Sukobi Palestinaca i izraelske policije izbili su nakon molitve u petak, na brdu hrama u Jeruzalemu

Sukobi Palestinaca i izraelske policije
8 komentara

Izbili su sukobi između Palestinaca i izraelskih snaga sigurnosti na brdu hrama u Jeruzalemu. Prijavljene su tri ozljede.

U videozapisima objavljenim na Twitteru vide se Palestinci kako bacaju kamenje na policiju ispred ulaza u kompleks brda hrama. Policija, koja je bila prisutna u velikom broju na tom mjestu, odgovorila je gumenim mecima, dok su se zvuci pucnjeva čuli na snimkama.

Sukobi su navodno izbili nakon molitve u petak, kada su gomile Palestinaca počele uzvikivati protuizraelske parole.

Brdo hrama brdo je u Starom gradu u Jeruzalemu, koje se u judaizmu, kršćanstvu i islamu smatra svetim mjestom.

Posljednji sukobi nastali su u vrijeme kada se nasilje između Izraela i Palestinaca ponovno razbuktalo. U četvrtak je Izrael drugi put prekinuo dogovoreni prekid vatre, zrakoplovnim napadima na Gazu. Zračni su napadi uslijedili nakon što su palestinski militanti treći dan zaredom na Izrael lansirali zapaljive balone.

Hamas je rekao da su baloni lansirani kao odgovor na izraelski desničarski hod kroz Jeruzalem. ”Hod zastave” obilježio je godišnjicu izraelske okupacije istočnog dijela grada 1967. godine. Palestinci u Gazi održali su vlastiti prosvjedni hod.

Prema UN-u, jedanaestodnevni sukob u svibnju rezultirao je ubojstvom više od 250 ljudi u Gazi, uključujući 66 djece. Rakete lansirane iz Gaze u Izrael ubile su 12 ljudi, uključujući dvoje djece.

IZRAELJeruzalemPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slučajni gost
2 godine prije

Nikad mira ovde neće biti dok se ne uspostavi Pax judaica, nakon krunisanja Mošijaha (Antihrista!) u Trećem Solomonovom hranu, koji će biti podignut na ruševinana Al Akse, čiji su temelji već sada dobro potkopani. Taj “mir” će biti početak najvećeg totalitarizma u ljudskoj istoriji, koji će navodno trajati samo 3.5 godine – biće to vrhunac, ekstaza zla nad ljudima i njihovom slobodom. Taj “mir” će biti najveći nemir za duševne ljude, koji ne budu primili žig zveri. Nakon toga, svet neće nestati, ali će preživeli uspostaviti društveni sistem koji će funkcionisati na potpuno drugačijim načelima. Pre toga, planetom će protutnjati Treće ludilo. Sva je sreća što se ljudima ne da da vide kada će se to desiti, ali će verujućima biti projavljeno da se pripreme na vreme. “Ko želi da vidi, videće”. Amin.

Kažun
2 godine prije

The Devil’s Trick: Unmasking the God of Israel

ttps://www.unz.com/article/the-devils-trick-unmasking-the-god-of-israel/?highlight=laurent+guyenot

Dokurčilomi
2 godine prije

Na kamenje se u najmanju ruku mora odgovoriti sa artiljerijom.

Kažun
2 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI