Sudija u Ohaju naredio čovjeku osuđenom za posjedovanje fentanila da se vakciniše ili ide u zatvor

Vakcinisanje
2 komentara

Čovjek iz Sinsinatija u Ohaju, koji se izjasnio krivim za posjedovanje droge fentanil, osporava odluku okružnog sudije da uslovnu kaznu može dobiti ako se vakciniše protiv Covida-19, rekavši da to ne želi niti mu je potrebno.

Brandon Rutherford (21) je prošle sedmice uslovno osuđen – kazna je poznata kao Kontrola zajednice – zbog posjedovanja smrtonosne droge. Bio je šokiran, međutim, kada mu je sudija okruga Hamilton Christopher Wagner dao 60 dana da se vakciniše ili će ga poslati u zatvor na 18 mjeseci.

Rutherfordov advokat rekao je u ponedjeljak za više medija da namjerava da ospori nalog, ali želi da sačeka da vidi da li će sudija Vagner “narušiti prava” njegovog klijenta kada istekne rok.

Prema transkriptu saslušanja dostavljenom VCPO-TV, kada je Wagner upitao Rutherforda zašto nosi masku u sudnici, rečeno mu je da optuženi nije vakcinisan. Tada je sudija odlučio da zahtjeva vakcinaciju kao preduslov za uslovnu kaznu.

„Ja sam samo sudija, a ne ljekar, ali mislim da je vakcina mnogo sigurnija od fentanila, koji ste imali u džepu“, rekao je Vagner Rutherfordu. „Zadržat ćete zaposlenje. Nećete biti u blizini vatrenog oružja. Naređujem Vam da u naredna dva mjeseca primite vakcinu i pokažete dokaz probacionoj kancelariji. Dobro?”

Međutim, Rutherford nije bio raspoložen za saradnju, i rekao je VCPO da je “nepravedno” što ga sudija sili da primi vakcinu koju ne želi, i ne vjeruje da mu je potrebna.

„Zato što nisam vakcinisan oni mogu da me pošalju u zatvor? Ne slažem se s tim”, rekao je Rutherford za VCPO prošlog četvrtka. „Samo pokušavam da učinim sve što mogu da ovo riješim što je prije moguće, poput pronalaska posla i svega ostalog. Ali ta sitnica može da me unazadi“, dodao je, misleći na naredbu da se vakciniše.

U saopštenju poslatom TV stanici, sudija Wagner je rekao da je nalog za vakcinaciju u nadležnosti suda „da time rehabilituje okrivljenog i zaštiti zajednicu“, dodajući da sudije „redovno“ nalažu optuženima da se liječe od droga, alkohola ili primaju tretmane za zaštitu mentalnog zdravlja.

Prema lokalnim medijima, Wagner nije jedini sudija u Ohaju koji zahtjeva vakcinaciju kao preduslov za uslovnu kaznu. Sudija u okrugu Franklin počeo je to da radi prije dva mjeseca, dok su dva sudca okruga Cuyahoga nudile optuženima smanjene uslovne kazne ako se vakcinišu.

U međuvremenu, sudije širom SAD donijele su odluku da privatna preduzeća, pa čak i javni univerziteti, nametnu mandate za vakcinu svojim zaposlenima i studentima. U ponedjeljak je Ministarstvo odbrane objavilo da će mandat za vakcine nametnuti pripadnicima američke vojske do sredine septembra, ili ranije ako vakcine, trenutno odobrene samo za hitnu upotrebu, dobiju puno odobrenje FDA.

Ohajovakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Van4halen
2 godine prije

Ne znam zašto se Rutherford buni, ionako se planirao vakcinisati. Doduše, fentanil ipak radi bolje nego ovi drugi otrovi. Možda je problem u zemlji porijekla, a sudac se samo vodi onom parolom “kupujemo domaće”.

Max
2 godine prije

Ludilo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI