fbpx

💥 Trump o Boltonu: “Da sam ga slušao već bi vodili Šesti svjetski rat”, a memoari vezani za Ukrajinu su nevjerodostojni

John Bolton

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, u svom neobjavljenom rukopisu “Soba gdje se to dogodilo” – kako je ranije objavio New York Times – tvrdi da mu je američki predsjednik Donald Trump rekao da namjerava zamrznuti Kijevu prethodno odobrena sredstva odnosno 391 milijun američkih dolara, sve dok Ukrajinski dužnosnici ne otvore istragu o Bidenovima.

Trump, koji se obrušio na svog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, opisao je knjigu kao “gadnu” i “neistinitu”, u srijedu je objavio na Twitteru “GAME OVER” i priložio isječak iz intervjua s Boltonom iz kolovoza 2019., dok je ovaj još bio u Trumpov zaposlenik, u kojem nije spomenuo quid-pro-quo s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim – što je bila primarna optužba za opoziv američkog predsjednika.

U isječku intervjua objavljenog prije obrušavanja na Trumpa, Bolton je okarakterizirao komunikaciju s čelnikom Ukrajine kao “srdačnu” i nije spomenuo nikakav oblik nedoličnog ponašanja. Intervju je u suprotnosti s tvrdnjama koje Bolton iznosi u svojoj knjizi.

Kontradiktornost koja je nastala nakon usporedbe Boltonovih memoara i njegovih ranijih izjava u vezi s Trumpovom vanjskom politikom natjerala je neke članove u američkom Senatu da ispitaju vjerodostojnost Boltona kao mogućeg svjedoka, navodi Fox News.

Bolton je ranije ovog mjeseca rekao da je spreman svjedočiti tijekom suđenja za zločin, ako američki Senat izda poseban poziv za njega.

Bolton nije svjedočio pred Zastupničkim domom pod vodstvom demokrata, koji je u prosincu 2019., nakon višemjesečnih rasprava, nametnuo Trumpu optužbe za zlouporabu položaja i opstrukciju Kongresa zbog njegovih poslova s Ukrajinom.

Trump negira krivicu i više je puta odbacio opoziv, kojeg je opisao kao lov na vještice čiji je cilj promijeniti ishod predsjedničkih izbora 2016. godine.

Trump je otpustio Boltona u rujnu 2019. zbog navodnih neslaganja oko američkih vanjskopolitičkih pitanja povezanih s Iranom, Sjevernom Korejom, Venezuelom i Kubom.

Knjiga “Soba gdje se dogodilo” navodno bi trebala izaći u ožujku. Podignute su sumnje o tome odakle potiče curenje iz New York Timesa. Bolton, njegov izdavač i njegovi agenti demantirali su bilo kakvu “koordinaciju” s The New York Timesom.

 

15
Ostavite komentar

avatar
10000
 
9 Grupirani komentari
6 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
15 Komentatori
imalijosnadeadminTvingolekcijaMax Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Nije istina
Gost
Nije istina

Ne prica istine. Tramp ima plan za mir na bliskom istoku i ima sa papom Franjom snazne ambicije za mir.

lekcija
Gost
lekcija

dobro bi bilo da ti donesu taj mir u spavacu sobu

subversus
Gost
subversus

Lud *ebe luđeg, zbunjeni gledaju …

Brave new world
Gost
Brave new world

Čekaj malo ako se hilarična opet kandidira i pobijedi pa da vidiš kako zloća teče ko smola iz borova. Sjetit će se mnogi Donalda tada.

John Galt
Gost
John Galt

Upravo to.

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Ma kakva Hitlery Clinton – ona je srećom odjebala karijeru. Zaslužila je ona i cijlei KKK (Kriminalni Klan Klintonovih) tešku robiju, ali eto, barem nešto. Sad tek vidimo da je Obama bio mila majka.
Narančasti Pavijan sluša kao “manje zlo” Satanyahua, pa ćemo možda imati samo WW3. Ipak nijednog predsjedničkog kandidata ne drži Kosher Nostra za testise kao ovog aktualnog imbecila.

imalijosnade
Gost
imalijosnade

iako se nasa misljenja obivno mimoilaze, al sad ti dajem za prvo i plus uz to.

Ivo
Gost
Ivo

Jedan psihopata I ratni zločinac pljucka po drugom psihopati i ratnom zločinu.
Realno, mjesto im je obojici na stadionu.

Z.A.
Gost
Z.A.

Da sam ga slusao vec bi vodili sesti svijetski rat. Ovo je posteno od presjednika Trampa. Samo se pitam jeli citao ovo gospodin burt i ekipa koji zagovaraju tezu ugrozenosti zapada i njihovih zapadnjackih vrijednosti i kulture i demokratije. IRGC i Homeini hoce da ugroze tekovine i dostignuca zapadnjacke civilizacije hoce da ugroze nas nacin zivota. A dostignuca zapada je sada doslo do sestog svijetskog rata . burt ovo sto govori Tramp je razlog sto su oni na BI potreban je rat. Poslije ove izjave Trampa ako si posten ti bi se trebao penzionisati a i to ne sam ima jos kandidata za penziju.

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Poanta je što i Trump i Bolton imaju iste ciljeve, samo im se izvedba razlikuje – Bolton bi smjenu režima u Teheranu ako treba i nuklearnim napadom, dok bi Trump polagano gušio Iran sankcijama i atentatima.

Tvingo
Gost
Tvingo

Bolton i naš kolega Burt imaju istu bolest razlika je samo u tome da je starkelja poludeo skroz a za burta još ima nade ..

puki
Gost
puki

Nije da branim Trumpa, jer on, kako sam sto puta rekao, nema stvarnu vlast u SAD, odmosno, ako je uopće ima, ima je jako malo. Tko je odgovoran za ubojstvo Sulejmanija, tko to zna. Ciokabala želi krv po svaku cijenu i želi po svaku cijenu održavanje tenzija protiv Irana i rat. Možda je Trump naredio ubojstvo Sulejmanija, da zadovolji ciokabalu, a možda su oni to izveli i sami, njima ne treba njegovo odobrenje, jer Trump je ustvari cirkuski medo, kao oni ciganaski medvjedi na lancima, koji igraju, kako gospodar svira.
Bolton je lažovčina, cionistički jastreb, član organizacije PNAC (Projekt za novo američko stoljeće). glavnog legla cionističkih krvoločnih jastrebova, onih kojih se nazivaju “neokonzervativci”, koji su većinom židovi, i koji, kako je rekao Paul Craig Roberts, kontroliraju američku vanjsku politiku preko 30 godina, još od doba predsjednikovanja Busha starijega, dakle od 1988. pa do danas, bez obzira tko je predsjednik. Da se pita običnih Amerikanaca, SAD ne bi stalno bio prisutan naan Bliskom istoku i ne bi stalno vodio te silne ratove, ali njih se niš ne pita, već se pita ciokabale, vladara i vlasnika SAD-a. Jasno je da se sva ta sranja na Bliskom istoku koje SAD radi, rade zato što to žele Izrael i židovi.
Cionistički jastrebovi “neokonsi” , kao Paul Wolfowitz, Robert Kagan, William Kristol i drugi iz pozadine vuku konce u američkoj vanjskoj politici. Wolfowitz je 8 godina bio glavni ratni strateg Bushu mlađemu.

Pa baš je Bolton, dok je bio TRumpov glavni savjetnik za nacionalnu sigurnost, natjeravao Trumpa na agresivnu politiku, i na otvoreni rat protiv Irana, a sada se on ovdje pravi kao nevinašce.
Bolton je inače bio i savjetnik Busha mlađega i on je 2003. prsilio tadašnjeg ravnatelja OCEW-a (Međunarodne organizacije za kontrolu kemijskog naoružanja), Brazilca (zaboravio sam mu ime), da dadne ostavku. Jer je taj Brazilac tada rekao da OCEW nema dokaza, da Sadam posjeduje kemijsko oružje, kako je to tada tvrdila Busheva vlada, odnosno, tadašnji ministar vanjskih poslova, Colin Powell, koji je kako je poznato, par godina kasnije, priznao da je lagao i ispričao se javnosti.
Dakle, Bolton je tada upao u ured ovog Brazilca i rekao mu da je otpušten i da kupi prnje. Busheva vlada je isposlovala da novi ravnatelj OCEW-a postane neki Japanac, američka pudlica, koji će potvrditi optužbe Bushove vlade. I sadašnji ravnatelj OCEW-a, Ahmet Uzumcu, također je američka odnosno cionistička pudlica. Uzumcu je bivši turski diplomat i bivši ambasador Turske u Izraelu. 2015. sudjelovao je ma skupu Bilderberga i znamo da je OCEW, po nalogu SAD-a i Izraela, davao lažna izvješća u kojim je optuživao Asada za lažne kemijske napade u Siriji.

miroslav lončar
Gost
miroslav lončar

gad-vs-gadure

Max
Gost
Max

Ma oni su oba upitnog zdravlja si tim da je Bolton još bolesniji

admin
Gost
admin

Da ovom ratnom trubacu i huskacu nije dao nogu i da je McCain ziv uz Cionsa propagandisu Pompea sve bi se drugacije desavalo Iran bi sto posto bio napadnut svim raspolozivim srestvima, to nema sumnje.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik