Srbija zahvaljuje ruskim špijunima što su upozorili na pokušaj obojene revolucije

Ana Brnabic
154 komentara

Moskva je podijelila vitalne obavještajne podatke s Beogradom, prema premijerki Ani Brnabić

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izrazila je zahvalnost ruskim sigurnosnim službama koje su upozorile Beograd na planove za nerede u glavnom gradu.

Prozapadni prosvjednici pokušali su u nedjelju navečer provaliti u vladine zgrade u Beogradu, u onome što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nazvao pokušajem obojene revolucije. Dok je Vučić isprva zahvaljivao neimenovanim “stranim službama” što su njegovim sigurnosnim službama “dale do znanja što točno spremaju nasilnici”, Brnabić je kasnije otkrila da je Moskva dojavila Beogradu.

“Osjećam da je važno, posebno večeras, stati u obranu Srbije i zahvaliti ruskim sigurnosnim službama koje su imale te informacije i koje su ih podijelile s nama”, rekla je Brnabić u nedjelju navečer za TV Pink.

“Mogu samo reći hvala, a to vjerojatno neće biti popularno među onima sa Zapada”, rekla je premijerka i dodala: “Kada smo podijelili tu informaciju sa svima ostalima, rekli su: ‘Pa to je ruska dezinformacija, to je širenje lažnih vijesti.’”

U Srbiji su u ponedjeljak izbili protuvladini prosvjedi, a oporba je optužila vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) za “krađu glasova” tijekom prošlotjednih parlamentarnih izbora, na kojima je stranka pobijedila proeuropsku koaliciju Srbija protiv nasilja (SPN).

Vučić je te optužbe odbacio kao “laži”, tvrdeći da je prosvjede sponzorirao Zapad, koji želi njegovu smjenu zbog odnosa s Rusijom i odbijanja da odustane od zahtjeva Srbije za Kosovom.

Nakon nemira u Beogradu, očekuje se da će Vučić ugostiti ruskog veleposlanika Aleksandra Bocan-Harčenka u svojoj rezidenciji prekoputa trga od skupštine gdje je održan prosvjed, izvijestili su lokalni mediji pozivajući se na predsjedničku press službu. Sastanak s ruskim izaslanikom zakazao je i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Ana BrnabićProsvjedrusijasrbija
Pretplatiti se
Obavijesti o
154 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Damir Unusic
4 mjeseci prije

A Vučić ucestalo na forumima WEF tu su oćito sve Rusi 🙂

Гавран
4 mjeseci prije

Nisu antivladine demonstracije, nego pokušaj obojene revolucije svetske Kabale, Soroša i co, i njihovih proksi podizvođača na Balkanu.

nepoželjni
4 mjeseci prije

Hehehe… Srbija je pravi meteorološki model u kojem se vjetrovi stalno izmjenjuju, gdje malo puše sa istoka, pa malo sa zapada, ali često puše iz oba smjera istodobno…

nastran
4 mjeseci prije

srbija protiv nasilja počinje organizirati nasilne skupove???!!!???

you
4 mjeseci prije

Zapad je nahuskao Srbina na Srbina a kako nece Ukrajinaca na Rusa ili muslimana na muslimana.

Zsphere
4 mjeseci prije

Vise nego jasno je da su vlasti jos od 2000 postavljene od globalisticke klike i oni su od tada izdajnici par exelans. Jedini im je posao pljacka u korist nekih stranih firmi no narodu se ispira mozak na dnevnoj bazi tako da sjedi u letargiji ne buni se a za one koje bi se bunili postoji pregrst organizacija tipa “protiv nasilja” da ih malo prosetaju ispire i na kraju ništa ne promjene. No međutim kako to traje previše dugo tad se vlast aktivira da pojača malo takozvanu opoziciju i to zamisli opozicija koja se u Srbiji gdje je 98% naroda protiv ovih atlantista, naravno zbog nemilih događaja koji su se desili u skorijoj istoriji, i u takvoj Srbiji se ta opozicija zalaže za ulazak u te atlanske saveze, zalaže se za odhebavanje Kosova Republike Srpske, zalaže se za sankcije Rusiji, mos mislit, zalažu se za sve ono protiv čega je… Čitaj više »

Ivica
4 mjeseci prije

Uglavnom izbori budu uvijek na rubu tj. nitko ne odnese značajnu pobjedu i to jedino iz razloga sto veliki dio ne glasa. Stoga ako nisi toliko dobar da si pomeo sve ostale na izborima, nemaš se šta izvlačiti na slamku

4 mjeseci prije

Bljak, bljak, bljaaaaaaaaak – zapadno licemerje je ogavno ali ovi naši ih za tri koplja nadvisiše! Ajde što su svi alternativni mediji bili puni izjava o spremanju nereda u Srbiji (čak i ukrajinski opozicionar ističe da vidi identičan scenario kao u Ukrajini) ali i sami akteri nereda su nedeljama ranije izjavljivali da “neće dozvoliti izbornu krađu, itd, itd”. A onda naše vlasti “ljube noge ruskim obaveštajcima jer su eto spasili Srbiju od propasti”?!? Mislim… nisu nam za to bile potrebne ni naše službe, dovoljno je pročitati novine! A onda gledam RTS, tamo neki glavonja iz policije koji “krši ruke nad teškim stanjem policajaca koji su bili izloženi fizičkom teroru, itd, itd”. Zamislite – policajci, koji su se zaposlili da beru cveće, su morali da se brane od nezadovoljnih građana (tačnije, stranih agenata ali nije bitno)!?! Jednom policajcu je čak zakazana hiruška intervencija – hebote, pa to ko u Gazi :))))))))))… Čitaj više »

Metabaron
4 mjeseci prije

Brnabicka zahvaljuje Rusiji a Vucic dogovara (navodno)uspostavljanje nekakvih zapadnjackih biolabosa na teritoriju Srbije kao zamjenu za labose koje su Rusi sprzili u Ukrajini ….navodno…

Iva
4 mjeseci prije

Šta rade srpske obaveštajne službe ako dojave stižu iz prijateljske Moskve? Da nije smešno, bilo bi tužno. Režimu se priviđa srpski majdan jer im ne odgovara da se ponove izbori i u Beogradu i u ostatku Srbije. Iza haosa u Beogradu sinoć stoji vlast.

Steve
4 mjeseci prije

Kakva autogolčina za žutu ekipu! Pa oni kao da su slušali Vučića šta da rade. A Hill se sad lupa šakom u glavinu i misli, jbt sa kim ja ovde radim posao…

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Ovo je dio teksta koji je izašao na webtribune odmah dan nakon izbora. 10.12 (?) I za ovo nisu potrebni nikakvi ruski špijuni. Moguće da žele stvoriti utisak da ih Rusija podržava? “O zainteresovanosti različitih zapadnih službi za ishod srpskih parlamentarnih, ali i beogradskih izbora, svedoči i podatak da je glasanje „kontrolisalo“ više od 400 međunarodnih posmatrača, od čega je 80 parlamentaraca iz Parlamentarne skupštine OEBS-a, Saveta Evrope i Evropskog parlamenta. O njihovoj objektivnosti možda najbolje svedoči podatak da misiju Evropskog parlamenta čini osmoro dežurnih „pasa čuvara“ demokratije, čiji je predvodnik Slovenac Kliment Grošelj, koji je i ranije dolazio u Srbiju, samo u jednoj drugoj misiji – da otvoreno pruži podršku jednom od izbornih kandidata, Pavlu Grboviću iz Pokreta slobodnih građana. „Vest iz nesvesti“ jeste i ta da se za zaštitnika svetskih i demokratskih izbora koji se, kako tvrdi, ne meša u glasački proces, proglasio i američki ambasador Kristofer Hil. I ne samo… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Nastavak.

“RT Balkan je nedavno je otkrio da iza ove kampanje stoji nevladina organizacija „Građanske inicijative“, koju, gle čuda – finansira takođe Zapad.

Na listi donatora ove inicijative, uz ambasade Holandije, Velike Britanije, Norveške i Sjedinjenih Američkih Država, nalaze se i Evropska komisija, Fridom haus, „Integra Kosovo“, Soroševa Kosovska fondacija za otvoreno društvo kao i njen ogranak u „skraćenoj“ Srbiji, Savet Evrope, USAID… I, naravno – NED, američka Nacionalna zadužbina za demokratiju koja je još od osnivanja dovođena u vezu sa delovanjem CIA.”

Max
4 mjeseci prije

Sad zahvaljuje Rusima a bila na konferenciji Bilderberg grupe. Duple igre.

anti antifa
4 mjeseci prije

sve se vraća sve se plaća

Jovo
4 mjeseci prije

Svi oni radu za agendu Klaus Scwab

Zimek
4 mjeseci prije

Kravogram je ejzabana aplikacija.

tihobl
4 mjeseci prije

Docice dan kada ce i Mladen javno zahvaljivati rusima sto su ga spasili.

Željko
4 mjeseci prije

Da mi je (t)ko rekao tijekom/tokom 1991.-1995., a i poslije nakon mirnog reintegriranja Podunavlja u RH da ću ovo napisati rekao bih mu u najmanju ruku da je lud ALI nikada ne reci nikada i stoga sada pišem da je Srbija, uz Bjelorusiju i Rusku Federaciju, jedina suverena država u Europi!! Švicarska nije više neutralna ali “mala “Srbija, opkoljena, za sada jer sve se može promijeniti jako brzo, NATO “državama”, i u BiH NATO ima glavnu riječ, jeste i stoga Srbiji naklon jer sadašnja Srbija me podsjeća na Titovu SFRJ, sa svima dobri a niti sa kime previše, mada Titovoj SFRJ ni(t)ko ne bi smio niti pomisliti podmetnuti “obojenu revuluciju”!

bato
4 mjeseci prije

interesantno kako zapad brine za dobrobit srba u srbiji, za one na KiM ne

bato
4 mjeseci prije

sa svim sranjem i problemima zapada, njih sada kao brine demokratija u Srbiji, tamo neki balkan kada je priča o ulazku u EU, eto

mmne
4 mjeseci prije

kad rusija postane podunavska drzava , druga pesma biva

Гавран
4 mjeseci prije

Minimum države, maksimum haosa i u našem velom mistu. . U Beogradu gostuje i “BOMBAŠ SA CVEĆEM” Srđa Popović, vođa antife. . “Bombaš cvećem” je, naime, ujedno i slika koju je koristio vođa Otpora Srđa Popović na koricama svoje knjige “Mustra za revolucije”, promovisane kao “priručnik za sve koji žele da uzmu stvari u svoje ruke i menjaju svet”. Drugim rečima, kao recept za sprovođenje sada već ozloglašenih obojenih revolucija. Srđa Popović, u tom otporaškom periodu, međutim, nije bio samo buntovni mladić koji je želeo da menja svet – “Vikiliksove” depeše otkrile su je da je on bio jedan od najjačih oslonaca Vašingtona u rušenju režima u Srbiji. Prepiska privatne američke obaveštajne kompanije “Stratfor” od 2007-2010. vođu Otpora Srđu Popovića označava kao “našeg srpskog revolucionarnog prijatelja”, a za njegovu organizaciju “Otpor” tvrdi da “obara diktatore i autokratske režime” koji nisu po volji Vašingtona. Pesnica “Otpora”, koji je kasnije postao KANVAS,… Čitaj više »

Tatjana
4 mjeseci prije

Karikatura Klausa Švaba. Fuj!

gigi pinna
4 mjeseci prije

Ulogu Rusije na Balkanu treba odvojiti od one u Ukrajini i Siriji. Ćale lupeta po običaju. Majdan – državni udar u američkoj režiji 1/1.
2000. i sad 2023. izborna pljačka epskih razmjera.
Vučića dok ne prizna Kosovo, a to će biti i prije negoli mislite, podržava Zapad, Rusija ga podržava kako bi imali još nekoga u Europi osim Orbana, a da im nije nabio sankcije, Kina zbog ekonomskih razloga (koliko samo rudnika po Srbiji ima), a ujedno se Vučića zbog kriminala njegove Famiglie i ucjenjuje, kao svojedobno Sanadera.
Dopustio je kosovske tablice u Srbiji, zabrana uvoza robe iz Srbije na Kosovo traje i dalje… Samo tako Vučko…

Dado
4 mjeseci prije

Proteste predvode predstavnici tzv.zelenih, zastita okolisa…uglavnom osobe bez radnog staza i slicni polupani kao i u SR Njemackoj.Srbija je tek cirkus jer u Srbiji Rumunka podstice nasilje, a Srbi je slijede…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI