fbpx

Tko je stvarni organizator hibridnih ratova?

Hibridni rat

„Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju“ – izjavio je Plenković uoči jednog EU zasjedanja u Bruxellesu. Bilo je to prije tri godine i odnosilo se, po starom zapadnom običaju, uglavnom na Rusiju i njezino tobožnje preuzimanje medija po zemljama članicama EU kako bi „potkopavali europsku politiku i plasirali lažne vijesti“. Plenković je dakako mislio i na rusko prisustvo u rješavanju slučaja Agrokor koji je završio rusko-američkom podjelom, poput Berlina nakon 2. svjetskog rata.

Nije Plenković slučajno, zbog naleta inspiracije upotrijebio sintagmu ‘hibridni rat’. Ta sintagma ima svoju povijest i to onu europsku, koja stoji poput katekizma ispred izgovora svake njegove riječi. Sasvim izvjesno, u hibridnom ratu se bivši anemični već okušao, tijekom borgovske borbe za Agrokor.

Još je godinu prije, u studenom 2016. Europski Parlament donio rezoluciju o hibridnom ratu u kojoj je svoje neprijatelje prepoznao u Rusiji i ISILU. U toj rezoluciji EP dolazi do prosvjetljujućeg uvida u točki 8 (od 58 ukupno):
uviđa da se ruska vlada služi širokom lepezom sredstava i instrumenata kao što su skupine za strateško promišljanje, specijalne zaklade (npr. Ruski mir), posebna tijela (Rosotrudničestvo), višejezične TV postaje (npr. RT), lažne novinske agencije i multimedijske službe (Sputnjik), prekogranične društvene i vjerske skupine, jer se režim želi predstavljati kao jedini branitelj tradicionalnih kršćanskih vrijednosti, društveni mediji i internetski trolovi kako bi dovela u pitanje demokratske vrijednosti, podijelila Europu, pribavila podršku domaće javnosti i stvorila predodžbu o državama u istočnom susjedstvu EU-a kao o propalim državama; naglašava da Rusija ulaže znatna financijska sredstva u svoje instrumente dezinformiranja i propagande primijenjene bilo izravno državnim kanalima bilo posredstvom poduzeća i organizacija koje kontrolira Kremlj; ističe da s jedne strane Kremlj financira političke stranke i druge organizacije u EU-u radi potkopavanja političke kohezije i da s druge strane svojom propagandom izravno cilja na određene novinare, političare i pojedince u EU-u; (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-8-2016-0441_HR.html)

Tako stvoren okvir je kasnije poslužio za ulazak EU u ‘hibridni rat’, stvaranjem i financiranjem infrastrukture za tu borbu. Otud ono ‘program je financiran sredstvima EU’ iza radijskih vijesti, između ostaloga.

Nepoznati tvorci deklaracije po diktatu Europske Komisije, europarlamentarcima su na potpis u Deklaraciji stavili i svoje razloge za otvaranje istočnog hibridnog fronta: financijska kriza i razvoj novih formata digitalnih medija stvaraju ozbiljne probleme za kvalitetno novinarstvo, što vodi smanjenju kritičkoga razmišljanja javnosti koje ju čini podložnijom dezinformiranju i manipuliranju.

U prijevodu: europski građani nisu zbog financijskih problema u stanju kritički razmišljati pa EU to mora činiti umjesto njih i servirati im provjerene, gotove istine, dalje – kvalitetno novinarstvo je ono koje prenosi službene stavove i politike EU, a probleme im, osim Rusa, stvaraju i oni digitalni mediji koji nisu pod njihovom kontrolom.

Površni konzumenti zaokruženih propagandnih koncepata će ih relativno lako progutati i podržati, pogotovu kad su jasni neprijatelji (Rusi), njihova oružja (utjecaj na medije, društvene mreže, internetska glasila u EU) i samoobrambena reakcija propagandom napadnute Europe.

Da bi se održala kako-tako čvrstom struktura tog koncepta, potrebno je preuveličati stvarni ruski doseg i stvarnu opasnost koja dolazi od dezinformacija, te tako osigurati financijsku podršku cijelom mehanizmu koji će se suprotstaviti “ruskoj propagandi”.

Za to je, dakako, potreban novac. I o tomu su mislili sastavljači Deklaracije: “naglašava se da je potrebno više sredstava za pružanje potpore medijima u zemljama europske susjedske politike koje su obuhvaćene instrumentima demokracije EU-a; u tom pogledu poziva Komisiju da se pobrine za to da u cijelosti iskoristi postojeće instrumente poput Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava, europske susjedske politike, Opservatorija za slobodu medija (Media Freedom Watch) u okviru Istočnog partnerstva i Europske zaklade za demokraciju kako bi se zaštitila medijska sloboda i pluralizam”.

Neprijatelj identificiran, oružje spremno, financijska podrška za Istočni front osigurana. I EU konja za hibridni rat ima!

Sve stoji, osim onog najbitnijeg: front nije na Istoku, nije u Rusiji, neprijatelji nisu Rusi, ciljevi nisu strateške planinske kote. Bojno polje hibridnog rata su umovi Europljana, neprijatelji su svi oni Europljani koji ne misle kako EK želi, Europljani će sami financirati rat za njihove umove.

Pomislili bismo kako će, nakon utvrđivanja razloga za “smanjenu kritičnu sposobnost razmišljanja javnosti” koju tvorci Deklaracije pronalaze u ekonomskoj krizi, Europski Parlament posegnuti za pronalaženjem rješenja za izlazak iz te “financijske krize” povećanjem plaća radništvu, smanjenjem broja radnih sati, podizanjem standarda, ali ne! Ne to, nego će na teret te iste financijski ugrožene javnosti izvući dodatni novac (i smanjiti im standard) kako bi im takvim, financijski ugroženim kontrolirali umove!

Od usvajanja Deklaracije 2016. je prošlo dovoljno vremena za njenu potpunu primjenu u praksi. Kad je mehanizam uspostavljen, onda je na europskoj oligarhiji izbor tema koje želi promovirati, kao i izbor rješenja za nametnute teme. ISIL i Putin postaju nebitni, a životno bitna pitanja postaju Istanbulska konvencija, emigrantska politika, rodna ideologija i slično.

Covid histerija jest finale tog hibridnog rata. Jedna od bitaka u tom ratu je pokazana sa sastankom održanom u Plenkovićevoj Vladi RH u punom sastavu s jedne strane i trideset glavnih urednika vodećih medija s druge strane. Tema sastanka “na temu aktivnosti koje su se poduzimale oko suzbijanja epidemije koronavirusa, kao i glede zajedničke odgovornosti u borbi protiv lažnih vijesti te pravodobnog i točnog informiranja javnosti o svim okolnostima epidemije”. Posljedice sastanka: „krenula je objava članaka u kojima se hvalio rad vlade, te HDZ-ovih članova Nacionalnog kriznog stožera, baš kao i snažna kampanja u tiskanim medijima i na nacionalnim televizijama u kojoj se ministra zdravstva Vilija Beroša proglašavalo herojem i “Mojim prijateljem Vilijem”, odluke Stožera objavljivane su bez ijednog kritičkog tona, a osnovna ideja je bila da se krivnja prebaci na građane.“

Koliko, kako, je li uopće i iz kojeg fonda (EU fonda ili hrvatskog) sve to plaćeno, ostaje otvoreno pitanje.

No, kako EU strategija podrazumijeva i „pružanje potpore medijima u zemljama europske susjedske politike koje su obuhvaćene instrumentima demokracije EU-a“, to pod hibridni rat moramo svesti i ono o čemu je javnost izvijesti hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Radman-Grlić: „Sudjelovao je na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Berlinu. Razgovarali su o situaciji u Bjelorusiji te odnosima EU-a s Turskom i Rusijom.

Europski ministri osudili su “nasilje i represiju” u Bjelorusiji, kaže Grlić Radman.

“Predložili smo Europskom vijeću sankcije koje bi trebale biti poruka da se jedino demokratskim snagama mogu dobiti izbori. EU je također odlučio poslati pomoć u iznosu od 53 milijuna eura prije svega za demokratske snage i jedan dio za borbu protiv covida-19”. Demokratske snage su po shvaćanju EU dakako one koje se bore protiv predsjednika Lukašenka. Ovo za slučaj da se pitate tko i s koliko novca financira prosvjede po Bjelorusiji.

Unatoč strategiji, unatoč Deklaraciji, unatoč zauzdavanju (ili potplaćivanju) glavnih medija, rat nije gotov i mi još uvijek nismo poražena strana. Nećemo ni biti dok god postoje slobodni i neovisni portali, slobodni i slobodoljubivi ljudi.

4.6 80
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
85 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
1 mjesec prije

Hibridni rat je poceo nakon sastanka premijera sa medijima.od tada se udara na narod Lazima i manipulacijama,pa cak i od strane korisnih idiota poput dina rađe,mile Kekina i sl.a Sha se tice slobodnih portala,kolo cenzure i gasenja slobodnog promisljanja Ce se tek zakotrljati,posebno kad pocnu dolaziti najave o cijepivima koja su spremna za upotrebu.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Jedini rat koji se protiv građana Hrvatske vodi je propagandno psihološki rat koji se vodi i protiv cjelog čovječanstva. U tom ratu Pkenković je zapovjednik operacija na tlu Hrvatske pri čemu ima punu logistiku globalne mafije kako bi se pokorili ljudi koji na tlu Hrvatske žive, s tim da se Plenkovič petlja i u BiH.

Jelka Krstulović
Member
Jelka Krstulović
1 mjesec prije

To petljanje uskoro ce mu se oglavu razbit,na njegovu šteto,kao što je vec sad,al je il glup il namjerno svojoj braci pomaže ,a svoj narod u HR zabatalio,sve se vraca polako ali sigurno

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Ništa se Plenkoviću neće razbiti o glavu nego će se sve razbiti o glave onih koji žive u BiH. On će čak biti i unaprijeđen u visoke razine EU birokracije i čak ima sve izglede nakon što završi mandat u Hrvatskoj postati šef EU komisije, što je top pozicija u EU.
Plenković vrlo dobro zna što radi, a to je BiH u EU i NATO. Plenković kao briselski učenik zna i kako se to radi, a to nije nikakva novost ni tajna jer je taj obrazac star nekoliko tisuća godina i može se vidjeti u ovom humorističnom videoklipu;
https://youtu.be/Sjl8pclgB_Y

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

A vidi, ne znam koji je njemu cilj ali svakom političaru je vjerojatno cilj biti predsjednik države, to je ipak titula ali su male pare. Slava ili lova, pitanje je sad.
No, da Plenković igra malo pametnije a ne igra na kartu brzog zaboravljanja, ima velike šanse ako se kandidira na sljedećim izborima za predsjednika da pobjedi. HDZ drugog kandidata nema niti će ga tako brzo imati, osim ako nekog nepoznatog na brzinu učlane u HDZ a ima neku reputaciju kod naroda. Samo ne znam postoji li takav !?
Ako mu to ne uspije njemu su Beogradska, pardon, Briselska vrata uvjek otvorena, Savezno izvršno vijeće, upsss, pardon, Europska komisija će ga rado primiti u svoje redove. Nemojmo ga baš toliko omalovažavati, igrač je to ali ne sa klupe.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

A evo gledam i nejasno mi je to što pišeš. Velikoj većini političara najbitnija je moć, a za moć se lijepe i slava i lova po potrebi odnosno moć regulira odnos slave i love.
To što ti pišeš kako ne vidiš drugog kandidata na čelu HDZ-a je po meni indikacija tvoje izmanipuliranosti ili velike naivnosti. Drugog kandidata nevidim ni ja, ali ako zatreba zamjeniti Plenkovića ima tko vidi novog kandidata. Pa i Plenković se samo niotkud pojavio, pobjedio na unutarstranačkim izborima s preko 90%, a član HDZ-a je
postao vrlo kasno i to se krije. To sve znači ako zatreba predsjednik HDZ-a može biti netko tko danas uopće nije član i za četri godine biti će na vrhu. Ima stotine pripravnika po raznim zastupništvima,
izaslanstvima, misijama, odborima za vanjske poslove, tajništvima, veleposlanstvima, međunarodnim komisijama itd. da sad ne nabrajam. Tamo
se ljudi obučavaju desetak do dvadeset godina, mi za njih neznamo, ali kad zatreba u nekoliko mjeseci postaju najizgledniji kandidati i poslije
predsjednici.
Neznam zašto meni pišeš da ne omalovažavamo Plenkovića kad on radi sve po zadanom planu i sposoban je zadovoljiti svoje nalogodavce, jer da nije bio bi smjenjen na prošlim izborima. Neznam tko omalovažava
Plenkovića. Za varati i manipulirati ljude gledajući ih u oči potrebne su ipak nekakve vještine i te vještine nisu za omalovažavanje. Pa nije valjda
kako ti misliš da se Plenković slučajno pojavio, eto, ljudi ga izabrali jer je sposoban.
Stvarno mi je nejasan ovaj tvoj komentar jer izgleda kao da ga je pisao dvadesetogodišnjak.

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije

Njemu je cilj ono zasto je i doveden iz Bruxellesa u Hrvatsku
A to je unistit je potpuno i nazalost odlicno mu ide.
Kad zavrsi skupiti Ce svoje obitelj i prnje i nestati
I uzivati Ce na nekoj novoj funkciji u nekoj drugoj zemlji
Na nama je da ga zaustavimo

Pingvin
Gost
Pingvin
1 mjesec prije

Zato je HDZ i osnovan prije 30 i nesto godina. Malo im je poje..lo cilj na pocetku devedesetih sloga i spremnost naroda tada na zrtvu i borbu, pa je cilj malo odgodjen zbog toga. Sada, kako se vidi ubrzano rade na tome zasto su i osnovani prije x godina i uspjece. A, biti clan HDZ-ea ( nista bolji nisu ni u drugim strankama/ partijama) ta osoba mora biti, prije svega, neopisivo sme.e! Daljne epiteti moze svatko nastaviti po svome.

Kuga
Gost
Kuga
1 mjesec prije

Ti si debil i kao ttakav bi mogo imat odlicnu reputaciju za tri dan akoko mediji to odluce

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Nazalost Jelka, nista se nije vratilo onima koji su napali Vietnam, istrijebili Indijance, Aboridzane, porobili afriku u proslosti itd itd…
Eno ti Staljina, umro prirodnom smrcu, koju mi mozemo samo sanjati

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Nista se njemu nece razbiti o glavu, on sebi gradi karijeru, i dobro mu ide. Pricamo o protestima u Bjelorusiji, a u Splitu je tip, prilikom posjete vrlog premijera izisao sa natpisom “a di su pare”. Premijerovo njezno srce ne podnosi ovakve podle i naravno, neosnovane provokacije, pa je tip zavrsio u muriji.
Kad tamo neki nevazni gradonacelnici i direktori drzavnih firmi uzimaju provizije u miljunima kuna, sto se onda dogadja na najvisem nivou. Mozda sam krivo shvatio, pa sto idemo vise u strukturama, tamo su najstrucniji i najmoralniji medju nama.

Audax
Gost
Audax
1 mjesec prije

Kako se vodi hibridni rat protiv Hrvatske, svjedočimo svakodnevno čitajući članke i komentare na ovom portalu.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Audax,ja nepismeni pastir pratim 20g.medije.Kad crvena burzoazija i njihova djeca govore o demokraciji,odma pomislm kad lopov vice drzite lopove.Plinkija je postavila udba i njihova djeca.Zatvorili su arhive,zabranili lustraciju i provjeru privatizacije.90% je ostalo u sutstvu,policji,kulturi i svim drzavnim upravama.Ona prijasnja vlast je pedere trpala u zatvor,ovi su liberalniji pa dodjeljuju jos i djecu.

Rabotnik
Gost
Rabotnik
1 mjesec prije

@Slavonac
“ ja nepismeni pastir”….

Odlično, nazire se početak samospoznaje.
Crveno kao i obično…jesi li malo razmislio o tome da si ti jedina osoba na portalu koja stalno spominje “crveno”. Promoviraš li ga promoviraš. Opasnost dualizama i onih koji se stavljaju na bilo koju stranu dualizma je da opetovanim ponovljanjem onog drugog protiv kojega misle da jesu u trenutku to mogu i postati. Probudiš se Slavonac jednog jutra i poslije tolikog mantranja “crevenog” zaviriš u donje rublje. A tamo, boga ti, crveno. Pogledaš s druge strane, i tamo crevno. Noge crvene, ruke crvene, babura crvena. I nema više nazad. Postao si ono što najviše spominješ.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Rabotnik,osjecam dasi iti jedan od loze crvene bagre.Mi krezubi i nepismeni,nismo pravili privatizaciju i lagali o mrtvima.Pazi samo kako ces umrjet,jer samo budale umiru a u zivotu nikad ne promjenu misljenje.Ove prostore su pokrali oni koji glade kravate i masu rukama.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Slavonac, otišo si i sad nema ko raditi u miliciji, hebiga, nekad se znalo, dok je slavonskih svinjara i ličkih čobana biti će i milicije, danas ni svnjara ni čobana, raspad sistema.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Mikojan,mismo miliciju prije uvozili.Kasu se najeli,stali na barikade.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Hahahahaha haha🤣

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Slavonac ti potvrđujes Darwinovu teoriju da su ljudi postali od majmuna samo što je kod tebe evolucija negdje zapela i zaostala.

Leo
Gost
Leo
1 mjesec prije

… a ti potvrđuješ moju teoriju da si primitivna i vulgarna seljačina.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Ive,Jesili iti iz one pecine,kojima treba u crtat.Gusteri kameleoni vladaju u Hrvatskoj.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Jadna Hrvatska, šta ćemo sad? napravimo zatvaranje svega, granica, međunarodnih, županijskih, opčinskih, kvartovskih, izvanredno stanje, zabrana otvaranja prozora, maske u stanovima i spasit ćemo Hrvatsku !!

Rover70
Gost
Rover70
1 mjesec prije

Carstva su se dizala i nestajala. Svjedoci smo započetog procesa nestanka onog što poznajemo kao “zapadna civilizacija”. Tko je u doba funkcioniranja primjerice Rimskog carstva mogao pretpostaviti da će nestati i biti izbrisano od tamo nekih nepismenih barbara. To se dogodilo, a događa se i danas, samo ništa ne ide preko noći. Proces je pokrenut, a zaustaviti ga je gotovo nemoguće.

Kon
Gost
Kon
1 mjesec prije

Rover 70, da u pravu si da je zapadna civilizacija ugrožena od nepismenih barbara.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Kako da ti se nasmijem sa LOL, hahaha ili xaxaxa !!!???

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

HDZ je na tome kao izgradio državu i tu smo gdje smo.

Kuga
Gost
Kuga
1 mjesec prije

Sreca da ti mater nije bila prepametna pa je mislila da te rodila a biti je samo posralo malo govnce koje zivi od tudje pameti jer svoje nema

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Dragi djecace, razumijem tvoj entuzijazam, ali sa svojim rjiecnikom i nacinom razmisljanja, bolje ces biti prihvacen na Index-u.

Venom
Gost
Venom
1 mjesec prije

Istina “Afroamerikanci žele novu, crnačku himnu i crnačke gradove, ali to “, direktan udarac na Hrvatsku.Mislim da je ovo hibridni…………………………………. e sad sam se izgubijo, ne znam više, šta sam želijo napisati.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Što se Agrokora tiče tu nema nikakve američko ruske podjele jer je i lešinarski fond i Sberbank pod upravom istih i to nema ikakve veze s američkim i ruskim građanima gdje oni u slučaju Agrokora imaju isti status kao i hrvatski građani, a to je status ovaca koje se šiša.
Sberbank je 51% u vlasništvu ruske države, ali je zato ostalih 49% u vlasnštvu zapadnih korporacija povezanih s Rothchildima koji su slučajnp preuzeli HNB 1994 kad je slučajno osnovan koncern Agrokor od “privatiziranih i pretvorenih” hrvatskih poduzeća koji su činili veliki dio prehrambene industrije i distribucije hrane. Nakon toga Agrokor kreće u enormno širenje s kreditnim novcem globalnih kamatara.
Svima je promakla čonjenica kako je to Sberbank tamo negdje oko 2010 dobila dozvolu HNB-a za rad u Hrvatskoj, tamo neka ruska banka dobije dozvolu za rad, a HNB odbija dati dozvolu hrvatskoj zadruzi za etično financiranje kako bi osnovala ebanku. Vidi vraga, zli Rusi mogu, a dobri Hrvati nemogu.
Na kraju CEO Sberbank je Herman Gref, po imenu se vidi kako je pravi Rus, skoro kao što su Rusi Rothchildi.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

Drugarica Zvijezdana iz laze !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

U MOC !
U MOC !
ZA TAMU,ZA NOC !

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

SoA prenosi:”Europski ministri osudili su “nasilje i represiju” u Bjelorusiji, kaže Grlić Radman.”
A šta Radman-Grlić i EU ministri ne osuđuju nasilje i represiju u zemlji partneru Australiji i drugim “slobodnim demokratskim” zemljama?
Zar stvarno misle da im netko nakon 6 mjeseci ovog davljenja sa Covid-19 vjeruje ?
Zapravo, tko je plačen da vjeruje taj i vjeruje.
Ono što ja vjerujem je da su sve vlasti u zemljama EU u stanju aktivirati neke bojne otrove da se ljudi počnu rušiti po ulicama i to proglasiti žestokim povratim valom Covid-19 a ljudi će im vjerovati jer nikakvog istraživanja smrti neće biti, kao što nije bilo u Italiji.

NisteSami
Gost
NisteSami
1 mjesec prije

Kolega zaboravljate da kad australijska policija krvolocki bije oni samo primenjuju zakonske mere o redu i miru, a kad zemlje koje odbijaju da skinu gace pred njima smesta postanu autokratski rezimi koji sprovode nasilje.
Prof. Alek Racic koji je i sam prelezao koronu kaze da je u julskom talasu hospitalizovanih u Srbiji prema rendgenskim i skener snmcima i to u razmaku od samo nekoliko sati utvrdjeno ostecenje pluca isto kao dejstva nekig bojnog otrova.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Opa, kao od dejstva nekog bojnog otrova ??? Pa što nam to govori?

NisteSami
Gost
NisteSami
1 mjesec prije

Ne znam sta nam to govori jer nisam lekar. Cudi me samo da kad jedan vrsni lekar i strucnjak sa dugogisnjom i vrlo uspesnom praksom da jedno svoje misljenje o onome cime su ucili generaciju lekara koji su diplomirali nekih osamdesetih to odmah izaziva nepoverenje i sumnju kao da je izjavu dao neki pacijent dusevne bolnice.Slusajuci te “ludake” priznate strucnjake u Italiji, Americi, Nemackoj, Francuskoj, Hrvatskoj , Srbiji, Makedoniji ili Velikoj Britaniji saznajem da je isti virus vise puta mutirao ali da ni do dana danasnjeg nije napravljena jena iscrpna statistika koja bi mogla pomoci naucnom svetu da shvati o cemu se tu stvarno radi kao sto je to bio slucaj prilikom ranijih epidemija zaraznih bolesti.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Neka probaju testirat na Sarin ako mogu. Bas me zanima rezultat.

Riddick
Gost
Riddick
1 mjesec prije

Evo i moje priče vezane za korona virus, ne pridržavam se mera i nisam bio ni jednom bio bolestan od početka pandemije.
Za mene ona kao da ne postoji.

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

Dakle ili sam ja stvarno proša pakleni covid ili sam muljator koji je zaradija veliku lovu i laže.
lažeš jer da si porošao pakao ,iz pakla se niko nevrača,
tako ako ćemo pričati o paklu ,ti neznaš što je paklao, ali zato imaš lovu..

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

i kakva je to dvostruka upala pluča , ja cam čuo samo za kvadriranu i onu izvučenu iz logaritamskih tablica , ali ako nisi koristio broj pi, kružnicu nemoš izračunat.

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

ah, nije dvostruka nego dvostrana , znači imao si dvije katete, a hipotenuzu si morao izračunat i dobit plaču.
evo da ti bude lakše , zbroj kateta na kvadrat jednak je hipotenuzi na kvadrat ,
to ti je jš onaj pitagora izmislija ,siječaš se, iša je s nama u školu,od prvog do četvrtog razreda.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Ako je fasovao virusnu upalu pluća, ona koje ima svake godine koliko voliš, znam kako mu je bilo, nije mu bilo lako ali da sere, sere, valjda može, neka mu.

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

znam par ljudi ,koji su ove godine i mali upalu pluča.
dok su je imali ,sa mnom su razgovarali ,o tom kako je imaju ,ali su bili tu samnom na nogama ,nikakav pakao, to jest rekli su da im nije baš ugodno ,ali su tu samnom razgovaraju ,nisu na groblju.

Riddick
Gost
Riddick
1 mjesec prije

Žalim vaš slučaj i verujem da ste prošli kroz poteškoće ali preko 90% ljudi je prošlo kroz koronu kao što sam ja.
Mislim da sam 100% dobio koronu, mera protiv korone se ne pridržavam od početka pandemije, putujem na posao javnim prevozom kao i sve moje kolege i sa njima sam u kontaktu, osoba sa kojom živim radi u apoteci, ali nikakvih zdravstvenih problema nisam imao cele ove godine, od umrlih od korone znam jednu osobu, jedan deda od 84 godine a umrli od posledica mera protiv korone znam dvoje jednog momka od 25 koji je imao šećer i kada su mu saopštili da je pozitivan na testu skočio mu je šećer i umro je na mestu i jednu ženu od 48 godina koja boluje od raka i koja je umrla zato što joj nije stigao lek iz Rusije zbog zatvorenih granica.
Čisto kažem da se i ova priča zna da ne bi ispalo da je samo vaša priča jedina priča o koroni, preko 90% ljudi je prošlo kroz koronu kao da virus ne postoji ili sa blagom prehladom.
Čisto da se zna!
Vama želim brz oporavak i oprostite ako sam vas nečim uvredio.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Vidi, baš u vrijeme onog zatvaranja ljudi su kašljali i šmrcali na veliko, niko normalan zbog toga nije išao doktoru jer se do doktora nije ni moglo, zabarikadirali su se kao da dolaze turci a vise im .. sablje. Znam barem stotinjak takvih, da su išli na testiranje 100% pozitivni po ovim super-duper testovima. Niko od tih mojih nije ni pogledao doktora, par dana temperature i idemo dalje. Ode korona u bespuća poviesne zbiljnosti ali evo u nekim glavama još postoji. A ovi koji su danas pozitivni vjerojatno imaju antitjela jer su taj virus savladali.

Riddick
Gost
Riddick
1 mjesec prije

@mikojan
I ja se dobro sećam istih stvari koje ste naveli i opisali u komentaru.
Čak su doktori odbijali da rade testove osim ako ste teško bolesni i imate upalu i ostale propratne simptome koji su jako izraženi, jer nije bilo dovoljno testova niti respiratora niti mesta za smeštaj pacijenata.
Doktori su javno govorili da je broj zaraženih 20 do 50 puta veći od broja testiranih, drugim rečima oni ne kontrolišu situaciju i nemaju tačan uvid i ne mogu da se bave lečenjem 95 do 98 % zaraženih koji su se sami izlečili.
Da ne govorim o neispravnim testovima o našoj birokratiji koja je neuredna i o političarima koji su manipulisali brojkama, u martu su negirali da u Srbiji ima korone, da bi iz dana u dan povećavali broj zaraženih gde smo došli do brojiki od preko 2500 dnevno zaraženih pa pred izbore su ukinuli skoro sve mere i izjavili da su pobedili koronu održavane su utakmice sa navijačima koncerti i drugi veliki skupovi i onda su opet pokušali nakon izbora da uvedu policijski čas ali su izbile demostracije u BG pa su se predomislili i sad je akcenat na vakcinaciji nabavi vakcine itd.
Anti vakcinacija će biti novi front borbe protiv totalitarizma u državi i diktature kvazi “struke” “slobodnih medija” i politike.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

E to ovima nije u cilju, njima je cilj rasprodati ,USA GMO hranu i tako smanjiti imunitet te doprinijeti reduciranju svijetske populacije.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Dobro, a da te to zahvatilo prošle godine, kako bi se to zvalo?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Ah gdje me nađe! Zasto ja uvijek od dvije ponuđene uvijek izaberem trecu opciju. Izabrao bih muljator koji laze samo da bi mu vrat ostao bijel. Bez parice naravno mozda samo sendvicak i to Mc nuggat u Meku.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije

Jesu li rabili respirator u vašem teškom slučaju?

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

također i fatalna opcija

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Znaš kaj, ne kaki, dobio si od nekoga virusnu upalu pluća, sad to zovu Covid-19 a prošle godine su to zvali normalna virusna upala pluća, idi doma i proći će, kako? Kako kome, nekom tako tako, nekom uz hebene muke i zato ne seri, ni ti ni ovi u glavnom štabu, prošle godine smo imali epidemiju virusne upale pluća, ljudi su skapavali, plućni odjeli u bolnicama puni. Ove godine, ništa, skoro pa 1% od prošle ali eto, ti si fasovao pa sad misliš da si faca jer si preživio, da, pravi si !!

Kuga
Gost
Kuga
1 mjesec prije

Nadan se da ces crknut

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Mili, neces se ti jos dugo oporavit. Taman kad pomislis zivnuo sam evo ti obicne gripe. Nema veze sto si se cijepio. Ima 120 vrsta gripe. Tu je naravno i obicna prehlada koju uzrokuj virusi (navodno) rhino, adeno i corona. Da, korona virus ima ih 20 setak poznatih. Mala prehlada ako se zaspe gologuz, a ne pokriven na koju se nakalemi grip. E sad slijedi prava opasnost. Zamisli sudar obicne gripe i korone. Prava eksplozija. Tko je imao jednom koronu ona se vraca. Cak kad cjepivo bude spremno opet se mora par puta cijepit ( jer drzi vodu dok majstori odu). Nema smisla jednom. Toliki napor i lova ulozena pa samo jednom. Pravi uzas od bolesti. Postoji i laksi nacin za ozdravljenje. Samo ugasis TV i ne slusas papagajski stozer. Neces ni znati da si bolestan. Kao i ostali koji ne gledaju tv. Kad ponovno pozelis biti bolestan samo odes na korona testiranje. Usput ti probiju opnu koja stiti mozak pa nano aluminij i ostala kaka ima direktan prisrup mozgu. Bez brige za taj region zaduzen je cika Altzheimer tako da nece bit dosadno. Obavezno zahvaliti na testu jer nakon probijanja opne mozak se lakse hladi strujom zraka, a aluminij je dobar vodic topline. Pohvalite i tetu Alemku jer ona savjetuje slanu otopinu za ispiranje ostecene sluznice nosa. To je dugo razmisljala kako da pomogne i eto genijalno se sjetila. Naravno da je genijalno, dvije muhe jednim udarcem. Smiruje se sluznica, a bez opne sol cini da osoba ima vise “soli u glavi”. Mozda bude nominirana i za nobelovo jaje pa podrske nikad dosta. U svakom slucaju javite nam iskustva pogotovo ako se odlucite na ponovljeni test jer nikad ne znas da si bolestan dok se ne testiras. Zar ne?

Ljubica
Gost
Ljubica
1 mjesec prije

“probiju opnu” ? Obrisci spadaju u osnovne mikrobioloske pretrage ,konkretno ovdje se radi o obrisku nazofarinksa ( nosnog zdrijela )
Izvor Vase informacije ?
Hvala

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

U pravu si, te parazite zanima samo novac, zato su nas i predali Satanistima, koji pak imaju sve sto zele i ne zanima ih uopce novac, vec samo moc i porobljavanje i Eugenika…

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije

Pobrkao si lončiće…. “satanisti” su organizatori a ovaj kome ime ne smeš pomenuti radi za novac i verujem ništa više! Daješ veliki značaj tome kome ime ne smeš pomenuti…..to je samo običan pion

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Odvratni i gnjusni su ti Rusi. Oni ne pristaju da sire zapadnu propagandu (sto nasem premijeru ide odlicno), nego pokusavaju sa svojom propagandom (istinitom ili ne, nebitno). Da ti bijednici pristanu plesati kako NATO svira, cudom bi nestale sankcije, naglo bi postali zemlja uzor demokracije i slicno. Ali, posto Rusi po definiciji vole svoju zemlju, i ne dozvolljavaju da im se diktira sto da rade, nikad od njih ‘demokracije’. Neka se hibridno srame.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

“….nego će na teret te iste financijski ugrožene javnosti izvući dodatni novac (i smanjiti im standard) kako bi im takvim, financijski ugroženim kontrolirali umove!…”

SoA,
Odlicana analiza, a ovo je cini mi se kruna svega.
Vec decenijama ista banda – iz Holivuda te najvecih MSM glasila, a u novije vrijeme i tzv “drustvenih mreza” – maksimalno se bavi zaglupljivanjem, dezinformiranjem, a onda i “kanalisanjem razmisljanja” tzv “stoke” (u “modernom hebrejskom” – gojima)…
Pitas se sa razlogom, odakle dolaze pare za lobotomiranje “gojima” cak i u banana drzavama poput Hrvatske…
Uvijek iz istog mjesta!
Iz tog mjesta (a mozda bolje satanisticke sekte) sa kojeg se tzv “novac” stampa nemilice iz nicega (za postizanje jos vece moci onih vlasnika stamparije) – dolaze paketi “para i naputaka demokratije” u svaku banana drzavu tzv EU…a i sire!

Odatle su se takodjer vodile i kompanije za trgovinu robljem, drogom, oruzijem, ali i tzv “revolucije” kao i svi ratovi u zadnjih 300 godina….

Mali problem za tu “uglednu kliku” (cionista / satanista) predstavlja i mogucnost razmisljanja i analize pojedinih “gojima”. Ali oni ne zele dozvoliti niti taj mali problem – nerjesen!
Zato se na svaki nacin “demokratski” trude da iskontrolisu situaciju i narativ.
(Kao recimo u onooj vjezbi korone u Gatesovom “renomiranom institutu” Hopkins pola godine prije “izbijanja pLandemije”…
Glavna poruka te Gatesove “vjezbe” (Agenda201) bila je:
“Poplaviti Zonu – “dobrim” (cionistickim) informacijama”…
Dakle :
1. Zona = krmetar, gdje se”gojimi” za klanje – valjaju u blatu.
2. Poplaviti Zonu = ugusiti “gojimsku” krmad u cionistickim lazima, uz pomoc Rotschildove stamparije para – preko svih medija, drustvenih mreza i cionisticki kontrolirane tzv “nauke”…
Upravo je zbog tog “anemicni” napravio sastanak sa medijima, te prenio naputke cionistickih gospodara iz Tame.

Slobodan “protok” informacija – jeste opasnost po Rotschildovu cionisticku sektu iz Tame!
I tu se maksimalno “radi” sa vlasnicima trazilica poput Google (koji je gle cuda…takodjer, kao i sve najvece “drustvene mreze” – u vlasnistvu PINa…)

Recimo, pretraga na Googlu je prakticno postala – nevjerovatno smece, osim mozda ako trazis najbolje djubrivo za krizanteme.

Svaka druga informacija, koja nije u “pravcu” koji je propisala satanisticka/cionisticka Rotschildova Sekta koja stampa “novac” iz nicega – smatra se opasnom, jer se “gojimi” mogu dosjetiti:
1.
Za sta “gojimi” rade, pa cak i kosti lome i ubijaju se medjusobno?
(Dakle svi “gojimi” rade za tzv “novac”)
2.
KO “proizvodi” taj tzv novac – prakticno iz niceg!
(“Proizvodi” ga – bukvalno iz NICEG – Rotschildova Sekta iz Tame, koju jos zovu i “cionisti” a bukvalno je stvorila vjestacku tvorevinu – Izrael… Naime, zanimljivo je da svaki grad u toj vjestackoj tvorevini – ima i ulicu ili trg – u cast svog stvaraoca – familije Rotschild, koja je ujedno i vecinski vlasnik one “stamparije” para iz niceg!)….
….
Zamisli da se makar 10% “gojima” dosjeti ova dva pitanja i dva jednostavna odgovora!
Pa “demokratija” bi propala u 2 dana!
Zato se to ne dozvoljava, a Plenki i “drzavni”+ cionisticki mediji dobijaju – punu podrsku – u daljem ekstremnom debiliziranju “gojima” cionistickim lazima – upravo od vlasnika “stamparije para iz NICEG” tj u konacnici – od cionista i “lorda Rotschilda”…

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije

Cini mi se da je Henri Ford par godina pre ekonomske krize 1929 rekao;
Kad bi ljudi znali kako funkcionisu banke i nas ekonomski sistem, imali bi revoluciju u roku sutra.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Rusiju boli dupe za EU i njezine devijantne političke/ekonomske odnose.
Osamostalila se nakon uvođenja sankcija 2014., našla druga tržišta, plinska zamjena za EU tržište im je u Kini, a riba, voće i povrće što je uvažala iz EU nije nikakva ekskluziva EU zemalja.
Jedino što brinu je da im EU/NATO/SAD ne uđu u “meki trbuh” (Bjelorusija, Ukrajina, Iran) i dođu im na ruske granice.
Svaka nova sankcija Rusiji od EU/SAD ih još više osamostaljuje i udaljava od njihovih europskih susjeda.
Borit će se izuzetni protiv Rusa do posljednjeg Europljana.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

A mogu se oni boriti, na mene neka ne računaju, a sapunat ću im dasku gdi stignem.

Moreno
Member
Moreno
1 mjesec prije

Situacija se popravila i sad je dobra. Prij koju godinu ministar Ugroza nan je govorija o sinergiji hibridnih i asimetričnih ugroza . . . ima bit kako su ove asimetrične ugroze nestale skupa sa ministron Ugrozon, a ove hibridne su ostale 🙂

Daba
Gost
Daba
1 mjesec prije

Ovaj portal jasno pokazuje od kuda dolaze samo lijepe I optimisticne vijesti
A gdje je samo zlo I jad!!!
🙂

Daba
Gost
Daba
1 mjesec prije

Vjerojatno je slucajnost da je na 5 najcitanijih srpskih portala 80 posto vijesti preneseno iz Sputnika
Cak I kad se radi o domacim vijestima
🙂

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

A glejte, Sputnjik je satelit a satelit sve vidi, sve čuje i sve zna, dakle logično !

Mr.No
Gost
Mr.No
1 mjesec prije

Ništa Plenki ne hibridira,nije on ni Nosač Samuel,on bi po Bosni malo da o…ira,ali ko da gledam,će da se upiški.Ne trebaju nakvi ni Briselu,no kad se već skidaju,onda im se daje po turu,štaš,nema tu pomoći.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije
Daba
Gost
Daba
1 mjesec prije

Najbolji link ovdje Ove godine !!!!
Hvala
🙂

Slovenac1
Gost
Slovenac1
1 mjesec prije

Pa hrvati vi ste tu malo na odnoru nije to vase i nikad bilo ako malo poznajete istoriju ali ce da radite za ove kome isto ne pripada to zapamtite ali za.male pare

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Hibridi su sve zakuhali, hoće da unište ljude 🙂

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

“hibridi” što to nije kukuruz ?

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Puma su jedna od robnih marki sportske obuće (patike), a neki stariji su znali reć ‘idi kupi pume ‘svom podmlatku, misleći na patike uopšteno. Tako je i sa kukuruzom.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 mjesec prije

“Novi Zeland ima šume
A Jamajka uzgaja pume
Patike adidas”

durdica antolic
Gost
durdica antolic
1 mjesec prije

Odlično, Aleriče! Svaka čast! Logično jest da smo na logicno.com!

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

“Hibridni rat vrlo je rijedako
Ljudima poznat – kako? Čovjek
ne uzima ga svjesno i kao pravo ratovanje u svakodnevnom životu.

Ova vrsta rata odvija se naime u tajnosti. Ona koja ostaje neprimijećena”Hibridni napadači” dolaze bez bombi i nasilje u oružju, ali donosi rezultat konvencionalnog rata:
Uništenje cijele države, nacije
do točke odustajanja i podvrgavanja.

Neprijatelj koji se pojavio kao prijatelj. Aktualno izdanje istraživačkog “ExpressZeitung” (ekspres novina – najboljih novina na svjetu)

Jasno pokazuje kolik sveobuhvatan
destruktivni, a opet nezapaženi već smo u biti mučeni hibridnim ratovima… Kao sad u famoznoj Corona ……. ”

ExpressZeitung
pregled njihovog trenutnog broja

s naslovom: „Iza maske mira
– Hibridni rat ”.
original:
mit dem Titel: „Hinter der Maske des Friedens
– Die hybride Kriegsführung“.

idjvndfhgerfhefzuerf
Gost
idjvndfhgerfhefzuerf
1 mjesec prije

Dobarrr: “dolaze bez bombi i nasilje u oružju, ali donosi rezultat konvencionalnog rata:
Uništenje cijele države, nacije
do točke odustajanja i podvrgavanja.Neprijatelj koji se pojavio kao prijatelj”.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

buraz igrači su do kraja zayebani.. u državama gdje su mentaliteti raznovrsni i pod nekoliko vjerski skupina naštimaju da se sami građani između sebe pomlate…a gdje to nepali onda – dugotrajnim prijetnjama i blokadama svega i svačega… i ubacivanjem svoji igrača..

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Da mi smo okruženi hibridnim ratom i dezinformacijama koje šire ne Rusi nego naši tv kanali u stranom vlašnitvu koji svakodnevno prikazuju kao ravnozemljaše anti vaksere teoretičare zavjera itd.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije

Samo se preseravaju sa novim izrazima, pa svaki rat je hibridan,hibrid-nešto sklepano od više nečeg,raznog-dakle, svaki rat ima razne pokretače,razne interese,razne aktere,prave i lažne saveznike, velike sile,male sile, velike laži, veliki novac,lažnu propagandu,lažne heroje, borce za stvar i domaće izdajnike, i narode koji pošteno naj..u.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Plenković u stvari ima veliki problem, stalno luta – gore – dolje – lijevo – desno i gdije god zastane svuda i po svemu sere a nigdje ne pušta vodu smatrajući da je to ionako sve skupa samo jedno stanje. Što je razumljivo kada se uzme u obzir da je on samo jedan seronja u nizu.

idjvndfhgerfhefzuerf
Gost
idjvndfhgerfhefzuerf
1 mjesec prije

Hahahaha

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
1 mjesec prije

Plenkovic je samo jedan najobicniji gonic robova

AlanisM
Gost
AlanisM
1 mjesec prije

Istina, ali i on ima svog robogonića.
Premijersko mjesto/mjesto briselskog diplomate ima svoju cijenu, a ona je poprilično visoka – cijena je narod.

AlanisM
Gost
AlanisM
1 mjesec prije

U ovom slučaju to su…

…Plenkijevi šefovi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
85
0
()
x