N. Babić: Andrej Plenković i “hibridni rat” protiv Hrvatske i EU

Andrej Plenković
145 komentara

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu izjavio “kako samo naivni mogu vjerovati da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju”.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi”, rekao je Plenković na marginama summita Istočnog partnerstva, jasno se referirajući na mantru o nikada dokazanom jasnom uplitanju Rusije u izborne procese u Europi i Sjedinjenim Državama.

Portal Dnevno.hr ponosno dodaje kako je tiskano izdanje 7 Dnevno prvo objavilo “kako Rusija provodi hibridni rat koji je vrlo opipljiv i prisutan u svim zemljama bivšega istočnog komunističkog bloka pa tako i u Hrvatskoj”.

Sigurnosni stručnjak Vlatko Cvrtila pojašnjava “kako u hibridnom ratu više ne treba čekati rat kako biste ometali neprijatelja, već je dovoljno stvarati podjele u društvu”.

“Hibridno ratovanje je koncept kojim se za postizanje političkih ili ekonomskih interesa istovremeno koristi kombinacija propagande, dezinformacija, sabotaže, hakerskih napada, ekonomskog utjecaja i specijalnih vojnih postrojbi obučenih za hibridno ratovanje”, pojašnjava Cvrtila i dodaje primjere Arapskog proljeća te Ukrajinu, “u kojoj su Rusi upotrijebili brojne nemilitantne mjere kao što je igranje politikom oko plinovoda, kupovina političara i podržavanje stranaka s krajnje desnice i ljevice koje imaju radikalne agende što se potom šire raznim informativnim kanalima”.

“Europski parlament predlaže niz mjera kojima bi se i dugoročno stalo na kraj ovakvim propagandama koje razdiru političku i medijsku scenu država članica, a jedan je od glavnih zaključaka poticanje opstanka mainstream i javnih medija koji su, očito, procijenjeni kao jedini koji mogu profesionalno prepoznati ruske i islamističke “lažnjake” te suzbiti dezinformacije. Kako bi se zaštitilo od takvih napada, u Europskom parlamentu predlažu ulaganje u podizanje svijesti, obrazovanje, online i lokalne medije, istraživačko novinarstvo i informacijsku pismenost”, piše Tportal.

Tportal podsjeća da je prošlog studenog u Europskom parlamentu izglasana rezolucija koja analizira dva glavna neprijatelja s kojima se suočavaju države članice EU i u kojoj se donose upozorenja te zaključci kako se boriti protiv tih opasnosti. U izvješću koje je prethodilo Rezoluciji navedeno je da su te dvije opasnosti – Rusija i takozvana “Islamska država”.

Dakle, imamo sramotnu rezoluciju u kojoj zemlje koje su dio takozvanih, sada već mrtve skupine, “Prijatelja Sirije“, među kojima je i Hrvatska, koja je prema svim dostupnim dokumentima od kraja 2012. i početka 2013. godine sve dok Sirija, Rusija, Iran, Hezbollah i paravojne provladine sirijske milicije nisu uništili ISIL i veći dio islamističkih terorističkih skupina, poslala na tisuće tona oružja teroristima, za jednaku prijetnju proglašavaju Rusiju i ISIL. Kako ne bi ispalo da je samo Hrvatska preko Saudijske Arabije i Jordana naoružavala teroriste u Siriji, spomenimo i mozak operacije – Washington, potom Bugarsku, Rumunjsku, Češku , Ukrajinu, Srbiju, nešto manje BiH i druge zemlje koje su u nadi da će srušiti vlast i Siriji na Bliski istok poslali tisuće i tisuće tona oružja, streljiva i druge vojne pomoći.

Dakle, hibridni rat postoji i on se vodi, bilo da govorimo o Hrvatskoj ili cijelom svijetu. Što je bila Operacija Gladio NATO saveza i uspostava Radija Slobodna Europa u vrijeme hibridnog rata protiv Sovjetskog Saveza? Isto, ako ne i više puta gore destabilizirajuće aktivnosti “demokratskog” Zapada protiv “komunističke nemani” na Istoku.

Navodno se hrvatski premijer i Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) ne slažu oko pitanja hibridnog rata protiv Hrvatske, ali se SOA ograničila komentirati samo problem Agrokora.

Međutim, SOA je 2016. objavila izvješće u kojem potvrđuje da u Hrvatskoj djeluju strukture koje vode hibridni rat protiv zemlje i EU, uglavnom u neovisnom i dijelu javnog medijskog servisa, te da se u tom smislu poduzimaju sve potrebne mjere.

Koje mjere poduzima SOA?

Da se ne sazna kako je bivši časnik rumunjskog ratnog zrakoplovstva, kasnije parlamentarni zastupnik, Valentin Vasilescu otkrio kako Jordanu i Saudijskoj Arabiji 2013. nije trebalo staro naoružanje iz Domovinskog rata i da je ono kupljeno da bi bilo poslano teroristima u Siriji? Možda su te mjere spriječiti da se objavi otkriće bugarske novinarke Dilijane Gajtandžijeve koja je otkrila da je u isporukama oružja teroristima u Siriju 2016. i 2017. opet bila upletena Hrvatska, uz neizostavnu Bugarsku i rutu Burgas-Džeda u Saudijskoj Arabiji?

Nema nikakvog sukoba između premijera i hrvatskih službi, ni između Plenkovića o Ranka Ostojića, koji pravi igrokaz i saziva hitnu sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost kako bi se raspravilo tko, a ako je tako, vodi takav rat i na koji način.

SOA je 2016. objavila izvješće o stanju za 2015., u kojem, osim što se spominju slaba ekstremistička scena s lijevih i s desnih ideoloških polazišta, sigurnosni izazovi iz jugoistočnog susjedstva, gdje su prisutne i radikalne islamističke enklave, iskazivanje velikosrpskog i četničkog ekstremizma, posebno među mlađom populacijom, ali koji nije prijetnja, jer je ograničen i nema organizacijsku niti brojčanu snagu, potom migracijski val, balkanska krijumčarska ruta, najvažniji dio je vezan uz slobodu izražavanja i podsjeća na gore navedene slučajeve.

SOA: Strane službe zloupotrebljuju hrvatski medijski prostor

Naime, u sigurnosnom izvješću SOA-e doslovno stoji “kako neke strane službe koriste i aktivne mjere, kojima nastoje utjecati na formiranje javnog mnijenja zlouporabljujući hrvatski medijski prostor za svoje interese”.

“Tako, primjerice, nastoje utjecati na javno mnijenje glede uloge NATO saveza i Europske unije u aktualnim kriznim žarištima, predstavljajući hrvatsku vanjsku politiku i hrvatske saveznike u negativnom svjetlu”, stoji u izvješću.

SOA je tada izvješće poslala svi hrvatskim medijskim kućama, tako da svaki novinar koji se usudi napisati “kako Assad nije zločinac i da Hrvatska u Siriju nije trebala poslati islamistima preko 3 000t oružja” postaje potencijalni “špijun koji radi za strane službe”.

Gotovo sigurno se ništa nije promijenilo ni danas i Plenković je zapravo citirao izvješće iz prošle godine.

Prema tome, svatko može biti “doušnik” ili “korisna budala”, ovisno sazna li SOA ima li osoba kontakte sa zemljama koje ugrožavaju liberalne i demokratske vrijednosti slobodnog Zapada. Koje su to zemlje? Kao što je rečeno na summitu Istočnog partnerstva, to je u prvom redu Rusija, ali mogu biti i Kina, Iran i slične zemlje.

Onaj tko se usudi napisati “da Rusija nije izvršila agresiju na Ukrajinu”, iako jest aktivno pomagala milicije Donbasa, taj unosi pomutnju  među javno mnijenje i dio je hibridnog rata protiv Hrvatske.

Ovakvom definicijom je SOA neizravno osumnjičila i sve novinare koji se usude misliti, a pogotovo napisati da takozvane “narodne pobune” nisu nikakve “revolucije”, nego pomno provedene strategije “Obojenih revolucija” ili Arapskih proljeća s ciljem rušenja  suverenih vlada u svijetu.

Ovaj dio izvješća od prošle godine i Plenkovićeva izjava da se protiv Hrvatske vodi hibridni rat zvuče zastrašujuće i poziva na jednoumlje kakvo nije viđeno od vremena s prve polovice prošlog stoljeća.

Da ponovimo: “Neke strane službe koriste i tzv. aktivne mjere, kojima nastoje utjecati na formiranje javnog mnijenja zlouporabljujući hrvatski medijski prostor za svoje interese. Nastoje utjecati na javno mnijenje glede uloge NATO saveza i EU u aktualnim kriznim žarištima, predstavljajući hrvatsku vanjsku politiku i hrvatske saveznike u negativnom svjetlu.”

Od koga će nas štiti NATO savez?

Tko je uopće odlučio da Hrvatska bude u NATO savezu i da ima vojsku od 16 000 vojnika s kojom sama ne može čuvati ni petinu granice? Sabor je ovog tjedna u dvije minute izglasao da se pošalje kontingent hrvatske vojske na rusku granicu. Naravno, to su naši “saveznici koji će štititi nas i mi njih“. Od koga?

Referendum o EU znamo kako je prošao, kako je pripremljen i kakva se propaganda uoči odluke vodila u hrvatskim režimskim i brojnim “neovisnim” medijima. Svi koji su bili protiv ulaska u EU su mjesecima sotonizirani od strane takozvanih “liberalnih” medija kao “zatucani ognjištari” koji Hrvatsku žele vratiti u Srednji vijek, a česte su bile i optužbe da nas ti “ognjištari” žele vratiti u 10. travanj 1941. Istina, bilo je i takvih i među euroskepticima u zemlji ima mnogo nostalgičara za NDH, ali bilo kakva argumentirana rasprava o tom pitanju uoči referenduma je bila nemoguća.

Danas, kada je i Hrvatskoj sve prisutniji osjećaj da nismo ravnopravni sa “saveznicima” i “partnerima”, bilo kakvo izražavanje takvog stava “može biti posljedica suradnje sa stranim službama koje provode aktivne mjere u prikazivanju naših saveznika iz NATO saveza i EU u negativnom svjetlu”.

Ako je i postojala minimalna mogućnost da ova rečenica nije napisana u tom kontekstu, svojim rezolucijama i odlukama su Europski parlament, Europska komisija i zemlje predvodnice EU, poput Njemačke, Francuske i još uvijek Velike Britanije, to demantirale.

Plašenje hibridnim ratom je odličan izgovor za ukidanje slobode govora i nametanje jednoumlja.

Možete biti desničari, ljevičari, nacionalisti ili internacionalisti. Možete biti što vas je volja, ali ne dirajte u Bruxelles i NATO savez i njihovu službenu politiku, ideologiju i doktrinu, jer istog trenutka postajete dio hibridnog rata koji se vodi protiv Hrvatske, EU i Sjevernoatlantskog saveza. Nesporne činjenice su u ovom slučaju potpuno nevažne.

andrej plenkovićhibridni ratIzvješće SOA-eNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
145 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

Plenkovici , kitarovici , soa i razno razne cvrtile moraju biti svjesni da je nacionalisticko gorivo koje je pokretalo ovu ludu kucu potroseno ,propagandni balon i mit o domovini bez forme i sadrzaja je konacno pukao , ovce se polako bude i siguran sam da bi ovog trenutka 50 % hrvata potpisalo ne samo hibridnu okupaciju od rusa vec i pravu vojnu , jer ljudima se vase odvratne izdajnicke face vise gade gledati , jedini koji su na vasoj strani su zbirovi , uhljebi i katolibani .Nema normalnog hrvata koji vama vjeruje .

Alerik
6 godine prije

Naravno da je na djelu hibridni rat, takve vrste rata nikad ne prestaju.S OA je u svom izvješću točno locirala jedno od poprišta tog hibridnog rata – ravno u Agrokor. Naime, Agrokor je srušen po zadatku i danas s imovinom Agrokora upravljaju ekonomske ubojice, plaćenici lešinarskog fonda za mjesečnu plaću od 120 000 kuna. Ovo s jednoumljem i Plenkovićem je isforsirano. Niti je Plenković neka moćna figura u Hrvatskoj, niti su na jednoumlje prisiljeni oni koji ne ovise o apanažama iz Državnog Proračuna. Budući da su plaćanja iz Proračuna samo legalni oblik potkupljivanja društvenih skupina, to se onda od njih i očekuje poslušnost i unisonost u stavovima. Ako je danas in rogoboriti protiv Rusije, to će i činiti. Kad bude in, odnosno plaćeno govoriti protiv SAD, činit će i to. Ideološka indoktrinacija je također specijalni oblik rata za ljudske umove. To smo vidjeli i u prošlosti kad su u ime… Čitaj više »

Umpah Pah
6 godine prije

AVE MAFIJA!

NSU
6 godine prije

Da ponovim! Ja kao građanin Republike Hrvatske ograđujem se od svih izjava predsjednika vlade RH i svih ostalih političara koji “vode” ovu zemlju!

Mate
6 godine prije

Da, istina je, neke strane službe koriste medije za svoj hibridni rat. i to su “Plenkovićevi” mediji!

Laki Topalović
6 godine prije

Naravno da se vode obavještajne aktivnosti u vojnom, industrijskom, IT sektoru, itd itd itd… Ali to rade svi. Ako je hibridni rat napisati da su Rusija i Iran, uz Siriju i Irak najzaslužniji za uništenje kalifata, a ne NATO i kojekakve prišipetlje, onda je to istina ,a ne dio hibridnog rata. Ako netko podržava Trumpa , a ne Hillary, onda je to stav , a ne hibridni rat. Ako SOA ovako dijeli novinare, onda je to jednoumlje. Vidim da je nakon tog izvješća , npr Miro Aščić, promijenio retoriku na HRT-u. Il se uplašio za posao, ili su ga pozvali na kavu, ”neslužbeno”. Onda ovaj portal vodi hibridni rat, jer odstupa od službene propagande NATO-EU-RH, ili obrnutim redom

Nemo
6 godine prije

Nije mi jasno kakva je razlika između gore navedene definicije hibridnog rata i “metoda” sa druge strane npr. VOA-e , Grge Zlatopera , kongresnih lobiranja , izazivanja tenzija i virtualnih ugroza pa zatim prodaje oružja , smjenjivanja režima , potpora i instaliranje polusvijeta kakav je : Porfirio Díaz ,Fulgencio Batista,Junta of El Salvador,Somoza,François Duvalier,Stroessner, Noriega,Mobutu Sese Seko…. nema kraja spletkama i bukvalno milijuna žrtava nastalih na taj način. Ze
mlja u kojoj uoče prirodna bogatstva a ta zemlja ne da koncesije nekoj firmi iz demokratskog miljea je gotova , organizira se prevrat . Da li je i moje razmišljanje neki hibridni rat ?

njonjo
6 godine prije

anemična kukavica, ljigavo briselsko govno očigledno misli da je cijeli narod blesav ko njegovi lopovi u kradežeu.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ako je u toku nekekav kako ih ovi luđaci zovu hibridni rat treba ovoga klemponju pitati kako nazvati vojne aktivnosti na Ruskoj granici koja je od Zagreba udaljena ..koliko..??Ima li kakav stručni naziv za to ili hrvatsko pljuvanje u lice Rusima kad god i me ukaže za to prilika??

stefano
6 godine prije

Blenković može reći i napraviti što hoće kad narod vjeruje i glasa za njih i to je nemoguća misija. Ja imam dva brata, jedan je od mene mlađi 11 godina i o svemu možemo razgovarati i razumijemo se općenito, on kuži stvari. Drugi brat je mlađi od mene 2 godine, umirovljeni policajac i što god oni napravili hdz ima njegov glas, možeš mu tupiti , objašnjavati ne vrijedi, buđenje ljudi ide presporo , nekako mi se čini da neću dočekati tu kritičnu masu i sve više sam počeo gledati svoja posla

davor
6 godine prije

Plenkovića nakon ovog sramoćenja države izvana i iznutra i rasparčavanja stranaka Most i HNS kao nekad pojedinaca koji su rasturili HSLS čeka “iznimna” karijera Porošenkovog specijalnog savjetnika za reintegraciju Donbasa i osvajanje Krima. Tamo će im objašnjavati kako je srušena SAO Krajina paradržava velikosrpske posttitovske krize identiteta koja je plod manipulacije bivših unutarjugoslavenskih granica od raznih zapadnih stručnjaka i komisija i koju nitko nije priznao u odnosu na ruski Krim koji je priznalo 15ak država pa makar i svih 15 s američke crne liste. U Hrvatskoj takvi naivci ne budu dugo više, od Sanadera se period budalaština nije zaustavio ali se u smislu mandata smanjio i tako nitko ne dočeka drugi. Osobno sramim se izjave potpisane od ministrice vanjskih poslova koja traži u ime građana Hrvatske da se EU obračuna sa zloćudnom ruskom propagandom, neznam točno kojom vjerovatno onom u kojoj rusko tržište žali za našim keksima, čokoladama i likerima.… Čitaj više »

davor
6 godine prije

Morali bi se pripremiti i na znanstvenu herezu i na izjave da hrvatski nije slavenski jezik i da pravoslavlje nije dio kršćanske religije, i to sa usta uvaženih filologa i religiologa. Predlažem u tom slučaju da nam savjetodavni odbor u hibridnom ratu čine J. McCain, L. Graham i Victoria Nuland, dat ćemo im puni pansion u Villa Orsola i nekoliko lunch paketa i aranžmane za Elafitske otoke a ako bude sve ok onda možda i neke nekretnine i zemljišne parcele. Prvo ćemo savjetovati Vojvodinu na otcjepljenje a onda i Zapadnu Hercegovinu i Republiku Srpsku, zatim krećemo na slavensku bojnu zauzimanja Krima pod nuklearnom uzbunom i sa našim topovskim mesom Amerikancima i Englezima.

Zorule
6 godine prije

Da sumiramo, dakle većina nas na ovome portalu smo manje više ruski špijunčići koji svaki na svome frontu vodimo hibridni rat protiv RH, a Babić je glavna špijunčina od glave do pete, koji sublimirno koordinira sve akcije hibridnog rata u ovo regijonu. Uopće se ne bih začudio da u bližoj budućnosti vidimo i takav izvještaj od ove agencije.

stefano
6 godine prije

Alerik imam osjećaj da si ustao na krivu nogu te previše nervozan i kritičan. U vezi teksta, vikend je tema za raspravu napisana na brzaka pa treba udarati od vardara do triglava a biti će i zanimljivo u kojem će smjeru otići

1.komentar
6 godine prije

“koji mogu profesionalno prepoznati ruske i islamističke “lažnjake” te suzbiti dezinformacije”.
Zanimljivo je da cenzuru provode samo protiv ruskih medija, a teroriste ne cenzurisu uopste cak naprotiv pomazu im da budu jos vidljiviji na internetu.

ohrana
6 godine prije

nista se ne brinite svi ste vec detektirani svi vasi postovi i klikovi obradjeni ikrsticevicev program domovinske sigurnosti imat ce se kime baviti vama mrziteljima hrvatske eu i nato a necete vi vise voditi hibridni rat ceka vas sudbina saudijskih princeva ima sve da priznate za koga ste radili iako se zna da radite za putina ja se povlacim ne mogu reci za koju sam sluzbu radio jer to je tajna ups izgleda da me je odao nick

Majk Majers
6 godine prije

“Nisi ti momak anemičan, ti si samo glup…”?

elijah magnier
6 godine prije

Angažirao je Krešimira Macana za PR,a i krvna slika popravljena ,ima dr. u
porodici i razno-razne magistre,neke i sa pravim papirima.Dečko uči,biti će
nešto od njega.

žrec
6 godine prije

Hibridni rat se vodi od kraja devedesetih, a danas je hrvatsko novinarstvo per se u hibridnom ratu protiv vlastitog naroda, i protiv države i protiv društva. Sve ms medije kontroliraju soroševci, buzin i berlin, a soa je ionako njihova podružnica i bez njihovog odobrenja ne smiju ni na wc.

davor
6 godine prije

Zamisli, mi hibridni ovdje, i Rusi posvuda, rušimo EU a jedini koji napušta EU su Britanci. Tko je tu lud?

Zvrk
6 godine prije

Kao jedna od posljedica hibridnog rata možemo vidjeti na primjeru same predsjednice. Nedugo nakon posjeta Rusiji počela je sa oštrom kritikom nad Vladom.

davor
6 godine prije

NAZOVI-PREMIJER ”blentović” MOŽE BUNCATI SAMO U SVOJE IME,NE I U MOJE

Dundić
6 godine prije

Ovaj portal će biti prvi na udaru kad ovi slugani aktivno krenu u antihibridnu operaciju

Perun
6 godine prije

Veteran balkanskih ratova s iskustvom Iraka za vrijeme Huse, ponešto i znam o obavještajnim igrama i tražim posao špijuna. Oni koji podržavaju rodne ili terorističke ideologije su isključeni. Protivnici EU i cionističkih bankara dolaze u obzir. Tražim bonus prema u učinku koji bi se dodavao na fiksni dio plaće prema dogovoru. Prema potrebi mogu odrađivati i vojne zadatke jer sam ekspert za pješačko naoružanje. Čisti sam profesionalac, ne zanimaju me velike ideje i mali narodi ali zbog loših iskustava s nekim bivšim poslodavcima tražio bih malu akontaciju. Prema poslodavcu koji uredno izvršava svoje obaveze sam lojalan i profesionalno, časno i pošteno obavljam poslove i radne zadatke. Imam i iskustva s onim stvarima koje se posebno kategoriziraju i kriju od javnosti da ne bi izbila panika pa mogu i to obavljati kad im se sruši nešto ili u slučaju direktnog sukoba imun sam na paralizatore. Pijem alkohol i pušim. Ulica je… Čitaj više »

Balad
6 godine prije

“Hibridno ratovanje je koncept kojim se za postizanje političkih ili ekonomskih interesa istovremeno koristi kombinacija propagande, dezinformacija, sabotaže, hakerskih napada, ekonomskog utjecaja i specijalnih vojnih postrojbi obučenih za hibridno ratovanje” Kontinuirano nas se naučavaju koncepti koji vode sve većem zaoštravanju među narodima, a stanovništvo – evolucijom zgotovljeno za dresuru (pa nismo li svi nastali od “majmuna”, podložnih imitaciji svega) – poslušno slijedi poput kosti im bačene mantre idiota. Umjesto da slijede jedan jedini ispravni koncept, koncept globalnog mira (od Kanta i drugih ponajvećih umova sanjan), baziran na kozmopolitizmu, univerzalnoj jednakosti svih osoba bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeru, kulturni razvoj i ine osobine koje nas pojedinačni i kao vrstu samo obogaćuju, one se koriste za poticanje razdora i mržnje, ubojstva, ratovanja i genocida. Politički slijediti put mira znači slijediti put nesvrstavanja i rada na dokidanju blokovskih saveza, mirne i angažirane međunarodne suradnje, slijeđenje principa koji su zaboravljeni u međunarodnoj zajednici:… Čitaj više »

fri13
6 godine prije

Puna podrška gđi. Grabar Kitarović i g. Plenkoviću.

samo ćaća
6 godine prije

…uvijek je pametno prostudirati čovjeka koji stavlja prve postove i vojsku koja ga u ritmu prati….Žukov…momčino…pa ti ostaješ polako bez motiva..ili su spustili plaćicu…što je od toga?

nonwo
6 godine prije

Inteligentan svijet ,usprkos pranja mozga ,već savršeno dobro prepoznaje kombinaciju “propagande, dezinformacija, sabotaže, hakerskih napada, ekonomskog utjecaja i specijalnih vojnih postrojbi obučenih za hibridno ratovanje” kojima se “zapad” koristi za postizanje političkih ili ekonomskih interesa ,a kojemu je izložen cijeli svijet,pa tako i Hrvatska.Plenković je naivan ako misli da su hrvatski građani toliko glupi da će povjerovati da je to ekskluziva Rusije.On je sam živi primjer iracionalne propagande zapada.

Joker
6 godine prije

Ljudi dajte i meni da budem špijun. Hahahahahah hahahahah

Nebitni
6 godine prije

Taj hibridni rat vode svi na celima svih drzava bivse Yuge od njenog raspada. Sad se taj Plenki nasao pametovati tzv. NEUKOM PUKU. Pa neka, kad je tako pametan, odgovori na pitanje: Zasto se toliki broj ljudi iseljava iz RH? I… Kad svi oni odu TKO DOLAZI? RH je jako interesantna destinacija mnogima (ne samo turisticki)! Treba ozbiljno razmisljati a ne samo piti, smrkati, okretati janjce i kleti se u stranke…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI