Europa možda neće preživjeti bez podrške ”europskom bolesniku” Italiji

George Soros - EU
44 komentara

Financijer i milijarder, George Soroš je upozorio da očuvanje Europske unije ovisi o ekonomskom zdravlju Italije i drugih država, koje su teško pogođene koronavirusom, dodajući da trenutna politika pomoći favorizira Njemačku.

Mađarsko-američki “filantrop” tvrdio je da “blok” mora izdavati trajne obveznice, kako bi prikupio novac za podršku zemljama koje su najviše stradale od Covid-19, izdvajajući Italiju kao posebno ranjivu. U transkriptu slijeda s pitanjima i odgovorima, koji je distribuiran medijima, Soroš se također usprotivio nevoljkosti boljih država članica da zajedno rade na pružanju financijske pomoći za najugroženije države bloka.

Soroš, koji je stekao slavu i zao glas u Europi, nakon što je postao glasni zagovornik politike ”bloka” o otvorenim vratima prema migrantima, rekao je da, ako se sada ne poduzmu mjere, EU “možda neće moći preživjeti izazove s kojima se trenutno suočava”. Inzistirao je na tome da njegova trijezna procjena nije samo “teorijska mogućnost”, već da može postati “tragična stvarnost”.

Poziv milijardera ”na oružje” dolazi samo jedan dan nakon što je Europska komisija odobrila plan pomoći u iznosu od devet milijardi eura (9.8 milijardi USD), koju je Rim predložio kao podršku talijanskoj ekonomiji.

Iako europske države polako ublažavaju mjere zatvaranja i izolacije, raste strah od toga da će ekonomske posljedice, nastale zbog paraliziranja većine tržišta imati dalekosežne, dugoročne učinke.

Sudeći po Soroševim izjavama, čini se da financijer duboku ekonomsku krizu vidi kao jasnu priliku.

“Nećemo se vratiti tamo gdje smo bili kad je počela pandemija”, rekao je Soroš za Project Syndicate. “Sve je jedna velika prilika. Mislim da nitko ne zna kako će kapitalizam evoluirati”.

Pandemija je otkrila ”velike pukotine” u bloku, jer su europske države zauzele stav ”sloboda za sve”, dok je Covid-19 počeo harati cijelim kontinentom. Nedostatak jedinstva čak je prisilio predsjednicu Europske komisije, Ursulu von derLeyen da se, nakon što je Bruxelles ignorirao molbe zemlje za pomoć, ispriča Italiji.

Soroševe riječi treba analizirati, jer je svoje bogatstvo stekao manipulirajući tržištima i vezama sa svjetskim političarima s kojima javno i tajno surađuje. Gospodarske krize su za slične osobe, doista prilika za povećati svoje već veliko bogatsvo.

COVID-19euGeorge SorosItalijaOtvoreno društvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
3 godine prije

Kako vam se da objaviti sliku one strvine i upropastiti, posjetiocima portala, cijeli dan???

Istrazuj
3 godine prije

“….EU “možda neće moći preživjeti izazove s kojima se trenutno suočava”….”

Bilo bi to odlicno!
Na zalost, reptil samo bljuje lazi – po obicaju.

Segota
3 godine prije

Ova kreatura je orobila Italiju prije 30-tak godina , sa svojim spekulacijama srusio je Italijansku Liru. I tada se pojavljuje Njemacka kao spasilac u ulozi Vjerovnika i koja je isto tako debelo zaradila na racun Italije.

Komentator
3 godine prije

Auu bre!! Kakav lik je taj na gornjoj slici! Pravi vampir, kao iz nekakvog holivudskog filma o Drakuli!

Alen
3 godine prije

Za preživljavanje evrope najmanji problem je italija..

Patriot
3 godine prije

Talijani su papci, njih je lako drzati u toru. U Francuskoj ce to biti malo tezi zadatak.

Mrčikola
3 godine prije

Jel” ovo neko ima fetiš na slike lepog Sokija?

Jovo Kjava
3 godine prije

Ovaj Saban daje samo savjete kako bi jos vise zgrnuo kapitala.

Bosanac
3 godine prije

Sve mu pare treba oduzet, poslat ga u Kinu i dat mu jedno 1000 socialnih poena , pa nek se snalazi, a rec Kinezima koji zive taj ‘social’ life da je taj ciko izmedju ostalih zasluzan za to sto su oni pretvoreni u to sto su sada
A evo kako i na zapadu pokusavaju da pretvore ldue u poslusne robote (sa titlovima) https://youtu.be/LL6DCzSmFKQ

zeus
3 godine prije

Posle Hitlera Soroš je najzlokobniji štetočinitelj savremenog svijeta . Naravno to on ne radi sa oružjem več sa novcem s kojim manipulira i ruši institucije …

Davor drugi
3 godine prije

Nakon Ursuline isprike Italiji, tu nema niti može biti vise ikakvih problema, socijalne, ekonomske, zdravstvene i svake drugei krize. Italija je odahnula. Forza Italia!

roki
3 godine prije

Kad bolje razmislimo bolje da se EU raspadne tada znamo da su pobedili suverenisti , svaka država bi morala da se takmiči u ekonomiji ! Pala bi ne zaposlenost , povećao bi se kvalitet proizvoda , ne bi odlučivala Merkelova , Migranti bi ostali u Nemačkoj …….itd ! A Kinezi bi ostali bez posla i ono malo što bi proizvodili bi moralo biti kvalitetno !

Zvrk
3 godine prije

Šoroš, a ne Soroš!

piždro
3 godine prije

Ko kaže da ne postoje lizardi bića!?

Dopizdilomi
3 godine prije

S ovim podočnjacima pomalo podsjeća na Palpatina a i uvjerenja su mu tu negdje.

The Who
3 godine prije

Rekao sam ti prošli put, spremaj se polako, očenaše u ruke

Ana
3 godine prije

Ovaj nazalost uvijek prezivljava!

Max
3 godine prije

Opet čovjek ima neku ideju kako da pokupi novac.

Brainstorm
3 godine prije

“Mađarsko-američki “filantrop””
To je isto kao da za teslu izjavimo hrvatsko-americki znanstvenik.
ili je madjarski ili americki.

Suzana
3 godine prije

S O T O N A

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI