‘Smrt za smrt’: Teroristi moraju biti ‘nemilosrdno uništeni’

Dmitrij Medvedev
41 komentar

Počinioci i organizatori terorističkog napada u petak na moskovskom koncertnom prostoru moraju se bez milosti loviti, insistira bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Najmanje 60 ljudi je ubijeno, a više od 100 ranjeno kada je nekoliko muškaraca naoružanih puškama otvorilo vatru unutar Crocus City Halla, a zatim zapalilo koncertnu dvoranu.

Medvedev je trenutno zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost. On je u Telegramu u petak uveče uputio saučešće porodicama poginulih i ohrabrenje rodbini ranjenih.

“Teroristi razumiju samo teror kao odgovor. Nikakva suđenja ili istrage neće pomoći ako se sili ne suprotstavi silom, a smrti pogubljenjima terorista i obračunom s njihovim porodicama”, napisao je on, ističući da je to “put svijeta”.

“Ako se ispostavi da su ovi teroristi kijevski režim, ne možemo se drugačije nositi s njima i njihovim ideološkim inspiratorima. Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi – uključujući zvaničnike države koja je počinila takav zločin”, dodao je.

“Smrt za smrt.”

Riječi Medvedeva odjekivale su na liniju ruskog predsjednika Vladimira Putina, izrečenu 1999. godine, kada je bio novoimenovani premijer koji je trebao pokrenuti protivterorističku operaciju na Sjevernom Kavkazu.

“Progonit ćemo teroriste svuda”, rekao je tada Putin. “Ako ih nađemo u toaletu, onda ćemo ih protraćiti u pomoćnoj kući.”

Prisjećajući se toga 2011. godine, Putin je rekao da je fraza koju je koristio možda bila “neprijatna”, ali je osjećaj iza toga bio iskren i tačan.

MedvedevrusijaTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zato ih volimo
1 mjesec prije

Medvedev je trenutno zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost

Hm, umjesto laprdanja na tv, bilo bi mu bolje da se primiti posla za koji je plaćen

Čudan lik
1 mjesec prije

Hmmmm… Sve mi se čini da je ovo uvertira neke puno veće predstave, sa potocima krvi….

Ringo10.
1 mjesec prije

Rusi se moraju prestati zajebavat I glumit dobrotvorno drustvo
Trebaju voditi RAT a teroriste likvidirati gdje god stignu

nepoželjni
1 mjesec prije

Oružanu borbu za “slobodu” vlast naziva “terorizam” (u navodnicima, jer to može biti također samo skupina koja je plaćena, ili na bilo koji način instrumentalizirana od strane političkih oponenata, koji se žele domoći vlasti) ….u stvari, vlast koja bi bila nametnuta pobjedom u toj borbi (terorizmom ili borbom za slobodu) uopće ne znači da bi za obično roblje bila bolja od prethodne. Povijesna istina to dokazuje. …nova vlast bi zadovoljila otprilike samo polovinu roblja dok ta polovina na kraju ne shvati da su sve “vlasti” iste u smislu da svoju vlast žele zadržati pod bilo koju cijenu… Možda sam u neko vrijeme dok sam bio sasvim mlad i vjerovao da bi nova vlast bila bolja od prethodne, ali sam već davno, na vlastitom životnom iskustvu, shvatio da se interesi vlasti i običnog roba poput mene nikada ne poklapaju, pa nisam uopće pogodan za biti nečiji instrument ili alat koji bi… Čitaj više »

duki
1 mjesec prije

Tipična ruska FSB false flag operacija. Pa isto su uradili sa rušenjem zgrada u Moskvi da bi okrivili Čečene i dobili veliku podršku naroda za rat u Čečeniji.

Patak
1 mjesec prije

Potpuno nebitno što ova lupetaonica žestokih fraza kaže. Bilo bi im bolje da paze tko im hoda ulicama nego da se razmeću prijetnjama koje niti mogu niti žele ostvariti.

Nekoime
1 mjesec prije

CIA prešla na Islam, pa postala ISIS…

Dražen
1 mjesec prije

Maljem u zatiljak od priče se ništa ne postiže odugovlačenje rata sa Ukrajinom povećat će broj terorističkih akcija na tlu Rusije.Mobilizirati armiju i završiti rat inače će utonuti u mulj.
..

Lanculica
1 mjesec prije

Ruska peta kolona na djelu.

aanik
1 mjesec prije

Rusi če se morati učiti od Izraela. Imaju slično determinirane neprijatelje koji žele potpuno uništenje. A ne pravim, da moraju biti to civili. Razni teroristi i njihovi vođe.

gargamel
1 mjesec prije

Petak, 22. mart 2024. Rat je. Kremlj, preko Peskova, to konačno priznaje, u zapisniku.
Najvažniji citat:

“Rusija ne može dozvoliti postojanje države na svojim granicama koja ima dokumentovanu namjeru da upotrebi bilo koje sredstvo da oduzme Krim, a da ne spominjemo teritoriju novih regija.”

Prijevod: kopile koje je konstruirao Hegemon Kijev je osuđen na propast, na ovaj ili onaj način. Signal Kremlja: “Još nismo ni počeli” sada počinje, piše Pepe Escobar.

Dokaz 2: Petak popodne, nekoliko sati nakon Peskova. Potvrdio ozbiljan evropski – ne ruski – izvor. Prvi signal.

Redovne trupe Francuske, Njemačke i Poljske stigle su željeznicom i zrakom u Čerkasi, južno od Kijeva. Značajna sila. Nijedan broj nije procurio. Smješteni su u školama.
To je signal: “Neka igre počnu.” Sa ruske tačke gledišta, vizit karte gospodina Khinzala će biti veoma tražene.

tihobl
1 mjesec prije

…pogubljenja terorista i obračun s njihovim porodicama…

Ovo je cecenski model. Upucaju teroristu, a onda dodje bager i srusi porodici kucu. Roditelji braca i sestre primali su dolare kad im je terorista slao, krili su ga i cutali. Zato ostaju bez kuce i bez svega.
Od kako su poceli to da primjenjuju ocevi tuku sinove cim primjete da im se po glavi vrzmaju cudne ideje. Vijece staraca po selima pazi da neko od roditelja ne bude nemaran, a ombudsman ne smije ni da zadje u njihova sela i stiti ljudska prava.

Max
1 mjesec prije

Tako će i biti.

FELIX
1 mjesec prije

NADAM SE DA I OVE NIJE NEKA NAMESTALJKA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI