Triler oko datuma kad je Trump zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini?

Donald i Melanija Trump Pentgon
7 komentara

Bijela kuća uputila je Pentagonu zahtjev da zamrzne vojnu pomoć Ukrajini 90 minuta nakon poznatog razgovora Donalda Trumpa s Vladimirom Zelenskim putem telefona, izvijestio je jučer CNN.

CNN se poziva na dokumente i elektroničku poštu koje je neprofitna organizacija Centar za javni integritet objavila pozivajući se na Zakon o slobodi informacija.

Iz dokumenata proizlazi da je 25. srpnja visoki upravni i proračunski službenik Bijele kuće Mike Duffy kontaktirao službenike Pentagona i tražio zamrzavanje sredstava iz planova administracije za pomoć Ukrajini, uključujući vojnu.

“S obzirom na osjetljivu prirodu zahtjeva, bio bih vam zahvalan ako biste podijelili ove informacije isključivo s onima kojima je potrebno da slijede upute”, napisao je Mike Duffy.

„Službeni nalog za obustavu vojne pomoći upućen je kasnije istog dana, a tekst Duffyevog pisma može ukazivati na to da nije shvatio jasnoću ove odluke“, javlja CNN.

Odjel za administrativni proračun odbija povezati Trumpov razgovor sa Zelenskim sa zamrzavanjem pomoći Kijevu. Prema Rachel Sammuel, predstavnici službe, odluka je donesena 18. Srpnja i ne može imati veze s razgovorom koji je vođen tjedan dana kasnije.

Rachel Sammuel je izjavila da fragmenti Duffyevog pisma dovode javnost i stručnjake u zabludu, jer su izvađeni iz konteksta.

Iz objavljenih dokumenata proizlazi i da se Trump interesirao za pitanje pružanja vojne pomoći Kijevu 19. lipnja, dakle, nakon što je pročitao članak The Washington Examinera o planovima Pentagona da se nastavi podržavati Ukrajina.

Nakon toga je uputio Duffya da Pentagonu pošalje zahtjev za detaljnijim informacijama o financiranju Kijeva, piše Bloomberg.

Vođa demokrata u američkom Senatu, Chuck Schumer, već je pozvao Mikea Duffya da govori na saslušanju o opozivu Trumpa.

Podsjetimo, Trumpov telefonski razgovor sa Zelenskim formalno je bio razlog da demokrati pokrenu postupak opoziva predsjednika u Zastupničkom domu. Demokrati vjeruju da je Trump vršio pritisak na Zelenskog kako bi se u Kijevu nastavila antikorupcijska istraga protiv Huntera Bidena, sina predsjedničkog kandidata Joea Bidena.

Ranije je The Wall Street Journal pisao da je predsjednik Sjedinjenih Država taj zahtjev povezao s vojnom pomoći Ukrajini, ali za to nije bilo nikakvih dokaza.

„Zviždač“ koji je optužio Trumpa je bio Bidenov i Sorosev čovjek za poslove u Ukrajini

„Ukrainagate“ i kriminal Joa Bidena – Demokrati optužujući Trumpa gube razum

Zbog mutnih poslova obitelji Biden demokrati pokrenuli proceduru za opoziv Trumpa

Rudy Giuliani: Obamini dužnosnici su ukrali 5,3 milijardi dolara pomoći Kijevu

Bijela kućaPentagon
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Foto :
Hollywoodska kulisa :
Zaposlenici iz pekare u prazničnim odijelima (PERSIL) ?

Savovic Danilo
4 godine prije

Ma tu je sve jasno,porosenko je bio javno protiv Trumpa a na stranu Hilari. Ukrajina to sad placa I nema tu mnogo polemike.

Milancz
4 godine prije

Novináři Logicno postali Kao novináři Indexa.Poceli přepisivat i od drugih,pá píšu dezinformacije.Dajte vise složité mozaik nekih stvari,složité sami neki tekst,umjesto sto vecinu stvari přepisujeté od drugih.

Max
4 godine prije

Zbivanja u Ukrajini i jesu Američko maslo.

Ivo
4 godine prije

kao da ti razumiješ ijednu.. Ajmo, u kućicu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI