WHO – Trenutna pandemija koronavirusa je „veoma teška“, ali „ne nužno velika“

koronavirus
30 komentara

Šef zdravstvenog hitnog programa SZO dr. Michael Ryan upozorio je da bi se u budućnosti mogla desiti „još teža“ pandemija, jer se šire novi mutirani i visoko zarazni sojevi Covida-19.

Komentarišući tokom brifinga za medije u ponedjeljak, dr Ryan je objasnio da je stopa smrtnosti trenutnog virusa relativno niska u poređenju sa drugim novim bolestima. Takođe je priznao da se pandemija koronavirusa izuzetno brzo proširila širom svijeta i zahvatila svaki kutak planete.

U nastavku je opisao pandemiju kao „poziv na buđenje“, rekavši da je SZO dobila priliku da nauči kako da bolje odgovori na takve vanredne situacije.

Moramo da se složimo; moramo se pripremiti za nešto što bi u budućnosti moglo biti još teže.

Dr Ryan je objasnio da je planeta krhka i „živimo u sve složenijem globalnom društvu i ovi trendovi će se nastaviti“.

Kada je govorio o vakcinama, dr Ryan je predvidio da će masovna vakcinacija vjerovatno smanjiti virus na još jednu nisku opasnost. Naveo je primjere dječije paralize i morbila, bolesti koje su uz pomoć vakcina stavljene pod kontrolu. Međutim, dodao je da vakcina ne može garantovati da će zarazna bolest biti „eliminisana ili iskorijenjena“.

Komentari dolaze dok su novi mutirani sojevi Covida-19 otkriveni ranije ovog mjeseca u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi, a koji su se već proširili u više od desetak zemalja.

Riječi doktora Ryana ponovljene su riječi šefa SZO Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, koji je upozorio da se u narednoj godini očekuje još problema, pozivajući se na nove sorte Covida-19. Rekao je da je SZO blisko sarađivala sa naučnicima širom svijeta kako bi bolje razumjela sve promjene virusa.

Sada je godinu dana otkako je SZO saznala za slučajeve „upale pluća sa nepoznatim uzrokom“ u kineskom gradu Wuhan, za koji je kasnije utvrđeno da je Covid-19. Virus je već zarazio preko 81 milion ljudi i ubio preko 1,7 miliona.

KoronavirusPandemijaSZO
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

I treba li više dokaza da zločinci ne namjeravaju prestati s ovim teroriziranjem stanovništva? Jedini način da ovo prestane je masovni otpor i u konačnici rušenje čitave globalističke piramide moći nasilnim revolucionarnim metodama jer se oni neće dati ukloniti s vlasti mirnim, demokratskim putem. To smo najbolje vidjeli na primjeru američkih izbora.

Kako god okreneš, zaista će biti potreban “veliki reset”. Ovisi samo koja će ga strana provesti.

Faust
3 godine prije

Jasna,neprikrivena poruka tutlekima koji vjeruju da će se sve vratiti u normalu nakon cijepljenja protiv lažne Covid-19 pandemije.

nekoime
3 godine prije

Znači li to da je SS samo reagirao na pandemiju Židovstva?

mislim
3 godine prije

basnica!.
akteri-
kill bil i kompanjoni -kao bumbar.
narodi -kao stoka sitnog i krupnog zuba.
planet zemlja – kao livada.
https://www.youtube.com/watch?v=O91xTpP4zWQ

Smrt fašizmu
3 godine prije

Logično da neće odustati. Sad su vidjeli da je stoka sitnog zuba pokorna i idu dalje. Naravno da najavljuju nove pandemije koje će biti posljedica cijepljenja ali će za njihovu pojavu biti krivi necijepljeni. Sve se vidi, sve se zna samo što mi čekamo snježnu lavinu u Davosu da za nas odradi posao

Diego
3 godine prije

Sve ovo je samo “lagano zagrevanje” zločinaca.Nije nam za utehu,ali agonija će trajati decenijama.Smenjivaće se periodi užasa,pa malo popuštanje,pa opet udri…Neće stati sigurno.
Otpora će biti,to je jasno,ali to neće sprečiti ubijanja i uništenje ljudi.Za 2-3 godine kreće ozbiljan atak na mladu populaciju.Sterilizacija,razboljevanje i ubijanje.Tako će imati ozbiljnu depopulaciju za nekoliko decenija.Trajaće ovo jako dugo.
Nisam pesimista,samo pokušavam da budem realan.Ljudski vek nije dovoljno dug da bi generacije koje su trenutno ovde doživele nekakav epilog svega ovoga.Bićemo nažalost samo svedoci totalnog pomora i kraja koliko toliko normalne civilizacije.Neko će napustiti ovo zlo nešto ranije,neko nešto kasnije.Do tada se trebamo boriti koliko god možemo,ne treba biti ameba ili android koji se lako predaje.Bez obzira koliko nam je jasno gde ovo sve ide.

mario
3 godine prije

Novi stiže na jesen

Pravednik
3 godine prije

Veliki reset će se desiti a provesti će ga narod.Narod će se dići, izaći na ulice, smjenjivat će dobro uhljebljene političare.Političari će u tom trenutku biti ponaosob odgovorni za svu nastalu štetu prije i poslije COVID prevare.Desiti će se to mirno ili ne mirno.

Picajzl
3 godine prije

Kako on to zna, kakva je znanstvena podloga za ovakvo sijanje straha i neizvjesnosti, ali priznaje kako virus za sad nije nešto, tužiti i zatvoriti zlotvora prije nego učini on i njegova ekipa zla još veću štetu. I označiti ga kao FAKE-NEWS, so he can fuck off.

Bojan
3 godine prije

Međutim, zdravo! Glavni lik odlazeće godine je – pandemija. I zapravo dvije početne pretpostavke koje su u potpunosti potvrđene. Ispostavilo se da je lijek gori od bolesti – ako sa stajališta zdravog razuma. Međutim, samo zdrav razum nikoga ne zanima. Zapravo, da cov -19 ne postoji, morao bi se izmisliti. U borbi protiv neviđene krize, umjetno stvorene kao rezultat borbe protiv širenja virusa, najveće središnje banke svijeta – SAD, Europa, Japan, Kina – tiskale su više od 10 bilijuna dolara godišnje. Samo bi Sjedinjene Države sada ubacile još trilijun, da nema kašnjenja uzrokovanog postizbornim udaranjem protivničkih strana. Istodobno, burzovni indeksi, koji su na početku godine bili na najvišim vrijednostima i naglo su opali do kraja ožujka, u potpunosti su se oporavili i premašili rezultate s početka godine, pokazujući neviđeni ekonomski prosperitet. Odnosno, burza je prva izgubila zdrav razum. Moram priznati, nije to učinio sada, ali nikada nije pokazao takav stupanj… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Bojan
Vesna Šipuš
3 godine prije

Pandemija nikad neće nestati, jer će stalno izmišljati nove i nove mutacije virusa koji ne postoji. A mi bismo se trebali cijepiti i cijepiti (eutanazirati, osakatiti, sterilizirati). Zamijenit će nas robotima koji će služiti Gatesu, Sorosu, Rotschildima i inim vladarima Svemira i šire. A oni lažu, lažu, lažu i još nas plavi klikeraši (Čačić)uvjeravaju da baš oni znaju kakvo je što. A ja znam da ništa ne znam (Sokrat) …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI