Službenici Pentagona tvrde da je sukob između Ukrajine i Rusije u pat poziciji

Rusko-Ukrajinski sukob
29 komentara

Zapadno oružje neće biti dovoljno da Kijevu da odlučujuću prednost, upozorio je John Kirchhofer

Borbe u Ukrajini dospjele su u “malo mrtvu točku”, rekao je načelnik stožera američke obrambene obavještajne agencije John Kirchhofer na konferenciji u Washingtonu u četvrtak. Njegova procjena šansi Ukrajine je znatno sumornija od one drugih dužnosnika Bidenove administracije. “Sigurno smo malo u pat poziciji”, rekao je Kirchhofer, prenosi Bloomberg. “Jedna od stvari u koju rusko vodstvo vjeruje je da mogu nadživjeti podršku Zapada.” Ukrajinske snage bile su zaglavljene u protuofenzivi protiv ruske obrane od Hersona do Donjecka od početka lipnja i nisu uspjele ostvariti nikakve značajne teritorijalne dobitke protiv Rusa. Ofenziva je Ukrajinu koštala 26.000 ljudi i više od 3.000 komada vojne opreme, prema posljednjim podacima ruskog Ministarstva obrane.

Ukrajinski predsjednik Zelenski i njegovi najviši dužnosnici javno su okrivili Zapad za nedovoljno osiguravanje oružja, uključujući raketa dugog dometa i borbenih zrakoplova, koje bi jamčilo uspjeh ofenzive.

Međutim, Kirchhofer je upozorio da niti jedan oružani sustav neće promijeniti sudbinu Kijeva. Ni raketna artiljerija HIMARS i kazetne bombe isporučene od strane SAD-a, ni britanske krstareće rakete Storm Shadow do sada nisu promijenile situaciju na bojnom polju u korist Ukrajine, istaknuo je.

“Ništa od toga, nažalost, nije sveti gral koji Ukrajinci traže i koji će im omogućiti proboj”, rekao je. Dok nedavna medijska izvješća sugeriraju da su američki i europski podupiratelji Kijeva frustrirani tempom ukrajinske protuofenzive, dužnosnici Washingtona javno inzistiraju na tome da je sve u redu. Načelnik Združenog stožera Mark Milley rekao je prošlog mjeseca da ukrajinske snage “stalno napreduju”, ali da će napredak biti spor i “vrlo krvav”.

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby rekao je prošlog mjeseca za CNN da su teški ukrajinski gubici “očekivani”, ali da će Zelenski i dalje primati “potrebnu potporu ne samo od Sjedinjenih Država, već i od 50 drugih partnera”.

Američki predsjednik Joe Biden i državni tajnik Antony Blinken više su puta odbacili ideju da Ukrajina uđe u mirovne pregovore s Rusijom. Obojica inzistiraju na tome da će Ukrajina odlučiti kada će sjesti za pregovore, a niti jedan nije govorio o tome hoće li se to stajalište promijeniti ako protuofenziva Kijeva nastavi neuspjeh.

Rusija tvrdi da će zapadna isporuka oružja služiti samo produljenju sukoba, bez promjene njegovog ishoda.

NATOrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
9 mjeseci prije

Kakva pat pozicija?
NATO je pokazao da nije u stanju da probije ruske linije. Istrosili su i tehniku i ljudstvo na zapadu obucavano. Sa druge strane rusi imaju stalan napredak na sjevernom frontu i to sa sporednim jedinicama. Napredovali bi oni i brze da nije ogrqnicenja od 1 km sedmicno. Ukropi prebacuju jedinice sa zaporoskog fronta da krpaju rupe na sjeveru.

Ringo10
9 mjeseci prije

Nije to pat pozicija nego Rusi imaj7u strategiju da Ukrajinci iskrvare i onda će Rusi udarit završnu ofenzivu i fajront

Max
9 mjeseci prije

To je pat pozicija samo dok Rusi ne krenu.

Roccos
9 mjeseci prije

Kako ovi SADisti huškaju tupave ukre da ginu još i još,a ovi zombijevski srljaju u sigurnu smrt.Čudesno kako im je ispran mozak,ovako samoubilački se čak ni isilovci nisu ponašali.

Ivan
9 mjeseci prije

Rusi se zajebavaju s mulcima sa zapada i iscrpljuju njihove zalihe te testiraju sposobnost tog smeca sto salju Ukrajini. Da je Rusima interes odmah zavrsiti rat vec bi zgazili Ukrajinu. Zar nitko ne vidi da po Ukrajini tuku s igrackama i jedva da su koristili par svojih razornih projektila. To je i donekle razumljivo kada se uzme da je medu civilima unutar Ukrajine mozda i do 40% ruske nacionalnosti. Njima je cilj dovesti do toga da zapad sam kazni svoju marionetu Zelenskog i njegovu bandu razbojnika. Ocito cekaju da narod sam shvati sto im je ucinio Zelenski..

hiber
9 mjeseci prije

He, he, he. Prema članku i naslovu ispada da su rusko Ministarstvo obane sluzbenici Pentagona. Malo Kirchhofera, malo ruskog ministarstva obrane i malo Kirbya i dobijes potpuni lažnjak. Jedino sto je ocigledno je da su rusi zaglavili u ratu i ne mogu ni naprijed ni nazad. Mogu jedino ispod zemlje na trajno boravište.

Гавран
9 mjeseci prije

Analitičar Lari Džonson
„Војна наука има своју дефиницију пораза. Ако нападнете и не можете да пробијете линију одбране непријатеља, а током одбране морате да се повучете, онда су, према тој дефиницији, Оружане снаге Украјине сада поражена војска“, рекао је Џонсон.

Inače po ruskim analitičarima “samo odbrambenim akcijama još niko nije pobedio protivnika”.
Očekuje se masovni napad Ruske armije

Captain
9 mjeseci prije

Pat pozicija?!?
Američki mokri snovi 🤣🤣🤣.

Captain
9 mjeseci prije

Većinom nitko ne razumije rusku taktiku ili je namjerno zanemaruje.
Nije problem osvojiti veću teritoriju pa čak i cijelu Ukrajinu,problem bi bio držati zauzeti teritorij. Trebali bi milijuni vojnika pa bi imali vid gerilskog i partizanskog ratovanja,to bi rusku ekonomiju iscrpljivalo do te mjere da bi doživjela krah kao u Avganistanu.
To je nešto na što je kolektivni Zapad računao i u što je htio uvući Rusiju.
Ovako Rusija drži linije i doslovno melje ljudstvo i tehniku do kritične točke kada se Ukrajina više neće moći braniti,
Još nešto se promijenilo,u početku je to bio pokušaj iscrpljivanja Rusije, mislim da se trenutno događa nešto sasvim drugo, Rusija iscrpljuje Zapad i to je vidljivo svaki dan onome tko želi čitati između redaka.
Iscrpljivanje se događa i na vojnom i ekonomskom planu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI