“Spasimo Angelu Merkel, posljednji bastion slobodnog i liberalnog Zapada”

Njemačka reihstag
32 komentara

Nakon navodnog čvrstog stava kako više neće u takozvanu “veliku koaliciju” s demokršćanima Angele Merkel, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) je na nagovor predsjednika Franka-Waltera Steinmeiera priopćila kako je spremna razgovarati o mogućem sudjelovanju u formiranju vlade nakon neuspjelih pregovora o stvaranju koalicije između bloka kancelarke CDU / CSU, “Zelenih” i Slobodne demokratske stranke (FDP).

Odluka je donesena nakon govora njemačkog predsjednika, koji je pozvao na pregovore.

“Ako pregovori vode prema tome da ćemo u nekom obliku sudjelovati u formiranju vlade, onda članovi stranke o tom pitanju moraju donijeti odluku”, rekao je čelnik stranke Martin Schulz, iako je jasno da se Angela Merkel mora spasiti pod svaku cijenu i bivši čelnik Europskog parlamenta, koji se vrati kako bi vodio SPD ionako o ničemu ne odlučuje.

Sudbina Angele Merkel je unaprijed određena. Ranije je The New York Times napisao da je njemačka kancelarka  “posljednji bastion slobodnog i liberalnog Zapada”, odnosno svjetskog poretka koji se polako, ali sigurno urušava.

Kao čelnica ovog poretka u Europi, Merkel je tražila i dobila su potrebnu pomoć za spašavanje europskih zemalja od Međunarodnog monetarnog fonda, koji je favorizirao pljenidbu europske periferije od strane međunarodnih financijskih moćnika.

Angela Merkel tužna
FOTO: Angela Merkel

Svi zajedno, uključujući Angelu Merkel, su proveli institucionalni državni udar u Italiji 2011. godine, nametnuli sankcije protiv Rusije i ostatka Europe i raspirili ratove takozvanim Arapskim proljećem samo kako bi stvorili milijune nesretnika i potaknuli politiku migracije Georgea Sorosa.

Angela Merkel je bila najglasnija u osiguravanju integriteta Europske unije i stala na čelo “liberalnog svjetskog poretka” nakon ulaska u Bijelu kuću Donalda Trumpa.

Odlazak Angele Merkel s političke scene bi imao traumatske posljedice po cijelu EU.

Njemačka se, nakon što se oslobodi Angele Merkel, priprema skrenuti udesno. Bez Merkel u uredu kancelarke, Njemačka će postajati sve više nacionalistička i sve više kontinentalna, a sve manje liberalna i atlantistička. Odlaskom Angele Merkel se dodatno komplicira francusko-njemački projekt integracije, koje je već oslabljen padom popularnosti Macrona i centrifugalnih sila u ostatku Europe”, piše analitičar Federico Dezzani.

Stoga je pokrenuta kampanja “Spasimo kancelarku Merkel” pod svaku cijenu. Ipak je ona “posljednji bastion slobodnog i liberalnog Zapada”.

Angel MerkelCDUFDPNATOSocijaldemokratska stranka NjemačkeSPDSteinmeier
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
khameni bin saud
6 godine prije

zaboravljate da dok su svi navodno bježali na zapad angelini su pobjegli na istok….to su radili jedino sovjetski špijuni ! DAS KGB

ohrana
6 godine prije

obicno kazaliste gospodara svjetskog poretka sve je isto kao prije samo je bilo predvidjeno da merkel i sulc zamjene uloge nesto slicno kao sto su stavili macarona u francuskoj medjutim to im nije uspjelo iz prve pa sad slijedi popravak pa ce bezlicni birokrata sulc zrtvovat se za svoj narod i teska srca ce se vratiti u vlast

ime
6 godine prije

lijevo liberalna retardacija je zapravo religija kulta štovanja ikona. odlaskom ikona urušava se čitav pokret. a mentalne posljedice će biti ko u americi dolaskom trumpa i urušavanjem doktrine političke korektnosti. i ekologije i ostalih utočišta za parazitski sloj društva.

Alerik
6 godine prije

Da nije bilo epizode sa sirijskim izbjeglicama, Angela Merkel bi sigurno dobila veći broj mandata i ne bi bila prisiljena na ovakve pregovore. Očito joj birači nisu htjeli oprostiti naglu najezdu doseljenika s Istoka. Njemački suficit u razmjeni s inozemstvom prošle godine je iznosio 310 milijarda dolara i bio je veći od kineskog. Točnije, najveći na svijetu. Da bi bilo tko mogao imati suficit, puno drugih mora imati deficit u robnoj razmjeni. To znači da Njemačka svojom proizvodnjom (a ona u tolikoj količini i kvaliteti je moguća samo u odgovornoj i učinkovitoj državi) na druge (države) prebacuje teret kamata (i tako anulira posljedice kreditnog novca za svoje građane i poduzeća) te upravo zato ima mogućnost još jeftinijeg kreditiranja vlastitog gospodarstva, koje opet potiče njegovu konkurentnost. Spirala napredovanja. Zbog njemačkog suficita bunio se i Trump, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde tražeći od Angele Merkel da potiče domaću potrošnju ne bi… Čitaj više »

Stribor Panov
6 godine prije

Sve ovo je prepisani scenarij između 1.i 2. svjetskog rata sa istim aketrima iz sjene.
Tz. aristokracija i kraljevske obitelji su bili i ostali vlasnici svih najvećih koorporacija dok im njihovi bankari štampaju novac i služe kao paravan.
Novac je moć a jedan dobar rat je najbolja prilika za “zaraditi”.

Miki
6 godine prije

Samo idioti ne mogu prozrjeti globalnog establishmenta koji čini sve nemoralne stvari da bi ostao na vlasti. Pisao sam o tome da ako jamajška koalicija ne proradi da će se opet stvarati velika koalicija SPD-CDU. Šulc će se maknuti kao vođa i tako će partija da održi “kao” obraz kada budu išli u koaliciju. Na sledečim izborima očekujem AfD kao najaču nemačku partiju.

Stribor Panov
6 godine prije

Američki Neo-Liberalizam je po Mark Diceu “virus” koji je zarazio komletan centar i ljevicu ostavljajući desnici prostor da postane glas većine naroda. Nije samo Njemačka tu u pitanju je cijela zapadna Evropa.
Teško je osluškivati bilo naroda dok ti se gazda dere na uho.

Osoba C
6 godine prije

Angela više nije ”poželjna udavača”? ” Ofucala se”! A čuda velikoga! Ne može sastaviti vladu. Kako se to moglo dogoditi ”najmoćnijoj ženi svijeta”. Pardon, ”slobodnog svijeta”. A hijene iz njene stranke su već nanjušile krv i procjenjuju da li se bliži trenutak da joj daju pedalu. Pa će postati obična baba koja nikome ne treba. Doduše ovo sa SPD-om joj može još malo produžiti karijeru, ali ako ponovo uđe u koaliciju, SPD će potpisati svoj krah i na idućim izborima će biti marginalan. Ovi su mu bili samo opomena. Toliko o moći. Bilo kako bilo, ovo je početak njenog kraja, a Njemačka sigurno klizi u desno. Čak ni toliko u desno, koliko u nacionalno. Ali kad liberalno potiskuje nacionalno, odgovor je još žešći i radikalniji. Meni je uvijek drago kad ova neoliberalna bagra cvili. Doduše još uvijek im dobro ide, ali nije ničija do zore dogorila.

Georgij Žukov
6 godine prije

Svabe su na balkan u par navrata penetrirale lakom konjicom ili tenkovima , medjutim kad su konacno 1990 g zbrojili dva i dva , skontali su da je balkance najlakse pokoriti i porobiti dojce markama , sve ostalo je povijest i trla baba lan da joj prodje dan .

Hash
6 godine prije

Sje..mo Angelu !
Pun mi je k… i nje i njenih

Bobi
6 godine prije

Tipicna prica prodanih politicara, naprave sranje, kao izgube na sljedecim izborima i ljepo se povuku i uzivaju iza kulisa. I koliko god se bruji da su takvi pogriješili u odlukama koje su dovele do losije situacije nikada se ne poništavaju, odredbe, zakoni, ugovori….,samo se zamjeni figura

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI