Tko je stvarni organizator hibridnih ratova?

Hibridni rat
78 komentara

„Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju“ – izjavio je Plenković uoči jednog EU zasjedanja u Bruxellesu. Bilo je to prije tri godine i odnosilo se, po starom zapadnom običaju, uglavnom na Rusiju i njezino tobožnje preuzimanje medija po zemljama članicama EU kako bi „potkopavali europsku politiku i plasirali lažne vijesti“. Plenković je dakako mislio i na rusko prisustvo u rješavanju slučaja Agrokor koji je završio rusko-američkom podjelom, poput Berlina nakon 2. svjetskog rata.

Nije Plenković slučajno, zbog naleta inspiracije upotrijebio sintagmu ‘hibridni rat’. Ta sintagma ima svoju povijest i to onu europsku, koja stoji poput katekizma ispred izgovora svake njegove riječi. Sasvim izvjesno, u hibridnom ratu se bivši anemični već okušao, tijekom borgovske borbe za Agrokor.

Još je godinu prije, u studenom 2016. Europski Parlament donio rezoluciju o hibridnom ratu u kojoj je svoje neprijatelje prepoznao u Rusiji i ISILU. U toj rezoluciji EP dolazi do prosvjetljujućeg uvida u točki 8 (od 58 ukupno):
uviđa da se ruska vlada služi širokom lepezom sredstava i instrumenata kao što su skupine za strateško promišljanje, specijalne zaklade (npr. Ruski mir), posebna tijela (Rosotrudničestvo), višejezične TV postaje (npr. RT), lažne novinske agencije i multimedijske službe (Sputnjik), prekogranične društvene i vjerske skupine, jer se režim želi predstavljati kao jedini branitelj tradicionalnih kršćanskih vrijednosti, društveni mediji i internetski trolovi kako bi dovela u pitanje demokratske vrijednosti, podijelila Europu, pribavila podršku domaće javnosti i stvorila predodžbu o državama u istočnom susjedstvu EU-a kao o propalim državama; naglašava da Rusija ulaže znatna financijska sredstva u svoje instrumente dezinformiranja i propagande primijenjene bilo izravno državnim kanalima bilo posredstvom poduzeća i organizacija koje kontrolira Kremlj; ističe da s jedne strane Kremlj financira političke stranke i druge organizacije u EU-u radi potkopavanja političke kohezije i da s druge strane svojom propagandom izravno cilja na određene novinare, političare i pojedince u EU-u; (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-8-2016-0441_HR.html)

Tako stvoren okvir je kasnije poslužio za ulazak EU u ‘hibridni rat’, stvaranjem i financiranjem infrastrukture za tu borbu. Otud ono ‘program je financiran sredstvima EU’ iza radijskih vijesti, između ostaloga.

Nepoznati tvorci deklaracije po diktatu Europske Komisije, europarlamentarcima su na potpis u Deklaraciji stavili i svoje razloge za otvaranje istočnog hibridnog fronta: financijska kriza i razvoj novih formata digitalnih medija stvaraju ozbiljne probleme za kvalitetno novinarstvo, što vodi smanjenju kritičkoga razmišljanja javnosti koje ju čini podložnijom dezinformiranju i manipuliranju.

U prijevodu: europski građani nisu zbog financijskih problema u stanju kritički razmišljati pa EU to mora činiti umjesto njih i servirati im provjerene, gotove istine, dalje – kvalitetno novinarstvo je ono koje prenosi službene stavove i politike EU, a probleme im, osim Rusa, stvaraju i oni digitalni mediji koji nisu pod njihovom kontrolom.

Površni konzumenti zaokruženih propagandnih koncepata će ih relativno lako progutati i podržati, pogotovu kad su jasni neprijatelji (Rusi), njihova oružja (utjecaj na medije, društvene mreže, internetska glasila u EU) i samoobrambena reakcija propagandom napadnute Europe.

Da bi se održala kako-tako čvrstom struktura tog koncepta, potrebno je preuveličati stvarni ruski doseg i stvarnu opasnost koja dolazi od dezinformacija, te tako osigurati financijsku podršku cijelom mehanizmu koji će se suprotstaviti “ruskoj propagandi”.

Za to je, dakako, potreban novac. I o tomu su mislili sastavljači Deklaracije: “naglašava se da je potrebno više sredstava za pružanje potpore medijima u zemljama europske susjedske politike koje su obuhvaćene instrumentima demokracije EU-a; u tom pogledu poziva Komisiju da se pobrine za to da u cijelosti iskoristi postojeće instrumente poput Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava, europske susjedske politike, Opservatorija za slobodu medija (Media Freedom Watch) u okviru Istočnog partnerstva i Europske zaklade za demokraciju kako bi se zaštitila medijska sloboda i pluralizam”.

Neprijatelj identificiran, oružje spremno, financijska podrška za Istočni front osigurana. I EU konja za hibridni rat ima!

Sve stoji, osim onog najbitnijeg: front nije na Istoku, nije u Rusiji, neprijatelji nisu Rusi, ciljevi nisu strateške planinske kote. Bojno polje hibridnog rata su umovi Europljana, neprijatelji su svi oni Europljani koji ne misle kako EK želi, Europljani će sami financirati rat za njihove umove.

Pomislili bismo kako će, nakon utvrđivanja razloga za “smanjenu kritičnu sposobnost razmišljanja javnosti” koju tvorci Deklaracije pronalaze u ekonomskoj krizi, Europski Parlament posegnuti za pronalaženjem rješenja za izlazak iz te “financijske krize” povećanjem plaća radništvu, smanjenjem broja radnih sati, podizanjem standarda, ali ne! Ne to, nego će na teret te iste financijski ugrožene javnosti izvući dodatni novac (i smanjiti im standard) kako bi im takvim, financijski ugroženim kontrolirali umove!

Od usvajanja Deklaracije 2016. je prošlo dovoljno vremena za njenu potpunu primjenu u praksi. Kad je mehanizam uspostavljen, onda je na europskoj oligarhiji izbor tema koje želi promovirati, kao i izbor rješenja za nametnute teme. ISIL i Putin postaju nebitni, a životno bitna pitanja postaju Istanbulska konvencija, emigrantska politika, rodna ideologija i slično.

Covid histerija jest finale tog hibridnog rata. Jedna od bitaka u tom ratu je pokazana sa sastankom održanom u Plenkovićevoj Vladi RH u punom sastavu s jedne strane i trideset glavnih urednika vodećih medija s druge strane. Tema sastanka “na temu aktivnosti koje su se poduzimale oko suzbijanja epidemije koronavirusa, kao i glede zajedničke odgovornosti u borbi protiv lažnih vijesti te pravodobnog i točnog informiranja javnosti o svim okolnostima epidemije”. Posljedice sastanka: „krenula je objava članaka u kojima se hvalio rad vlade, te HDZ-ovih članova Nacionalnog kriznog stožera, baš kao i snažna kampanja u tiskanim medijima i na nacionalnim televizijama u kojoj se ministra zdravstva Vilija Beroša proglašavalo herojem i “Mojim prijateljem Vilijem”, odluke Stožera objavljivane su bez ijednog kritičkog tona, a osnovna ideja je bila da se krivnja prebaci na građane.“

Koliko, kako, je li uopće i iz kojeg fonda (EU fonda ili hrvatskog) sve to plaćeno, ostaje otvoreno pitanje.

No, kako EU strategija podrazumijeva i „pružanje potpore medijima u zemljama europske susjedske politike koje su obuhvaćene instrumentima demokracije EU-a“, to pod hibridni rat moramo svesti i ono o čemu je javnost izvijesti hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Radman-Grlić: „Sudjelovao je na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Berlinu. Razgovarali su o situaciji u Bjelorusiji te odnosima EU-a s Turskom i Rusijom.

Europski ministri osudili su “nasilje i represiju” u Bjelorusiji, kaže Grlić Radman.

“Predložili smo Europskom vijeću sankcije koje bi trebale biti poruka da se jedino demokratskim snagama mogu dobiti izbori. EU je također odlučio poslati pomoć u iznosu od 53 milijuna eura prije svega za demokratske snage i jedan dio za borbu protiv covida-19”. Demokratske snage su po shvaćanju EU dakako one koje se bore protiv predsjednika Lukašenka. Ovo za slučaj da se pitate tko i s koliko novca financira prosvjede po Bjelorusiji.

Unatoč strategiji, unatoč Deklaraciji, unatoč zauzdavanju (ili potplaćivanju) glavnih medija, rat nije gotov i mi još uvijek nismo poražena strana. Nećemo ni biti dok god postoje slobodni i neovisni portali, slobodni i slobodoljubivi ljudi.

hibridni rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Hibridni rat je poceo nakon sastanka premijera sa medijima.od tada se udara na narod Lazima i manipulacijama,pa cak i od strane korisnih idiota poput dina rađe,mile Kekina i sl.a Sha se tice slobodnih portala,kolo cenzure i gasenja slobodnog promisljanja Ce se tek zakotrljati,posebno kad pocnu dolaziti najave o cijepivima koja su spremna za upotrebu.

Spacevoodoo
3 godine prije

Jedini rat koji se protiv građana Hrvatske vodi je propagandno psihološki rat koji se vodi i protiv cjelog čovječanstva. U tom ratu Pkenković je zapovjednik operacija na tlu Hrvatske pri čemu ima punu logistiku globalne mafije kako bi se pokorili ljudi koji na tlu Hrvatske žive, s tim da se Plenkovič petlja i u BiH.

Audax
3 godine prije

Kako se vodi hibridni rat protiv Hrvatske, svjedočimo svakodnevno čitajući članke i komentare na ovom portalu.

Spacevoodoo
3 godine prije

Što se Agrokora tiče tu nema nikakve američko ruske podjele jer je i lešinarski fond i Sberbank pod upravom istih i to nema ikakve veze s američkim i ruskim građanima gdje oni u slučaju Agrokora imaju isti status kao i hrvatski građani, a to je status ovaca koje se šiša. Sberbank je 51% u vlasništvu ruske države, ali je zato ostalih 49% u vlasnštvu zapadnih korporacija povezanih s Rothchildima koji su slučajnp preuzeli HNB 1994 kad je slučajno osnovan koncern Agrokor od “privatiziranih i pretvorenih” hrvatskih poduzeća koji su činili veliki dio prehrambene industrije i distribucije hrane. Nakon toga Agrokor kreće u enormno širenje s kreditnim novcem globalnih kamatara. Svima je promakla čonjenica kako je to Sberbank tamo negdje oko 2010 dobila dozvolu HNB-a za rad u Hrvatskoj, tamo neka ruska banka dobije dozvolu za rad, a HNB odbija dati dozvolu hrvatskoj zadruzi za etično financiranje kako bi osnovala ebanku.… Čitaj više »

Mikojan
3 godine prije

SoA prenosi:”Europski ministri osudili su “nasilje i represiju” u Bjelorusiji, kaže Grlić Radman.”
A šta Radman-Grlić i EU ministri ne osuđuju nasilje i represiju u zemlji partneru Australiji i drugim “slobodnim demokratskim” zemljama?
Zar stvarno misle da im netko nakon 6 mjeseci ovog davljenja sa Covid-19 vjeruje ?
Zapravo, tko je plačen da vjeruje taj i vjeruje.
Ono što ja vjerujem je da su sve vlasti u zemljama EU u stanju aktivirati neke bojne otrove da se ljudi počnu rušiti po ulicama i to proglasiti žestokim povratim valom Covid-19 a ljudi će im vjerovati jer nikakvog istraživanja smrti neće biti, kao što nije bilo u Italiji.

Emiliano Zapata
3 godine prije

U pravu si, te parazite zanima samo novac, zato su nas i predali Satanistima, koji pak imaju sve sto zele i ne zanima ih uopce novac, vec samo moc i porobljavanje i Eugenika…

Istrazuj
3 godine prije

“….nego će na teret te iste financijski ugrožene javnosti izvući dodatni novac (i smanjiti im standard) kako bi im takvim, financijski ugroženim kontrolirali umove!…” SoA, Odlicana analiza, a ovo je cini mi se kruna svega. Vec decenijama ista banda – iz Holivuda te najvecih MSM glasila, a u novije vrijeme i tzv “drustvenih mreza” – maksimalno se bavi zaglupljivanjem, dezinformiranjem, a onda i “kanalisanjem razmisljanja” tzv “stoke” (u “modernom hebrejskom” – gojima)… Pitas se sa razlogom, odakle dolaze pare za lobotomiranje “gojima” cak i u banana drzavama poput Hrvatske… Uvijek iz istog mjesta! Iz tog mjesta (a mozda bolje satanisticke sekte) sa kojeg se tzv “novac” stampa nemilice iz nicega (za postizanje jos vece moci onih vlasnika stamparije) – dolaze paketi “para i naputaka demokratije” u svaku banana drzavu tzv EU…a i sire! Odatle su se takodjer vodile i kompanije za trgovinu robljem, drogom, oruzijem, ali i tzv “revolucije” kao… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istrazuj
Tupko Glupko
3 godine prije

Rusiju boli dupe za EU i njezine devijantne političke/ekonomske odnose.
Osamostalila se nakon uvođenja sankcija 2014., našla druga tržišta, plinska zamjena za EU tržište im je u Kini, a riba, voće i povrće što je uvažala iz EU nije nikakva ekskluziva EU zemalja.
Jedino što brinu je da im EU/NATO/SAD ne uđu u “meki trbuh” (Bjelorusija, Ukrajina, Iran) i dođu im na ruske granice.
Svaka nova sankcija Rusiji od EU/SAD ih još više osamostaljuje i udaljava od njihovih europskih susjeda.
Borit će se izuzetni protiv Rusa do posljednjeg Europljana.

Moreno
3 godine prije

Situacija se popravila i sad je dobra. Prij koju godinu ministar Ugroza nan je govorija o sinergiji hibridnih i asimetričnih ugroza . . . ima bit kako su ove asimetrične ugroze nestale skupa sa ministron Ugrozon, a ove hibridne su ostale 🙂

3 godine prije zadnji put uredio Moreno
Daba
3 godine prije

Ovaj portal jasno pokazuje od kuda dolaze samo lijepe I optimisticne vijesti
A gdje je samo zlo I jad!!!
🙂

Daba
3 godine prije

Vjerojatno je slucajnost da je na 5 najcitanijih srpskih portala 80 posto vijesti preneseno iz Sputnika
Cak I kad se radi o domacim vijestima
🙂

Slovenac1
3 godine prije

Pa hrvati vi ste tu malo na odnoru nije to vase i nikad bilo ako malo poznajete istoriju ali ce da radite za ove kome isto ne pripada to zapamtite ali za.male pare

Bosanac
3 godine prije

Hibridi su sve zakuhali, hoće da unište ljude 🙂

durdica antolic
3 godine prije

Odlično, Aleriče! Svaka čast! Logično jest da smo na logicno.com!

piždro
3 godine prije

“Hibridni rat vrlo je rijedako
Ljudima poznat – kako? Čovjek
ne uzima ga svjesno i kao pravo ratovanje u svakodnevnom životu.

Ova vrsta rata odvija se naime u tajnosti. Ona koja ostaje neprimijećena”Hibridni napadači” dolaze bez bombi i nasilje u oružju, ali donosi rezultat konvencionalnog rata:
Uništenje cijele države, nacije
do točke odustajanja i podvrgavanja.

Neprijatelj koji se pojavio kao prijatelj. Aktualno izdanje istraživačkog “ExpressZeitung” (ekspres novina – najboljih novina na svjetu)

Jasno pokazuje kolik sveobuhvatan
destruktivni, a opet nezapaženi već smo u biti mučeni hibridnim ratovima… Kao sad u famoznoj Corona ……. ”

ExpressZeitung
pregled njihovog trenutnog broja

s naslovom: „Iza maske mira
– Hibridni rat ”.
original:
mit dem Titel: „Hinter der Maske des Friedens
– Die hybride Kriegsführung“.

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Max
3 godine prije

Da mi smo okruženi hibridnim ratom i dezinformacijama koje šire ne Rusi nego naši tv kanali u stranom vlašnitvu koji svakodnevno prikazuju kao ravnozemljaše anti vaksere teoretičare zavjera itd.

TražeseDomaćaJaja
3 godine prije

Samo se preseravaju sa novim izrazima, pa svaki rat je hibridan,hibrid-nešto sklepano od više nečeg,raznog-dakle, svaki rat ima razne pokretače,razne interese,razne aktere,prave i lažne saveznike, velike sile,male sile, velike laži, veliki novac,lažnu propagandu,lažne heroje, borce za stvar i domaće izdajnike, i narode koji pošteno naj..u.

Ive
3 godine prije

Plenković u stvari ima veliki problem, stalno luta – gore – dolje – lijevo – desno i gdije god zastane svuda i po svemu sere a nigdje ne pušta vodu smatrajući da je to ionako sve skupa samo jedno stanje. Što je razumljivo kada se uzme u obzir da je on samo jedan seronja u nizu.

idjvndfhgerfhefzuerf
3 godine prije

Hahahaha

Mali Mujo
3 godine prije

Plenkovic je samo jedan najobicniji gonic robova

AlanisM
3 godine prije

U ovom slučaju to su…

…Plenkijevi šefovi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI