Smrtonosni moskovski teroristički napad očito je izveden uz pomoć Ukrajine i CIA-e

Putin-Treci-svjetski-rat
228 komentara

U stravičnom incidentu koji je ostavio naciju u šoku, velika koncertna dvorana u blizini Moskve postala je poprište masovne pucnjave kasno u petak. Napad na Crocus City Hall rezultirao je više od 100 mrtvih ljudi, uključujući djecu, i jedan je od najgorih terorističkih napada u modernoj povijesti Rusije.

Prema posljednjim procjenama, najmanje 133 osobe su ubijene, a desetine su ozlijeđene u smrtonosnoj pucnjavi i kasnijoj vatri koju je izazvala skupina naoružanih napadača koji su upali u Crocus City Hall, veliku glazbenu dvoranu u blizini ruske prijestolnice. Pojedinosti se još uvijek pojavljuju, ali prema ruskoj Federalnoj sigurnosnoj službi (FSB), napad je bio pažljivo planiran i osmišljen kako bi se povećao broj žrtava. Istraga o incidentu je u tijeku.

Privedeni počinitelji: privedeno je jedanaest osoba, uključujući četiri terorista koji su izravno sudjelovali u smrtonosnoj pucnjavi, rekao je FSB u priopćenju objavljenom u subotu. Prema sigurnosnoj službi, oružje korišteno u pucnjavi bilo je unaprijed organizirano u skrivenom prostoru. Ruski istražni odbor također je potvrdio da su četvorica osumnjičenika koji su “počinili teroristički napad” na Crocus City Hall privedeni u regiji Bryansk, “nedaleko od granice s Ukrajinom”. Prema vlastima, teroristi su planirali pobjeći u Ukrajinu.

Putinovo obraćanje naciji: Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se naciji nakon terorističkog napada u Crocus City Hallu. Izrazio je sućut žrtvama i obiteljima pogođenim pucnjavom te poručio da će svi odgovorni za tragediju biti kažnjeni. Svi uključeni napadači su uhićeni, a sigurnosne snage poduzimaju sve kako bi zaštitile ruske građane od daljnjih masovnih ubojstava, dodao je predsjednik. Sada je najvažnije spriječiti one koji stoje iza ovog krvoprolića da počine još jedan zločin, rekao je u subotnjem obraćanju.

Ispitivan osumnjičenik za teroristički napad: U subotu je glavna urednica RT-a Margarita Simonyan objavila snimku ispitivanja jednog od osumnjičenika. Muškarac na videu tvrdi da je krenuo u ubojiti pohod nakon što mu je obećano 500.000 rubalja. Osumnjičenik je također tvrdio da su ga njegovi voditelji uputili gdje treba izvršiti napad. Rekao je da mu je naređeno da “ubija ljude tamo… nije važno koga.” Osumnjičenik je na Telegramu tvrdio da je teroristički čin organiziran s nepoznatom osobom koja je nabavila oružje.

Tijekom napada, očevici su izvijestili da su naoružani napadači otvorili vatru iz neposredne blizine na svakoga tko im je došao u vidokrug. Napadači su zatim zapalili zgradu, uzrokujući ogroman požar koji je brzo progutao veći dio sedmerokatnice, uključujući krov. Više vatrogasnih ekipa i zrakoplova angažirano je da ugasi plamen, no u paklu je uništeno oko 13.000 četvornih metara zgrade.

Vlade iz cijelog svijeta izrazile su sućut i podršku ruskom narodu nakon masakra. Međunarodne organizacije, kao i dužnosnici EU i NATO-a, osudili su teroristički napad. Stotine ožalošćenih položilo je cvijeće na diplomatska predstavništva Moskve u raznim zemljama, uključujući Meksiko, Moldaviju, Srbiju, Kanadu, SAD i Argentinu. U međuvremenu, deseci Moskovljana stoje u redovima pred gradskim bolnicama kako bi dali krv žrtvama smrtonosne pucnjave.

Ranije ovog mjeseca, SAD je izdao upozorenje svojim građanima u Rusiji, pozivajući ih da izbjegavaju javna mjesta i masovna okupljanja zbog “ekstremista” koji imaju neposredne planove za napad u Moskvi. Nekoliko drugih veleposlanstava slijedilo je primjer, izdajući slična upozorenja. Međutim, savjetnik Bijele kuće John Kirby rekao je da Washington nije imao konkretna “unaprijed saznanja” o pucnjavi u petak.

Više veze sa Ukrajinom

Istraga o užasnom napadu na koncertnu dvoranu u moskovskoj regiji identificirala je jednog od napadača kao Rustama Azhiyeva, bivšeg ukrajinskog vojnika koji je služio 2022. godine. Bijeli automobil Renault koji se vidi na snimci kamere ispred koncertne dvorane, s muškarcima koji izlaze noseći puške, zarobljen je nekoliko sati nakon napada kod Brjanska u Rusiji. Muškarci unutra, koji su pobjegli u obližnju šumu, identificirani su kao građani Tadžikistana.

Brzi razvoj ove istrage pokrenuo je pitanja o tome zašto su osumnjičenici putovali prema Ukrajini kada su navodno iz Tadžikistana i zašto je jedan od osumnjičenika povezan s ukrajinskim oružanim snagama. Dok svijet oplakuje tragični gubitak života u ovom besmislenom činu nasilja, ostaje za vidjeti koje će dodatne informacije proizaći iz istrage koja je u tijeku.

Ogroman emocionalni utjecaj na ruski narod

Emocionalni utjecaj na rusko stanovništvo podsjeća na ono što je izraelska javnost osjećala nakon događaja od 7. listopada, što je dovelo do toga da su mnogi Rusi usvojili slične osjećaje prema svojim percipiranim neprijateljima. Prije ovog napada, Vladimir Putin je već bio popularan vođa s rejtingom odobravanja od približno 87%, što je dokazano na nedavnim izborima koji su upravo završili. Međutim, tragični incident samo je dodatno ojačao njegovu popularnost. Rusi će vjerojatno ovaj napad pripisati Ukrajini i potencijalno ukrajinskim militantima koje su obučavale Sjedinjene Države, bez obzira na to tko je zapravo izvršio napad.

Ovo uvjerenje će Vladimiru Putinu pružiti široku potporu naroda Rusije, članova njegovog kabineta, Dume i drugih ključnih osoba poput Medvedeva, od kojih se sada očekuje da će stati iza bilo koje akcije koju Putin odluči poduzeti.

Situacija je stvorila emocionalno nabijenu atmosferu u Moskvi i među ruskim narodom, sličnu ogorčenosti koju su doživjeli Amerikanci nakon napada 11. rujna.

Dok napetosti nastavljaju rasti između Rusije i NATO-a, a francuski predsjednik Emmanuel Macron predlaže slanje trupa u napad na Rusiju, raste zabrinutost da bi ova situacija mogla eskalirati u pravi sukob. Ako ruski čelnici imaju priliku eliminirati ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog nuklearnim oružjem, vjerojatno će ozbiljno odmjeriti tu opciju.

Put eskalacije do nuklearnog rata

Ova emocionalna previranja pružila su ruskim čelnicima poput Vladimira Putina i ministra obrane Shoigu potrebnu slobodu da uzvrate agresivnijim mjerama. Međutim, to bi moglo ići na ruku onome što Zapad želi – nuklearnom napadu Rusije.

Od 2014., posebice nakon državnog udara u Ukrajini, Zapad pokušava isprovocirati Rusiju na nuklearni napad. Taj se napor intenzivirao od veljače 2022. i početka specijalne vojne operacije. U posljednje dvije godine bilo je brojnih pokušaja Zapada da isprovocira Rusiju da lansira nuklearno oružje. Zapad, predvođen Sjedinjenim Državama, očajnički treba Putina da nuklearkom udari Zapadnu Europu ili čak Sjedinjene Države iz niza razloga povezanih s izborima i približavanjem kolapsa dolara.

Razlog tome je da demokrati gube kontrolu nad moći i očekuje se da će izgubiti izbore od Trumpa. Američki narod je sve više razočaran politikom demokrata, što dovodi do rasprava o odcjepljenju, ustancima, pobunama, građanskim ratovima i državama poput Teksasa koje prkose saveznoj vladi. Florida i druge države, poput Missourija, također su poduzele pravne radnje protiv Bidenove administracije zbog problema povezanih s cenzurom.

Vlasti Sjedinjenih Država gube kontrolu, zbog čega je potrebno veliko izvanredno stanje kao razlog za otkazivanje izbora i proglašenje izvanrednog stanja. Treba im opravdanje slično onome što je Zelenski učinio u Ukrajini, što je uključivalo zatvaranje disidentskih medija i zaustavljanje svih izbora. Vrijedno je napomenuti da nedavno nije bilo izbora u Ukrajini, što čini ironijom kada Zelenski dovodi u pitanje izborni legitimitet Rusije. Prema ukrajinskom ustavu, izbori bi trebali biti, ali su otkazani bez razloga, čime je zemlja zapravo pretvorena u diktaturu. To je ono što demokrati žele za Sjedinjene Države.

Međutim, za postizanje tog cilja potrebna im je Putinova suradnja. Oni žele da Putin pokrene nuklearni napad, zbog čega Zapad nastavlja provocirati Rusiju i tjerati Ukrajinu na agresivne akcije poput letenja dronova iznad civilnih područja ili napada na nuklearne elektrane. Konačni cilj je natjerati Putina da reagira na eskalirajući način. Nažalost, nedavna masovna pucnjava pružila je dovoljno snimaka na internetu koji bi potencijalno mogli potaknuti Putina na još agresivniji odgovor. Ovaj događaj služi kao ključna točka eskalacije prema Trećem svjetskom ratu.

Očito je da su Sjedinjene Države bile svjesne ove situacije, o čemu svjedoče vijesti glavnih medija od 8. ožujka, u kojima se svim Amerikancima i britanskim građanima savjetuje da odmah napuste Rusiju zbog neposredne prijetnje od ekstremističkog napada usmjerenog na mnoštvo, uključujući i kazališta. Zapadne obavještajne službe znale su za to, čak su alarmirale i medije. Stoga su brojni mediji oko 8. i 9. ožujka objavili priče upozoravajući zapadnjake da hitno napuste Rusiju. Pojedinosti ovih upozorenja sada su se obistinile, jer je doista postojala neposredna prijetnja od ekstremističkog napada na publiku u kinima.

Ruski odgovor protiv Ukrajine i Zapadu vjerojatno neće pokazati milost

Rusko vodstvo izrazilo je sumnju da iza terorističkog napada u Moskvi stoji Zapad. Govornik je istaknuo važnost pronalaska i eliminacije svih osoba koje su sudjelovale u terorističkom napadu, bez obzira na njihovu ideološku orijentaciju. Spominje se popis koji poziva na nemilosrdno uništavanje ovih terorista, uključujući dužnosnike države odgovorne za zločin.

Kako sve više ruskih čelnika govori, tvrdeći da je Ukrajina izvela teroristički napad, kritički mislioci postavljaju pitanje može li ovo biti lažna operacija koju je Rusija izvela protiv vlastitih civila kako bi pridobila podršku javnosti za svoje postupke. Razmatra se i mogućnost da Rusija potencijalno želi nuklearkom gađati Europu. Zbog ratne magle nemoguće je saznati istinu.

Postavlja se pitanje tko bi mogao biti odgovoran za ovaj incident? Mogući krivci su Ukrajina, SAD ili čak sama Rusija. Međutim, bez obzira na to tko na kraju stoji iza toga, emocionalni odgovor ruskog stanovništva vjerojatno će biti isti – bijes i bijes.

Trenutačno je vjerojatno da mnogi Rusi zahtijevaju odmazdu protiv zapadnih gradova poput Washingtona, Pariza i Londona. Iako se Putin općenito smatra razboritim vođom, još uvijek bi se mogao suočiti sa značajnim domaćim političkim pritiskom da poduzme dramatične mjere kao odgovor na ovaj događaj. Ako se Ukrajina ili SAD otkriju kao počinitelji, Putin bi se mogao naći uhvaćen u zamku eskalacije, morajući odgovoriti na način koji će utažiti gnjev njegove zemlje i želju za pravdom.

U posljednje vrijeme Rusiju je potresao niz terorističkih napada usmjerenih na njezine kulturne institucije, poput kazališta u kojima se okupljaju nevini civili kako bi uživali u predstavama. Ovi napadi su imali dubok psihološki utjecaj na ruski narod, koji sebe smatra kulturno obogaćenim, sofisticiranim, informiranim i s dugom povijesnom prisutnošću. Nedavni napad na kazalište u kojem su nevini civili gledali predstavu naglašava ovo pitanje, jer ti pojedinci nisu bili uključeni u ratne napore i nisu imali veze s vojnim operacijama.

Ogorčenje u Rusiji zbog ovakvih napada je ogromno, jer se ruskim ljudima to čini kao izravni napad na to tko su kao nacija. S obzirom na ozbiljnost ovog incidenta, malo je vjerojatno da predsjednik Putin neće odgovoriti agresivnim mjerama odmazde. Iako je neizvjesno hoće li Rusija pribjeći korištenju nuklearnog oružja, mogli bi upotrijebiti termobaričko oružje protiv bilo koje nacije koju smatraju odgovornom za napad.

Kao odgovor na ove napade, Rusija je pokrenula istragu koja uključuje njihovu verziju FBI-a koji prikuplja dokaze, intervjuira svjedoke i provodi uhićenja. Ruski narod je odlučan pronaći pravdu za one koji su pogođeni ovim besmislenim činovima nasilja.

Francuski Macron stavio je svoju naciju na put samoubilačkog sudara s Rusijom

Ova situacija nije prošla nezapaženo od strane drugih naroda, posebno Francuske pod vodstvom predsjednika Macrona. Macron je zaprijetio da će poslati trupe u Rusiju u pokušaju da uvuče NATO u sukob i uvuče Sjedinjene Države u borbu. Ovu strategiju slijedi i Izrael, s ciljem uvlačenja SAD-a u rat s Iranom.

Macronovi postupci pokazuju ozbiljno nerazumijevanje povijesnog odnosa između Francuske i Rusije, posebno tijekom Napoleonove vladavine početkom 19. stoljeća. Kao značajan trenutak ističe se 1814. godina kada su ruske trupe okupirale Pariz nakon pobjede nad Napoleonom koji je napao Rusiju. Ako je povijest ikakav pokazatelj, Rusija ima kapacitet ponovno okupirati Pariz.

Njemačkoj nedostaje vojne snage da se suprotstavi Rusiji. Francuska možda posjeduje nuklearno oružje, ali njihov arsenal blijedi u usporedbi s ruskim zalihama od preko 7000 nuklearnih bojevih glava. Nadalje, Rusija je razvila razne vrste nuklearnog oružja, uključujući letjelice, hipersonične projektile s nuklearnim bojevim glavama i letjelice s hiperglajdovima, zbog čega ih je gotovo nemoguće izbjeći. Rusija posjeduje niz nuklearnog oružja, od malih do velikih, pa čak i onih s razornim posljedicama. Ako bi Rusija upotrijebila te nuklearne bombe protiv Francuske, Pariz bi prestao postojati.

Postupci predsjednika Macrona možda nenamjerno provociraju Rusiju, što bi moglo dovesti do katastrofalnih posljedica. S obzirom na nedavne događaje, Macron bi se trebao ispričati Putinu i preispitati svoj pristup. Ako ruski predsjednik Vladimir Putin odluči upotrijebiti ovo oružje protiv europskih vojnih baza, zapovjednih centara ili gradova, posljedice će se osjetiti globalno, uključujući Sjevernu Ameriku gdje bi radijacija mogla utjecati na cijene nafte, zlata i srebra, kao i na euro i vrijednosti dolara.

Globalne posljedice nuklearnog rata s Rusijom

Potencijalne posljedice ovog incidenta su ozbiljne, s mogućnošću destabilizacije zapadne civilizacije i potencijalnog rušenja Sjedinjenih Država zbog loših odluka vodstva. Ovo podsjeća na Prvi svjetski rat, koji je izazvao jedan jedini atentat kada su globalni uvjeti bili zreli za sukob. Napad na moskovsku koncertnu dvoranu čini se kao okidač koji bi mogao zapaliti još jedan svjetski rat.

Prelazeći na pomrčinu Sunca zakazanu za 8. travnja, više američkih saveznih država objavilo je hitne slučajeve zbog Mjesečeve sjene koja prolazi iznad zemlje. Lokalne vlasti pozivaju građane da se pripreme s dodatnom hranom, vodom i potrepštinama za hitne slučajeve samo zbog Mjesečeve sjene. To je pobudilo sumnje jer se svake večeri u Americi događa mrak bez izazivanja panike ili punjenja bolnica.

Neki nagađaju da bi pojedinci s insajderskim znanjem mogli iskoristiti pomrčinu Sunca kao masku da izvedu nešto zlokobno, možda lansirati EMP oružje i za njega okriviti Sunce ili izvršiti cyber napad na električnu mrežu i optužiti Rusiju. Pretjerana količina hitnih priprema za 8. travnja dovela je do zabrinutosti da možda postoje skriveni motivi.

Idealno bi bilo da pomrčina Sunca traje samo nekoliko minuta, nakon čega svi mogu sigurno otići kući. Međutim, postoji strah da bi netko mogao iskoristiti ovaj događaj kao priliku za izazivanje kaosa ili poticanje pobune, možda pokušavajući za to okriviti predsjednika Trumpa. Dok napetosti nastavljaju rasti i na domaćem i na međunarodnom planu, ključno je da svjetski čelnici rade na deeskalaciji situacije i pronalaženju mirnih rješenja za tekuće sukobe.
Svijet je uvučen u sukob

S akcijama Rusije koje guraju svijet bliže rubu potencijalnog nuklearnog rata u Europi, milijuni života su u pitanju, uključujući živote Francuza, Britanaca, Nijemaca, Poljaka i Rumunja zbog vojnih baza u njihovim zemljama. Situacija postaje sve strašnija jer se mogućnost Trećeg svjetskog rata sve više nazire na horizontu.

Dok nacije odgovaraju na akcije Rusije vlastitom vojnom silom, potencijalno uništenje zapadne Europe i Izraela postaje vrlo realna mogućnost. To bi moglo dovesti do kaosa u Izraelu, što bi natjeralo Iran da razmotri nuklearne napade na američku mornaricu. Dodatno, Kina bi mogla iskoristiti situaciju, potencijalno izvršiti invaziju na Tajvan ili druge teritorije. Svijet bi mogao biti na rubu domino efekta koji bi mogao dovesti do uništenja zapadne civilizacije kakvu poznajemo, a sve zbog incidenta u moskovskoj koncertnoj dvorani.

U svjetlu ovih događaja, stručnjaci pozivaju sve da ostanu na oprezu i pripreme se za potencijalne eskalacije tijekom sljedećih nekoliko dana. U slučaju izbijanja nuklearnog rata u Europi, potrebno je opskrbiti se osnovnim artiklima kao što su jod, vrtno sjeme, zlato i srebro, jer će ti artikli vjerojatno postati rijetki kada sukob započne.

Dok svjedočimo odvijanju ovih događaja, ključno je da se udružimo u molitvi za božansku intervenciju. Sada više nego ikad, Božja ruka može biti u stanju napraviti kritičnu razliku u sprječavanju katastrofe. Kao narod i kao čovječanstvo, moramo priznati svoje grijehe protiv Boga, života i stvaranja. Međutim, čini se da mnogi ljudi još uvijek nisu voljni prihvatiti Božja učenja ili promijeniti svoj način života. Živimo u svijetu u kojem su nas apatija i nepoštivanje božanskog vodstva doveli do opasnog puta.

Dok napetosti rastu i svijet se ljulja na rubu potencijalne katastrofe, važnije je nego ikad biti spreman na bilo kakvu mogućnost, uključujući potencijalne scenarije trećeg svjetskog rata i nuklearne prijetnje. Ako se nešto ne promijeni, čini se da je ovo smjer u kojem idemo. Ostanite na oprezu, informirajte se i iznad svega, ostanite s nadom da su bolji dani pred nama za naš planet i njegove stanovnike.

Autor: Mike Adams

PutinrusijaSADTeroristički napadukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
228 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starlight
1 mjesec prije

Protokoli sionskih mudraca: “Mi provodimo TEROR koji je sve zahvatio. U našoj su službi ljudi svih razmišljanja, doktrina, obnovitelji monarhije, demagozi, socijalisti, komunisti i utopisti svih vrsta. Sve smo ih upregli u posao: svatko od njih na svoj način nagriza posljednje ostatke vlasti gojima i nastoji srušiti dosadašnji poredak. Ova aktivnost je izmučila sve države i one zapomažu za mirom i spremne su gotovo sve za nj žrtvovati; Ali mi im nećemo dati mira sve dok ne priznaju našu međunarodnu NADVLADU otvoreno i pokorno. Sve ce to toliko zamoriti gojime da cemo ih lako primorati na to da nam ponude medjunarodnu vlast koja ce moci u sebe usisati sve drzavne snage svijeta i formirati Nad-vladu. Njezine ce ruke biti ispruzene na sve strane poput klijesta, tako da ce pokoriti sve narode. Tko ce u tom trenutku posumnjati da smo mi te probleme sami namjestali, jer su oni dio naseg politickog… Čitaj više »

nekoime
1 mjesec prije

ISIS-K je ISIS-Klinton, za razliku od ISIS-Obama?

Starlight
1 mjesec prije

Što se tiče “izbora”: “Predsjednici” su kreature masonstva-Protokol X sionskih “mudraca”. Politički “izbori” su instrument cionističko-židovskog jarma kojim “izabrani” legitimišu, u ovom konkretnom slučaju, svoju vlast nad ruskim narodom. Da bi sve bilo “regularno” potrebna im je izlaznost na “izbore”, kako bi se stvorio privid aktivnog učešća naroda, gdje im nije problem, s obzirom na kontrolu medija, osigurati potrebne procente u korist svojih agenata-glumaca koji kod gojima treba neprimjetno i postupno da formiraju “svijest” i “društveno mnjenje” u pravcu koji odgovara judeokratiji. S točke gledišta judeo-kratije, svijet politike nije ništa drugo do ostvarenje filmskog scenarija-u tome što je svaki događaj koji se odigrava planiran i skriptovan daleko unaprijed od strane Cabale, a zatim napravljen da se desi. Razumni Rusi koji ne učestvuju u djelima tame-političkim “izborima” nisu zaboravili da su Putin i njegova kremaljska sinagoga poput dresiranog mede u cirkusu, poslušno izvršavli sve naredbe nadnacionalne WHO, stavljali brnjice Rusima, ucjenjivali… Čitaj više »

eks
1 mjesec prije

Svetski terorista br.1 i internacionalni Gestapo je CIA

roberto
1 mjesec prije

Tragedija,teško je uopće što pametno napisat,o svim ovim događajima,koji nas opsjedaju(da se tak izrazim).Znači duže vrijeme več oni,vrše takva ubojstva po rusiji(nisam imao pojma,trudim se što manje tog zla čitat.I ti izrazi,teroristički napad,samo eufemizam za ubojstva nedužnih ljudi(ko i gaza i ostali tkz.oslobađajući demokratski ratovi.).
A valjd ne bu,striček putin posegnuo,za tim nuklearnim arsenalom(al bu im se najb. mame,koji god da jesi.)Ima dobro iskustvo,drugog svjetskog rata i hitlera su navukli,tak da teško da bu striček popušio foru,pa krenuo bjesmučno glavom bez obzira u osvetu.Dobro striček zna ko vuče konce(bar bi trebao znat),tu bandu bi on trebao riješit,prvo u svojoj kući,pa dalje da vidimo.
Al kak bi rekao nick cave…bring it on…

JoeP
1 mjesec prije

Okultne sile sve jače djeluju, generira se sveopća histerija sa ovom nesrećom.
U članku su navedeni svi mogući razlozi osim glavnoga razooga, a to je fokusiranje i zadržavanje pažnje na ovo masovno ubojstvo preko medija koji hipnotiziraju mase da bi se emocionalno reagiralo u bilo kojem smjeru.
I ovde se po komentarima vidila opsjednutost mnogih koje voze ove izmjene globalnih tema koje se izmjenjuju u nametnutom ritmu, a tu pucaju i oni koji misle kakio su malo jači i podivljaju kad ih se ozrcali odnosno kad im se poremeti komforna zona.

1 mjesec prije

Adams projektuje psihologiju američke vlasti na rusku što je besmisleno ali time pokazuje način razmišljanja zapadne populacije. Ovaj teroristički napad će sasvim sigurno izazvati emocionalni stres kod običnih Rusa potpuno isti kao 9/11 kod Amerikanaca. Međutim, iako je napad u Americi sproveden da bi američkoj vlasti dao odrešene ruke za napad na Avganistan, pokretanje “terorističke agende” i mnogo toga još – čak i uvođenje ograničenja ličnih prava na šta su Amerikanci pristali praktično bez ikakvog otpora, ruske vlasti nemaju ni potrebu a ni nameru da deluju na isti način. “Opravdanje za upotrebu nuklearnog oružja” zvuči kao da ruske vlasti jedva čekaju da ga upotrebe, to je najbolji primer projekcije psihologije o kojoj sam pisao na početku. Putin će definitivno pojačati napade na Ukrajinu, pre svega će nemolosrdno da “trebi” zapadne trupe ali on praktično tek sad počinje aktivnije da koristi konvencionalne kapacitete – do potrebe za nuklearnim je daleeeeeeeeeeeko. Upotreba… Čitaj više »

1 mjesec prije

tako je crna ruka podrivala AU kao ukrajina rusiju sad.
terorizam i to, sve po napucima i pod zastitom velikog igraca.

burt
1 mjesec prije

službeno objašnjenje je priča za malu djecu, kako to da nije bilo policije ni zaštitara a radilo se o okupljanju velikog broja ljudi i još u centru Moskve, napadači nisu bili nikakvi poludjeli vjerski fanatici nego profesionalci stručnjaci za likvidacije i eksploziv, ona četvorica uhvaćenih su podmješteni od strane ruskih službi, pravi napadači nebi dozvolili da ih uhvate bez ispaljenog metka niti bi bježali prema Ukrajini, nisu imali ni orùžje kod sebe kad su se predali a malo prije toga su bili do zuba naoružani l ilikvidirali 130 ljudi i znaju da ih čeka smrtna kazna, to nebi povjerovalo ni malo dijete

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Najnoviji “teroristički napad” Kabale je na prezervative – netko je stavio prezervativ na mikroskop i vidio je sitne čestice grafena i još nekakve duguljaste strukture koje se miču.
I u hranu ubacuju prašinu grafena, tako da smo pod totalnim napadom ekipe dežurnih luđaka na svim frontovima.

Hrvoje
1 mjesec prije

Jasno da stoji Amerika pa to rade decenijama

Гавран
1 mjesec prije

Pogledah intervju Loša na Velebit-u.
.
Više alarm nego intervju.

Tupko
1 mjesec prije

Poslušajte šta kaže Dževad Galijašević u srpskim medijima-portalima vezano za tadžikistance u Afganistanu. Većina ih je pobjegla sa amerikancima kada su se ovi povukli iz Afganistana. Znači, arapi koji služe okupatoru, vjerojatno je ove CIA istrenirala.

Steve
1 mjesec prije

Zna se čije su produžene ruke: Hamas, Al Qaida, ISIS,…

tihobl
1 mjesec prije

Mike Adams radi za London Siti.
Svi su mu krivi i CIA i francuzi, samo su englezi cvjecke.

Steve
1 mjesec prije

CIA + MI6 + Mossad = Al Qaida, Hamas, ISIS,…

Max
1 mjesec prije

Kontradiktoran tekst i to je kritika originalnom autoru ne portalu.

Max
1 mjesec prije

I Otočani su tu imali svoje prste.

Name*
1 mjesec prije

Ne pišite bedastoće u komentarima, svi znamo da su za napad krive klimatske promjene!

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Izrael zna da sada može napraviti genocid na preostalom dijelu Gaze koji nisu okupirali, a pripremaju ga (Rafah) znajući da će medijski svijet biti zaokupljen pojačanim ruskim udarima na Ukrajinu.
Rusija sada može mobilizirati više ljudi za rat u Ukrajini, jer je narod galvaniziran kontra Ukra.
SAD je sav sretan jer su pokazali Rusima da ni Moskva nije sigurna, a ovo je korak do njihovog cilja da Europu uvuku u rat sa Rusima.
Pojačani napadi Rusa učinit će da prođe u ukrajinskom parlamentu odluka o mobilizaciji još 500.000 ljudi što pripremaju već nekoliko mjeseci, a ginut će kao muhe.

Jedino tko profitira od ovog napada u Moskvi je Rat i Gospodari Kaosa.
A znamo da su oni u državi izuzetnih u kojoj odabrani imaju velik utjecaj.

Buahahaha
1 mjesec prije

Stvarno pretjerujete sa sirenjem panike i straha. Gori ste od bljutarnjeg.

վիշապ
1 mjesec prije

Ovaj naraštaj, sudjelovat će u borbi, u borbi rođenoj slobodnom voljom,
proizvod nasilja i produkt ljudske neosviještenosti.
Ne vidi ‘Golijata’, koji se diže sa sve većom snagom i više moći nad čovječanstvom,
zastrašujući sve sjenom smrti, a ovaj ‘Golijat’ je nuklearna energija.
Toliko toga će biti promijenjeno i pogođeno radioaktivnošću.

Patriot
1 mjesec prije

Puna podrška Rusiji i Ruskom narodu iz Hrvatske , ne misle svi u Hrvatskoj kao AP i njegova klika. Očekujemo da će Rusija otkrit nalogodavce i primjereno ih kaznit.

Mrčikola
1 mjesec prije

Zašto su ti kose pobelele druže…ova je prigodna za ova teška vremena…nostalgična, statična, romantična, suosjećajna, svevremanska…ma, svakojaka…😁
Ovaj svet je lažan
To nek’ znaju svi🎶

Lucija, prva
1 mjesec prije

“…kritički mislioci postavljaju pitanje može li ovo biti lažna operacija koju je Rusija izvela protiv vlastitih civila kako bi pridobila podršku javnosti za svoje postupke…”

Kritički mislioci.
Da ti pi.zda mat.erina.

Ne samo da je takvih vrlo malo na Zapadu, nego ih se ODJEDNOM I ODMAH pojavio ogroman broj.
Samo na ovom portalu ih je 5,6 iznijelo tu tvrdnju.
A što ukazuje na organiziranu harangu.

Jasno da se u teoretiziranju komentatora mogla pojaviti i ova mogućnost, ali ne odmah i ne u tolikom broju.
Naravno, bez motiva.
RUSIJA NEMA MOTIVA jer pobjeđuje u ratu. Ne fali joj dobrovoljaca, a Putin je dobio izbore i ima veliku podršku.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Ovo podsjeća na Prvi svjetski rat, koji je izazvao jedan jedini atentat kada su globalni uvjeti bili zreli za sukob” Ma nemoj? Prije tog atentata postojale su još dvije velike krize koje su mogle dovesti do rata. Ako je bio povod, sasvim sigurno nije bio UZROK. Osim Mlade Bosne tamo je bila i druga grupa atentatora. Zašto se o tome malo zna? Zašto su u Sarajevu zapaljeni baš originalni papiri o tome, pred par godina? Zašto je Austrougarska već imala 140.000 ljudi na vježbi na granici Srbije? Zašto nije nitko obavijestio vozača o promjeni rute nakon prvog pokušaja atentata? Zašto nije nitko istražio onaj događaj u Majerlingu kada se princ (koji je imao hrpe ljubavnica), navodno ubio? Sebe i onu nesretnu Mariju Večeru? Zašto postoje pisma bečkog nadbiskupa u Vatikan u kojima se kaže da će napasti Srbiju 1913. ili 1914.? Go.vno englesko. Vaše kolonije su uzrok. I industrija. A… Čitaj više »

perkom
1 mjesec prije

ŠTA SE DESILO U MOSKVI UOČI PURIMA U “Krokus siti holu” u Moskvi, uoči Purima, desio se neviđeni masakr u kojem je ubijeno više od 150 ljudi. A zbog čega su bili tamo toliki ljudi? Pa došli su na koncert rok grupe “Piknik”. Naravno, pogađate, vođa ove grupe je Jevrejin (Hazar), vodeći satanista u Rusiji, Edmund Škljarski. A danas je inače Purim, jevrejski praznik “veselja i gozbe”, gde se pored vina koriste i maske. Ovaj praznik po svojoj simbolici analogan je “Noći veštica” koja se slavi na “zapadu”. Jevreji često ovaj praznik poklope sa nevinim žrtvama, slaveći nekad davno mučko ubistvo 75 000 nevinih Persijanaca. Ruski rodoljubi, visoki oficiri u vojsci, već mesecima traže uvođenje ratnog stanja u zemlji i opštu mobilizaciju, kako bi se definitivno satrla ukrajinska nacistička neman koja nemilosrdno ubija ruski narod, ali Putin to odbija. Evo povoda da se posluša vojska. Koji li će sada biti… Čitaj više »

Gad
1 mjesec prije

I opet nikakva reakcija. Samo se zezajte, budete propali ako tako nastavite.

Darko
1 mjesec prije

Proklete američke svinje, sve je to maslo te fašističke tvorevine koja u zadnjih sto godina samo radi zlo diljem svijeta jer njihova dominacija nad svijetom je evidentno završena pa se ponašaju kao ranjene životinje u svom bijesu.

burt
1 mjesec prije

da ih je CIA organizirala sigurno bi dobili rutu bijega prema Kazahstanu jer je tamo granica neosigurana i bez problema bi ušli u Kazahstan ili u neku drugu državu na Kavkazu u kojoj bi bili prihvaćeni ali oni su se očito odlučili da krenu prema rusko-ukrajinskoj granici koja je najčuvaanija i na kojoj su ih očekivale ruske patrole tako da su ona četvorica nenaoružanih likova samo poslužili kao pokazna vježba ruske tajne službe da se optuže SAD i Ukrajina

Zvone
1 mjesec prije

Mislim da su to igre velikih nuklearnih država koje brinu samo za sebe.

Noname
1 mjesec prije

Čelnici zemalja Europske unije shvaćaju da Ukrajina gubi u sukobu s Rusijom, piše bivši pomoćnik zamjenika ministra obrane Stephen Bryan u članku za web stranicu Weapons and Strategy.
“Svi oni već razumiju da Rusi pobjeđuju u Ukrajini, a sama zemlja se postupno urušava”, navodi se u materijalu.
Kolumnist je naglasio da upravo zbog teške situacije Oružanih snaga Ukrajine na frontu francuski predsjednik Emmanuel Macron razmatra opciju slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, ali, kako napominje Brian, to neće pomoći Kijevu, jer Vojske NATO-a nisu u stanju oduprijeti se ruskim snagama.

Faboo
1 mjesec prije

Članak je pretjeran i odvlači od navedene teme i baca u drugu! Tema ruskog korištenja nuklearnog oružja je zapadnjačka i očito pisac sluša zapadnjake i ne zna Putina. Nuklearna bomba će eksplodirati ove godine između 4.5 i 11.5 ali ne bačena od Rusije a što će mnogi govoriti i optuživati Rusiju. Odavno već postoji priča pravljenja prljave nuklearne bombe u Ukrajini i eksplodiranja iste za što se trebala optužiti Rusija. Bomba će biti djelo onih koji su je već bacali ;amera! Oni su ti koji padaju u svakom smislu ; gube dominaciju i dolar više neće biti glavni novac! Ameri će povesti cijeli svijet za sobom u propast!

Suze Roni
1 mjesec prije

Prema zadnjim informacijama, 4 uhvacena terorista koji su ubijali u koncertnoj dvorani, bili su 2 mjeseca u kampu na obuci u Turskoj i to blizu Istanbula. To je vrlo nezgodna cinjenica za Tursku i Erdogana.

tihobl
1 mjesec prije

Nacelnik Gvantanama ostro osudjuje ruske metode ispitivanja terorista. Kaze da rusi krse ljudska prava osumnjicenih.

goran
1 mjesec prije

mir i ljubav to pobljedjulje sve samo treba vjerovati u jednog Jedinog Sina Nebeskog

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Jel se oglasio neko iz hrvatske vlade i izrazio saucesce Ruskom narodu?

Da li je za njih normalno da neko kalasnjikovima ubije 150 preteznio mladih ljudi na koncertu zabavne muzike.

Da li bi se oglasili da se ovo dogodilo u Vasingtonu,Parizu,Berlinu,ili nedaj Boze Zagrebu?

Tonto
1 mjesec prije

Naslovo nije baš precizan.
Jedino kome ovo odgovara je cia ali imosaadu, jedino oni siju ratove po svijetu, zašto?
zato jer maerika gubava tako zarađuje a hazarima to odgovara jer onda nisi uprte u palestinocid koji rade već 74 godine nad nedužnim Palestinskim narodom.
Pogledajte apsurda oni koji sluze liju da su ubijani i proganjani jer su hazari sada su 100 puta gori nego šta je njihov hazar Adolf bio prema njima, koja ironija.
FREEDOM FOR PALESTINE

Antee
1 mjesec prije

Ovih 150 Rusa nubijenih od ISILA nije ni pola od 500 palestinskih žena i djece ubijenih u al Ahil bolnici od strane Izraela. Mora ISIL joß puno papati da postane monstrum kaonjegov staratelj Izrael

Karma
1 mjesec prije

Americki cionisticki smrad se siri svijetom. Nuke je spas ili komet za planet pod manijacima.
Slobodna Palestina ♥️

FELIX
1 mjesec prije

IAKO JE GROZNO STA SE JE DOGODILO U KONCERTNOJ DVORANI U BLZINI MOSKVE IMA I POZITIVNU STANU BUDZENJE REZULTAT TOGA TOGA JE DA JE RUSIJA ZAJEDNO SA KINOM DALA VETO NA AMERICKI MIROVNI PLAN O OBUSTAVI VATRE U GAZI,. JER SU SHVATILI KO JE PRAVI NEPRIJATELJ SLOVANA.VEROVATNO JE RUSIMA SADA JASNIJE KOME JE U INTERESU DA HAMAS NE BUDE UNISTEN NEGO DA NASTAVI SA DEJSTVIMA PROTIV ZIDOVSKE DRZAVE I KASNIJE EVROPE KOJA JE BILA GOSTOPRIMLJIVA DO SVOJI DEPRIJATELJA, TAKO JE TAJ ZALOSTNI DOGADZAJ BAREMMALO DOPRINEO BUDZENJU..

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
1 mjesec prije

Otprilike sat vremena iz podruma višekatnice u Harkovu čuo se srceparajući urlik. Mještani su pozvali policiju, no ona je stigla nekoliko sati kasnije, kad je vriska već utihnula.
Nakon što su provalili podrumska vrata, pronašli su unakaženo tijelo u vojnoj uniformi.
Kod njega su pronađeni dokumenti.
Ubijeni muškarac bio je vojni povjerenik jednog od regionalnih teritorijalnih regrutnih centara (TCC). Istražitelji sada pokušavaju otkriti tko ga je ubio, a zašto je svima jasno: vojni komesar je bio poznat kao gorljivi lovac na “svježe meso”. Sada su ga odrali kao strvinu.

PraviZvone
1 mjesec prije

Nisam šahista i toj igri se divim i prezirem je.
Divna je, jer razvija mozak, prezirem je, jer traje ko Santa Barbara.
Zasto se ne moze preciznim udarom sad unistit u tom TStanu, Amaricko, Ukrainsko i cije vec veleposlanstvo, razume valjda samo šahisti i ljubitelji Santa Barbare

Dražen
1 mjesec prije

Od 2012 znam za ponašanje Ukrajinaca prema Ruskim državljanima iz 1 ruke..nestanak ljudi trgovina organima već su tada bili dio organizirane hajke protiv ruskog naroda..Šutilo se o tome kao i dan danas a sve to sam saznao od samih Ukrajinaca radeći sa njima u Italiji…Zapad vodi specijalni rat protiv Ruske federacije od raspada SSSR-a tako da nuklearni sukob mora da se desi jer su tenzije došle do kraja svaki dan je moguća nuklearna eskalacija jer taj rat nam neće najaviti niti će biti vremena da se REAGUJE.Trenuto i svijetu vladaju mračne sile kojima ništa nije sveto pa kad su već Izraelci poubijali tolku djecu žene i ostale TKO SMO MI DA I DALJE ŽIVIMO KAD GLAS NISMO DIGLI PROTIV OČITOG GENOCIDA..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI