Sudac tvrdi da je tijelo haićanskog predsjednika izranjavano puščanim metcima velikog kalibra

Jovenel Moïse
7 komentara

Šef države podlegao je ranama nakon što je nekoliko puta ustrijeljen u svom domu. Atentatori su također ranili njegovu suprugu, ali njezin život trenutno je “izvan opasnosti”, prema privremenom predsjedniku zemlje.

Haićanski predsjednik Jovenel Moïse ustrijeljen je 12 puta metcima velikog kalibra, prije nego što je podlegao ranama, otkrio je lokalni zamjenik mirovnog suca Carl Henry Destin, u intervjuu za državne novine Le Nouvelliste. Prema Destinu, metci kalibra 5,56 mm, koji se koriste u raznim NATO oružjima, poput M4A1 i FN SCAR, te metci kalibra 7,62 mm, koje se koriste, na primjer, u obitelji oružja AK, pronađene su u domu preminulog predsjednika.

Zamjenik suca nadalje je otkrio da je Moïse nekoliko puta ustrijeljen u glavu, prsa i kukove. Jedan metak pogodio ga je u čelo, dok je drugi prostrijelio trbuh predsjednika.

“Predsjednikov ured i spavaća soba bili su uništeni. Našli smo ga kako leži na leđima, u plavim hlačama, bijeloj košulji uprljanoj krvlju, otvorenih usta, raznesenog lijevog oka”, rekao je Destin dijeleći jezive detalje o Moïseovom ubojstvu.

Istodobno, osim predsjednika i njegove supruge Martine Moïse, koja je prebačena na liječenje na Floridu, nitko drugi u kući nije upucan, uključujući predsjednikovo sigurnosno osoblje, rekao je zamjenik pravosuđa. Poznato je jedno od Moïseove djece, njegova kći Jomarlie Jovenel Moïse, koja se skrivala od napadača u bratovoj spavaćoj sobi.

Malo se zna o tome tko bi mogao biti odgovoran za atentat na predsjednika te zemlje, koja je već bila uvučena u političku krizu, što je dodatno destabiliziralo situaciju. Vlasti Haitija priopćile su da su napad izvršili inozemni profesionalni plaćenici prerušeni u agente američke Uprave za narkotike (DEA). Četvorica napadača ubijena su, a dvojica su privedena kasno 07. srpnja od strane haićanske nacionalne policije. Privremene vlasti Haitija još nikoga nisu optužile za atentat na predsjednika.

HaitiJovenel Moise
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Legendarni Grk
2 godine prije

Predsjednik Jovenel Moïse je pokušavao objaviti muljaže ekipe Clinton u vezi velikog potresa koji je 2010. pogodio Haiti. Naravno da to nije zgodno za bankarsku oligarhiju, pa su ga eliminirali po kratkom postupku. “Nakon razornog zemljotresa na Haitiju januara 2010. godine (za koji je američki Pentagon verovatno „intuitivno predosetio” da će se dogoditi pa su vojne brodove za „spasavanje” uputili u region dan pre zemljotresa), Klinton je sa ćerkom odmah počeo da prikuplja novac i šalje pakete sa hranom i vodom na Haiti. Zbog velikog broja nevladinih organizacija koje rade na Haitiju ova država se u žargonu često naziva i Republika nevladinih organizacija. NVO sektor je tako okupaciona sila koja pažljivo motri da se Haićani nikada ne otrgnu iz ropstva i od vlastelinske pljačke iz Britanije i Francuske, kako su jednom umalo uspeli isplativši im sva dugovanja. Tako i dve godina nakon potresa oko 360. 000 Haićana živi pod šatorima… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Nedopustivi ja da nema osigurranja koje bi to sprriječilo. Haiti je inače zona utjeccaja SAd a,, Vvjerrojatno se pobunio pa su ga smaknuli uz pomoć iznutra

Scorpiorex
2 godine prije

Jedna od najvecih pljacki,ako ne I najveca 2010donacije za zemljotres na Haitiu.citava operacija,ogromna masinerija postavljena da ispostablja rqcunw koliko ce sta kostayi u momentu dik pristine novsc.H.Clinton u svoju ” dobrotvornu” organizaciju ulumpala c.c2milijardedolara.isti novci se okretali( obracanje Bill-a studentims fakturisano 250000dolara,,citava turneja,ako se zna da najpaceniji predavac host H.Kisingger dobije 10000-20000$. Opisivali ljudima Haiti kao najopasnibe mjesto na zemlji,ubistva,pljacke,otmice, dok nije otisao zabar preko misionara i nakon godinu boravka napisao briefing da je sigurnije nego u talijanskoj provinciji,gdje ponekad djeca razbiju staklo na cekvi loptom.nevjerojatno sta sve ljudigutajukao informacije. Biceda je citava igra,ustvari irrogazione okoIran,a I on je istodimna zavjesa,sta je veliki cilj? Bumo videli

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI