Teheran kritizira američki pokušaj potkopavanja slobode govora, nakon preuzimanja iranskih web stranica s vijestima od strane Washingtona

Iran-SAD-Mediji
2 komentara

Iransko Ministarstvo vanjskih poslova obećalo je nanijeti “dvostruki poraz” Washingtonu nakon što su američke vlasti zaplijenile brojne web stranice, koje pripadaju novinskim agencijama ili su povezane s Teheranom.

Govoreći u srijedu, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Saeed Hatibzadeh rekao je da Teheran žali zbog napora SAD-a koji idu prema potkopavanju slobode govora i ušutkavanju glasa iranskih neovisnih medija.

“Odbacujući ovu ilegalnu i nasilničku akciju, Islamska Republika Iran nastavit će s tim pitanjem legalnim kanalima”, naglasio je, oštro kritizirajući sramotna dvostruka mjerila koja je primijenio Washington.

Izjavio je da je administracija Bidena slijedila isti put kao i bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je izvršio teške sankcije protiv Teherana. Hatibzadeh je obećao da će potezi Washingtona protiv Irana dovesti samo do “dvostrukog poraza”.

Glasnogovornikov komentar dolazi nakon što je Washington zaplijenio brojne web domene koje pripadaju iranskim medijima. Mediji koje je zaplijenila američka vlada bili su mediji Press TV i Al-Alam, s jemenskim TV kanalom Al Masirah, kojim upravlja frakcija Houthi i iračkim satelitskim kanalom Shia.

“Komponente iranske vlade, prerušene u novinske organizacije ili medije ciljale su Sjedinjene Države kampanjama dezinformacija i zlonamjernim operacijama”, navodi se u priopćenju američkog Ministarstva pravosuđa.

Ovaj potez dogodio se dok su pregovarači u Beču pokušali vratiti SAD i Iran u skladu sa Zajedničkim sveobuhvatnim planom djelovanja (JCPOA) kojim se nastojalo staviti ograničenja na iranske nuklearne ambicije. Trumpova administracija je jednostrano napustila sporazum iz 2015. godine nakon čega je američka sankcija nametnula oštre sankcije Iranu.

iranWashington
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

To je bio teroristički čin protiv slobode medija.

Jomla
2 godine prije

Hahahaha….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI