Španski premijer osuđuje nemire u nekoliko gradova, poziva na jedinstvo usred pandemije

Španija protesti
13 komentara

Protesti protiv zaključavanja zahvatili su nekoliko najvećih gradova u Španiji nakon ponovnog uvođenja strogih mjera protiv koronavirusa usred naraslog broja zaraza COVIDOM-19.

Španski premijer Pedro Sanchez pozvao je građane da pokažu jedinstvo i odgovornost u borbi protiv pandemije COVID-19, dok su u subotu nastavljeni antivladini protesti.

“Samo odgovornošću, jedinstvom i žrtvom moći ćemo da pobijedimo pandemiju koja razara sve zemlje. Nasilno i iracionalno ponašanje manjih grupa je nepodnošljivo”, tvitovao je Sanchez kasno u subotu.

Prema katalonskim organima reda, grupa demonstranata oštetila je opštinsku zgradu u Gotskoj četvrti, zapalila vatru, bacala kamenje na policiju i oštetila policijsko vozilo.

RTVE je izvijestio da je oko 150 demonstranata u Logronu bacalo kamenje na policajce, palilo kontejnere i ometalo saobraćaj. Zbog toga je povrijeđeno najmanje sedam policajaca, a šest osoba je privedeno.

U središtu Madrida, grupa demonstranata podigla je barikade i podmetnula požare u pokušaju da blokira saobraćaj, javila je Europa Press. Kasnije ih je policija rastjerala.

Manji gradovi kao što su Bilbao, Vitorija, Malaga i drugi takođe su doživjeli proteste u subotu naveče.

U petak je skup protiv karantine povezane sa koronavirusom u Barseloni rezultirao sukobima demonstranata i policije. Nekoliko grupa radikalizovanih demonstranata bacalo je na policajce dimne bombe, prskalice i dijelove ograde, ali i gradilo barikade i palilo ih. Nemir se proširio na Gotsku četvrt. Dvije prodavnice su opljačkane, a nekoliko vozila oštećeno.

U četvrtak je vlada Katalonije najavila pojačavanje karantinskih mjera, uključujući 15-dnevnu zabranu ulaska i izlaska iz regiona. Ljudima je takođe zabranjeno kretanje između opština Katalonije vikendom. Tržni centri, pozorišta, bioskopi, kulturni centri, sportski objekti, barovi i restorani i dalje su zatvoreni.

COVID-19nemiriprotestiŠpanijaZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
puki
3 godine prije

evo malo pokušaja moje pjesničke inspiracije: u stilu epskih pjesama samooispovjest Bila Gejtsa: (I. dio) Ja eugeničar i ćaća mi bio, ja bijah informatičar, a on Planed Parenthud vodio Kabala mi majkrosft dala, i monopol na sva računala. Pomogli da uništim konkurenciju i onda potplatili sudiju. Da me ne strpa u ćuzu da vas mogu prcati u guzu. Na svakom računalu vindous mora biti hoćeš, nećeš , moraš ga kupiti I da vas stvorim ovisnima, plaših vas sa virusima. Da morate stalno imati apdejte da vama računala od virusa štite. Isto kada vam uskoro uvalim vakcinu, morat ćete je dobit svaku zimu. Onda prestadoh sa majkrosoftom i postadoh filantropom. To znači čovjekoljupcem, sve vas ljubim smrtnim poljupcem Pa osnovah fondaciju da pravim depopulaciju, Pod maskom humanizma provodim mjere fašizma. Zajedno sa moja Melinda mala nju mi odabrala kabala. Oni su mi i djecu dali tko zna čiju su ukrali. Da glumim… Čitaj više »

puki
3 godine prije

spanjolski premjer, Sanchez, Sorosevo kaablino govance kao i klempavi Kur(a)z u Austriji. Sanchez je 2016. sudjelovao na skupu Bilderberga

puki
3 godine prije
Istražuj
3 godine prije

“…Samo odgovornošću, jedinstvom i žrtvom moći ćemo da pobijedimo pandemiju koja razara sve zemlje. Nasilno i iracionalno ponašanje manjih grupa je nepodnošljivo…”

Koja pateticna zvaka za idiote=vaksere.

Nadam se samo da ce te “manje grupe” rapidno postajati vece i vece…
Tako da na kraju ovom smradu i cionistickom keru “premijeru” – zakucaju na vrata…
To bi cec bilo nesto 😉

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Zax
3 godine prije

Vi koji jedete kupus budite solidarni s nama koji jedemo meso jer u prosjeku svi jedemo sarmu. To je bit njegove poruke. Ah da, moram komentirati i susjedni clanak o nemirima u spaniji. Komentatori se na njemu svadjaju oko druga tita i jugoslavije. Stvarno ima bolesnih ljudi na ovom portalu

jervewrtngverugtuerw
3 godine prije

Čuj ovog gušterskog gaulajtera.

Kažun d.d.
3 godine prije

Rest in peace Robert Fisk.

MatijaVZHR
3 godine prije

Španjolski premijer, odabran na predzadnjem Bildeberškom summiu, poziva na jedinstvo u jednoumlju, na političku korektnost, koristeći pri tome novogovor.
Pravi čovjek u pravom trenutku. Da nije marrano? Ne bi me čudilo. A opet, možda je samo pervertit kojim je lako manipulirati zbog ranijih grijeha.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI