fbpx

N. Babić: Andrej Plenković i “hibridni rat” protiv Hrvatske i EU

Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu izjavio “kako samo naivni mogu vjerovati da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju”.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi”, rekao je Plenković na marginama summita Istočnog partnerstva, jasno se referirajući na mantru o nikada dokazanom jasnom uplitanju Rusije u izborne procese u Europi i Sjedinjenim Državama.

Portal Dnevno.hr ponosno dodaje kako je tiskano izdanje 7 Dnevno prvo objavilo “kako Rusija provodi hibridni rat koji je vrlo opipljiv i prisutan u svim zemljama bivšega istočnog komunističkog bloka pa tako i u Hrvatskoj”.

Sigurnosni stručnjak Vlatko Cvrtila pojašnjava “kako u hibridnom ratu više ne treba čekati rat kako biste ometali neprijatelja, već je dovoljno stvarati podjele u društvu”.

“Hibridno ratovanje je koncept kojim se za postizanje političkih ili ekonomskih interesa istovremeno koristi kombinacija propagande, dezinformacija, sabotaže, hakerskih napada, ekonomskog utjecaja i specijalnih vojnih postrojbi obučenih za hibridno ratovanje”, pojašnjava Cvrtila i dodaje primjere Arapskog proljeća te Ukrajinu, “u kojoj su Rusi upotrijebili brojne nemilitantne mjere kao što je igranje politikom oko plinovoda, kupovina političara i podržavanje stranaka s krajnje desnice i ljevice koje imaju radikalne agende što se potom šire raznim informativnim kanalima”.

“Europski parlament predlaže niz mjera kojima bi se i dugoročno stalo na kraj ovakvim propagandama koje razdiru političku i medijsku scenu država članica, a jedan je od glavnih zaključaka poticanje opstanka mainstream i javnih medija koji su, očito, procijenjeni kao jedini koji mogu profesionalno prepoznati ruske i islamističke “lažnjake” te suzbiti dezinformacije. Kako bi se zaštitilo od takvih napada, u Europskom parlamentu predlažu ulaganje u podizanje svijesti, obrazovanje, online i lokalne medije, istraživačko novinarstvo i informacijsku pismenost”, piše Tportal.

Tportal podsjeća da je prošlog studenog u Europskom parlamentu izglasana rezolucija koja analizira dva glavna neprijatelja s kojima se suočavaju države članice EU i u kojoj se donose upozorenja te zaključci kako se boriti protiv tih opasnosti. U izvješću koje je prethodilo Rezoluciji navedeno je da su te dvije opasnosti – Rusija i takozvana “Islamska država”.

Dakle, imamo sramotnu rezoluciju u kojoj zemlje koje su dio takozvanih, sada već mrtve skupine, “Prijatelja Sirije“, među kojima je i Hrvatska, koja je prema svim dostupnim dokumentima od kraja 2012. i početka 2013. godine sve dok Sirija, Rusija, Iran, Hezbollah i paravojne provladine sirijske milicije nisu uništili ISIL i veći dio islamističkih terorističkih skupina, poslala na tisuće tona oružja teroristima, za jednaku prijetnju proglašavaju Rusiju i ISIL. Kako ne bi ispalo da je samo Hrvatska preko Saudijske Arabije i Jordana naoružavala teroriste u Siriji, spomenimo i mozak operacije – Washington, potom Bugarsku, Rumunjsku, Češku , Ukrajinu, Srbiju, nešto manje BiH i druge zemlje koje su u nadi da će srušiti vlast i Siriji na Bliski istok poslali tisuće i tisuće tona oružja, streljiva i druge vojne pomoći.

Dakle, hibridni rat postoji i on se vodi, bilo da govorimo o Hrvatskoj ili cijelom svijetu. Što je bila Operacija Gladio NATO saveza i uspostava Radija Slobodna Europa u vrijeme hibridnog rata protiv Sovjetskog Saveza? Isto, ako ne i više puta gore destabilizirajuće aktivnosti “demokratskog” Zapada protiv “komunističke nemani” na Istoku.

Navodno se hrvatski premijer i Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) ne slažu oko pitanja hibridnog rata protiv Hrvatske, ali se SOA ograničila komentirati samo problem Agrokora.

Međutim, SOA je 2016. objavila izvješće u kojem potvrđuje da u Hrvatskoj djeluju strukture koje vode hibridni rat protiv zemlje i EU, uglavnom u neovisnom i dijelu javnog medijskog servisa, te da se u tom smislu poduzimaju sve potrebne mjere.

Koje mjere poduzima SOA?

Da se ne sazna kako je bivši časnik rumunjskog ratnog zrakoplovstva, kasnije parlamentarni zastupnik, Valentin Vasilescu otkrio kako Jordanu i Saudijskoj Arabiji 2013. nije trebalo staro naoružanje iz Domovinskog rata i da je ono kupljeno da bi bilo poslano teroristima u Siriji? Možda su te mjere spriječiti da se objavi otkriće bugarske novinarke Dilijane Gajtandžijeve koja je otkrila da je u isporukama oružja teroristima u Siriju 2016. i 2017. opet bila upletena Hrvatska, uz neizostavnu Bugarsku i rutu Burgas-Džeda u Saudijskoj Arabiji?

Nema nikakvog sukoba između premijera i hrvatskih službi, ni između Plenkovića o Ranka Ostojića, koji pravi igrokaz i saziva hitnu sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost kako bi se raspravilo tko, a ako je tako, vodi takav rat i na koji način.

SOA je 2016. objavila izvješće o stanju za 2015., u kojem, osim što se spominju slaba ekstremistička scena s lijevih i s desnih ideoloških polazišta, sigurnosni izazovi iz jugoistočnog susjedstva, gdje su prisutne i radikalne islamističke enklave, iskazivanje velikosrpskog i četničkog ekstremizma, posebno među mlađom populacijom, ali koji nije prijetnja, jer je ograničen i nema organizacijsku niti brojčanu snagu, potom migracijski val, balkanska krijumčarska ruta, najvažniji dio je vezan uz slobodu izražavanja i podsjeća na gore navedene slučajeve.

SOA: Strane službe zloupotrebljuju hrvatski medijski prostor

Naime, u sigurnosnom izvješću SOA-e doslovno stoji “kako neke strane službe koriste i aktivne mjere, kojima nastoje utjecati na formiranje javnog mnijenja zlouporabljujući hrvatski medijski prostor za svoje interese”.

“Tako, primjerice, nastoje utjecati na javno mnijenje glede uloge NATO saveza i Europske unije u aktualnim kriznim žarištima, predstavljajući hrvatsku vanjsku politiku i hrvatske saveznike u negativnom svjetlu”, stoji u izvješću.

SOA je tada izvješće poslala svi hrvatskim medijskim kućama, tako da svaki novinar koji se usudi napisati “kako Assad nije zločinac i da Hrvatska u Siriju nije trebala poslati islamistima preko 3 000t oružja” postaje potencijalni “špijun koji radi za strane službe”.

Gotovo sigurno se ništa nije promijenilo ni danas i Plenković je zapravo citirao izvješće iz prošle godine.

Prema tome, svatko može biti “doušnik” ili “korisna budala”, ovisno sazna li SOA ima li osoba kontakte sa zemljama koje ugrožavaju liberalne i demokratske vrijednosti slobodnog Zapada. Koje su to zemlje? Kao što je rečeno na summitu Istočnog partnerstva, to je u prvom redu Rusija, ali mogu biti i Kina, Iran i slične zemlje.

Onaj tko se usudi napisati “da Rusija nije izvršila agresiju na Ukrajinu”, iako jest aktivno pomagala milicije Donbasa, taj unosi pomutnju  među javno mnijenje i dio je hibridnog rata protiv Hrvatske.

Ovakvom definicijom je SOA neizravno osumnjičila i sve novinare koji se usude misliti, a pogotovo napisati da takozvane “narodne pobune” nisu nikakve “revolucije”, nego pomno provedene strategije “Obojenih revolucija” ili Arapskih proljeća s ciljem rušenja  suverenih vlada u svijetu.

Ovaj dio izvješća od prošle godine i Plenkovićeva izjava da se protiv Hrvatske vodi hibridni rat zvuče zastrašujuće i poziva na jednoumlje kakvo nije viđeno od vremena s prve polovice prošlog stoljeća.

Da ponovimo: “Neke strane službe koriste i tzv. aktivne mjere, kojima nastoje utjecati na formiranje javnog mnijenja zlouporabljujući hrvatski medijski prostor za svoje interese. Nastoje utjecati na javno mnijenje glede uloge NATO saveza i EU u aktualnim kriznim žarištima, predstavljajući hrvatsku vanjsku politiku i hrvatske saveznike u negativnom svjetlu.”

Od koga će nas štiti NATO savez?

Tko je uopće odlučio da Hrvatska bude u NATO savezu i da ima vojsku od 16 000 vojnika s kojom sama ne može čuvati ni petinu granice? Sabor je ovog tjedna u dvije minute izglasao da se pošalje kontingent hrvatske vojske na rusku granicu. Naravno, to su naši “saveznici koji će štititi nas i mi njih“. Od koga?

Referendum o EU znamo kako je prošao, kako je pripremljen i kakva se propaganda uoči odluke vodila u hrvatskim režimskim i brojnim “neovisnim” medijima. Svi koji su bili protiv ulaska u EU su mjesecima sotonizirani od strane takozvanih “liberalnih” medija kao “zatucani ognjištari” koji Hrvatsku žele vratiti u Srednji vijek, a česte su bile i optužbe da nas ti “ognjištari” žele vratiti u 10. travanj 1941. Istina, bilo je i takvih i među euroskepticima u zemlji ima mnogo nostalgičara za NDH, ali bilo kakva argumentirana rasprava o tom pitanju uoči referenduma je bila nemoguća.

Danas, kada je i Hrvatskoj sve prisutniji osjećaj da nismo ravnopravni sa “saveznicima” i “partnerima”, bilo kakvo izražavanje takvog stava “može biti posljedica suradnje sa stranim službama koje provode aktivne mjere u prikazivanju naših saveznika iz NATO saveza i EU u negativnom svjetlu”.

Ako je i postojala minimalna mogućnost da ova rečenica nije napisana u tom kontekstu, svojim rezolucijama i odlukama su Europski parlament, Europska komisija i zemlje predvodnice EU, poput Njemačke, Francuske i još uvijek Velike Britanije, to demantirale.

Plašenje hibridnim ratom je odličan izgovor za ukidanje slobode govora i nametanje jednoumlja.

Možete biti desničari, ljevičari, nacionalisti ili internacionalisti. Možete biti što vas je volja, ali ne dirajte u Bruxelles i NATO savez i njihovu službenu politiku, ideologiju i doktrinu, jer istog trenutka postajete dio hibridnog rata koji se vodi protiv Hrvatske, EU i Sjevernoatlantskog saveza. Nesporne činjenice su u ovom slučaju potpuno nevažne.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
144 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Plenkovici , kitarovici , soa i razno razne cvrtile moraju biti svjesni da je nacionalisticko gorivo koje je pokretalo ovu ludu kucu potroseno ,propagandni balon i mit o domovini bez forme i sadrzaja je konacno pukao , ovce se polako bude i siguran sam da bi ovog trenutka 50 % hrvata potpisalo ne samo hibridnu okupaciju od rusa vec i pravu vojnu , jer ljudima se vase odvratne izdajnicke face vise gade gledati , jedini koji su na vasoj strani su zbirovi , uhljebi i katolibani .Nema normalnog hrvata koji vama vjeruje .

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Hrvatsku odavno ne pogoni nacionalističko gorivo. Soros je u Hrvatsku s Otvorenim društvom ušao još 1998 i odlično odradio posao na denacionaliziranju Hrvata. Paralelno s radom Otvorenog društva (sjetimo se prosvjeda za Radio 101, a sjetimo se i bankrota istog radija i 20 milijuna kuna duga kojeg nikad nisu platili) svoj posao su odradile i državna vodstva – umirovljenjem najpotentnijeg dijela nacije. Tako su pobjedničku vojsku pretvorili u premlade umirovljenike, parazite. Kad bismo zbrojili koliko su nas koštali lažni invalidi, koliki je gubitak zbog njihovog nerada (u milijunima godina radnog staža), došli bismo do dvoznamenkaste sume u eurima. Ovoj zemlji treba hitno buđenje domoljublja. A to je ono što svakog dana čine milijuni i nešto ljudi koji rade, stvaraju, žive ovdje. Vlasti su prolazne, a narod nije. Osim ako nestane, ako se ne asimilira u neke veće narode, što nam doslovno prijeti zbog demografskih gubitaka.
Prije ili poslije ćemo iz samih sebe iznjedriti ljude koji će znati od Hrvatske napraviti najbogatiju zemlju u Europi, što ona i sad objektivno jest. Samo što njene profite beru neki drugi,a ne ona sama.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Ispravak: Dvoznamenkaste sume – u milijardama eura

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Svakako da je tako , pare koje zaradjuju radisni hrvati od 1945 g do 1990 g odlazile su kompozicijama sa zagrebackog kolodvora via beograd , onda smo (gdje si ti bijo devest`prve) postali svoj na svome ali ne lezi vraze zuti crveni i zeleni eto sorosa .Sada vrijedni i radisni hrvati domoljubi rade za sorosa , plenkovic , kitarovic , cvrtile ,todorici , bozanici i ostali vrtni patuljci pojma o tome nemaju , ah to cvijece rvacko kojemu uvijek tudjin pomrsi racune .pljuc.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Tuđman je spomenuo žute , zelene i crne vragove, nije rekao crvene, imaš na YT 🙂 valjda mu pred smrt došlo drago kad je bio mladi Titov general.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Laki 🙂

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Da, narod koji nije sposoban sam iz sebe iznjedriti svoju elitu, primoran je na vazalski položaj, sve dok ne stvori svoju elitu (i to je mudrost naroda).

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@Alerik- To što kažeš (“…iznjedriti svoju elitu,”) neodoljivo podsjeća na antologijske izjave izvjesnog Z. Canjuge o “stališima”.
Iznjedrena je naša elita, eno je u Londonu, na tjeralici Interpola.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Nadam se da razlikuješ elitu (najbolji od nas) od oligarhije.U Londonu je jedan od onih koji pripada oligarhiji i tamo je zbog njihovih unutarnjih obračuna.

Ivan1008
Gost
Ivan1008
2 godine prije

Ako nisi znao, hrvatskom narodu su intelektualnu i duhovnu elitu bioloski unistili ’45. na blajburskom polju i Kriznom putu “jucer cetnici-danas partizani”. Na njihova mjesta su zasjeli primjerci tih bandita i zlocinaca, a kasnije su uhljebili i svoju degenericnu djecu koja se pocela ponasati poput nekakve Crvene aristokracije. A posljedice i dalje trpimo i danas.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Žukov – koga briga za tvoje krokodilske suze nad Hrvatima.Ti nas mrziš,a niti mi tebe ne volimo.Četnik si i velkosrbin koji glumata jugoslavenčinu.Idi bre da se lečiš,skupa sa svojim posilnim Tadmurom,klimavcem koji stalno odobrava tvoje besmislene provale i budalaštine.

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
2 godine prije

Jbt Jole, inače cijenjeni, al’ kaj ti bi??? Di si Tadmura našao prozivati???????????

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
2 godine prije

…ajd’ dobro, to za Žukova još mogu shvatiti, ali za Tadmura, koji je ovdje oličenje poštenja i iskrenosti, neshvatljivo mi je???

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Tako je i meni držao lekciju kad sam jednom kritizirao Žukova.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Trol 🙂

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije

Realno, ne može se tu ništa. Društvo je previše podijeljeno i na tim podjelama neumorno rade i mediji u stranom vlasništvu i naši nesposobni političari. Ljudi su zabavljeni materijalnim stvarima i ne razmišljaju previše jer od prevelikog šuma slabo vide istinu i skloni su pojednostavljivanju. Ovo sve je prilično komplicirano za prosječnog čovjeka. Da ne govorim da smo prilično maleni za istinski suverenitet u bilo kojem polju i da nas godinama malo po malo kroje po svojoj mjeri. Bit će još gore.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Tacno.Ali nista se i ne cini da se sacuva i to malo suvereniteta.Moze se,primjer je jedna Madjarska koja isto nije neka mocna nacija.

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

@Alerik, uvijek s guštom pročitam tvoje komentare.
@Slagerpjevac, žalosno ali istinito.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Mađarska je nacija kompaktna,kao i jezik kojim govore. I imaju nacionalnu svijest .Za razliku od nas Hrvata koji smo bili pod njima,oni su daleko samosvjesniji.Sve što je napravio Viktor Orban hrvatski guzičari i dupelisci bi trebali analizirati od prvog do zadnjeg slova jer oni ništa od toga nisu napravili.Zato Orban može ući u sukob sa Sorošem i njegovom gerilom,a naši ne smiju to nisi spomenut.I zato se njegove nevladine udruge u RH ,barem 5 x jače no u Mađarskoj.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

E Jole, znači nama fali okupacija rusa pa kad odu da konačno počnemo cijeniti zemlju po kojoj hodamo i dobijemo neki viši oblik nacionalne svijesti. Mađari su tu fazu prošli, odlaskom Rusa nije baš sve otišlo, nešto se i naučilo. Mi koji smo bili teški zapad za Mađare nismo bili zadovoljni pa sad imamo što imamo, a nemamo ni slobodu koju smo nekad imali.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Mađari su uvijek imali viši stupanj svijesti od nas.Uostalom,mi smo bili pod njima,a ne oni pod nama.A sjeti se i Mađarske revoluciie ili ustanka iz 1956,koji je ugušena u krvi.Mađari nisu podijeljeni kao Hrvati,nego kad se radi o stvarima o opstanku nacije i države,nastupaju jedinstveno.

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@Jole- Nije baš sve sjajno ni kod Mađara. I nisu ni oni toliko homogeni kao što se nama sa strane čini. Ko je čitao “Zastave” od Krleže znat će o čemi govorim. Osim toga baš ti mađari zavide nama slavenima jer imamo susjede sličnog jezika i kulture. Oni su jedinstveni, usađeni među narode s kojima nemaju puno zajedničkog, pomalo žale za svojom imperijalnom prošlošću i ne mire se sa onim što im je donio (uzeo) trianonski mirovni ugovor.

Podravec
Gost
Podravec
2 godine prije

nismo ti mi nikad bili ,,teški,, zapad! Nikad!

Pero
Gost
Pero
2 godine prije

Salgerpjevac, moze se itekako. Samo ti treba doci jedan covjek koji ce biti dovoljno jak da nas ujedini, da nas zaposli i da stvarno radi u sluzbi naroda. E sada, je li to moguce ili ne, vrijeme ce pokazati. Drustvo koliko god bilo na dnu sada, unisteno, s nikakvim moralom, moralnom dekadencijom i cinicno, vrlo brzo se moze i podici na visoki moral, sretno i radisno. Sve podjele nastaju jer ljudi nemaju posao i nisu sretni.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Pero (Y)

Perun
Gost
Perun
2 godine prije

Ma kakvo domoljublje, ukrali su mi mladost za njihovu jebenu državu koja niti me zanima niti mi je trebala u životu. Da se razumijemo nisam umirovljen, nikad član HDZ-SDP prešutne koalicije i njihovih satelita niti član ikakve stranke pa kao takav nepodoban. Jedino mi je važno da nisam ispao šup**na kao Anemični koji je bio punoljetan i nesposoban da brani svoju dragu Hrvatsku na koju je drkao za vrijeme komunističkog mraka dok mu je vojna lekarka sređivala dijagnoze da ne mora služiti ni JNA, pičkica mamina. Prema kome bih ja to trebao osjećati domoljuble u ovom leglu licemjera? Svi su lizali dupe Titu i cvilili za njim a sad su velike Rvatine. Za mene je Tito bio samo dobar čoban jer tako me je stari učio i moj stav je isti onda kao i sad. Nemam problem priznati da smo u SFRJ bolje živjeli ali ne zanima me ni Tito ni Marx ni ideologija iako smatram da je pošteni režim bolji od pederoliberalne demokracije. Za mene prava radnika nisu ideološko pitanje nego jesmo li ljudi ili možda nismo? Kolindu još i mogu voljeti ali teško je uvući joj se u postelju da je zaista volim. Ali u principu tu bezličnu masu kojoj je krvolok sa Bleiburga bio Vrhovnik i Otac Domovine ja ne mogu voljeti. Dotični čak nije imao ni slavensko prezime već kazarsko. Ipak smatram da sam domicilniji od takvih likova i da imam pravo tu biti ako ništa preko svoje krvi i krvi svojih predaka koji su se mlatili s Osmanlijama dok su nečiji preci konjušarili. Što se tiče krajolika volim ih, predivni su, ne samo u okvirima EUnijske kolonije RH nego i šire ali mislim da mi to ne bi priznali za domoljublje. Mislim taj izraz je sinonim za licemjerne, ljigave kriminalce, nakot ili potomak nakota koji zbog blagosti komunističkog mraka nije progutan a svakog hrvatskog domoljuba izrodio je baš taj mrak i mogu mu biti zahvalni što sad mogu krasti, kenjkati i glumiti pederoliberale koji se uvlače u šu*ak Materi EUniji. Već znam da će ovo morati odobriti administrator ali ne mogu se suzdržati od slikovitih izraza, jbga.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Vjerujem da postoje mnogi pojmovi koji su se prekomjernom upotrebom izlizali, da su s vremenom se toliko isprostituirali da ih danas mnogi doživljavaju s gađenjem. Nekima je takav pojam i domoljublje. Samo zato jer su nevrijedni (ljudi) korištenjem tog pojma dolazili do privilegija (na račun drugih ljudi što je čista i bezočna krađa), meni to neće omalovažiti ono što taj pojam predstavlja. A vidim ga u svakom čovjeku koji živi od svog rada, vidim ga u svakom poduzetniku koji ulaže svoj novac ovdje i zapošljava druge ljude (a ne mora), unatoč bandi po državnim službama koji ga maltretiraju i pljačkaju. Za mene je domoljub svatko tko brine o svom komadiću zemlje i gleda ga oplemeniti, svaki čovjek koji brine o svojoj djeci, o svojim roditeljima, svaki koji nastoji pridonijeti zajednici. Takav ne mora nikad izustiti taj pojam, nikad vikati Hrvatska, Hrvatska, ali će biti velik. Čovjek. Domoljub;)

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@Perun- Prvi dio potpisujem, imaš pivo od mene. Ali sa drugim si mali uneredio dojam. Što ti treba ovo o neslavenskom prezimenu, (po tvom “kazarsko”)? Pa o tvom pravu (da li ono isključuje pravo drugima?) jer si “domicilan” a drugi (možda baš moji) pretci potomci “konjušara” valjda nemaju pravo svoju zemlju zvati (i voljeti) domovinom.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije

Pa ne moramo se u svemu slagati ali Tuđman nije slavensko prezime. Namjerno pišem Kazari da bi se razlikovali od povijesnog Kraljevstva Izrael i Judeja od kojih su pokupili religiju. Krivousti je bio ateist pa je 90-ih tajno obavio crkvene sakramente da bi prešaltavanje bilo potpuno. Meni kao ratnom veteranu je bila dovedena domicilnost u pitanje od strane sličnih Aškenazi likova jer mi je stari rođen u Mostaru pa zato rado spominjem Krivoustog. Nisam regionalno opterećen ali uvijek sam govorio ljudima Hercegovine da će ih Krivousti prevariti, manjina je kužila a većina ko sljepci. Po meni su ovdje domicilne sve te mješavine Slavena i starosjedioca romaniziranih Ilira i ostalih asimiliranih manjih etničkih grupa. Nema tu genetski čistih o čemu je Krivousti volio palamuditi nakon konverzije. Ne postoji čisti Hrvat niti čisti Srbin itd. Postoje samo obitelji koje imaju tradiciju korištenje nacionalnog ili religijskog softvera pa se smatraju čistima. Dovoljno je za Hrvate reći da kršćanstvo nije njihova religija kao ni katolicizam nakon crkvenog raskola. Isto se odnosi na sve slavenske narode pa i šire. Ako štujem staroslavenski panteon po toj logici sam veći Hrvat od svih tih bijednih katolika koji se klanjaju jezuitskom papi Bergogliu i Rimskoj Kuriji ali ja barem priznajem da je staroslavenski panteon izmišljotina kao i vatikanske laži samo je manje štetan za svijest. Spletom okolnosti religija je postala nacija pa su katolici automatski Hrvati iako povijesno to nije bila religija onih koji su došli u 7. stoljeću. Zato imamo i fenomen istih prezimena, tko je koga dohvatio tako mu je odredio nacionalnu pripadnost. Jugoslavija je bila najbolje riješenje za sve ali Crnogorac Milošević i Kazar Tuđman koje su izlegli Partija i Armija su dobro obavili svoje zadatke od stranih agentura. Da je taj Tuđman toliko htio Hrvatsku imao je NDH i Pavelića pa je mogao u njegovu vojsku ali bilo je posla na Bleiburgu. Da se razumijemo za mene je zločin uvijek zločin bez obzira tko ga počinio. Ako su se ljudi predali i bili razoružani imali su pravo na suđenje. Radi povijesne istine bilo je tu klinaca kojima su u panici Pavelić i ekipa navukli ustaške ili domobranske uniforme kao i dio pripadnika JVuO u narodu poznatiji kao četnici te civila koji su se povlačili s njima. Pobjeda je pobjeda ali takve epizode bacaju mrlju na nju. Sjećam se nekih preživjelih najviše su se čudili što je Tuđman dopustio da se javno sazna za Bleiburg iako se dobro potrudio da se zataška njegova uloga. Pa valjda je morao učiniti neke ustupke ustaškoj emigraciji punoj love. I opet su rado izostavljali to povlačenje dijela četnika s “velikim Hrvatima”. Ja bih ipak volio da smo do takvih saznanja došli kao neopterećena generacija u Jugi i obračunali se s tom mračnom epizodom. Nisam za skrivanje prljavog veša i metenje pod tepih.

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Perun
Dobar komentar.
Možda je moglo i bez Kazara.

Ock kej
Gost
Ock kej
2 godine prije

@Perun
Tocno, of pocetka do kraja Vaseg komentara .

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Perun Hercegovac. Pozz od Hercegovca iz Bosne. 🙂

Rabotnik
Gost
Rabotnik
2 godine prije

@Perun. Svaka cast na komentaru.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

Svaka cast Perun.Odlicno napisano i HVALA!

Perun
Gost
Perun
2 godine prije

@Piretis samo da pojasnim da meni nisu problem neslavenska prezimena ali kad mi netko tko je sve drugo, samo nije čist, počne kenjkati o nacionalnoj čistoći onda poludim. Inače moja nesuđena supruga bila je Rajhenbah, može se pisati i Reichenbach ali ona je koristila prvu verziju po Vuku. Folksdojčerica koja nije znala njemački, domaća cura neopterećena političkim glupostima. Iako nije došlo do braka sve za njenog kratkog života bili smo u dobrim odnosima. Dakle, nisam nikad tražio rasnu čistoću da sad ne nabrajam manje ozbiljne komade otkud su sve bile, nije se lijepo hvaliti s tim a nakon četrdesete ipak me više zanima boca kvalitetnog pića. Ako ima koja cura da pije možemo zajedno 🙂

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@Perun- Moguće da si se malo preoštro izrazio ili sam te ja pogrešno shvatio. Šta ćeš, svako se češe gdje ga svrbi, a mene je uvijek svrbilo baš to sa nacionalnom čistoćom. Imam za to jak razlog, gemišt totalni pa k tome još i dotepenec, pa oženio “našu” curu. Imam nevjerojatnu sreću da živim među vrlo tolerantnim ljudima (Podravina, zapadna) gdje stvarno nije bitno tko je što nego kakav je. Čak i za Domovinskog rata niko od suboraca nije pitao tko sam (nesumnjivo su znali) tako da sam se osjećao da sam među svojima, što sam i bio.
Nacionalnost smo, poput gena, dobili rođenjem. Domoljublje ste uči i stječe kroz život. Nacionalnost nije vrlina, domoljublje jeste.

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Svaka čast @ Piretis na ovome “Nacionalnost nije vrlina, domoljublje jeste.”
Kad bi to skužili oni koji koji se busaju u razna (nacionalistička) prsa, gdje bi nam bio kraj?

Stribor Panov
Gost
Stribor Panov
2 godine prije

Lažno domoljublje – zadnje utočište hulja.

Matija Vlačić
Gost
Matija Vlačić
2 godine prije

90%je već kapituliralo pod oruđem ‘suvremenog duštva’ krediti, mediji itd od njih 90% bi i potpisalo kapitulaciju- ali nekako im je plasirano uvjerenje (kroz ranije spomenute medije, ckvu, obrazovanje..) da bi bilo najbolje da nas okupira Njemačka ili Habzburg (kao da već nismo njihova potkolonija).
E, a od onih 10% koji još nisu kapitulirali, 50% bi potpisali da nas okupira Rusija, jer gaje neke lažne nade, ne vide da je i ‘Rusiji’ (putinovoj, carskoj, komunističkoj) drago kad smo razlomljeni.
E, a nas ne znam koliko posto, ali ima nas koji znamo da smo mi svoji zajedno dosta jaki i da je to naše zajedništvo (bratstvo i jedinstvo) najrealnije i najlagodnije za postići u dogledno vrijeme… samo da neki promil od nas u tom smjeru i djeluje

elijah magnier
Gost
elijah magnier
2 godine prije

E moj Mote,ca ti još nesi kapi da smo shebani ko koza Brsečka?

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije

Ovo sto izlazi iz tebe je najgori oblik govora mrznje.Vec sam jednom pisao adminu u vezi toga.Ne znam u cije ime ti govoris. Valjda u ime glasne manjine.Tebi se opcenito gadi sve sto ima bilo kakav nacionalni hrvatski predznak.Govoris o nacionalistima i izdajnicima.A koga su to oni izdali ? Da nisu mozda tvoju dugo sanjanu veliku Srbiju.Nakon drzavnog udara,ukidanje soc.samoupravnih pokrajina,monetarnog udara nakon upada SR Srbije u monetarni sustav NBJ te vojnog udara nakon izlaska JNA iz vojarni bez odobrenja vrhovnog zapovjednika Predsjednistva SFRJ,ne znam tko je normalan htio zivjeti u takvoj tvorevini.Za vodjenje ratova u RH i BIH potrosili ste sve devizne rezerve bivse drzave,dok smo mi morali sve sa nule.I jeste sad sretni ? Niti malo s od velike Srbije,a ostali ste i bez Kosova.Izlazak RH iz propale umjetne tvorevine je najbolja stvar koja se dogodila i nema nikakve veze sa losim stvarima koje se danas dogadjaju.To je neka druga prica.A ti ovdje jadikujes iskljucivo za drzavom svih Srba koju ste zvali Jugoslavija.Hrvate mrzis iz dna duse i to raskosno pokazujes na svakoj temi svakim komentarom,skupa sa svojim pratecim orkestrom.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Rokokoko,ti se našao da prdiš!Je li ?? Neki ovdje pogledaju i na kom.na drugim portalima i vide da lik sa ovim nadimkom piše takve gadosti koje graniče sa ludilom o ovdje prodaješ neku finoću.Ja neću zastupati Žukova, neka to radi sam ,Ti si što puta gori.Pljuješ po svemu što ima srpski pa i hrvatski predznak.Zato ne seri.Budi dosljedan ,budi isti ,ostani đubre do kraja.Zašto bi na Logičnom bio drugačiji.Ako neko drugi koristi tvoje ime na drugim stranicama je timse Izvinjavam a ako je u pitanju isti lik onda samo ponavljam da si obično smeće kome ovdje nije mjesto.Jeli tako vjerni fanu muslimanskog bratstva koji otvoreno poziva na čišćenje bosne od ostalih ??OLOŠU jedan !!!

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Tadmur je alter ego Žukova.Oni su kao braća Bajić.Kritiziraš Žukova jer stalno s**e sa tom velikosrpskom šovinističkom propagandom pod krinkom jugoslavenstva,a onda odmah uskače druga polovica braće Bajić.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

obrisati pjenu sa gubice , k nozi i miran biti.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije

Pogodio si ko prstom u govno.Ja sam Hrvat i nemam veze sa tvojim vehabijom.Ocekivao sam da ce se javiti netko iz vaseg prosrpskog kluba. Pljuvanje po Hrvatima i Hrvatskoj je vasa omiljena igracka.Interesantno kad vas se opomene zbog toga vi meni pripisujete to sto sami radite.Taj Zukov je velikosrpski psihopat.Primitivna seljacina bez elementarne kulture.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Stani, jel to jedni druge pratite. Hahahahahaha 🙂

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Obrisi pjenu sa gubice , duboko udahni , pa procitaj moj komentar jos jednom u sebi , jednom kao da citas plenkovicu i jednom na glas jasno i razgovjetno da te svi cujemo , nakon toga procitaj svoj komentar i biti ce ti jasno da tebi pomoci nema 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Druže Konstantinoviču ,ti im nabijaš komplekse a ja im kriv.????

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Prvi i osnovni zakon virtualnog svijeta , ne razgovaraj sa budalama i polusvijetom , jer ce te u kratkom vremenu spustiti na svoj nivo i dotuci iskustvom 🙂

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

“Prvi i osnovni zakon virtualnog svijeta , ne razgovaraj sa budalama i polusvijetom , jer ce te u kratkom vremenu spustiti na svoj nivo i dotuci iskustvom ”

Oglasi se drug Žukov iz septičke jame i svi se nasmijaše.

žrec
Gost
žrec
2 godine prije

Žukov, kad bi se to dogodilo (Putinova okupacija) mislim da bi “katolibani” bili sretniji od tebe s takvim scenarijem. Ti bi ispao razočaran. 😛

Hari1
Gost
Hari1
2 godine prije

Georgij Žukov,
hrvatsko rodoljubno gorivo pokretalo je želju za samostalnošću još od kralja Zvonimira i jasno se odrazilo na referendumu ’91, te u Domovinskom ratu nakon toga. To je skoro čitavo tisućljeće tijekom kojih navedene težnje gore gotovo nesmanjenim intenzitetom. U nepovoljnim razdobljima samo dolazi do prividnog slabljenja, sve do nove prilike. Prema tome, nema govora o želji za nekakvom ruskom okupacijom, kao što nema želje ni za EU okupacijom, a onda naravno niti za globalističkom okupacijom. Današnje razdoblje se stoga može shvatiti samo kao nepovoljno za održavanje samostalnosti ili kao privremeno razdoblje nižeg stupnja samostalnosti. Slično vrijedi za bilo koji narod koji postoji od davnina, čak i za one novijeg datuma, koji se shvaćaju Jugoslavenima.

Radi se o jednoj od osnovnih identifikacijskih karakteristika čovjeka, pripadnost nekom narodu (rodoljublje) i nekom području/zemlji/državi (domoljublje). Još je snažnija religiozna/duhovna identifikacija. Najsnažnija identifikacija je ona koja ima karakteristike vječnosti, samospoznajna identifikacija, koja predstavlja cilj religiozne/duhovne identifikacije. Nju je nemoguće uništiti, ali se može zasjeniti, prekriti velom materijalne iluzije, u kojoj ta identifikacija poprima iskrivljen prividan oblik, te rezultira krivim shvaćanjem (realizacijom) istoga.

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Hari1
Slažem se.

Dundić
Gost
Dundić
2 godine prije

Ok, onda su ti pobjednici u ratu kasnije postali izdajnici, paraziti koji masno žive na proračunu, maltertiraju sve oko sebe svojom paranojom. Nije prvi put da se takvo nešto događa. I guske su spasile Rim, ali nisu zato tražile vlast, rekao je svojedobno netko …

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

To je izmišljotina. 🙂

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Da bi rec rekal i suzu spustil , medjutim , kad god se “osamostalite” zatstranite i zaserete , 1941 i 1991g , u oba slucaja ste posrali sefa, stanicu i 100 metara pruge , ne ide vas osamostaljenje pa da ga hebes 🙂

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@G. Žukov- U pravilu se ne upuštam u nacionalna prepucavanja. Ali tvoja žalost (“suzu pustil”) zbog našeg (recimo uspješnog) osamostaljenja dovodi u pitanje tvoj inače konstruktivni stav. Nije posve jasno jel ti žao što smo samostalni ili što više nismo s vama, premda vidim da baš nismo ni prije bili nešto omiljen. A što se stanice, šefa, skretnica i pruge tiče jesmo li to usrali ili ne pusti nama da odlučimo. Vi ionako imate neku svoju povijest koja je bolja i nebeskija nego naša.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

ok , aj ti sad meni glupom cetniku objasni sto je to uspjesno u vasem osamostaljenju 🙂

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

A što tebe brine toliko naše osamostaljenje,koje je za tebe svakodnevna noćna mora ? Da li možda zbog one čuvene linije Virovitica – Karlovac – Karlobag .Svaki nas dan optužuješ da smo izdali veliku Srbiju i da smo mi najveći krivci za to.Pa jesmo,priznajemo druže Žukov da smo djelovali destuktivno po vekovni san srpskog naroda da ima svoju veliku Srbiju gde imadu svi Servi da žive u jednu državu.Sad ti meni reci da li si uopće svjestan koliko je stajao sav taj džumbus kojeg ste napravili u ex. SFRJ ? A mogli smo se rastati mirno,kao Česi i Slovaci i danas bi bili daleko boljim odnosima ,nego što jesmo.Vi ste htjeli baš sve,a dobili ste nešto i ništa.Dobili ste Republiku Šumsku,a izgubili Kosovo.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Je li ovo hibridna bitka u pitanju ili nekom je bunika izgorila?

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Zvrk
Južina prijatelju.
Dubrovačka Republika nikad nije donosila važne odluke za vrijeme puhanja juga,
a zločini počinjeni za juga su se tretirali blaže zbog lošeg utjecaja na raspoloženje
ljudi. 🙂
.

Ivan1008
Gost
Ivan1008
2 godine prije

Tzv Jugoslavija je od prvog do posljednjeg trenutka bila “Velika Srbija – Plan B” iz svega par razloga. Prvi je da britanska kruna preko Srba i genocidne masoncine Tita indirektno kontrolira istocnu obalu Jadrana u korist brit.krune (ne i britanskih naroda), a drugi da se Njemackoj i Sovjetskom Savezu uspjesno blokira pristup Mediteranu preko Jadrana. Srbi su definitivno najizmanipuliraniji narod ex-Yu: vec 200 godina ih se uvjerava da su najbolji, najveci, najfantasticniji od svih u susjedstvu i da temeljem te navodne superfantasticnosti prirodno imaju pravo unistavati druge narode oko sebe i prisvajati njihov povijesno-pravni teritorij, kao i ljude, povijest i kulturu. Koliko im je to donijelo jada, boli, muke i patnje ne znam, ali ako nastave po svom ne pise im se dobro – kozmicki zakoni to ne trpe. A kozmos ne haje previse za obijesne.

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@G. Žukov- Od mene nikad nećeš čuti nacionalno etiketiranje, osim ako se sam tako ne deklariraš. A ovo “glupom četniku” pretpostavljam da je samo stilska figura.
Glede osamostaljenja ono je želja velike većine građana ove zemlje. A o uspješnosti se da razgovarati. Na kraju krajeva danas su sve bivše SFRJ republike samostalne pa ne vidim zašto je u toj priči baš Hrvatska poseban slučaj, tj zašto bi samo to osamostaljenje trebalo elaborirati. I Crna Gora je samostalna pa se crnogorci ne moraju svako malo cijelom svijetu ispričavati zbog svoje odluke.
Kad bi danas bio referendum u RH sa pitanjem samostalnost ili nekakva nova jugoslavija aj pogodi kakav bi rezultat bio. Ako ne znaš ja ću ti reći. Još bi više građana bilo za samostalnost (posebno u svjetlu prošlog rata i medijskog linča s druge strane). Pa ti sad vidi.

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Piretis
Slažem se.

fri13
Gost
fri13
2 godine prije

Danas nije lako voditi politiku. Sreća što ti nisi političar.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Naravno da je na djelu hibridni rat, takve vrste rata nikad ne prestaju.S OA je u svom izvješću točno locirala jedno od poprišta tog hibridnog rata – ravno u Agrokor. Naime, Agrokor je srušen po zadatku i danas s imovinom Agrokora upravljaju ekonomske ubojice, plaćenici lešinarskog fonda za mjesečnu plaću od 120 000 kuna.
Ovo s jednoumljem i Plenkovićem je isforsirano. Niti je Plenković neka moćna figura u Hrvatskoj, niti su na jednoumlje prisiljeni oni koji ne ovise o apanažama iz Državnog Proračuna. Budući da su plaćanja iz Proračuna samo legalni oblik potkupljivanja društvenih skupina, to se onda od njih i očekuje poslušnost i unisonost u stavovima. Ako je danas in rogoboriti protiv Rusije, to će i činiti. Kad bude in, odnosno plaćeno govoriti protiv SAD, činit će i to.
Ideološka indoktrinacija je također specijalni oblik rata za ljudske umove. To smo vidjeli i u prošlosti kad su u ime ideologije ljudi postajali ubojice bez pogovora (što bi rekla Gobbelsova tajnica – ja sam odlično i savjesno radila svoj posao).
Kako god interpretirali bližu i dalju prošlost, valja nam baratati s činjenicom da smo dio EU. Pa onda probati iz te činjenice izvući maksimalno za svoj narod i državu. Nekakvo vječno protivljenje će nas samo dalje unazađivati. A iz činjenice članstva u EU se mogu i te kako izvući velike koristi. Samo privlačenje novca iz EU fondova nije jedino, danas možemo nastupiti na tržištu od 500 milijuna ljudi bez ikakvih carina, pristojbi, nameta. Mnoga poduzeća su tu činjenicu iskoristili.
Danas su i naše statistike, naše knjigovodstvo puno realnije, nego li prije aneksije u EU. Tek pogledamo li današnju Srbiju i njene lažirane podatke o stanju javnih financija, BDP-u, možemo vidjeti koliko smo postali uređenija država.
U NATO-u sudjelujemo onoliko koliko moramo i s tim ne izazivamo neprijateljstvo Rusije. Posjet predsjednice Kolinde Putinu o tomu svjedoči. Primljena je doslovno kao 39. najmoćnija žena na svijetu (a to ne proizlazi toliko iz njene predsjedničke funkcije jedne male države, koliko iz bivšeg članstva u Trilaterali).

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Alerik, sta bi bilo kad bi bilo.HR bi mogla ovo,mogla ono.Povuci onoliko iz EU fondova??? Zar jos vjerujes u te piz….? Ovo sto si napisao je bas to sto Plenkovic hoce da cuje.Melem za njegove usi.Mogla je HR svasta nesto a nije dobila nista .Sarena laza za djecu u osnovnoj skoli.Uredjena drzava??? Znaci vama je uspjeh kada vas porede SA Srbijom a sa balkana bjezite kao djavo öd krsta.Ovo sto si napisao vezano za operacije u satavu Natoa necu ni kom, vezano za trilateralu si u pravu.Znaci HR za Rusiju neznaci nista.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Uvijek se na stvari može gledati statički – i onda ih vidimo onakve kakve jesu sad i ovdje. Meni je draži dinamički pogled na svijet – što se može napraviti da bude bolje. Na usporednim ljestvicama ne prolazimo najbolje, primjer sa Srbijom sam naveo samo kako bih istakao bitnost poštenog vođenja knjigovodstva.
Da, ljudi odlaze iz Hrvatske. I to ne u Rusiju, niti u Kinu. Odlaze u Njemačku, Irsku, Švedsku,Austriju. Mnogi će se i vratiti. Odlaskom su napravili dobru stvar za sebe same, ali i za društvo. Danas su plaće veće i u privatnom sektoru jer je dobar, kvalificiran radnik u HR danas tražena ‘roba’.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Da.Odlaze u u zemlje koje si naveo zato što su njehove uništene.Radnik sa ovih prostora je uvijek bio tražena roba.Danas u Njemačkoj i Irskoj dobiju dobiju gotov proizvod u kojega nisu uložili 1 euro.T ako će biti dok mi budemo vjerovali u ovo što Plenkovića i njegova Balkanska bratija govore.Ovo su veleizdajnički potezi u svakom smislu te riječi.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Nisu ‘zemlje uništene’ zato što je pao asteroid i poharao sve. Zemlju smo uništili MI pod djelovanjem upravo spomenutog hibridnog rata. A nisu li onda veleizdajnici i radnici u koje smo MI uložili novac za njihovo školovanje kad odlaze svoje znanje prodavati zemljama koje u njih nisu uložili ni euro?
Naravno da ne mislim da su veleizdajnici, išli su spasiti same sebe, a onda će posljedično spasiti i domovinu.

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
2 godine prije

@Alerik, šteta mozga, a imaš ga bogami …

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Hoćemo li dočekati jedan tvojh komentar pažnje vrijedan, a ne samo pljuckanja sa strane?

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
2 godine prije

Ovisi kakvu vrstu komentara očekuješ. Komentar koji ti pretpostavljam očekuješ, nećeš nikad’ dočekati. 🙂
Šalu na stranu, kak’ vele pismeni, 🙂 a ja taj nisam, gušt je čitati tvoje postove… A još veći naći im manu… :))))))))))))))))

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Jedino vi u Srbiji odoljevate pritiscima izvana.Toliko odoljevate da su vam postavili premijerku Hrvaticu,
deklariranu lezbijku.Malo ste se zaigrali sa Putinom.Neće vam on tolerirati dvostruku igru.Naša je politiaka takva kakva je.Mi smo u NATO i moramo slijediti pravila igre.Vi niste pa ih slijedite. Imali ste nedavne manevre sa Amerima i NATO iako su vas 1999 bombardirali.Baš ste karakterni,nema što.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Čitaš li ti uopšte šta i kako drugi pišu jadan ne bio?? Kakve imam veze sa tim što ti trabunjaš? Balkan je septička jame i nemoj misliti da tu neko manje smrdi.Smiri se Jole ,plješće te mržnja poput kancera.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Ja se nikad nisam svrstavao u tvoju septičku jamu.To su te spike,svi smo jedno,svi smo isto.Jesmo,ali kad na vrbi rodi groždje.A što se tiče mržnje,ima li je igdje više no kod tvog poslinog Žukova,koji niti ne skriva mržnju prema svemu hrvatskom.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Druze Tadmur oni ti vole hrvatsku kao mesar svoje svinjce .

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

A ne ide bez Tadmura.Mora neko klimati glavom zar ne.Dobro sam rekao da ste kao braća Bajić.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Jole,imaš problem.Žao mi je sinko.Hvala bogu što nisam poput tebe.Evo,obećavam da više neću obraćati pažnju na tebe.Jednostavno,to je meni ispod časti.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Ne radi se o meni.Bitno je kad te drug Žukov prozove da se oglasiš.Funkcionirate na razini crtanih filmova.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Kvalificirani radnik u RH je tražena roba, da istina ali samo ako isti radnik ne pita za plaću, refundiranje troškova, tražen je ako ga “gazda” može vezati lancem i bićom tjerati da još brže i više radi. A mi se kao čudimo zašto kvalificirane zanatlije odlaze van. Već je i Češka poželjna destinacija a RH stoji i gleda.
Spominje se rast minimalnih plaća, zašto? Zašto nikad ni jedna vlada nije spomenula minimalnu satnicu, npr. ?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Mogla je. Eno debele Žalas, 2,5 milijarde eura još čekaju, a ona se guza po Zagrebu i kojekakvim komemoracijama, umjesto da skuplja poljoprivredne projekte po Slavoniji i šire.

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
2 godine prije

Tak mi se bivša žena prezivala…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

AVE MAFIJA!

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

Da ponovim! Ja kao građanin Republike Hrvatske ograđujem se od svih izjava predsjednika vlade RH i svih ostalih političara koji “vode” ovu zemlju!

Tobia Quantrill
Gost
Tobia Quantrill
2 godine prije

@NSU ti moraš ekstra paziti što pišeš s obzirom da si u HV 🙂

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

Nisam, kad je završio rat vratio sam se radit iako sam mogao otić u mirovinu, ali sam smatrao da sam bio previše mlad za to. 🙂

elijah magnier
Gost
elijah magnier
2 godine prije

@NSU(Prinz-Sarajevo) pripazi malo što pišeš,tajni agent SOVA alijas
Zlatimir Sex prati tvoje komentare,mislim,u rijetkim bezalkoholnim pauzama.

NSU
Gost
NSU
2 godine prije

SOVA- superhik je nenad.ebiv! 🙂

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Interesantno kako si Sovu potegao, pogotovo u svjetlu današnjeg N-tog pokušaja diskreditiranja i rušenja dotičnog.

Mate
Gost
Mate
2 godine prije

Da, istina je, neke strane službe koriste medije za svoj hibridni rat. i to su “Plenkovićevi” mediji!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Naravno da se vode obavještajne aktivnosti u vojnom, industrijskom, IT sektoru, itd itd itd… Ali to rade svi. Ako je hibridni rat napisati da su Rusija i Iran, uz Siriju i Irak najzaslužniji za uništenje kalifata, a ne NATO i kojekakve prišipetlje, onda je to istina ,a ne dio hibridnog rata. Ako netko podržava Trumpa , a ne Hillary, onda je to stav , a ne hibridni rat. Ako SOA ovako dijeli novinare, onda je to jednoumlje. Vidim da je nakon tog izvješća , npr Miro Aščić, promijenio retoriku na HRT-u. Il se uplašio za posao, ili su ga pozvali na kavu, ”neslužbeno”. Onda ovaj portal vodi hibridni rat, jer odstupa od službene propagande NATO-EU-RH, ili obrnutim redom

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije

Što je potrebno, da RH kao nacija i kao država prosperira?
Ponajprije jedna sveobuhvatna strategija cjelokupnog razvoja svih sektora, tako ekonomskih kao i društvenih.Ako je za to potrebno privuči strane partnere, ok ali sa nekom dozom distance ( kultura, medijsko prostor….).
Glede ekonomije imamo katastrofalno stanje.Sa tim stanjem je direktno povezana emitivna emigracija van iz RH.Kako to promjeniti?
Po mojem bi trebalo učiniti nacionalni konsenz i odmah početi sa sledečim akcijskim planom:

1. Smanjit državnu administraciju za 30-40%
2. Ako smo u 21 stolječu, onda je potrebno u toj istoj administraciji početi sa realizacijom “digitalizacije” ili totalnog umreženja svih kompjutora u jedan univerzalni servis sa online opcijama za nas kao korisnike tih istih
3. Totalna privatizacija uključujuči i Brijunsko otočje ( koncesija)
4. Smanjenje broja opčina na prihvatljivih cca. 150, ukidanje županija i uvedba regija, smanjenje broja parlamentaraca i nov zakon o saboru, polupredsjednički sistem ala Macron u FR, potpuno otvoriti RH u sve smjeri ( suradnja sa svim susjedima na jednakopravnoj osnovi), zajednički mega projekti sa susjedima
5. Red u zdravstvo, školstvo
6. Dignuti primanja policiji i vojski ( plus najbolju moguču opremu)
7. Fokusirati se na civilnu zaštitu i vatrogasne postrojbe ( sa najmodernijom opremom) plus suradnja sa svim susjedima u slučaju takvog scenarija, kao što su bili ovogodišnji požari u Dalmaciji
8. Privreda: navodnjavanje, fokus na totalnu obrađenost svih površina od Vukovara do Varaždina ( plus hitno razminiranje).Staviti akcenat na BIOPOLJOPRIVREDI,ORGANSKOJ i ne GMO!
9. Razvijati visokotehnološke parkove
10. Prizemljiti medije glede moralnosti i govora mržnje (nekakva autocenzura mora postojati,barem minimalna)
11. Stroga distanca od Rimokatoličke crkve ( država je država, crkva je crkva).

Recimo, da bi ja tako počeo……a to je tek početak.Kroz godine bi uslijedilo još puno više i možda kroz 10-15 godina normaliziramo situaciju.
A moramo ju, jer trenutačna situacija nije dobra.

Hvala

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Hvalevrijedan komentar i poprilično dobar. Što se tiče strategija, njih smo u zadnjih desetak godina imali preko 20. Problem nije u njihovom nepostojanju, nego neprovođenju. Oni koji bi ih trebali provoditi su upravo oni isti koji žive na proračunskoj sisi.
Svaka točka za sebe drži voda i samo jedna točka nedostaje – promjena HNB vodstva i promjena monetarne politike.

Ivan1008
Gost
Ivan1008
2 godine prije

Eugen Laxa, visokorangirani mason, hrvatski poslovnjak u Brazilu, u privatnom je pismu Ivanu Muzicu, sjajnom hrvatskom publicisti iz Splita, napisao da se “hrvatsko MASONSTVO odnarodilo, te postalo nositeljem najprije madjarskog, a poslije i srpskog imperijalizma.” Iz vlastitih kratkovidnih sebicnih interesa. Dugi niz godina zakljucujem da ta Laxina recenica savrseno objasnjava apsolutno sve sto smo kao narod prosli od 1918. do danas. I siguran sam da ce se problemi morati rjesavati upravo ondje – u tajnim drustvima, da bi se rijesilo probleme u drzavi.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Koje tajno društvo? Ima ih više. 🙂

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Nikola
Napokon da pročitam nešto vrlo konstruktivno. Vaš komentar zavrijeđuje pažnju i nadam se da će izazvati reakciju drugih koji ovoj zemlji misle dobro.
@Alerik se za sada javio samo lakonski, fragmentarno, za početak ukazujući na nedostatak monetarne suverenosti. Mislim da će se ponovo javiti sa opširnijim mišljenjem.
Meni je Vaše uvodno pitanje ono na što uglavnom ukazujem svojim komentarima i oko čega izražavam svoje nezadovoljstvo putem kojim ova zemlja ide. Danas se ne bih upuštao u ovakve teme (južina vanka), ali bi sa guštom pročitao razmišljanja drugih.
Vama poseban plus od mene!

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije

Nikola
Pretpostavimo da dođeš na vlast i pokušaš sprovesti ove navedene stvari , ja bi se kladio samo na točku 3, ostalo zaboravi.Pobrkani lončići , i floskule već izgovorene i napisane bezbroj puta.
Članak koji komentiramo govori o medijskom i virtualnom ratu koji doista postoji , a mi smo pod napadom od 80-tih od zapadne strane više nego istoka.Cilj je da ostaneš na rubu razvijenosti i da budeš vijećna mušterija, očigledno da i na ovom portalu mnogima to nije jasno.Rat se vodi ekonomijom,tek ako ne ide drugačije slijedi vid vojne intervencije ili puč.Ulazak u EU nije sklonište već ekonomski poraz, koliko god se domaći kompradori trudili.
Od dana kada je HNB postao nezavisan(ušla u BIS) od tada je Hrvatska to prestala biti.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Oni liberali od Fridmana opasni. 🙂

Nemo
Gost
Nemo
2 godine prije

Nije mi jasno kakva je razlika između gore navedene definicije hibridnog rata i “metoda” sa druge strane npr. VOA-e , Grge Zlatopera , kongresnih lobiranja , izazivanja tenzija i virtualnih ugroza pa zatim prodaje oružja , smjenjivanja režima , potpora i instaliranje polusvijeta kakav je : Porfirio Díaz ,Fulgencio Batista,Junta of El Salvador,Somoza,François Duvalier,Stroessner, Noriega,Mobutu Sese Seko…. nema kraja spletkama i bukvalno milijuna žrtava nastalih na taj način. Ze
mlja u kojoj uoče prirodna bogatstva a ta zemlja ne da koncesije nekoj firmi iz demokratskog miljea je gotova , organizira se prevrat . Da li je i moje razmišljanje neki hibridni rat ?

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije

Pa sigurno da je tvoje razmišljanje kontra današnjih zapadnih manipulatora, a s tim automatski vodiš hibridni rat protiv njih.
Samo sad ih je već počelo smetati jer ne mogu prodavati maglu kako su to do sada radili.

njonjo
Gost
njonjo
2 godine prije

anemična kukavica, ljigavo briselsko govno očigledno misli da je cijeli narod blesav ko njegovi lopovi u kradežeu.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

On to ne misli, on to zna! Vidija je kod svih prethodnika koliko je narod glup! Pa koristi….

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Ako je u toku nekekav kako ih ovi luđaci zovu hibridni rat treba ovoga klemponju pitati kako nazvati vojne aktivnosti na Ruskoj granici koja je od Zagreba udaljena ..koliko..??Ima li kakav stručni naziv za to ili hrvatsko pljuvanje u lice Rusima kad god i me ukaže za to prilika??

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Po običaju dobar tekst Babića.Samo nemogu se složiti sa jednim dijelom vezanim za rat u Siriji gdje su HR,SRB i BiH stavljeni rame uz rame.Hr se odmah stavila na stranu džihadističke gamadi a srbija nije bar ne javno.Što se tiče prodaje oružja hrvatska je puno više poklonila asrbija je bar sve prodala i ako ništa drugo bar je avion h.pomoći otišao iz BG.

Alerik
Gost
Alerik
2 godine prije

Po običaju je ovo jedan od Babićevih površnih tekstova, sklepan na brzinu, tekst bez fokusa, pljuvački nastrojen u startu.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Nema ovdje u Babićevom tekstu pljuvanja niti je površan.Samo sam naveo da se ne slažem sa jednim dijelom.Velika većina stvari je tačna i poklapa se sa onim što smo ranije čitali.Dobro,zato smo tu da svako iznese svoje viđenje.

stefano
Gost
stefano
2 godine prije

Blenković može reći i napraviti što hoće kad narod vjeruje i glasa za njih i to je nemoguća misija. Ja imam dva brata, jedan je od mene mlađi 11 godina i o svemu možemo razgovarati i razumijemo se općenito, on kuži stvari. Drugi brat je mlađi od mene 2 godine, umirovljeni policajac i što god oni napravili hdz ima njegov glas, možeš mu tupiti , objašnjavati ne vrijedi, buđenje ljudi ide presporo , nekako mi se čini da neću dočekati tu kritičnu masu i sve više sam počeo gledati svoja posla

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije

To je u redu ali što napraviti kada gledamo da su se SDP i sateliti prometnuli u debelo antihrvatske stranke za razliku od Račanovog vremena.

Ivan1008
Gost
Ivan1008
2 godine prije

Pa upravo je s Racanom pocelo totalno unistenje hrvatstva, naroda i drzave. Racan & co su izasli iz dvorane kad je trebalo izglasati izlazak iz Juge, Racan je 2000. poceo rasprodaju banaka koje su imale do tada 95% udjela u trzistu, a koje je Tudjman uporno stitio samo da ne padnu u tudje ruke, Racan je stavio VRA Oluja pod nadleznost haskog suda – nitko niti u snu tako nesto ne cini!! Racan i Mesic su poceli s unistenjem svega sto je obranjeno i stvoreno ’90ih, za njih su HDZovci male bebe.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

jeftino politikanstvo? men’se čini da su hibridni ratnici odavno prisutni međ’ komentatorima.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Druze Zvrk nego kako , skenirao sam ih ja sve do jednog , smrde na 90 te , od tog smrada se nikada nece oprati:)
P.S. Jos ce oni skinuti svoje maske i rukavice , u to budi siguran , nadam se da ih admin nece brisati , tako da ovi koji ih nisu upoznali u ratnim vremenima vide o kakvom se sljamu radi.

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Ivan1008
Naveli ste neke točne činjenice, ali ste previše pojednostavili stvari.
Objektivnosti radi ovo sa malim bebama ne stoji.
I crveni i plavi su imali svojih ”blistavih” trenutaka u privatizaciji i pretvorbi koju spominjete.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije

Pogledajte samo “ustoličenje” Plenkovića u HDZ.
Školski primjer hibridnog ratovanja.

davor
Gost
davor
2 godine prije

Plenkovića nakon ovog sramoćenja države izvana i iznutra i rasparčavanja stranaka Most i HNS kao nekad pojedinaca koji su rasturili HSLS čeka “iznimna” karijera Porošenkovog specijalnog savjetnika za reintegraciju Donbasa i osvajanje Krima. Tamo će im objašnjavati kako je srušena SAO Krajina paradržava velikosrpske posttitovske krize identiteta koja je plod manipulacije bivših unutarjugoslavenskih granica od raznih zapadnih stručnjaka i komisija i koju nitko nije priznao u odnosu na ruski Krim koji je priznalo 15ak država pa makar i svih 15 s američke crne liste. U Hrvatskoj takvi naivci ne budu dugo više, od Sanadera se period budalaština nije zaustavio ali se u smislu mandata smanjio i tako nitko ne dočeka drugi. Osobno sramim se izjave potpisane od ministrice vanjskih poslova koja traži u ime građana Hrvatske da se EU obračuna sa zloćudnom ruskom propagandom, neznam točno kojom vjerovatno onom u kojoj rusko tržište žali za našim keksima, čokoladama i likerima. Neka Kraš, Maraska, Podravka, Vindija, opg-ovi, maslinari i vinogradari zaustave zlu rusku propagandu!!! Neka isti zaustave hibridno ratovanje protiv EU i NATO!!! Neka ne budu kao Velika Britanija koja je je podlegla ruskoj propagandi i napušta EU!!!

davor
Gost
davor
2 godine prije

Morali bi se pripremiti i na znanstvenu herezu i na izjave da hrvatski nije slavenski jezik i da pravoslavlje nije dio kršćanske religije, i to sa usta uvaženih filologa i religiologa. Predlažem u tom slučaju da nam savjetodavni odbor u hibridnom ratu čine J. McCain, L. Graham i Victoria Nuland, dat ćemo im puni pansion u Villa Orsola i nekoliko lunch paketa i aranžmane za Elafitske otoke a ako bude sve ok onda možda i neke nekretnine i zemljišne parcele. Prvo ćemo savjetovati Vojvodinu na otcjepljenje a onda i Zapadnu Hercegovinu i Republiku Srpsku, zatim krećemo na slavensku bojnu zauzimanja Krima pod nuklearnom uzbunom i sa našim topovskim mesom Amerikancima i Englezima.

Zorule
Gost
Zorule
2 godine prije

Da sumiramo, dakle većina nas na ovome portalu smo manje više ruski špijunčići koji svaki na svome frontu vodimo hibridni rat protiv RH, a Babić je glavna špijunčina od glave do pete, koji sublimirno koordinira sve akcije hibridnog rata u ovo regijonu. Uopće se ne bih začudio da u bližoj budućnosti vidimo i takav izvještaj od ove agencije.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Malo Vodke i kavijara i mi zadovoljni.Nismo pretjerano skupi.??

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Hahahahahhahahahahah

stefano
Gost
stefano
2 godine prije

Alerik imam osjećaj da si ustao na krivu nogu te previše nervozan i kritičan. U vezi teksta, vikend je tema za raspravu napisana na brzaka pa treba udarati od vardara do triglava a biti će i zanimljivo u kojem će smjeru otići

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@stefano
Kažem ja, južina. 🙂

1.komentar
Gost
1.komentar
2 godine prije

“koji mogu profesionalno prepoznati ruske i islamističke “lažnjake” te suzbiti dezinformacije”.
Zanimljivo je da cenzuru provode samo protiv ruskih medija, a teroriste ne cenzurisu uopste cak naprotiv pomazu im da budu jos vidljiviji na internetu.

ohrana
Gost
ohrana
2 godine prije

nista se ne brinite svi ste vec detektirani svi vasi postovi i klikovi obradjeni ikrsticevicev program domovinske sigurnosti imat ce se kime baviti vama mrziteljima hrvatske eu i nato a necete vi vise voditi hibridni rat ceka vas sudbina saudijskih princeva ima sve da priznate za koga ste radili iako se zna da radite za putina ja se povlacim ne mogu reci za koju sam sluzbu radio jer to je tajna ups izgleda da me je odao nick

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

TNT 😀

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

“Nisi ti momak anemičan, ti si samo glup…”?

elijah magnier
Gost
elijah magnier
2 godine prije

Angažirao je Krešimira Macana za PR,a i krvna slika popravljena ,ima dr. u
porodici i razno-razne magistre,neke i sa pravim papirima.Dečko uči,biti će
nešto od njega.

žrec
Gost
žrec
2 godine prije

Hibridni rat se vodi od kraja devedesetih, a danas je hrvatsko novinarstvo per se u hibridnom ratu protiv vlastitog naroda, i protiv države i protiv društva. Sve ms medije kontroliraju soroševci, buzin i berlin, a soa je ionako njihova podružnica i bez njihovog odobrenja ne smiju ni na wc.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Hibridni rat – eufemizam za najnormalnije aktivnosti raznoraznih službi svih velesila, osim što ruske zaostaju malo u sofisticiranijim metodama. Ranije su SSSR igrali na kartu oružane socijalističke revolucije i antikolonijalizma, sada , od kad postoji RT i druga strana medalje, svi kreče i vrište ko pomahnitali. Tko tjera nekoga u Americi da gleda RT. jel to obavezan program u školama, tvornicama, uredima???? Ili u RH, Gdje su ti mediji i utjecaj na hrvatsku politiku? Preko portala? Jadna je država kojoj portal promijeni ”istinu”. Znači da to nije bila istina. To je problem i sad se naziva hibridnim ratom.

žrec
Gost
žrec
2 godine prije

Izgubili su kontrolu narativa, i sad vape u stilu “vjeruje li više nama ili vlastitim očima”? No, ne vjerujem da su gotovi, Facebook, Google, i You tube spremaju kontraudar.

davor
Gost
davor
2 godine prije

Zamisli, mi hibridni ovdje, i Rusi posvuda, rušimo EU a jedini koji napušta EU su Britanci. Tko je tu lud?

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Kao jedna od posljedica hibridnog rata možemo vidjeti na primjeru same predsjednice. Nedugo nakon posjeta Rusiji počela je sa oštrom kritikom nad Vladom.

davor
Gost
davor
2 godine prije

NAZOVI-PREMIJER ”blentović” MOŽE BUNCATI SAMO U SVOJE IME,NE I U MOJE

Dundić
Gost
Dundić
2 godine prije

Ovaj portal će biti prvi na udaru kad ovi slugani aktivno krenu u antihibridnu operaciju

Zigi
Gost
Zigi
2 godine prije

Pa neka me redakcija demantira ali vjerujem da već jesu, Citat iz članka:

“SOA je tada izvješće poslala svi hrvatskim medijskim kućama, tako da svaki novinar koji se usudi napisati “kako Assad nije zločinac i da Hrvatska u Siriju nije trebala poslati islamistima preko 3 000t oružja” postaje potencijalni “špijun koji radi za strane službe”.

Plenković je obećao da će se obračunati sa onima koji šire neistine (misleći na Živi zid), sad ide u realizaciju, po stranom nalogu, on je samo marioneta.

Piretis
Gost
Piretis
2 godine prije

@Zigi-Vladajući su uspjeli puno svojih konkurenata ili pretvoriti u minorne i nevažne ili asimilirati. To su napravili sa HSP-om otjeravši Paragu, razbili su HSLS, kupili HNS, zbunili Most, na čelo SDP-a doveli zbunjenog i nedoraslog ali sa Živim zidom, vjerujem, neće moći. Iako Ž. zid često djeluje inpulzivno i naprečac do sada nisu htjeli trgovati niti su se dali zastrašiti. A što je najvažnije vrijeme radi za njih, imaju iz dana u dan sve veću podršku birača. Toplo se nadam da će ostati homogeni i dosljedni a što stvarno mogu i znaju pokazat će poslije idućih izbora.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije

Veteran balkanskih ratova s iskustvom Iraka za vrijeme Huse, ponešto i znam o obavještajnim igrama i tražim posao špijuna. Oni koji podržavaju rodne ili terorističke ideologije su isključeni. Protivnici EU i cionističkih bankara dolaze u obzir. Tražim bonus prema u učinku koji bi se dodavao na fiksni dio plaće prema dogovoru. Prema potrebi mogu odrađivati i vojne zadatke jer sam ekspert za pješačko naoružanje. Čisti sam profesionalac, ne zanimaju me velike ideje i mali narodi ali zbog loših iskustava s nekim bivšim poslodavcima tražio bih malu akontaciju. Prema poslodavcu koji uredno izvršava svoje obaveze sam lojalan i profesionalno, časno i pošteno obavljam poslove i radne zadatke. Imam i iskustva s onim stvarima koje se posebno kategoriziraju i kriju od javnosti da ne bi izbila panika pa mogu i to obavljati kad im se sruši nešto ili u slučaju direktnog sukoba imun sam na paralizatore. Pijem alkohol i pušim. Ulica je moja škola, od zvanične nemam ništa. Cijenjene ponude u krčmi “TNT”, ulica Jamesa Bonda 007, Zagreb, Croatia. Šifra: “Husin Frend”. Molim da se amateri iz balkanskih banana državica ne javljaju jer tražim ozbiljnog poslodavca koji ima nuklearni arsenal i koji uredno plaća.

elijah magnier
Gost
elijah magnier
2 godine prije

A nije u Cvjećarni kod Br.1 – nešto si mi sumnjiv !Stari paralitičar i ekipa
ulijevaju mi povjerenje.

Balad
Gost
Balad
2 godine prije

“Hibridno ratovanje je koncept kojim se za postizanje političkih ili ekonomskih interesa istovremeno koristi kombinacija propagande, dezinformacija, sabotaže, hakerskih napada, ekonomskog utjecaja i specijalnih vojnih postrojbi obučenih za hibridno ratovanje”

Kontinuirano nas se naučavaju koncepti koji vode sve većem zaoštravanju među narodima, a stanovništvo – evolucijom zgotovljeno za dresuru (pa nismo li svi nastali od “majmuna”, podložnih imitaciji svega) – poslušno slijedi poput kosti im bačene mantre idiota.

Umjesto da slijede jedan jedini ispravni koncept, koncept globalnog mira (od Kanta i drugih ponajvećih umova sanjan), baziran na kozmopolitizmu, univerzalnoj jednakosti svih osoba bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeru, kulturni razvoj i ine osobine koje nas pojedinačni i kao vrstu samo obogaćuju, one se koriste za poticanje razdora i mržnje, ubojstva, ratovanja i genocida.

Politički slijediti put mira znači slijediti put nesvrstavanja i rada na dokidanju blokovskih saveza, mirne i angažirane međunarodne suradnje, slijeđenje principa koji su zaboravljeni u međunarodnoj zajednici:

Uzajamno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Uzajmano nenapadanje
Uzajamno nemešanje u unutrašnje poslove
Jednakost i uzajamna korist
Miroljubiva koegzistencija

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pokret_nesvrstanih

Slijedeći “logiku” elita koje zavode milijardu tek malo uznapredovalih “majmunskih” potomaka, postavlja se pitanje, nije li čak u ovako neljudski formuliranim principima jednostavnije i “humanije” pobiti svoje gospodare (što oni jesu: gospodari vašeg života, duha i ekonomskog preživljavanja), negoli da oni u svrhu vlastite koristi kontinuirano pobijaju milijune i milijune ljudi?

A o pravom, istinskom humanizmu, čini se da je teško govoriti zaslijepljenim i nadresiranim životinjama koje tek moraju steći čast da ih se zove ljudima. 🙂 🙂 🙂

Osoba C
Gost
Osoba C
2 godine prije

@Balad
Oni u klin, a Vi u ploču.
Kao da niste shvatili da je važno obraniti ”ljudska prava” onih koji vrlo često završe kao ”kolateralna šteta”.
Šalim se. Dobar komentar. 🙂

fri13
Gost
fri13
2 godine prije

Puna podrška gđi. Grabar Kitarović i g. Plenkoviću.

samo ćaća
Gost
samo ćaća
2 godine prije

…uvijek je pametno prostudirati čovjeka koji stavlja prve postove i vojsku koja ga u ritmu prati….Žukov…momčino…pa ti ostaješ polako bez motiva..ili su spustili plaćicu…što je od toga?

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Inteligentan svijet ,usprkos pranja mozga ,već savršeno dobro prepoznaje kombinaciju “propagande, dezinformacija, sabotaže, hakerskih napada, ekonomskog utjecaja i specijalnih vojnih postrojbi obučenih za hibridno ratovanje” kojima se “zapad” koristi za postizanje političkih ili ekonomskih interesa ,a kojemu je izložen cijeli svijet,pa tako i Hrvatska.Plenković je naivan ako misli da su hrvatski građani toliko glupi da će povjerovati da je to ekskluziva Rusije.On je sam živi primjer iracionalne propagande zapada.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije

Ljudi dajte i meni da budem špijun. Hahahahahah hahahahah

Nebitni
Gost
Nebitni
2 godine prije

Taj hibridni rat vode svi na celima svih drzava bivse Yuge od njenog raspada. Sad se taj Plenki nasao pametovati tzv. NEUKOM PUKU. Pa neka, kad je tako pametan, odgovori na pitanje: Zasto se toliki broj ljudi iseljava iz RH? I… Kad svi oni odu TKO DOLAZI? RH je jako interesantna destinacija mnogima (ne samo turisticki)! Treba ozbiljno razmisljati a ne samo piti, smrkati, okretati janjce i kleti se u stranke…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
144
0
()
x