Stotine stranih boraca ubijeno u Ukrajini

helikopter rat
77 komentara

Do 300 stranaca koji se bore za Kijev protiv Moskve ubijeno je u oblasti Nikolajev na jugu Ukrajine, saopštilo je u subotu rusko Ministarstvo odbrane.

“Militanti su eliminisani raketnim napadom na tačku privremenog razmeštanja stranih plaćenika u rejonu sela Kalinovka, Nikolajevska oblast” , saopštio je portparol ministarstva general-pukovnik Igor Konašenkov tokom svog dnevnog brifinga.

Veliki broj stranih boraca navodno je izgubio život boreći se za Ukrajinu. Ranije ove sedmice, ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su ruske snage i milicije republika Donbasa eliminisale više od 2.000 stranih plaćenika.

Od 21. septembra u redovima ukrajinske vojske ostalo je 1.000 stranaca, rekao je ministar, dok je u aprilu taj broj procenjen na 3.000. Subotnji udar bi, prema tim proračunima, ostavio samo 700.

Ruske snage su takođe ubile više od 200 ukrajinskih vojnika u oblasti Nikolajev, a skoro isto toliko u oblasti Harkov i u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je dalje Konašenkov.

Portparol vojske je tokom brifinga takođe otkrio da je u blizini sela Sergejevka, u jugoistočnoj Dnjepropetrovskoj oblasti, ruski lovac oborio ukrajinski MiG-29 koji je bio „preuređen da koristi američke antiradarske rakete HARM“.

Od pokretanja ruske vojne operacije u Ukrajini krajem februara, Moskva upozorava zapadne zemlje da prestanu da “pumpaju” Ukrajinu oružjem, tvrdeći da bi to samo produžilo sukob. Međutim, nakon nedavne najave Rusije o djelomičnoj mobilizaciji rezervista, pristalice Kijeva, uključujući SAD i UK, obećale su da će održati ili povećati svoju vojnu pomoć Ukrajini.

U petak je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski priznao da snage njegove zemlje trpe najmanje 50 žrtava dnevno.

On je, međutim, tvrdio da ruska strana gubi nekoliko puta više. Komentari Zelenskog uslijedili su ubrzo nakon Šojguove objave da su ruske snage od početka vojne ofanzive izgubile 5.937 vojnika. Prema ministru, gubici na ukrajinskoj strani bili su deset puta veći, a procjenjuje se da je poginula 61.000 vojnika.

rusijaStrani borciukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
77 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krim
1 godina prije

Raketni napad je min 50 km daleko
Kako rus onda zna nacionalnost ubijenog?

Max
1 godina prije

A Američki thiink thankovi hvale upravo tu tehnologiju eve sad čitam CSIS ali im ne vjerujem

hiber
1 godina prije

Barel nafte 86 dolara, plin i dalje u padu. Kako to? Nije trebala mobilizacija, a sada 300.000 rezervista mora spasiti Rusiju.

1 godina prije

kada bismo zbrojili sluzbene brojke ukrajinskog i ruskog ministarstva propag.. ovaaj,obrane u ovih 7 mjeseci..vec je preko milijun poginulih u ovom ratu.govorim o vojnicima,kako sa koje strane.sha se tice civila,ne bi se pausalno razbacivao brojkama ali brojka bi mogla otici i do 5 milijuna.a sha se tice stranih placenika sa ukrajinske strane i cecena sa ruske strane,brojke su u stotinama tisuca.mislim da je vec poginulo vise cecena nego 90-ih u cecenskom ratu i vise britanaca nego u 2.svjetskom ratu. zelim reci da je knjiga 1984,od britashkog agenta george orwella,jako poucno stivo..ovo nece zavrsiti za nasih zivota,trajati ce onoliko koliko je potrebno za resetiranje.hvala i svako dobro.

davor3
1 godina prije

Ukrajinci se bore i ginu kao kamikaze

rade
1 godina prije

To su vjerovatno regularni Nato vojnici,presvuceni u ukrajinske uniforme koji gadjaju americkom artiljerijom civile u Donbasu.Amerikanci su nadmasili i samog hitlera u ubijanju civila.

1 godina prije

Zapadnoj bagri ljudski zivoti ne znače ništa..Neka ovo upamte oni koji ih podrzavaju kad danas, sutra budu putovali na istočni front..

mrdo
1 godina prije

Slaveni ginu i postaju invalidi, a Zelenski i njegovi gospodari umiru od smijeha. Situacija im je posebno duhovita na putu prema banci.

tihobl
1 godina prije

Prave se rusi ludi sa tim brojevima. NATO jedinice su na terenu, a oni se prave da ne vise francuze na cezaru, amere na M-777, kanadjane, austalce, britance, holandjane, i ostale ukljucujuci najbrojnije – poljake. Blekvotersi su na terenu vec mjesec dana – organizovali su nove jedinice po ugledu na isilovce. 10.000 micibusi terenaca cu naoruzali teskim mitraljezima, bacacima granata, minobacacima … Isilovci su dobijali tojote, a nacisti micibusi.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Sve strance koji su u Ukrajini bilo zbog ratovanja bilo zbog moralne, materijalne ili druge podrške NACISTIČKOJ Ukrajini poslati kući upakirane sa nogama naprijed.

indy
1 godina prije

Dosta više rata,propagande i ostalog.OSUĐUJEM svaki rat,napad,agresiju.Interesantno,i trebaju kazniti Rusiji,i zahtjevam recipročno isto prema SAD,EU,itd…..A ko prati zna za okupacije agresije,itd…po svemu smo”čisti”mi u ovim banana državicama,Luksemburg,San Marino(možda),Linhenštajn i tako neki nekolonijalni državni faktori,i ovo SAD,EU teški kolonizatori i otimači,itd….Pa Rusija,Kina,itd….Svi oni putra na glavi.I mi da se ugledamo,a ne mi imamo svoje,dal Srpsko dal Hrvatsko dal od bilo koga iz bivše….ono Aboriđane pod floru i faunu vodili do sedamdesetih,istrjebili Indijance…itd,i onda nam uvale par kriminalaca i nahuškaju jedne na druge,i molim ljudi nemojte krivit mene kao Hrvata,ako opet dođe,nisam ti ja kriv,kriv ti oni na Kalemegdanu ili več di im sjedište,kao i meni,meni su krivi ovi na Markovom trgui ako trebaš pomoč daču ruku,isto i svima ljudima,Sarajevo,tamo su huškači,nisam ti ja kriv.Interesantno svi smo crveni kad smo ranjeni,e nemojmo ponovit greške i slušat huškače,ako bi opet nedaj Bog(ma kako ga got tko zvao je jedan)opet neki idioti išli na… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Iranski dronovi u akciji:

“* Руске Ваздушно-космичке снаге у Николајевској области уништиле 200 украјинских војника, 3 тенка и 16 других оклопних возила. Плус: око 300 страних плаћеника код Калиновке, у истој области

* Украјинска ПВО, иако њоме суштински управљају Американци и Британци, готово потпуно је беспомоћна пред дроновима-камиказама „Шахид-136“ којима су Руси тукли штаб украјинске ратне морнарице у Одеси, као и важне војне циљеве у Дњепропетровску”

Ako je rat za NgornoKarabah bio reklama za Bajraktare, sad je obratno. Za te dronove.
Ali, ne i ove iranske.
Rusi su im dali ime Gearnijum 2.

“тукао важне циљеве у Одеси и Дњепропетровску.

       Неколико их је експлодирало у одеској војној луци.

       Оружане снаге Украјине покушале су да оборе те дронове, чак и уз помоћ  авиијације, али им то није ништа вредело.” fakti.org

Logistika
1 godina prije

Moćni i nepobjedivi Rusi u zadnje 33 godine uspjeli su vještim pregrupiranjem zonu obrane svojih interesa premjestiti sa Berlinskog zida na granicu kod Belgoroda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI