Sudija blokira obavezne vakcine i maske za djecu iz porodica sa niskim primanjima

Joe Biden presuda
5 komentara

Teksas dobija najnoviju bitku u ratu između ove države i Bijele kuće oko obavezne vakcinacije i zahtjeva za maske.

Savezni sudija blokirao je sprovođenje naredbe predsjednika Joea Bidena o vakcinaciji i maskama u programu za porodice sa niskim primanjima, smatrajući da je zahtjev da djeca nose maske i da se osoblje vakciniše neustavno.

Sudija James„Wesley“ Hendrix presudio je u petak da je zahtjev Ministarstva zdravlja za vakcine i maske za one koji su uključeni u program Head Start – koji pruža „usluge u vezi sa obrazovanjem djeci lošijeg imovinskog stanja“ – „bez presedana“ i da nema odobrenje Kongresa.

„Nesporno je da agencija ne može djelovati bez ovlaštenja Kongresa. Dakle, ovdje je pitanje da li je Kongres ovlastio HHS da nametne ove zahtjeve“, izjavio je Hendrix.

Nazvavši zahtjeve „arbitrarnim“ i „kapricioznim“, sudija je zaključio da ih više ne treba sprovoditi.

Guverner Texasa Greg Abbott – republikanac – pohvalio je odluku sudije na društvenim mrežama, hvaleći se: „Texas je upravo ponovo pobijedio Bidena“.

Država Texas je u dugoj borbi sa Bidenovom administracijom oko zahtjeva za vakcine i maske, a sudije su se osvrnule na pitanje da li ih treba sprovoditi.

U oktobru, Abbott je potpisao izvršnu naredbu kojom se zabranjuju svi zahtjevi za vakcine u državi, presuđujući da „nijedan entitet u Texasu ne može natjerati bilo kog pojedinca da primi vakcinu protiv Covida-19“ i da vakcine „treba da ostanu dobrovoljne i nikada prisilne“.

Savezni sudija je naredio United Airlinesu da obustavi svoj zahtjev za vakcine protiv Covida-19 istog mjeseca, dok je u novembru Bidenov zahtjev za vakcine za preduzeća zaustavljen nakon što je državni tužilac Texasa podnio tužbu.

Međutim, u novembru je savezni sudija poništio Abbottovu zabranu zahtjeva za nošenje maski u školama.

COVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malek
2 godine prije

svaka čast državi Teksas na neumornoj borbi s woke lažnom ljevicom i senilnom marionetom na čelu.

Howdee
2 godine prije

Uvijek mi se Texas svidjao. Malo sirovi, ali taman kako treba. 😉

Max
2 godine prije

Teksašani su oduvijek bili neovisni i sad to pokazuju.

iiiistina
2 godine prije

  ‘teorija zavjere’ koje su potvrđene 2021. David Heller [Prijevod: Sott.net] America’s Frontline Doctors Pon, 27 Pro 2021 17:42 UTC Ono što se nekada smatralo paranoidnim teorijama, znanstvenom fantastikom ili idejama iz filmova, postalo je dio života tijekom protekle godine. – Covid putovnice ili imunološke putovnice nekoć su bile odbačene kao paranoične teorije zavjere koje se nikada neće primijeniti u zemlji u slobodnim društvima. – ‘COVID kampovi’ Ideja da vlade planiraju izgraditi karantenske kampove bila je još jedna glasina koja je kružila 2020.. Strah je bio da će vlada zatvarati ljude, čak i zdrave ljude u logore – to su mediji i političari otpisali kao samo još ‘dezinformacija’. Kako je vrijeme odmicalo, ovi su kampovi izgrađeni i otvoreni u Kanadi i Australiji. Objekti u Kanadi nisu korišteni samo za putnike ili samo za ljude koji su se htjeli ‘dobrovoljno izolirati’, već su uključivali druge Kanađane koji su bili zatočeni zbog… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI