Teksas istražuje zatvaranje akcije prikupljanja sredstava „Konvoj slobode“

Konvoj slobode - Freedom Convoy
18 komentara

Državni tužilac je rekao da se platforma za prikupljanje sredstava uključila u „akciju prevare“ nakon što je zamrznula donacije demonstrantima protiv vakcinacije u Kanadi.

Vlada Teksasa otvorila je istragu o platformi za prikupljanje sredstava GoFundMe nakon što je sajt zatvorio kampanju u ime kanadskih kamiondžija „Konvoj slobode“, velikih demonstracija protiv obavezne vakcinacije koje su organizovane prvenstveno u Otavi.

Državni tužilac Ken Paxton najavio je taj potez u srijedu, rekavši da će djelovati da „zaštiti teksaške potrošače” i „doći do dna ove lažne radnje” nakon odluke platforme da otkaže akciju fonda Konvoj Slobode.

„GoFundMe odgovor na pokret protiv neredbi a za slobodu, treba da zvoni za uzbunu svima koji koriste platformu za donacije i, šire, svakom Amerikancu koji želi da zaštiti svoja ustavna prava“, rekao je on, tvrdeći da Teksašani zaslužuju da „znaju gdje njihov teško zarađeni novac ide, umjesto da dozvole GoFundMe da preusmjeri novac na drugi cilj” bez njihovog pristanka.

Sajt je zaustavio donacije nakon „više razgovora sa lokalnim organima za sprovođenje zakona“ i „prijava o nasilju i drugim nezakonitim aktivnostima“ na demonstracijama protiv obaveznih vakcina protiv Covida-19 koje su predvodile kamiondžije. Demonstranti su kampovali u kanadskoj prestonici Otavi više od nedjelju dana – što je GoFundMe opisao kao „okupaciju“. Do trenutka kada je kampanja zatvorena, prikupila je više od 8 miliona dolara.

Međutim, iako je platforma prvobitno rekla da će vraćati novac donatorima samo ako oni to eksplicitno zatraže – uz napomenu da bi u suprotnom poslala novac dobrotvornim organizacijama koje su odobrili platforma i organizatori Konvoja slobode – od tada je preokrenula kurs. Ranije ove sedmice, GoFundMe je objavila ažuriranje u kojem se navodi da će se, „zbog povratnih informacija od donatora“, povraćaj sredstava automatski obrađivati.

Dvije druge države takođe su obećale da će pokrenuti slične istrage. Državni tužilac Misurija Eric Schmitt je u srijedu rekao za Fox News da će njegova kancelarija istražiti „akcije GoFundMe da ućutka Konvoj slobode“, dodajući: „Neću stajati po strani i dozvoliti ovim velikim tehnološkim firmama da pogubno otkažu ili guše govor sa kojim se ne slažu“. Guverner Floride Ron DeSantis je, u međuvremenu, rekao da će njegova država razmotriti otkazani fond, optužujući GoFundMe za „obmanjujuće postupke“.

Freedom ConvoyGoFundMeistragaTeksas
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kariba
2 godine prije

ta ekipa kad im odgovara onda se vode po zakonima kapitalizma ,novac je bog i niko nema prava da odreduje kako ga narod trosi ili gdje ,,a kad im odgovara onda uvode pljenidbu i nacionalizaciju kao kod komunizma ,a kao demokrate koji su uvijek na postenoj i moralnoj strani …koje kazaliste za stoku sitnog zuba

nekoime
2 godine prije

Antisemitizam ponovo divlja. Proganjaju GoFundMe samo zato jer su vlasnici i direktor Židovi.

Max
2 godine prije

Texas je slobodna država.

Zagor
2 godine prije

Samo lagani nagovještaj “cashless” svijeta.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ma !!! I Governor Abbott I Governor DeSantis su ljudi Michael Flynna !!! Istog onog Flynna sto ga Pres. Trump pomilovao u posljednim danima svoga mandata a ovaj mu odmah ”’ zavukao ” !!! I DeSantis I Abbott su zamislili da je sa Trumpom gotovo , zauvjek a buduci I da je sadasnja administracija total failure , sebe su vec vidjeli , prvi kao buduceg Predsjednika a drugi kao potprjedsednika . Michael Flynn po izlasku iz zatvora je bio od strane Trumpa , koji mu je VJEROVAO , postavljen da koordinira , iznimnim fondovima za hacking units , koji bi lako dokazali IZBORNU KRADJU , medjutim , punk je pokrao novac uz obilatu logistiku , gore pobrojanih Governors a Trump ostao sam – na ledini !!! I dok se Biden krio po bunkerima , poslje , desetak dana NADBROJAVANJA u KONZERVATIVNOJ Arizoni , VOLSEBNO ” pobjedjuje ” Biden !!! Dakako… Čitaj više »

drago
2 godine prije

Danas su ptice strvinari ili lesinari se dogovorili da promjene ime u GoFundMe.

Nena
2 godine prije

Globalistički lopovi i secikese i treba da ih isteraju na čistinu gde su pare namenjene ljudima od kojih zavisi sudbina svih nas

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI