Tokom potrage za nestalom tinejdžerkom u Vatikanu pronađene hiljade kostiju

Stepenice Vatikan muzej
0
0

Forenzički stručnjaci su iskopali hiljade kostiju iz dve kosturnice u Vatikanu u sklopu stalne potrage za ostacima nestale tinejdžerke 1983. godine.

Forenzičari su izvukli hiljade kostiju iz grobnih komora za koje se veruje da pripadaju desetinama ljudi. Vatikan nije spekulisao o tome kome pripadaju pronađene kosti, a predstavnik porodice Emanuela Orlandi je bio prisutan na eskumaciji.

Kosti će sada biti podvrgnute DNK analizi da bi se utvrdio njihov identitet a predstavnik Vatikana je rekao da je nemoguće pretpostaviti koliko vremena će trajati analiza.

Međutim, kao što je brat Emanuele Orlandi istakao, ako među eskumiranim kostima ima “svežih kostiju”, to će biti problem za Vatikan

Potraga za kćerkom vatikanskog službenika koja je nestala pre 36 godina bila je prepuna neobičnih preokreta. Najnoviji preokret se dogodio 11. jula, kada je došlo do ponovnog aktuelizovanja istrage i otvaranja grobnica dve princeze iz 19. veka za koje se ispostavilo da su prazne.

Prošle sedmice, zvaničnici Vatikana su objavili da zapisi pokazuju da su građevinski radovi na groblju izvođeni krajem XIX veka i da su ponovljeni prije otprilike 60 godina, te da su tom prilikom kosti princeza preseljene u kosturnicu ispod Teutonskog koledža koji se nalazi na groblju.

istragaubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI