Glasanje o Trumpovoj smjeni nije uspjelo u Domu pod kontrolom demokrata

Donald Trump
4 komentara

Predstavnički dom Sjedinjenih Američkih Država većinom je glasovao protiv rezolucije o opozivu predsjednika Donalda Trumpa. Opoziv je sponzoriran od onih koji su se nadali da će iskoristiti reakciju na Trumpove napade na četiri napredne kongresnice.

Većina demokrata stala je na stranu republikanaca kako bi zaustavili ovu rezoluciju, koja je u srijedu podnesena s konačnim glasovanjem od 332-95.

Predstavljen od strane rep. Al Greena (D-Teksas), članci o opozivu osudili su Trumpa kao “nesposobnog za obranu ideala koji čine Ameriku velikom.” Green je predstavio seriju Trumpovih tweetova kao dokaz “ozbiljnih prekršaja”.

Trump je “svojim izjavama doveo visoki ured predsjednika Sjedinjenih Država u prezir, ismijavanje, sramotu i loš glas”, izjavio je Green u utorak prije nego što je pozvao na predsjednikovu smjenu, uvodeći članke kao povlaštenu rezoluciju koja zahtijeva glasovanje u roku od dva dana. U priopćenju objavljenom istog dana, on je Trumpa nazvao “nepromišljenim, nemilosrdnim, bezakonjem i na kraju neprikladnim za držanje najvišeg položaja u zemlji”.

Ovo je bio treći Greenov pokušaj da uvede članke o opozivu protiv Trumpa, iako su njegovi prethodni pokušaji u 2017. i 2018. godini propali u Domu pod kontrolom republikanaca. Malo je vjerojatno da će to biti njegov posljednji pokušaj, kao su mnogi demokrati koji su glasali za ovu mjeru, rekli da su to učinili jer su čekali da saslušaju svjedočenje bivšeg specijalnog odvjetnika Roberta Muellera kasnije u mjesecu.

“Kažem sa svim poštovanjem u svijetu (za Greena), imamo šest odbora koji rade na praćenju činjenica u smislu bilo kakve zloupotrebe moći, ometanja pravde i ostatka u kojem je predsjednik možda sudjelovao,” House Predsjednica Nancy Pelosi izjavila je novinarima prije glasovanja. “To ćemo sve riješiti.”

“Mislim da postoje opravdani razlozi da se favorizira opoziv, ali mislim da moramo čuti od čovjeka koji je napisao izvješće”, rekao je Gerry Connolly.

Green je, međutim, rekao da bi čekanje na Muellerovo svjedočenje da razmotri opoziv bilo “odgoda pravde”.

Opoziv predsjednikaPropali pokušaj
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
4 godine prije

Nakon umjetno izazvanog kaosa, slijedi ćovjek s brčićima.

Mile
4 godine prije

Nije prošlo zato što i demokrati misle i rade što Trump glasno kaže!

DažBog
4 godine prije

Ovi USrAnci su cudo bozije jer imaju “napredne kongresnice”
Da ih je zujo napao odnazadno da li bi to bio veci grijeh od ovog koji mu se stavlja na teret?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI