Specijalni tužilac najavljuje nove optužbe protiv Trampa

Trump i FBI
11 komentara

Američki specijalni tužilac koji goni Donalda Trampa zbog navodnog pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima optužio je bivšeg predsednika da je planirao da izbriše potencijalno inkriminišuće ​​snimke sigurnosnih kamera u njegovom letovalištu Mar-a-Lago na Floridi. Jack Smith je optužio još jednog Trumpovog zaposlenika za navodnu umiješanost u prikrivanje mogućih dokaza u slučaju.

Nove optužbe, otkrivene u četvrtak u ažuriranoj optužnici velike porote, odnose se na navodnu šemu Trumpa i dvojice pomoćnika – prethodno optuženog osoblja i nadzornika održavanja u Mar-a-Lagu – da izbrišu snimke nadzora koji bi mogli pokazati kako se njegovi zaposlenici kreću kutije dokumenata prije moguće FBI pretrage.

Trump, koji se prošlog mjeseca izjasnio da nije kriv za 37 optužbi za krivična djela u vezi s povjerljivim dokumentima koje je zadržao nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine, sada se suočava s dvije dodatne tačke opstrukcije i dodatnom optužbom za namjerno čuvanje tajni nacionalne odbrane. Dodatne optužnice podignute su i protiv Trumpovog pomoćnika koji je optužen prošlog mjeseca, Walta Naute

Revidirana optužnica dodala je trećeg optuženog, menadžera održavanja Mar-a-Laga Carlosa De Oliveira, koji je dobio dvije tačke ometanja i jednu optužbu za davanje lažnih izjava istražiteljima. De Oliveira je navodno tražio od neidentifikovanog radnika da izbriše snimke nadzora, rekavši da je “šef” želeo da se uklone.

Trumpova predsjednička kampanja 2024. objavila je saopštenje u kojem se nove optužbe nazivaju “nastavljenim očajničkim pokušajem” administracije predsjednika Joea Bidena da maltretira njegovog prethodnika i one oko njega. Specijalni savjetnik Smith “zna da oni nemaju slučaj i pokušavaju pronaći bilo koji način da spasu svoj ilegalni lov na vještice” i poremete Trumpovu kandidaturu na izborima sljedeće godine, dodaje se u kampanji.

Trump je prošle sedmice predvidio da će ga specijalni savjetnik Jack Smith također optužiti u odvojenom slučaju u vezi s pobunom u američkom Kapitolu u januaru 2021.

OptužniceSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
9 mjeseci prije

Smiješni su sa time odavno.

Razmisli
9 mjeseci prije

Narodu koji uziva glasati za hdz, sns isl, dokazano muljatorske politicare, Trump je Idol
Sve ono kakvi bi politicari po njima trebali biti
Istina I činjenica su ionako samo zapadnjacka ljevicarska izmisljotina

Ivan
9 mjeseci prije

Jeba im pas mater, Biden krade zajedno sa sinom, radi zlo po cijelom svijetu, razara Ukrajinu zbog svojih uloga, drogira se usred Bijele kuce i njihova pravosudna govna to mirne duse gledaju upregnuta u prljavu i korumpiranu politiku. Amerikanci kada cete ubiti ovo pseto Bidena?

Мунгос
9 mjeseci prije

Боље суд, него атентат.
Нашу узданицу Доналда Трампа може да извади само то ако створи критичну масу за подизање устанка против сорошоида. Да се и у Америци деси народ. Народ против сорошоида.
Видимо да су сорошоиди скинули јагњећу кожу, па сада поносно и јавно корачају путем тоталитаризма.
Верујем да ће против америчког народа ратовати само плаћеници (не знам колико их има). Верујем да ће регуларна америчка армија стати уз амерички народ.

Max
9 mjeseci prije

Specijalni rat,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI