Zbog mutnih poslova obitelji Biden demokrati pokrenuli proceduru za opoziv Trumpa

Joe Biden - Donald Trump
21 komentar

Američki Kongres je službeno pokrenuo proces za opoziv američkog predsjednika Donalda Trumpa. Inicijativu podržavaju Demokratska stranka, njezina predsjednica Doma Nancy Pelosi i bivši Obamin potpredsjednik i vjerojatno kandidat demokrata na izborima 2020. Joe Biden.

Razlog za opoziv bi bio zahtjev Bijele kuće iz Trumpovog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim. Naime, američki predsjednik je tražio od ukrajinskog kolege da otkrije pojedinosti o aktivnostima obitelji Biden, posebno sina Joa Bidena u Ukrajini, koji je nakon prevrata 2014. s Kijevom sklopio unosne ugovore u energetskom sektoru.

Trump javno poziva na istragu bivšeg potpredsjednika Joa Bidena i njegova sina koji uključuje Ukrajinu. Međutim, mutni poslovi Huntera Bidena s Kijevom se tumače kao želja Trumpa da dobije prljavštinu iz inozemstva potencijalnog izbornog suparnika.

Ali američki predsjednik Donald Trump se ne boji objaviti sadržaj razgovora sa Zelenskim i rekao je u utorak da će njegova administracija objaviti “cjelovit, potpuno deklasificiran i neredigiran” transkript telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim u kojem je, kako tvrde njegovi politički protivnici, „vršio pritisak na ukrajinskog čelnika da istraži njegova demokratskog suparnika Joa Bidena“.

Ovdje imamo pogrešno tumačenje, jer je Trump tražio da se istraže prljavi poslovi obitelji Biden, koje je bivši potpredsjednik osigurao svom sinu u dogovoru s prevratničkom vladom u Kijevu i to bi trebao biti posao američkog pravosuđa, bez potrebe da Bijela kuća traži od tužiteljstva da odradi svoj posao. Kao u mnogim drugim slučajevima, to se može obaviti kroz zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć koju američko pravosuđe uvijek može uputiti Kijevu.

Biden ilustracija
FOTO: Ilustracija Bena Garsona o novom slučaju “Ukrainagate“

Čini se da će Ukrajina biti jedna od središnjih tema američkih predsjedničkih izbora. Ne mogu ukloniti Trumpa “zbog Rusije”, sada ga pokušavaju „zakopati u Ukrajinu”.

Nije teško pogoditi da je Demokratska stranka ozbiljno uplašena mogućim prebacivanjem materijala iz Ukrajine u SAD, gdje je detaljno objašnjeno kako je obitelj Biden u početku s nizom kaznenih djela ušla u ukrajinski energetski sektor. Dovoljno je reći da je Biden radio s ljudima poput Jurija Lucenka, bivšim glavnim tužiteljem Ukrajine, koji je pomogao da se Bidenovi prljavi poslovi gurnu pod tepih.

Sve to može pokopati Bidenovu političku karijeru, diskreditirati vodstvo Demokratske stranke, bacati sjenu na mandat Baracka Obame, a dokazalo bi se koliko je Biden u to vrijeme bio korumpiran.

I na kraju, najgore u tom slučaju za demokrate je što bi „Dokumenti iz Kijeva“ osigurali Trumpu još četiri godine u Bijeloj kući. S ovim se posljednjim u Demokratskoj stranci bilo nemoguće pomiriti.

Zato su i krenuli u igru na „sve ili ništa“, koja će neminovno naići na otpor republikanske većine u Zastupničkom domu, osim ako unutar Republikanske stranke ne odluče da je bolje dati vlast demokratima nego trpjeti Trumpa još jedan mandat, a takva su osjećaja prisutna u vrhu stranke još od 2017. godine.

Trump pokazuje uvjerenje da će pobijediti na izborima i ovaj korak svojih protivnika smatra znakom slabosti, jer demokrati razumiju da će, ako ga ne uspiju diskreditirati, Trump pobijediti na izborima.

Intenziviranje borbe u Washingtonu dovest će do sužavanja manevarskog prostora za Vladimira Zelenskog i Igora Kolomoiskog u Ukrajini. Ovaj će ih rat neminovno prisiliti da se u procesu opoziva svrstaju uz jedan od dva suprotstavljena tabora. Ako pošalju dokumente u Washington, to znači da su uz Trumpa, a ako to ne učine, znači da podržavaju demokrate. No, aktualni predsjednik je u Ovalnom uredu do siječnja 2021. godine, kada će ili započeti drugi mandat ili će ga predati pobjedniku iz demokratske stranke. Ako udovolji demokratskoj stranci, Kijev će biti u nemilosti Trumpa gotovo godinu i pol dana, što će biti težak izazov za Vladimira Zelenskog i njegov tim.

Oba izbora imat će posljedice i za Zelenskog i za Ukrajinu, a posljedice izbora Kijeva se mogu dogoditi odmah ili tijekom godine i pol gotovo sigurne vladavine Donalda Trumpa.

Slučaj „Ukrainagate“ je s jedne strane, čisto američki proizvod i utječe na unutarnju borbu američkog establišmenta unutar, ali s druge strane, zbog globalnog utjecaja Sjedinjenih Država na svjetske procese neminovno u sebe uvlači i druge zemlje.

Tema uplitanja Rusije u američke izbore i regrutiranje Trumpa od strane Putina nakon istrage Muellera je izgubila na važnosti, iako nije nestala iz društvenog i političkog diskursa. No, sa zahuktavanjem izborne kampanje se sve više govori o temi Ukrajine. Kao što smo rekli, iako se čini smiješnim, čini se da je Ukrajina ta koja riskira da postane jedna od središnjih tema američkih predsjedničkih izbora 2020. Ukrajinske vlasti bi to voljele izbjeći, ali one nemaju poseban izbor i njih nitko ništa i ne pita.

Opoziv predsjednikaUkrainagate
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

S jedne strane Kramp priča bajke na skupštini UN, a s druge strane krajnje sulud trenutak kada se kriminalac brani da bi postao predsednik Amerike…..ova je Amerika postala krajnje debilna, vrijeđa osnovne postolate zdravog razuma.
Elem…Srbi imaju Dačića i Dodika, vidim i vi dobili pjevaljku;do duše nije na nivou šatora i kafane.

patriot
4 godine prije

smjenite budalu i zatvorite bidena ….dajte tvornice radnicima zemlju seljacima jer uprotivnom dolazi vam osveta proletarijata

tuf
4 godine prije

Hoće li se možda onako usput tijekom kampanje dotaknuti i hitrog transfera 33 tone zlata iz Ukrajine u američke federalne rezerve?
Ili će to ipak ostati u ladici jer se radi o nepoželjnoj temi koje se rijetko tko laća?

smart tool
4 godine prije

Sumnjam da idu na sve ili nista jer je rano za takav potez, a vjerujem da su demokrate prvo sve provjerile oko Bidena prije pokretanja procesa, jer im se moze vratiti kao bumerang. Pelosi je ozbiljna politicarka i ne vjerujem da bi stala iza ovog tek tako. Pitanje opoziva je preveliko da bi se zaboravilo.

eu kolonija
4 godine prije

pa u samom startu biden je donji jer se izgleda kandidirao za predsjednika usa ne zbog riječi koje izgovara I u koje vjeruje već da bi zataškao mutne poslove sina. ako je to istaknuti kandidat demokrata onda će I demokrate tonuti sa njim. I sama ova igra demokrata u svemu ovome nije dobra I pogubna je kako za demokratsku stranku tako I za usa. dakle demokrate trebaju podržati fer istragu poslova bidena u ukrajini a ne to pokušavati skrivati iza nekakvog opoziva. demokrate se trebaju kao stranka polako oslobađati stari kadrova i jastrebova poput bidena itd. vrlo loše se piše bidenu a posebno demokratama ako su izabrali ovaj put

Siniša
4 godine prije

Već sam se bio zabrinuo za njeno zdravlje…
“”Poslednje ponašanje u vezi sa Ukrajinom, pokušaj da se predsednik Ukrajine (Vladimir Zelenski) uvuče u zaveru kako bi se nanela šteta bivšem američkom potpredsedniku (DŽozefu) Bajdenu ili izgubila vojna pomoć koja mu je potrebna kako bi se odbranio od Trampovog prijatelja Vladimira Putina – ako to nije razlog za opoziv, onda ne znam šta jeste“, istakla je Klintonova.”

puki
4 godine prije

Izgleda da je Trumpu ovaj put odzvonilo.. Njegovi šestokraki cionistički gospodari, koji po svaku cijenu žele rat protiv Irana, žele ga vjerojatno odjebati, jer Trump ne želi pokrenuti agresiju na Iran. A ciofašisti su se toliko potrudili, da naprave incident, koji bi bio povod za tu agresiju, Najprije su ono proljetos, inscenirali onaj napad na tanker, pa optužili Iran. Ali Trump ipak nije pokrenuo agresiju, jer misli na podršku većine američkih građana za slijedeće izvore, a ta ogromna većina je protiv novih ratova. Onda su gazde nedavno u suradanji sa svojom zločinačkom, banditskom braćom kvazi vehabijskim cionistima iz vladajuće saudijske cionističke obitelji Saud, inscenirali napad dronama na saudijska postrojenja nafte. Ali kada je Trump opet rekao da ne želi rat, da će samo još više pojačati sankcije, izgleda da je šestokrakim gazdama prekipjelo. Tim više, što je Trump prije toga odjebao njihovog plaćenog ratnog huškača, Johna Boltona. Zato je sada… Čitaj više »

Perun
4 godine prije

Socijalisticke Americke Drzave ….. SAD i populacija koja zivi s druge strane Atlantika je ,,kapitalisticka utopija ”’ koja nema buducnost ….U USA nema buducnosti za ovaj tip ,,Demokratije ” …. Sto se mene tice zazelio bih im ugodan i nadasve haotican Drzavni bankrot ,Inflaciju i recesiju ..
Amerikance treba vratiti u kameno doba …Vratiti im milo za drago i Svijet osloboditi americke politicke hegemonije jednom za svagda…

Ermess
4 godine prije

Mnogima je jasno koliko su se američki političari okoristili u Ukrajini, ali je i u EU zabranjena tema… Mislim da je Biden junior sjeo u nadzorni odbor više od 3 energetske tvrtke. Zanimljiv ovaj današnji svijet politike, demokrati zabranjuju istrage kriminala, liberali mrze i napadaju sve koji drugačije misle, tzv socijalisti koji ukidaju porez na luksuz a uvode nove poreze siromašnijima, tzv desničari ( ne mislim na naše retarde ) koji po 5 puta povećaju izdvajanja za socijalu, i mediji od kojih 90% nas pravi budalama, čast iznimkama. Politička korektnost u kojoj je istina zabranjena, a čim je netko izgovori, odmah ga napadnu da je neprijatelj… A gradjani cijelog svijeta šute kao ovce.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Izgleda da Demokrati pomalo postaju usplahireni. Bliže se predsjednički izbori, a oni nemaju nikoga na vidiku tko bi mogao ravnopravno stati na crtu Trumpu. Pa bi mogli pribjeći i dvojbenim potezima. A ovo oko Bidena u Ukrajini je hod po ivici….. SAD su Ukrajini od 2014. g. dodijelile oko 1,5 milijardi dolara vojne pomoći. A sad Trump najavljuje reviziju. Od Majdana početkom 2014. g. za Ukrajinu je bio zadužen tadašnji potpredsjednik Joe Biden. Njegov glavni operativac je bila savjetnica državnog tajnika za Europu i Euroaziju Victoria Nuland. Biden je neslužbeno, bio glavni u postavljanju kadrova ondašnjeg ukrajinskog državnog vrha. Ima dosta slika na internetu gdje Biden sjedi na čelu stola sa Ukrajincima i nedvojbeno pokazuje tko je šef parade. Bidenov sin se ambiciozno uključio u plinski biznis u takvoj Ukrajini, ali nešto je u tome krenulo krivo, pai nije ispalo baš po planu. Razmjeri ukrajinske korupcije dobro su poznati američkom… Čitaj više »

Bruno
4 godine prije

Nancy izjavila da niko nije iznad zakona. Osim Hillary i Bidena, njih se ne smije istraživati i tužiti.

Lucija
4 godine prije

Rekao Zelenski da ga ne mješaju u njihove predozborne igre…
I da je vodio normalan razgovor s Trumpom.
A vjerojatno ga je razbjesnilo što su objavljeni samo dijelovi transkripta razgovora, a ne cijeli razgovor.
Ma koga ovi zapošljavaju na najosjetljivijim mjestima u tajnim službama?
Nekoga tko ‘cinka’ ptedsjednika?
I to zato što traži istragu kriminalca? A koja se, sasvim moguće, nemože pokrenuti u Usa?

Perun
4 godine prije

Kozaci Zelenskog vezali konjima za repove ….Konji su americki, a ako Zelenskog rastegnu nece valjati ali ako ih Zelenski upregne ili zajase Zelenskom treba skinut kapu do poda …

Ana
4 godine prije

https://youtu.be/ZAymXlGSplU Koga ce svrgnuti zbogg ovoga?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI