Tretirajte Ukrajinu kao Izrael

Zelenski
17 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je kolektivni Zapad da se uključi u sukob s Rusijom i zaštiti Kijev na sličan način kao što je pomogao Izraelu tokom iranskog zračnog napada tokom vikenda.

Zelenski je uputio apel u postu na Telegramu u ponedjeljak, hvaleći “savezničku akciju” za pomoć Izraelu. Prema tvrdnjama Izraela i Zapada, velika većina projektila koje je ispalio Iran oborena je prije nego što je stigla do zračnog prostora zemlje, prvenstveno američkih i britanskih aviona.

„Pokazalo je koliko zaista efikasno jedinstvo u odbrani od terora može biti kada se zasniva na dovoljnoj političkoj volji. Izrael, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Jordan djelovali su zajedno i maksimalno efikasno”, rekao je Zelenski.

Predsjednik je rekao da “niko nije uvučen u rat” zbog akcije protiv Irana, uz napomenu da “Izrael nije članica NATO-a, tako da nije potrebna nikakva akcija, poput pokretanja Člana 5”. Zelenski je tada pozvao kolektivni Zapad da Ukrajini pruži isti nivo podrške i zaštiti je od ruskih dalekometnih udara.

„Evropsko nebo je davno moglo dobiti isti nivo zaštite da je Ukrajina dobila sličnu punu podršku od svojih partnera u presretanju dronova i projektila,“ izjavio je on, obećavajući da će pokrenuti to pitanje kod onih koji podržavaju zemlju. Tokom sukoba, Kijev je više puta pozivao zapadne zemlje da obezbede zaštitu od ruskih vazdušnih napada na ovaj ili onaj način, sve do uspostavljanja zone zabrane letova iznad Ukrajine koju sprovodi NATO.

Ove ideje se, međutim, nikada nisu ostvarile zbog straha da bi takvi potezi uvukli Zapad u sveopšti rat sa Rusijom. Moskva je više puta upozoravala da će takve pokušaje bilo koje strane tretirati kao direktan ulazak u sukob na strani Kijeva.

IZRAELukrajinazapadZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
13 dana prije

Tretirajte ukrajinu kao Siriju, da ne kažem kao Palestinu.

MrKamenjarac
13 dana prije

…ZVALO ZVALAVA…..

Tupko Glupko
13 dana prije

Kaže Zidov Zelenski obrana od iranskog terora, a u iranskom napadu dronovima i raketama na Izrael ozlijeđeno jedno beduinsko dijete.

Sa druge strane, njegovi sunarodnjaci Zidovi u zadnjih 6 mjeseci ubiše u Gazi 33.000 Palestinaca, od toga 12.000 djece, 220 humanitarnih radnika, ima 75.000 ozlijeđenih, sravnili stambene četvrti sa zemljom, zabranjuju dostavu hrane izgladnjujući Palestince.
To nije teror?

Novi kolač
13 dana prije

Ovaj bas izgorio od kokaina.
Od euforije i samopouzdanja,do paranoje i anksioznosti.
Sljedeca je teska depresija i samosazalijevanje,a onda samoubistvo ili klinika za psihicke bolesnike.

Lima
13 dana prije

Ovog lika bi trebalo likvidirat sto prije….ima vec 100 000 ljudi na dusi….kreten zhidovski,koji vodi nakorumpiraniju zemlju svijeta temeljenu na neonacizmu i u sve to covjek je glumac,koji kitom svira klavir…..pa tog nema u p materni,veze s vezom….sve je jasno u kojem je svijet kurcu….nadam se kataklizmi,ubrzo….bilo bi potpuno zasluzeno….Gegen Judas!!!!

Josip
13 dana prije

Zelenski goni se vise u tri PM

nastran
13 dana prije

ovaj bijednik je nezasitan..nikad mu dosta..samo traži i traži…trebali bi mu iranci poslati par raketa da se malo veseli!

Steve
13 dana prije

Tebe treba tretirati nečim protiv buva…

NOME
13 dana prije

,,,,samo naivčina ili potpuno zločudna osoba može misliti da slaveni tzv slave imaju vrijednost u anglo saksonskom svijetu

Bruno
13 dana prije

Ovaj konj nikako da se nauči čitati i slušati. Pomoći ukrajini koliko god bude potrebno. Koliko je potrebno to niko ne zna. UKraina ne smije IZGUBITI rat, to ne znači da će ostati u svijim granicama prije 2014. Moj kretenu , to se zove naguz. Visiti ćeš na Motherland monument -u. Okačiti će te Ukrainci.

Гавран
13 dana prije

E, nisi ti te sreće da Ukrajinu tretiraju kao Izrael.
Probao si da od Ukrajine napraviš Veliki Izrael, ali nisi uspeo. Terorom nad ruskim stanovništvom, bombardovanjem naselja, prebijanjem i spaljivanjem ljudi, ubijanjem dece, raseljavanjem.
Sve po proverenim metodama isprobanim na palestincima.

Max
13 dana prije

Možeš misliti.

abc
13 dana prije

Ovaj lutak priča samo ono što mu narede američki cionisti. Sad je počelo izjednačavanje Ukrajine i Izraela, a sutra če Ukrajina postati dio Izraela.
Zapadnjake se polako navlači na novu realnost i Zelenski samo ponavlja ono što mu narede sionističke gazde iz sjene.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI