šŸ’„ Trump o Boltonu: “Da sam ga sluÅ”ao već bi vodili Å esti svjetski rat”, a memoari vezani za Ukrajinu su nevjerodostojni

John Bolton
13 komentara

BivÅ”i savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, u svom neobjavljenom rukopisu “Soba gdje se to dogodilo” – kako je ranije objavio New York Times – tvrdi da mu je američki predsjednik Donald Trump rekao da namjerava zamrznuti Kijevu prethodno odobrena sredstva odnosno 391 milijun američkih dolara, sve dok Ukrajinski dužnosnici ne otvore istragu o Bidenovima.

Trump, koji se obruÅ”io na svog bivÅ”eg savjetnika za nacionalnu sigurnost, opisao je knjigu kao “gadnu” i “neistinitu”, u srijedu je objavio na Twitteru “GAME OVER” i priložio isječak iz intervjua s Boltonom iz kolovoza 2019., dok je ovaj joÅ” bio u Trumpov zaposlenik, u kojem nije spomenuo quid-pro-quo s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim – Å”to je bila primarna optužba za opoziv američkog predsjednika.

U isječku intervjua objavljenog prije obruÅ”avanja na Trumpa, Bolton je okarakterizirao komunikaciju s čelnikom Ukrajine kao “srdačnu” i nije spomenuo nikakav oblik nedoličnog ponaÅ”anja. Intervju je u suprotnosti s tvrdnjama koje Bolton iznosi u svojoj knjizi.

Kontradiktornost koja je nastala nakon usporedbe Boltonovih memoara i njegovih ranijih izjava u vezi s Trumpovom vanjskom politikom natjerala je neke članove u američkom Senatu da ispitaju vjerodostojnost Boltona kao mogućeg svjedoka, navodi Fox News.

Bolton je ranije ovog mjeseca rekao da je spreman svjedočiti tijekom suđenja za zločin, ako američki Senat izda poseban poziv za njega.

Bolton nije svjedočio pred Zastupničkim domom pod vodstvom demokrata, koji je u prosincu 2019., nakon viŔemjesečnih rasprava, nametnuo Trumpu optužbe za zlouporabu položaja i opstrukciju Kongresa zbog njegovih poslova s Ukrajinom.

Trump negira krivicu i viŔe je puta odbacio opoziv, kojeg je opisao kao lov na vjeŔtice čiji je cilj promijeniti ishod predsjedničkih izbora 2016. godine.

Trump je otpustio Boltona u rujnu 2019. zbog navodnih neslaganja oko američkih vanjskopolitičkih pitanja povezanih s Iranom, Sjevernom Korejom, Venezuelom i Kubom.

Knjiga “Soba gdje se dogodilo” navodno bi trebala izaći u ožujku. Podignute su sumnje o tome odakle potiče curenje iz New York Timesa. Bolton, njegov izdavač i njegovi agenti demantirali su bilo kakvu “koordinaciju” s The New York Timesom.

 

Opoziv predsjednikaUkrainagate
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji NajviŔe komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nije istina
4 godine prije

Ne prica istine. Tramp ima plan za mir na bliskom istoku i ima sa papom Franjom snazne ambicije za mir.

subversus
4 godine prije

Lud *ebe luđeg, zbunjeni gledaju …

Brave new world
4 godine prije

Čekaj malo ako se hilarična opet kandidira i pobijedi pa da vidiÅ” kako zloća teče ko smola iz borova. Sjetit će se mnogi Donalda tada.

Ivo
4 godine prije

Jedan psihopata I ratni zločinac pljucka po drugom psihopati i ratnom zločinu.
Realno, mjesto im je obojici na stadionu.

Z.A.
4 godine prije

Da sam ga slusao vec bi vodili sesti svijetski rat. Ovo je posteno od presjednika Trampa. Samo se pitam jeli citao ovo gospodin burt i ekipa koji zagovaraju tezu ugrozenosti zapada i njihovih zapadnjackih vrijednosti i kulture i demokratije. IRGC i Homeini hoce da ugroze tekovine i dostignuca zapadnjacke civilizacije hoce da ugroze nas nacin zivota. A dostignuca zapada je sada doslo do sestog svijetskog rata . burt ovo sto govori Tramp je razlog sto su oni na BI potreban je rat. Poslije ove izjave Trampa ako si posten ti bi se trebao penzionisati a i to ne sam ima jos kandidata za penziju.

puki
4 godine prije

Nije da branim Trumpa, jer on, kako sam sto puta rekao, nema stvarnu vlast u SAD, odmosno, ako je uopće ima, ima je jako malo. Tko je odgovoran za ubojstvo Sulejmanija, tko to zna. Ciokabala želi krv po svaku cijenu i želi po svaku cijenu održavanje tenzija protiv Irana i rat. Možda je Trump naredio ubojstvo Sulejmanija, da zadovolji ciokabalu, a možda su oni to izveli i sami, njima ne treba njegovo odobrenje, jer Trump je ustvari cirkuski medo, kao oni ciganaski medvjedi na lancima, koji igraju, kako gospodar svira. Bolton je lažovčina, cionistički jastreb, član organizacije PNAC (Projekt za novo američko stoljeće). glavnog legla cionističkih krvoločnih jastrebova, onih kojih se nazivaju “neokonzervativci”, koji su većinom židovi, i koji, kako je rekao Paul Craig Roberts, kontroliraju američku vanjsku politiku preko 30 godina, joÅ” od doba predsjednikovanja Busha starijega, dakle od 1988. pa do danas, bez obzira tko je predsjednik. Da… ÄŒitaj viÅ”e Ā»

miroslav lončar
4 godine prije

gad-vs-gadure

Max
4 godine prije

Ma oni su oba upitnog zdravlja si tim da je Bolton joÅ” bolesniji

admin
4 godine prije

Da ovom ratnom trubacu i huskacu nije dao nogu i da je McCain ziv uz Cionsa propagandisu Pompea sve bi se drugacije desavalo Iran bi sto posto bio napadnut svim raspolozivim srestvima, to nema sumnje.

Ā© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI