Švedska vlada poručuje građanima da ove zime izgrade “zatvorene kolibe” kako bi izbjegli smrzavanje

Zena se smrzava
40 komentara

Skandinavska država Švedska priprema se za energetsku katastrofu ove zime jer zalihe ponestaju zbog krize u Ukrajini.

Nakon sušnog ljeta bez vjetra, švedske zalihe “obnovljive” energije su sumorne. Njegovi nuklearni pogoni također još nisu spremni za opskrbu energijom, što znači da je uskoro moguć scenario gašenja svjetla.

Kako inflacija vrtoglavo raste, mnogi Šveđani počinju da se pitaju hoće li doći do 2023. bez smrzavanja. Vlada je dala sljedeće savjete:

  • Izolirati prozore
  • Okupite cijele porodice u jednu prostoriju kako biste uštedjeli energiju
  • Izgradite improvizovanu kolibu od ćebadi

Da, dobro ste pročitali – švedska vlada službeno savjetuje građanima da se umotaju u tvrđave sa ćebadima kako bi pokušali ostati topli ove zime.

Kao i većina ostatka Evrope, Švedska više nema pristup jeftinom i bogatom ruskom plinu i nafti zbog zapadnih sankcija koje zahtijevaju Sjedinjene Države i NATO. Shodno tome, scenario zamračenja je gotovo izvjestan u narednim mjesecima. (Povezano: Da li se Švedska kažnjava zbog prkosa kovid prevari ?)

Švedska vlada takođe poziva građane da pomognu u očuvanju energije:

  • Pranje odjeće noću
  • Zamjena svih sijalica sa LED sijalicama
  • Smanjivanje grijanja

Hoće li Švedska preživjeti zimu?

Erik Ek, direktor strateških operacija u državnom preduzeću Svenska Kraftnät, rekao je da postoje planovi kako bi se osiguralo da određene stvari ostanu napajane u svakom trenutku, bez obzira na to što se sljedeće dogodi.

“Postoje precizni planovi za područja u kojima se mora obezbijediti opskrba u svim okolnostima, na primjer, u bolnicama, gdje bi nestanak struje imao ozbiljne posljedice”, rekao je on.

Švedska ekonomija, kao i veći dio ostatka svijeta, vrti se u WC-u, a njena vlada je trenutno u procesu tranzicije da je kontroliše Umjerena stranka.

Umjerena stranka, rečeno nam je, podržava proširenje kapaciteta nuklearne energije širom Švedske, obećavajući ulaganje od 400 miliona švedskih kruna (35,93 miliona dolara). Međutim, to će potrajati, a objekti neće biti spremni na vrijeme za predstojeću zimsku sezonu.

Nedavna studija koju je provela Mađarska fondacija za ekonomska istraživanja pokazala je da su ekonomski izgledi Švedske strašni. Potrošačka inflacija je u avgustu dostigla najviši nivo u istoriji, zvanično dostigavši ​​9,8 odsto – najviše u posljednjih 30 godina.

„Najveća povećanja su bila u troškovima stanovanja i transporta“, napisao je Magyar Nemzet za REMIX .

U Mađarskoj, gdje postoje slični uslovi, vlada je kompenzirala ova povećanja subvencioniranjem cijena energije i goriva. Švedska je, s druge strane, odlučila smanjiti poreze, što “nije opravdalo očekivanja”, rečeno nam je.

Stvari izgledaju još gore za Švedsku 2023. godine, kada se očekuje da će zemlja doživjeti veliko usporavanje svoje ekonomije, uključujući moguću stagnaciju industrijske proizvodnje.

Švedska će pokušati da kupuje naftu i gas negdje drugdje osim Rusije kako bi nadoknadila svoj energetski deficit, ali će se troškovi gotovo sigurno povećati kao rezultat.

Morati pregovarati o novim ugovorima sa drugim zalihama će biti i izazovno i skupo, stvarajući još više problema za švedsku ekonomiju.

Švedska bi također mogla vidjeti da njene telekomunikacione mreže budu isključene jer je dostupnost struje za održavanje prijenosnih tornjeva na mreži dovedena u pitanje.

„Oni odaju plan najavljujući ‘planirane’ prekide – ili je sve ovo samo smetnja?” upitao je neko u komentarima.

“Oni zaista žele da drže mase u mraku, hladno i izolovano”, dodao je drugi o tome kako je sve ovo osmišljeno kao uklanjanje Zapada.

euPlinstrujaŠvedskazatvorene kolibezima
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Operacija Mračna zima.

Promatrac
1 godina prije

Mogu primiti bar jednu šveđanku preko zime, nije problem.

dona
1 godina prije

cijela EU se uništava radi smrdljivih Hazara nad kojima treba napraviti veliki egzorcizam

Xam
1 godina prije

Vijesti iz svijeta:
Neredi u Švedskoj
Zdravo, zdraaavooo!!!

andrej
1 godina prije

Mogli bi podići šator unutar dnevne sobe
i vreće za spavanje za temp. do -10°C .
Bit će im još i vruće pa će morati otvarati prozorčiće na šatoru.

Napokon mogu naći vremema za zajedničko, obiteljsko kampiranje.

1 godina prije

@stock , kupiš jednu sofru , onda se ogrnete dekama i ćaskate za sofrom , i onako internet neće raditi…

imee
1 godina prije

štokholmski sindrom na kvadrat.

Hogar
1 godina prije

Swedski masoni pusu amerima spolni organ i ovo je tema tuga danas. Jeeebe se amere za saveznike, goyime u prijevodu covjekoliku korisnu stoku.
Cijela eu je bordel kabalin. Pad standarda i cijene u nebo zbog onog napusenog u zelenoj majici.
Studen ce probuditi goyime pa ce biti lova na ekipu iz mracnih klubova.

Zorule
1 godina prije

šta nisu u dobrim odnosima sa Norveškom? oni bar imaju plina.

Zigi
1 godina prije

“Potrošačka inflacija je u avgustu dostigla najviši nivo u istoriji, zvanično dostigavši ​​9,8 odsto ” što bi mi onda trebali reči sa naših “12.8%”(ak bi se za..ebavali) inflacije.
Spominje se u članku da će uložit 35,93 miliona dolara za proširenje nukleanih kapaciteta, hm.. to je kod nas taman za dva veća vrtića, sumnjam da se radi o ispravnom iznosu!
Za boga miloga njihov susjed Norveška je među najvećim izvoznicima nafte/plina pa valjda se mogu dogovoriti oko toga??? Ne znam , članak mi baš ne drži vodu!

Roccos
1 godina prije

Ako je stanje u Šveda takvo,onda se pitam,čemu antiruska politika,napuštanje neutralnosti i histerično guranje u nato?Šta koji moj glume nekakvu ugroženost od Rusije,kad je to Rusija napala Švedsku?Uvijek je bilo obrnuto.

Bidler
1 godina prije

Jel ovo neka šala ili za ozbiljno?

Demian
1 godina prije

Ne znam tko tu pije a tko plaća ali vidjeti ćemo ove zime tko će da nastrada.
Da države preporučuju deke za štednju energije a ne znaju se bolje organizirati, takve države ne zaslužuju ni da postoje.Suštinsko pitanje je tko će ipak trošiti svu raspoloživu energiju?

Gorki šećer
1 godina prije

Živo me zanima, hoće li kralj i kraljica na dvoru graditi kolibu?

Emiliano Zapata
1 godina prije

Samo neka iskljuce struju pa da se pocnemo medusobno druziti uz vatru umjesto tv jer bi brzo shvatili koliko je nas a koliko superbogatih s slugama…

Emiliano Zapata
1 godina prije

Lako za orginalne Svedane, naviknute na zimu ali sto ce ovi novi migranti iz toplijih krajeva? Oce opet da pale kola da se malo ugreju na parkiralistina? I usput da zaskoce kaku bakicu cisto da se zagreju?

Samuraj
1 godina prije

Europo moja, diži se, hajmo svi ustati protiv imeprijanog zapada. Pokretanje svjetskih masovnih antizapadnih prosvjeda jer problem je u zapadu. Zapadni inperijalizam je glavni remetilački faktor miru i stabilnosti u svijetu. Negirati to značilo bi nastaviti podržavati torturu zemalja poput Iraka, Libije, Afganistana, nastavi niz, te im je sada preko Ukrajine na red a na red došla Rusija. Rusija se brani, a to ste mogli iščitat i i iz Putinovog govora, a i onih intervjua koji su predhodili ovom sukobu koji su poznati i koje ste imali prilike vidjeti gdje je jasno upozoravao zapad da prelazi mjeru i da će biti primoran reagirati. Zapad je kao Skynet u Terminatoru, dakle ono što se predstavlja kao rješenje je zapravo problem, ili ako hoćete zapad je kao Tet u Oblivionu, potpuno identično. NATO je virus, odnosno ugroza miru i stabilnosti u svijetu. Srećom neke zemlje to shvaćaju i dok ja ovdje pišem… Čitaj više »

Гавран
1 godina prije

Izgraditi eskimski iglo od kocki snega u spavaćoj sobi. Dovoljna je jedna sveća da podigne temperaturu na nula stepeni.

nessy
1 godina prije

Daa… Kolibe od cebadi su ekoloski prihvatljive, cak su Mongoli, pod Dzingis-kan-om gradili jurte, doduse ne od cebadi, nego od zivotinjskih koza. Dalje, situacija je teska, treba skupiti sve generacije u jednu prostoriju, naloziti parkete, pa onda mogu bake pricati unucima, ‘u moje vrijeme, imali smo uredjaj, zvao se radijator, i trebao si samo podesiti zeljenu temperaturu. Medju unucima, zamotanima u deke, zamor, ‘nemoj bako pretjerivati, nitko ne vjeruje u te price’.
Suicidalna politika evropskih zemalja ce doci na naplatu, mozda i vrlo brzo. ‘Molekule slobode’, izgleda da kostaju 10x vise, tj 1000% vise, nego je kostao ruski plin. Evropski imbecili, pardon politicari, ili su hipnotizirani, ili ne znam sto vec, kad su spremni na veliku stetu svom stanovnistvu, pokoriti se USA diktatu. Da je netko trenutnu situaciju predvidio prije pet godina, i opisao je, to bi bilo proglaseno teorijom zavjere, i to jednom od glupljih.

Hogar
1 godina prije

45 000 masoncina rade svoj sotonski plan za saku srebrnjaka.

Lucija, prva
1 godina prije

“Prema podacima Europske unije, maloprodajne cijene hrane u EU su u kolovozu 2022. bile veće za 14.3 posto u odnosu na kolovoz 2021. Najviše je narasla cijena kategorije proizvoda “ulja i masti” (31.5 posto), nakon čega je najveći rast zabilježen u kategorijama proizvoda “mlijeko, sir i jaja” (19.7 posto), “kruh i žitarice” (16.6 posto), “meso” (14.3 posto), “riba i morski plodovi” (12.1 posto), “povrće” (10.7 posto) i “šećer, džem, med i čokolada” (10 posto) , a najmanje je poskupljenje zabilježeno u kategoriji “voće” (6.6 posto). Cijene hrane u Hrvatskoj su porasle više od prosjeka Europske unije, za 19.8 posto. Od kategorija su najviše poskupjele “mlijeko, sir i jaja” (30.1 posto), “kruh i žitarice” (26.4 posto), “ulja i masti” (25.5 posto), “meso” (19.6 posto), “šećer, džem, med i čokolada” (16.2 posto), “riba i morski plodovi” (14.4 posto), “povrće” (10.7 posto) i “voće” (3 posto)… 2021. je cijena hrane u Hrvatskoj iznosila 94.1 posto… Čitaj više »

hogar strašni
1 godina prije

Ove zime fali samo prostrana sibirska anticiklona

Dokurčilomi
1 godina prije

Zašto? Nema potrebe? Upadajte u parlament tamo uvijek ima hrane i grijanja ili na brod pa za Floridu ili Kaliforniju u zemlju sreće koja je ovo napravila.

kiza
1 godina prije

Koja vlada Kraljevine Švedske, ja samo slušam Greta šta kaže.Ne mogu da vjerujem da su i obnovljivi izvori energije zakazali.A da se mi udružimo i formiramo export preduzeće, banovićki ugalj ima da plane u Švedskoj za pet minuta.

petar schroder
1 godina prije

Reziser ovoga je Klaus Schwab ,Bill Gates i Soros Treba procitati NOVI RESET OD Schwaba koji je tu knjigu napisao 2019 a izdao 2020 gdje je ovo sve prognozirao sta ce se desiti On ne krije i sve je lijepo opisao sta ce se desiti Na vlasti u cjelom svijetu se nalaze njegovi ucenici ,koji su prosli demonsku skolu u Davosu a sada samo slusaju njegova naredenja.Bill Gates je isto menedzer neba i zemlje On odlucuje kada ce poslati coronu i nova neispitana cjepiva .On odlucuje kada ce kisa pasti i kakvo ce biti vrijeme Dobio je dozvolu od UN da nas ti avioni prase i da prave susu na zemlji ili tolike poplave sa gradom da sve niste.TRUJU NAS:O tome je zabranjeno govoriti ,jer su kupili sve TV I VLADE DA SUTE SVE JE OVO ISPLANIRANO U DAVOSU VEC PUNO GODINA I SAMO SU CEKALI POGODAN TRENUTAK:Zasto bi se… Čitaj više »

goran
1 godina prije

šta oni savjetuju ljudima ja ne mogu vjerovati,ljudi če se morati motati u deke dok če elita trošit energiju ko pijani milijarderi hahahahahahaha

Selena
1 godina prije

Nemačka, obaveštenje zaposlenima – Ko radi sedeći 19 stepeni u prostoriji, stojeći 16, a ko se šeta 12. Nije zezanje. To je zvanično obaveštenje o merama štednje koje se uvode u Nemačkoj i koje je drugaricin muž (programer) dobio na poslu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI