Teroristički napad u Berlinu i zaokret “udesno” Angele Merkel

Policija - Berlin - Njemačka
5 komentara

Po ustaljenoj praksi, svi njemački mediji u prvim vijestima o katastrofi na Božićnom sajmu u Berlinu nisu htjeli reći da se radi o terorističkom napadu. Čekali su se rezultati prvih ispitivanja osumnjičenika, dok se ne provedu forenzička ispitivanja i kome pripada teški kamion kojim je ubijeno 12, a ranjeno više desetaka ljudi.

Na njemačkim televizijskim kanalima su nizali komentatori i “stručnjaci” koji su stidljivo govorili: “To je teroristički čin!”

Nekoliko sati kasnije s istom verzijom u javnost izlazi i Angela Merkel, koja je rekla: “Moramo poći od pretpostavke da je riječ o terorističkom napadu. To je posebno šokantno ako uzmemo u obzir da to čine osobe koje su nas pitale za sklonište i zaštitu.”

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière je nakon kancelarke ponovio “kako nema sumnje da je to bio teroristički čin”. Tek onda je počela medijska kakofonija o “islamskom terorizmu”.

Nakon svega, njemačka kancelarka izjavljuje:

“Ovo je okrutno i neshvatljivo djelo i mi ćemo iskoristiti sve mogućnosti našeg zakona kako bi kaznili i rasvijetlili i posljednji detalj ovoga gnjusnog čina”, rekla je Merkel obraćajući se novinarima na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Njemačka kancelarka je izrazila “tugu i nemoć zbog činjenice da 12 sugrađana, koji su na božićnom sajmu slavili život, više nisu među nama”, te dodala “kako se ne smije dopustiti da zlo paralizira Nijemce”.

Dodala je “kako ovaj napad ne smije poremetiti svakodnevicu i poljuljati vrijednosti njemačkog društva”.

“I premda nam u ovim trenucima to teško pada, ali mi ćemo pronaći snage za život kakav mi u Njemačkoj želimo: slobodan, u zajedništvu i otvoren”, rekla je Angela Merkel.

Takozvana “populistička” Alternativa za Njemačku (AfD) za teroristički napad je optužila kancelarku i njezinu politiku “otvorenih vrata” imigrantima, ratnim i ekonomskim izbjeglicama, koji su Njemačku preplavili uz minimalnu ili gotovo nikakvu kontrolu.

“Angela Merkel svojom neodgovornom izbjegličkom politikom krivac je za ovaj napad”, rekla je Frauke Petry, predsjednica Alternativa za Njemačku.

Bloger Albrecht Müller je istaknuo “koliko dugo je njemački tisak sada posebno ogorčen na islamske teroriste”.

Čini se da su kancelarka Merkel i njemački dužnosnici nakon određenog oklijevanja na kraju odlučili kako je za očuvanje vlastitih položaja i kako bi se bolje kontroliralo stanovništvo u Njemačkoj cijelom problemu bolje pristupiti puno oštrije, a to se najlakše provodi u pozadini “sve veće opasnosti od islamskog terorizma”.

Zapravo, Njemačka u ovome slijedi Francusku, gdje je “izvanredno stanje zbog terorističke prijetnje” produženo za još šest mjeseci.

Ovo je vrlo zanimljiv obrat, jer se Majka Tereza za izbjeglice, Angela Merkel, brzo pretvorila u novu Željeznu Lady njemačke nacije.

Već je proglašen program “prisilne deportacije izbjeglica iz područja koja nisu zahvaćena ratom”, što će platiti njemački porezni obveznici.

Prvi zrakoplov sa 150 migranata je već odletio za Kabul, u Afganistan. Međutim, prema statistikama, samo u 2015. Godini je oko 20 000 Afganistanaca podnijelo zahtjev za politički azil. U 2016. godini, zajedno s imigrantima iz zemalja kao što su Pakistan, Makedonija, Srbija, odnosno Kosovo, te Albanija, za deportaciju će biti spremno oko sto tisuća ljudi. Velika seoba naroda će se platiti iz saveznog proračuna, i to posebnim zrakoplovnim linijama. Netko se pita zašto se ovi ljudi ne vrate brodovima iz Hamburga do Karachija ili luke Drač u Albaniji? Kao da su u Njemačku doputovali prvom klasom, a ne u pretrpanim kamionima ili vozilima?

Zapravo je i ovo argument kojim će se za moguću pobjedu na općim izborima služiti glavni suparnik kancelarke, Alternative za Njemačku (AfD). CDU je ne koljenima, a svi za AfD predviđaju brzi rast.

Dakle, ne toliko briga za građane Njemačke, nego strah od poraza je “prisililo” kancelarku Merkel da postane “desnija” Frauke Petry i Alternative za Njemačku.

Merkel zna da brzo mora promijeniti svoj imidž među Nijemcima, jer samo tako može očuvati vlast. Zanimljivo, ali nema nikoga tko bi je opisao kao “desničarku” ili “ksenofoba”, bez obzira na sve mjere koje uvodi kako bi se pokazala kao “jaka državnica, sposobna kontrolirati situaciju”. Da je iste zakone kojim slučajem predložio AfD, svi bi povikali kako se u Njemačkoj opet čuje stari uzvik: “Ein Volk, ein Reich, ein Führer“.

No, pod krinkom izvanrednih okolnosti to čini i Angela Merkel, što je još opasnije, jer su Nijemci itekako sposobni za nacionalni uspon, što svijet nije zaboravio.

Bilo je samo pitanje vremena kada će poigravanje Angele Merkel s nekontroliranom imigracijom završiti tragedijom. Sada se i to dogodilo, na Božićnom sajmu u Berlinu. Sada će vlastima biti puno lakše ojačati režim za izbjeglice i postupno oblikovati politiku represije.

Vlada Angele Merkel do nedavno nije pokušavala ograničiti aktivnosti poslanika “globalnog kalifata“, koji još uvijek nesmetano šire svoju ideologiju. Međutim, Nijemcima se sve manje sviđa da se u njihovoj zemlji naširoko čita vehabijska književnost, kao i pojava radikalnih propovjednika među njemačkim muslimanima. Srećom, sve ove aktivnosti će ubrzo biti pod nadzorom policije i obavještajnih službi, uvijek ako se ne nađe kakva udruga koja će se pozivati na ljudska prava i slobodu vjeroispovijesti.

S druge strane, treba očekivati i odgovor na takva ograničenja, a on je uvijek isti – terorizam. Naime, “kalifat” je nemilosrdan prema onima koji ga na bilo koji način sputavaju.

U svakom slučaju, Njemačka kakvu smo poznavali više ne postoji. Ranije je “Oktoberfest” u Münchenu je održan uz neviđene mjere opreza i sveprisutnom strahu, a Božićni sajam u Berlinu se pretvorio u tragediju.

Da su njemački čelnici na vrijeme razmišljali, i razumjeli što Assad, Rusija, Iran i njihovi saveznici rade u Siriji, i da su odustali od sudjelovanja u američkim avanturama na Bliskom istoku, vjerojatno do napada ne bi došlo.

AFDCDUTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
c
7 godine prije

Mogu oni mijenjati vlast koliko god im se svidi, svi su oni natovci, to jest novi nacisti, americki vazal koji je zeljan cetvrtog njemackog reicha u formi EU i zeljan ici na Rusiju.

Fakti
7 godine prije

Opet nasli dokumente u kamionu pod sjedistem hahaaa,i zamislite i Srbin izvrsio napad ili je saucesnik bas u momentu kada Vucic kupuje oruzje u Rusiji hahaaa,pa vec i mala djeca mogu shvatiti igru☺

Issa
7 godine prije

Nisu oni budale,to su američke podrepne muhe kao i naši plaćenici!!

Koča Popović
7 godine prije

Dok se raspada kapitalizam, smrdi na fasizam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI