Premijer Haitija Ariel Henry podnosi ostavku zbog optužbi za kanibalizam, društveni raspad koji proizlazi iz sukoba bandi

Ariel Henry Haiti
13 komentara

Nakon nekoliko tjedana kaosa izvan kontrole u glavnom gradu Port-au-Princeu, premijer Haitija Ariel Henry podnio je ostavku na svoju dužnost na zahtjev mnogih.

U izjavi, Henry je otkrio da će potpuno odstupiti nakon što se sastavi prijelazno predsjedničko vijeće i imenuje privremeni premijer.

“Vlada koju vodim ne može ostati neosjetljiva u ovoj situaciji. Ne postoji žrtva koja je prevelika za našu zemlju”, rekao je Henry. “Vlada koju vodim smijenit će se odmah nakon postavljanja Vijeća.”

Ako ste propustili, lutajuće bande tjednima teroriziraju Port-au-Prince, a neke od njih kanibaliziraju svoje žrtve. Jedan od njihovih zahtjeva bio je da Henry podnese ostavku, koju sada i jeste.

SAD će dati 100 milijuna dolara Haitiju

Samo nekoliko sati prije Henryjeve ostavke, karipski čelnici i američki državni tajnik Antony Blinken sastali su se na Jamajci kako bi razgovarali o razarajućoj situaciji u Port-au-Princeu.

Henry je trenutno u Puerto Ricu gdje je navodno “zaglavio” i ne može se vratiti kući zbog napada naoružanih bandi na međunarodnu zračnu luku Toussaint Louverture.

“Želim zahvaliti narodu Haitija na prilici koju sam dobio”, rekao je Henry u izjavi na odlasku. “Molim sve Haićane da ostanu mirni i učine sve što mogu da se mir i stabilnost vrate što je prije moguće.”

Kako bi pomogle “osigurati” naciju, Sjedinjene Države kažu da će Haitiju poslati dodatnih 100 milijuna dolara u poreznim obveznicima, iako najmoćniji vođa bande u zemlji, “Barbeque”, kaže da neće prihvatiti nikakvu intervenciju SAD-a.

“Danas koristimo priliku da poručimo međunarodnoj zajednici da Haitiju da priliku”, rekao je Barbeque. “Zbog onoga što se sada događa na Haitiju, mi Haićani moramo odlučiti tko će voditi zemlju i kakav model vlade želimo.”

U ovom trenutku se kaže da je Haiti kao nacija u kolapsu. Henryja više nema, luke su službeno zatvorene, a kanibalske bande predvođene Barbequeom nastavljaju lutati ulicama Port-au-Princea poput kakvog horor filma.

Sve je ovo došlo do vrhunca samo nekoliko dana nakon što je američka vojska izvela hitne operacije zračnog prijevoza kako bi evakuirala osoblje iz američkog veleposlanstva na Haitiju. U veleposlanstvo su poslani i američki marinci kako bi poboljšali sigurnost.

“Ovo će se dogoditi kada financijska kriza stvarno udari i kada bude dovoljno gotovine da se plate vladine svinje”, upozorio je jedan komentator čemu se Amerika, po njegovom mišljenju, treba radovati. “Ulice će postati područje ‘roštilja’, a oni na vlasti s ograničenom policijom povući će se kako bi zaštitili svoje.”

“Ako ne možete nahraniti policiju, oni će se okrenuti protiv političara”, odgovorio je drugi. “Plaćenici rade za tebe samo kad im platiš i hraniš ih.”

Ariel HenryHaitiKaosSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 mjesec prije

Da “kanibalske bande”…duhoviti su majstori…ma, baš…😁

nitko
1 mjesec prije

treba tog BBQ poslati u sabor da napravi reda 😁

Гавран
1 mjesec prije

Posle razornog zemljotresa, koordinator za distribuciju prikupljenih donacija bio je Bil Klinton. Normalno, od donacija je na Haiti stigao minimalni deo a većina je ostala u Americi u džepovima klana Klinton. (Ukrajinski model pomoći). Brat državne sekretarice Hilari je potom dobio istaknutu ulogu u razvoju privrede Haitija. Odmah su ukinute carine na pirinač, domaća proizvodnja je propala a izvozio se iz , države u kojoj su carevali Klintonovi (Ajova?).
Недавно откриће показало је да нација Хаитија можда има неке од највећих резерви нафте на свету.
Сматра се да нација Хаитија има rudne rezerve злата у вредности од око 20 милијарди долара.
Bakarne rude – obilje.

Max
1 mjesec prije

Užasno.

xyz
1 mjesec prije

Haiti je lep primjer do čega te može dovesti američka okupacija i krađa svega što je vredno. Državu opljačkaju i posle je ostave u Haosu. Nije to jedan primjer. To je jedan od sto primjera.

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Pricate o kanibalizmu, znate koliko dece bez pratnje ulazi svakog dana u ameriku? Gde zavrsavaju ta deca? Kao seksualno roblje ili u necijem tanjiru?
Uglavnom nema evidencije i ne zna se sta biva sa tom decom!

Roccos
1 mjesec prije

Haiti je od osnivanja stalno u nekim problemima i baš kad je otkrićem naftnih rezervi i vrijednih rudača konačno došla šansa da isplivaju iz sirotinjskog blata dođe im(slučajno?) razoran potres i totalni kaos.Ta zemlja bivših robova broji 12 milijuna stanovnika na površini veličine Albanije,a natalitet izuzetno visok,vudu prakticira većina nominalno kršćana,a SADisti im ne daju ni najmanju šansu da prodišu kao nacija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI