Spremni smo za takmičenje sa Zapadom

Vladimir Putin govor
47 komentara

Nijedna vrsta monopola ili dominacije nije vječna, a Rusija je spremna da se takmiči sa Zapadom, rekao je predsjednik Vladimir Putin u četvrtak u Moskvi.

Ruske kompanije spremne su da se takmiče, potrebna im je samo pomoć u promociji poslovanja, rekao je Putin na forumu “Snažne ideje za novo vrijeme” , u organizaciji Agencije za strateške inicijative (ASI).“Naše kompanije i timovi su spremni za takmičenje i mnoge od njih su to već dokazale. Govoreći o monopolu, mislio sam naravno na zapadne konkurente, koji su osigurali monopol u mnogim sektorima ruskog tržišta”,  objasnio je predsednik.

Prema Putinovim riječima, ruske kompanije mogu korak po korak uspostaviti svoje prisustvo na globalnom tržištu, počevši od tržišta Zajednice nezavisnih država, Šangajske organizacije za saradnju i zemalja BRIKS-a.

Svijet se nije srušio zbog sankcija, smatra predsjednik. Restrikcije koje je Zapad nametnuo Moskvi su otvorile nova područja razvoja za ruske kompanije, dodao je on.

Ruski preduzetnici podneli su više od 43.000 prijava za registraciju žiga u prvih pet meseci ove godine, istakao je Putin, pohvalivši domaća preduzeća.

„Vidim da su se pojavile neke zaista zanimljive nove stvari. Prava je poslastica za gledanje, a nadamo se ne samo za gledanje, već i za nošenje i upotrebu.”

Putin je pozvao na stvaranje ekonomije koja proizvodi sopstvenu modernu robu, usluge i tehnologiju umesto da troši strane, uvezene proizvode.

Istakao je važnost pomoći domaćim proizvođačima da promovišu svoje proizvode, kako bi Rusija imala brendove koji su poznati kako u zemlji, tako i u svijetu.

Putin je osudio kompanije koje su napustile Rusiju kao rezultat sankcija povezanih s Ukrajinom. Optužio je neke strane brendove da su “izlazak s ruskog tržišta pretvorili u PR kampanju” i izrazio sumnju da će im te PR strategije biti od koristi.

Forum ‘Snažne ideje za nova vremena’ je dvodnevni događaj koji se održava u Svjetskom trgovinskom centru u Moskvi. Cilj mu je identificirati i podržati inicijative i projekte koji će dati značajan doprinos jačanju suvereniteta Rusije i postizanju nacionalnih ciljeva do 2030. godine.

monopolPutinzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
darijoman
9 mjeseci prije

Eh kad bi tako i naša vlada težila ka suverenosti i poticala na vlastito gospodarstvo umjesto što liže dupe trulim zapadnim idealima bili bi rajska zemlja

Toni
9 mjeseci prije

Nikad više se vama! Potpis: slobodna Europa

tatamata
9 mjeseci prije

hiberu ,,pravi radnu dozvolu za rusiju ,, jel sad vidis da si najbo na tom zapadu

Alibaba
9 mjeseci prije

Treba ponovo vratiti SSSR,ništa bez KP.

BlueZg
9 mjeseci prije

Jel to preko naših leđa?

Noppo
9 mjeseci prije

Ruske konkurente neće ni dozvoliti na eu i sad trgovima. I ako hipotetički budu bolji produkti. Pa svi vidimo kako nama EU uništava firme. Neče oni konkurenta.

Max
9 mjeseci prije

Imaju čime bili su spremni.

Noname
9 mjeseci prije

BIDEN I NJEGOVA OBITELJ PRIMILI SU VIŠE OD 40 MILIJUNA DOLARA MITA – THE NEW YORK POST. Bidenovi su primili 40 milijuna dolara mita, piše The New York Post. “Bio je to organizirani kriminal. Nema drugog pojma koji bi to jasno definirao”, rekao je predsjednik Odbora za nadzor Zastupničkog doma američkog Kongresa. Predsjednik Sjedinjenih Država i članovi njegove obitelji primili su preko 40 milijuna dolara mita od stranih državljana u zamjenu za povoljne političke odluke. O tome piše New York Post pozivajući se na Jamesa Comera, predsjednika Nadzornog odbora Zastupničkog doma američkog Kongresa. Izvještava se da je poznato najmanje šest konkretnih političkih odluka u koje bi Joe Biden “mogao biti uključen i kompromitiran”. Pojašnjava se da je riječ o odlukama donesenim u ranoj fazi predsjedničkog mandata Joea Bidena. Za sada ne možemo doći do drugog zaključka zašto su te odluke donesene osim činjenice da je ovaj predsjednik kompromitiran. Bio je to organizirani kriminal. Nema drugog… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Uh ! Valja definirat što je ” zapad ” uopće pa po tomu što je uopće i takmičenje ?! Tak , kako je priopćeno – ni dobro !!! Sliči da Russia želi biti , isto pa i jače ” od zapada ” no da bi to postala tad mira biti isto što i zapad sada ili barem — KINA 💥 a to ništ ne valja !!! Sva srijeća te je Putin star čovjek a niti Rusi u svom biću i tradiciji , nemaju tu vrst ludila ! Drugo … On već kuca na otvorena vrata 😁 već proizvode sve 😉 što se lako može vidjet ulaskom na site дзен.ру , koji se ionak bavi , svim i svačim i gdje se može vidjet , toliko toga na tržištu Made in Russia i to uistinu iz SVIH domena i to se lako može komparirati sa istim ili sličnim , proizvedenim drugdje… Čitaj više »

Hattori Hanzo
9 mjeseci prije

Imaju energente,hranu,mentalno zdravo društvo.Alkohol je problem ali to je najrasprostranjenija bolest na svijetu osim u islamskim državama.
Zapad tone sa svojim zelenim i LGBT+ glupostima ali jos je dovoljno jak da sve povuce za sobom u propast.
Ako se partija odigra pametno do kraja svijet bi mogao postati bolje mjesto za život.
Rusima je najveći problem korov u njihovom dvorištu koji Ce tesko ocistiti.

trajko
9 mjeseci prije

Rusija je prebogata i u budućnosti će biti još bogatija, jača i važnija.Comprende.

Bond cigarete Bond
9 mjeseci prije

Rusi znaju praviti oružje ali ga ne mogu izvoziti jer i njima treba.
Jedino što dobro ide su nafta, plin, gnojivo i žitarice.
Prave rusi svašta ali treba se probit na tržište pored Kine i ostatka svijeta.
Trebaće im desetljeća da postanu ozbiljni igrači u proizvodima široke potrošnje i da naprave brend Made in Russia.
Ako dodaš na to sankcije i da su u ratu to izgleda još crnje.
Rusiji uopće nije trebao rat i da su bili pametni samo su trebali nastaviti sa gospodarskim rastom i tako bi brže postali ono što sada spominju da će biti.

Zoom
9 mjeseci prije

USA ne zeli takmicenje i konkurenciju

Zrak
9 mjeseci prije

Navedite jedan svjetski proizvod iz Rusije

robi
9 mjeseci prije

na žalost mislim da je tu Putin govorio kao političar i da su opet nažalost Rusi po pitanju proizvodnje tehnologije dosta u zaostatku

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI