Švedski novinar ”pogrešno smatran špijunom” pretučen na klimatskom samitu u Glazgovu

Tomas Kvarnkullen novinar
7 komentara

Prema riječima švedskog novinara, koji je zadobio potres mozga od udarca u potiljak, napadač ga je navodno zamijenio za špijuna koji radi za švedsku vladu i izvještava nadređene.

Švedski reporter TV4 Tomas Kvarnkulen napadnut je na klimatskom sastanku u Glazgovu, objavio je list Aftonbladet.

Sam Kvarnkulen je rekao da ga je nepoznati muškarac zaskočio s leđa i pretukao ispred njegovog hotela. Reporter je upravo završio izvještaj uživo u vrijeme napada.

“Vikao je ”TV4 gubi se” na švedskom, a zatim na engleskom. Situacija je ubrzo postala prilično prijeteća, pa sam ispustio mikrofon iz ruke i pokušao da se izvučem odatle”, rekao je Tomas Kvarnkulen za Aftonbladet.

Muškarac je navodno udario švedskog novinara u potiljak, a zatim mu oduzeo mobilni telefon.

Nakon napada, Tomas Kvarnkulen je ušao u hotel i zamolio osoblje da pozove policiju, koja je potom zatekla napadača u drugom hotelu u blizini. Nekoliko policajaca je bilo potrebno da bi priveli muškarca, koji se opirao hapšenju.

Prema švedskim novinama, čovjek je rekao da vjeruje da je Kvarnkulen „špijun koji je radio za švedsku vladu i izvještavao nadređene gdje je i šta je radio”.

Kvarnkulen je doživio potres mozga, ali je inače dobro, izvijestio je Aftonbladet.

„Osjećam se relativno dobro, ali bilo je to prilično šokantno iskustvo. Radim kao novinar dugi niz godina, ali nikada nisam vidio ništa slično. Bilo je to neprijatno iskustvo koje ne želim da iskusi ni jedan drugi kolega”, rekao je.

Konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama 2021. godine, poznata i kao skupština COP26, već je dospjela na naslovne strane, ne samo zbog odluka političara u vezi sa klimatskim akcijama, već i zbog drskih opaski tinejdžerske klimatske ikone Grete Tunberg i snimaka nekoliko svjetskih lidera, uključujući američkog predsjednika Džo Bajden,koji izgleda kao da drijema.

novinarŠpijunSummitŠvedskaTomas Kvarnkulen
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Pogledajte kako se koristi svaka prilika da se podsjeti na ovaj skup kriminalca u Glazgowu.
Čisto onako usput rečeno,
znate li da političari i “znanstvenici”, koji tvrde kako će se razine mora i oceana podići za 8 metara zbog “globalnog zatopljenja”, kupuju vile i posjede par metara od obale???

Poznavalac prilika
2 godine prije

Novinar i to švedski dobio po tamburi od klimatskih histeričara. Buuu-huuu. Srce mi se cijepa i šokiran sam. Pa di ćeš šakom na novinara, taj uzor poštenja, objektivnosti i besprijekornog morala.

Max
2 godine prije

Stradao neduzan

Властимир
2 godine prije

Погрешан човек на погрешном месту.Трагично.Судбина.

Suncica
2 godine prije

Dok se ruse sume, sve gorje, za klimu.😪

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI