Trump otkriva kako bi okončao ukrajinski sukob

Donald Trump
32 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump tvrdi da će prekinuti ukrajinski sukob u roku od nekoliko sati, ako pobijedi na predsjedničkim izborima 2024. godine, direktnim apelom na predsjednike Rusije i Ukrajine.

Govoreći na skupu na Floridi u ponedjeljak, Trump je upitan šta će učiniti da okonča neprijateljstva, te je odgovorio da će krenuti u akciju čak i prije nego što položi zakletvu.

„Bukvalno bih počeo da zovem, ne od dana kada sam preuzeo, već od noći kada sam pobjedio. I pozvaću dvoje ljudi… Ruskog predsjednika Vladimira Putina… i ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog. I ja ću reći da ćemo se naći. Garantujem da bih to mogao riješiti.”

Imali bismo dogovor za 24 sata”, rekao je.

Trump je dalje rekao da „nastavak slivanja novca u Ukrajinu odlaže mirno rješenje i „ubija mnogo ljudi“.

Posljednjih mjeseci Trump je u više navrata pozivao SAD da prednjače u pregovorima o mirovnom rješenju u Ukrajini, dok je kritikovao način na koji je predsjednik Joe Biden upravljao sukobom. Krajem januara je tvrdio da nas je njegov nasljednik „ slabošću i nesposobnošću doveo na rub Trećeg svjetskog rata“ .

On je također osudio odluku SAD-a da pošalje tenkove M1 Abrams u Ukrajinu, rekavši da bi taj potez mogao dovesti do nuklearnog rata.

Trumpovi komentari dolaze kada je Biden u ponedjeljak došao u iznenadnu posjetu Kijevu kako bi se lično sastao sa Zelenskim, obećavajući još 500 miliona dolara sigurnosne pomoći Ukrajini, uključujući više artiljerijske municije, raketa i protuoklopnih sistema.

Rusija je više puta upozoravala Zapad da ne isporučuje Ukrajini oružje, tvrdeći da će to samo produžiti sukob. Moskva je također rekla da isporuke oružja čine Zapad direktnom stranom u neprijateljstvima.

rusijaTrumpukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moje Ime AD 1995
1 godina prije

Trump! Car! Uvazava realpolitiku. I vrijeme ja da si covijek nadje nesto mladje, Melanija je perpeglana, rekonstrukcija je tehnicki neizvodiva! Na razgovorina sa dvojicom Vladimira moze nesto izabrati/dobiti na poklon.

1 godina prije

Izgleda da je Tramp zaboravio da mu je vojska u prošlom mandatu onemogućila pristup osetljivim informacijama… jer ih je delio na Tviteru! Da podsetim: tada je Tramp toj vojsci bio vrhovni komandant!!! Pa vi sami procenite koliko su realne njegove političke žvake.

Ali bi zato bio idealan za otpočinjanje rata sa Kinom što je njegova davnašnja želja… koju ne skriva.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Prekasno je za sve to Prijedsedniče . Nijeste shvatili .. Nijesu. tu u ratu dva Vladimira . Tu su u ratu DVIJE IDEOLOGIJE ! Sa jedne strane .. Ruski Konzervativizam , oličen u promjeni ustava Russije i unošenja kategorija Boga što Russiju stavlja u kategoriji Katehona i kontra nje , TEOLOGIJU MOLOCHA — KUPI – PRODAJ , gdje se čovjek ne doživljava kao Božja kreacija već isključivo kao —–>>>> ekonomska ŽIVOTINJA 😉 , dakako da bi se renesansni čovjek ( a Renesansa jest početak smrti čovjeka zapada ) – održao JEDINO u kategoriju DVONOŽNE ŽIVOTINJE , imperativno mu se MORA NAMJETNUT —- POHLEPA !!!! Kao pogonsko gorivo — OPSTANKA — DOSLOVCE !!! Dakako i sve ono što JEDINO IZ POHLEPE , proizlazi kao rezultanta , sveopća života .. Tu pregovora Prijedsedniče NEMA , NITI SE O ČEMU , UOPĆE IMA PREGOVARATI — IMA SAMO POBJEDNIKA — I SATRVENOG 😎 P.S.… Čitaj više »

Puhpoh
1 godina prije

Čak mu i vjerujem.

user
1 godina prije

tip je beskoristan.
u njegovm mandatu je sve išlo u ukarjini po planu. koji se sada materijalizira.

Max
1 godina prije

Stvari su malo zamršenije.

Zolja
1 godina prije

On je jedini americki predsjednik koji nije poceo niti jedan rat. Pa kom milo kom drago.

Samo U Prolazu
1 godina prije

Pa samo kaze jednom Vladi: nema vise ni para ni oruzja! Drugom kaze samo sto je rekao prvom. I mirovni pregovori pocinju.

Basinac
1 godina prije

USA ne odlucuje o ratovima,to umjesto njih cini kabala,prema tome,ni Trump nebi bio u mogucnosti da donese odluku.
Ali ipak je bitno pokusati,mozda ga velika vecina podrzi,pa da otme drzavu kabali,podrzavam ga,on je hrabar covjek.

komšija
1 godina prije

Tramp je lažna varijanta zamene za onog mrtvaca Bajdena.Ron Desantis je pravi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI