sirije. Područje koje danas pod svojom kontrolom dobrim dijelom drže kurdske milicije i koje se često naziva Kurdistan, a koje je prije nešto više od sto godina bilo naseljeno brojnom kršćanskom populacijom koja je tamo bila prisutna daleko prije same pojave islama… Danas te iste Kurde Zapad sveudilj podržava i tretira ih kao borce za slobodu.

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Siniša
2 godine prije

Strašno…
I onda dođe Pašaljin i sve uništi, uništi odnose sa Rusijom jedinom nacijom na svijetu koja može i hoće da pomogne, uništi vojsku, približi se zapadu i onda opet dožive zlo….
Nije čudo što ke Ruski jezik drugi službeni jezik u Nagorno karabahu.

markisa
2 godine prije

ustvari moj istrazuj: ovaki su i dan danas ovi te iste vjere. i u turskoj i u europi, a najgori su ovi u bosni
a ti si isto jedan o njih 99,9 %

Zvrk
2 godine prije

Ja bih rekao da nema naroda koji nije bio pod osmanskom čizmom, a da nije doživio masovno klanje. Isto klanje koje se može karakterizirati G-riječju. Sjetit se isključivo armenskih žrtava ne mora značiti da se ne sjećamo primjerice naših žrtava.
Ponekad se pitam koliko je od tih žrtava zapravo fizički uklonjeno, odnosno ubijeno te koliko je “žrtava” odnarođeno.

Драгогост
2 godine prije

+

2 godine prije zadnji put uredio Гавран
MATIJA EMANOVIĆ
2 godine prije

TO MOGU NAPRAVITI DAMO TURCI, SVJETSKI ŠLJAM.

Dragačevac
2 godine prije

Joj ne s*ri nema boja kose i očiju južnih slovena veze sa turcima, ovo je 21 vek postoje genetska istraživanja:comment image

2 godine prije zadnji put uredio Dragačevac
Slow motion
2 godine prije

Turci..jedan od najogavnijih naroda covjecanstva ikad. Nikad ih nisam mogao smislit. Na zalost nikad nije odgovarao za svoje zlocine..

Slonica
2 godine prije

Sramotno je što Hrvatska nije priznala genocid između ostalih zemalja, a među prvih 12 je podržala zelene potvrde.
Biden je najavio da će priznati genocid, koji se jako pažljivo i biranim riječnikom nazivao masakr.

Ivex
2 godine prije

Turci I Kurdi su ikorišetni kao naivna telad isto kao Hrvati Srbi i Švabe za vrijeme Drugoga svijetskoga rata. Zna se da iza ovoga pokolja stoje Mlado Turci ili Njihova Đelat organizacija Sivi Vukovi. Osnivači i finacijeri su Eng i njihove masonske lože u Londonu i Parisu ista ekipa koja je organizirala Oktobaarsku revoluciju.

Ganicus
2 godine prije

Jedna greska taj pokret mladoturaka na čelu sa Kemalom Ataturkom je ukinuo hilafet i uveo sekularnu drzavu a on je financiran od engleza.On je uveo nacionalizam turci na prvom mjestu nesto kao i kod nas na balkanu.I ne stavljajte da mu je islam bio na bio na prvom mjestu kad je radio kontra protiv islama.

Ja i niko drugi
2 godine prije

Kaže se da je zvijer najopasnija kada umire. Osmanlijsko Carstvo je nedugo nakon što su počinili genocid nestalo. Tužno je da se ovakve stvari dešavaju. I ovaj naš svijet kakvog poznajemo je pri kraju. Pazite da vas tko ne zavede i ne postanete oružje u rukama zlih i korumpiranih vođa. Ako ikada dođete u situaciju u kojoj ne znate što uraditi, uvijek uradite ono što je pravedno. A što to što je pravedno? Pravedno je ” čini drugome što želiš da tebi drugi čine” .

Драгогост
2 godine prije

Усташе су кувале живе људе и правиле сапун. Погледај макете и сведочанства – Доња Градина. Одредисте се?

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
2 godine prije

Te koje si naveo da su današnji problem, oni su na čelu sa stvorom problem od kad postojimo jer oni jedini generiraju zlo u svakom postupku. Imaš ovdje i dobrih opservacija, prevladavaju a i malo si fulao ali neću sad tu da sračkam po tvom ipak korektnom napisu.

jsfnkvsenfvnseuvpfrw
2 godine prije

Odhebi sa polarizacijom.

Yuxel
2 godine prije

Sada mi je puno jasnije odkuda Srbima ovakav zločinački nagon i volja da urade zvjerstva; u njima kola Turski gen ( 49% Srba ima Turski gen )

Brainstorm
2 godine prije

toga je uvik bilo. dzingis kan, napoleon, alex makedonski, cezar, nasi lokalni. nismo ni svjesni da ovi koje nazivamo elita, vrh vlasti, zapravo daju organizaciju koja nas sve stiti da se svi ne svrstamo iza ovog i onog warlorda i krenemo klati i bivani klani.
kad smo okrenuli protiv komunisticke partije i njenog jezgra, udbe, oni su rekli – necete sto vam mi dajemo, necete bratstvo i jedinstvo, onda se koljite. necete socijalizam, evo vam kapitalizma, najgoreg, necete suverenitet – vas izbor.
svjetski poredak stiti vas zivot bas u ovom trenutku. nestane li dolaze horde, divljastvo, barbarizam, nestat ce ekonomije ali jos vise, nestat ce najosnovnije sigurnosti.
padne li svjetska “udba”, imat cete ove slike gore sirom planeta.

Jagd588
2 godine prije

Ovo je valjda nagluplji komentar kojeg sam dugo vremena pročitao. Pa pametan i obavješten čovjek valjda želi sve znati a ne imati tunnel-vision poimanje svijeta. Ako ti se ne sviđa odi na Imbex pa tamo glasuj na anketi koji kriminalac će biti gradonačelnik zagreba i čitaj Stošićeve članke o strašnom krvoločnom Putinu koji se sprema baciti nuklearke na nas, evo samo što nije….

Abdullah2030
2 godine prije

Selam alejkum
Sta reci? Članak je bijedan i pitanje je kakva moraš biti moralna nakaza ili neznalica da se na ovaj način baviš ovom temom. Da je pisac otišao na wikipediju na hrvatskom jeziku saznao bi nešto o Mladoturcima.
Upotreba tragedije Armenskog naroda na ovaj način vuče duhovne posljedice kako za autora članka tako i za uredništvo portala.
I da vas obavijestim da svako napadanje islama i muslimana ovim metodama nije prihvatljivo. Kršćani ili hriscani bi trebalo da shvate da im je razumijevanje sa muslimanima jako bitna za vrijeme koje dolazi. A koliko vidim slabo ko od kršćanskih a i muslimanskih lažnih autoriteta zna sta dolazi.
Jedan od značajnijih događaja u bliskoj budućnosti je silazak ISA, mir neka je na njega.
Od Abdullaha toliko

Kažun
2 godine prije

The REAL Holocaust: the 1915 Armenian Genocide and Its Russophobic Origins

unz*com/article/the-real-holocaust-the-1915-armenian-genocide-and-its-russophobic-origins/?highlight=armenian

Perun
2 godine prije

Turci su pogan narod a svjedocanstva o njihovoj svireposti postoje jos i danas .. .P.S.Da se ne zaboravi…Ćele-kula je povijesni spomenik u Nišu. U vrijeme Prvog srpskog ustanka oko 12 000 Srba s 11 topova krenulo je iz Deligrada na Niš (u proljeće 1809.). Turskim vojnicima stigla je pomoć iz Bugarske i Leskovca. Osmanske čete od oko 40 000 vojnika krenule su na srpske. Glavni napad turske čete usmjerile su na centar gdje se na brdu Čegru nalazio resavski vojvoda Stevan Sinđelić s oko 3 000 vojnika i 4 topa. Sinđelić je poginuo u borbi, ali je Turcima nanio velike gubitke. Po zapovijedi niškog paše, glave poginulih Srba su odsječene i oderane. Oderane kože ispunjene su pamukom i odnesene u Istanbul. Od lubanja je sagrađena kula prozvana Ćele kulom. Glave su uzidane sa vanjske strane između cigala, u 56 redova, u svakom po 17. Bile su na broju ukupno 952… Čitaj više »

Brainstorm
2 godine prije

ne vjerujem da netko to sve organizira. neka bude iskoristava i usmjerava ali da organizira je previse. ratova i pokolja je bilo oduvijek, ondje gdje “kabala” nije ni mogla biti. asteci, neandertalci, dva djeteta se tuku. ljudi su jednostavno divlji. turci su primili zidove i muslimane izbjeglice iz reconquista spanjolske, stoljecima radili na ravnopravnosti i slobodi svih vjera. okupirali zemlje pravoslavnog bizanta a kroz 600 godina nisu zatrli pravoslavlje. onda, sa vremenom, pocinju zaostajati za europom. europa im postaje uzor a onda iz iste te europe, od istih tih mazenih i pazenih krscana dolazi noz u ledja. dogadja se prvi srpski ustanak, pokolj muslimana po srpskim varosima kao nedavno u sjevernoj bosni. njegos isto. vjerojatno isto i slicno u bugarskoj i grckoj. nacertanje prije nacertanja. dolaze odsudni dani, turska se raspada, gubi rat, dogadjaji 1912/13 na balkanu, prvi srpski ustanak, pokazali su sto se dogodi kad se krscanska raja docepa… Čitaj više »

duki
2 godine prije

Postoji li neka guzica na svijetu u koju se -za šaku talira -još nismo uvukli!?? Kratko i jasno NE!! A sve priče i ovo mi ono MAČKU O REP !
🙈🙉🙊 ne čujem ne vidim se.em !!

Max
2 godine prije

Jeziv masovni zločin za svaku osudu.

Perun
2 godine prije

Izgleda da Tursku trenutno opterecuju problemima iz proslosti radi kupovine raketnog sistema od brace Russa … S-400 Trijumf (rus.C-400 «Триумф»; NATO oznaka: SA-21 Growler)….P.S…tako je naredio John Bidon USA presjednik ,sultan mora da pati i poslije da svoje ,,greske” skupo plati…turska bi mogla proci kao Iraq …..

2 godine prije zadnji put uredio Perun
zad
2 godine prije

Ne moze se sjedit na dvije stolice ili si Americki poltron ili Ruski,moras odabrati stranu. nego od kud bas sad genocid kad ovi od Rusa kupuju vojnu tehnologiju.Izgleda trebalo 100 godina da skontaju….:-)))

Legendarni Grk
2 godine prije

Idejna pozadina ovog pomora po Ivoni Živković je ovakva: “Inače zajednica Dunme Jevreja je bila koncentrisana u Solunu, koji je bio leglo masonskih aktivnosti u to vreme, i upravo je tu i formiran subverzivni mladoturski pokret koji će iznutra razoriti otomansku imperiju. Postoje i brojni dokazi, po nekim istoričarima, da i Kemal Ataturk potiče od Dunme Jevreja. Podsetimo da je centar masonerije London. Sami sada pokušajte da zaključite ko stoji iza genocida Jermena koji se uporno nastoji pripisati Turskoj, a koji su živeli delom na području gde se sada pruža veliki Rotšildov kaspijski naftovod iz Bakua do Čejhana. U stvari, da malo stvari uprostimo i svedemo na trgovački jezik, jer se ne živi od vere nego od biznisa. Recimo da su Dunme Jevreji verovatno bili turski trgovci koji su bili spremni da uprkos islamskom učenju rade trange frange sa zlatom i novcem. Upravo ta Dunme zajednica je finansirala mladoturski pokret… Čitaj više »

CAN
2 godine prije

I 1996

Talasika
2 godine prije

Uklonite ovu jezivu sliku sa naslovnice,ili je zamaglite! Strava je i za starije oci!

2 godine prije zadnji put uredio Talasika
Zexx
2 godine prije

Turci genocidaši kao i Srbi isti soj…

Gost C
2 godine prije

Turska hegemonijska država je bila, sad je i bit će zlo – genocidija. Turska je i ovdje kod nas svojom hegemonijom kršćanske narode s njihovih ognjišta potiskivala prema zapadu (što je uzrok promjena granica država i jučerašnjih i sutrašnjih ratova), dok je druge islamizirala. Kao crkvu sv. Sofije.

Tek kad Turska hegemonija bude kod Bospora iz Europe na azijsku stranu izbačena, tek onda će se na jugoistoku Europe stanje smiriti.

Pri bježaniji i dolaskom Austro-Ugarske Turci su iz BiH sa sobom poveli pametne i njima od koristi konvertite, a nama ostavili škart koji svoje kolaboraterstvo s turskim okupatorom i veleizdaju BiH, tada i kasnije, danas želi nagraditi prisvajanjem cijele BiH za sebe.

Licemjerna i prevrtljiva stvorenjca za koja su čak i četnici gospoda, jer makar znaš s kime imaš posla.

Kalle balle
2 godine prije

Sta kaze kabala? Zavadi pa vladaj?

Mucke
2 godine prije

Uvazeni prof.drmr je,ocigledno namjerno, zaboravio povijesni predtekst dogadjaja 1915. u kojem je odredjena vojna alijansa sastavljena od 5 drzava krenula u invaziju na Tursku sa ciljem zauzimanja Bospora i Dardanela.Uvazeni prdrmr je potpuno zanemario doprinos armena i grka toj invaziji kao i cinjenicu da je ta invazija izazvala odredjeni broj zrtava na turskoj i kurdskoj strani .
Uvazeni prdrmr Nosic nije uopce nosic nego jedan cistokrvni nosonja.

VasilisaPremudra
2 godine prije

U Jolfi, armenskoj četvrti u Isfahanu u sklopu kompleksa katedrale Vank smješten je i Muzej posvećen armenskom narodu i armenskoj kulturi.
Iran se o gorenavedenom pitanju poodavno jasno i glasno izjasnio.

Međutim – čak je i u tom i takvom Muzeju afirmativne armenske provenijencije dio posvećen genocidu ZAKLONJEN uz upozorenje da sadrži uznemirujuće fotografije pa posjetitelj po vlastitom nahođenju može izabrati hoće li ili neće gledati horror.

Ovako nešto nije za objavljivanje barem zbog minimuma respekta prema žrtvama – bilo kojim, bilo čijim, bilo kad…a bogami niti iz respekta prema svojim čitateljima @Logično.

Pa kad već naslov veli da slike govore više od riječi, dopustite da i ja postavim jednu.
Fotografiju istoga toga Muzeja, osobno snimljenu.
Nekima će naime i ta fotografija ponešto prišapnuti…
comment image

2 godine prije zadnji put uredio VasilisaPremudra
Bosanac
2 godine prije

Čitajući komentare mogu zaključit da je ovo balkansko društvo zrelo k’o zelena džanarika i veliko je pitanje da li će uopšte uspjet da sazri ili će mu se prije toga desit da otpadne sa grane i uvene.

Emiliano Zapaata
2 godine prije

Da bas su glupe sve te vjere i religije pogotovo sto ti neko siluje sestru u to ime ili ti odisjece glavu. Steta sto ranije nije izmisljen fotoaparat da vidimo sto su dobri krscani radili muslimanima u Krizarakim ratovima. Ali ako cemo ici daleko u povijest i u njima sagledati danasnje 4 najvece relegije onda su krscanska kao treca nastala ili muslimanska nastala nakon krscanske totalno nebitne… Da bi vam to predocio zamislite zlocine sientologa naspram new agera… Bez veze, samo izgovor za sadizam i nasilje… Medutim ima tu jos nesto, evo ja nemogu a da se ne zapitam zasto je Hitler homoseksualce i Jevreje toliko mrzio a ne Maore, Aboridzane, Gurke ili recimo makedonce ako su mu ovi prvinabrojani bili predaleko. Isto tako bi volio vidjeti vlasnike dionicare velikih korporacija, medijskih kuca, farmaceutskih kompanija, vlasnika socijalnih mreza, banaka jesu li to npr. vecina Ceha, Poljaka, Argentinaca, mozda Njemaca, Francuza,… Čitaj više »

inlllllllllllll
2 godine prije

Vreme na nasilie (1988) – IMDb
Vreme razdelno reworked – YouTube
govori kakvi su bili Turci kao osvajači, nemojte da vas prevari Bosna. A o Aramejcima malo znate. Oni imaju najposebniju kršćansku crkvu koja nema veze ni sa katoličkom ni sa pravoslavnom, zato tako su mnogo nastradali. Jedan od apostola im je utemeljio crkvu, onih koji su bili sa Isusom, a nacionalni znak im je Ararat, zbog čega oni vapiju za Araratom, koji je pod vlasti Turaka. ta crkva smeta mnogima i pokušavaju je poraziti. Turci drže Ararat i stoljećima skrivaju arku Noevu.

burt
2 godine prije

Ima par ekstremista muslimana koji idu braniti genocid.
Lako ih je prepoznati za neke, za neke druge ne.

Perun
2 godine prije

+

fash
2 godine prije

Ne radi se o Židovima pa nema ekvivalenta zakona sličnog kao protiv “antisemitizma” i “poricanja (preispitivanja) holokausta” kojim bi se priglupi bijeli goyimi natjecali tko će bolje kazniti vlastitog sunarodnjaka jer preispituje službenu istinu ili povijest.

toodom
2 godine prije

niko ne kolcu ? zaboravili turci zanat kad im nema naših u vojsci ) kako je to razapinjanje ko na procesiji di su brokve ?

milivoje
2 godine prije

cemu cudjenje!jermeni su stradali najstrasnije 1915-te a srbi nista manje surovo od 1941-1945, zlo i patologija su bezvremenska i istina tesko prodire a najcesce ostane duboko zakopana.

Dok
2 godine prije

Pre strašno. Turski primitivci životinjskih nagona

Grgo
2 godine prije

Ja osuđujem Genocid nad Armencima.Stizu nova vremena i 0ozivam Armensku dijasporu da se vrati u Armeniju,Karabah i u bivse granice Zapadne Armenije i Armenskog gorja.Stara izrećica kaze svagdje je lijepo ali je najljepše doma.Molim za Armeniju da ne propadne.Armenci želim vam mir i bolji odnos s dijasporom i da se osigura povratak u navedena podrucja.Bog vam blagoslovio Armeniju i učinio vas brojnijim od Turaka.Armenci stvarajte obitelj i djecu,zenite se da obnovite vasu domovinu.Ujedno i osuđujem i zločin koji su počinili u Karabahu i Azerski turci te protjerali Armence iz Agdama,Jarbajila,I dole nižih gradova.Osuđujem i progone Armenaca iz juznog Karabaha koji su ti Azerski turci napravili i koji su Armenska groblja porušili.Pozivam Armence da opet protjeraju turke iz tih krajeva i vrate svoj izgubljeni narod.Pozivam cijelu Armensku dijasporu da se vrati u ta podrućja i osnuje novo Armensko kraljestvo.Izvan Armenije i Karabaha živi duplo više Armenaca nego u domovini tj za… Čitaj više »

Sonja
10 mjeseci prije

What was their purpose? Why did they do it?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI