Što će sad demokrati smisliti protiv omraženog predsjednika?

Donald Trump
40 komentara

Kako je završila istraga specijalnog tužitelja Roberta Muellera o skandalu „Russiagate“, tako je završio i proces opoziva protiv Donalda Trumpa. Američki predsjednik je izbjegao opoziv i potvrdio svoju vladavinu među republikancima. Samo je jedan republikanski senator, Mitt Romney, glasao za opoziv Donalda Trumpa, javlja Sky News, koji dodaje kako je s ovim predsjednik pokazao njegov ogroman utjecaj među republikancima, koji su sve donedavno izrugivali i odbacivali Trumpa. Sada vjerno plešu na njegovu muziku, shvaćajući Trumpovu popularnost među stranačkom bazom.

Unatoč činjenici da nije bilo dvojbi oko oslobađajuće presude, Donald Trump više ne može reći da je postupak za opoziv pokrenula samo jedna stranka, piše Sky News.

Senator Mitt Romney bio je jedini republikanac koji je glasao da Trump odstupi s mjesta predsjednika „zbog prekoračenja ovlasti“. Što se tiče ostalih njegovih članova Republikanske stranke, oni su većinu postupka nazvali “lovom na vještice” . Iako su se neki odvažili Trumpovo ponašanje nazvati “neprihvatljivim”, to nije bilo dovoljno da bi glasali za opoziv.

Sky News piše kako su demokrati „pružili snažne dokaze da se Donald Trump koristio svojim službenim ovlastima za diskreditaciju svog političkog protivnika  Joa Bidena. Zanimljivo je da tijekom cijelog postupka mediji nisu obraćali pozornost na Bidena i njegovog sina Huntera, koji je bez ikakvog znanja u energetskom sektoru i osoba koja nikada nije bila u Ukrajini, dobio „posao“ u ukrajinskoj kompaniji Burisma i honorare u za obične smrtnike basnoslovnim iznosima.

Međutim, postupak opoziva pokazao je koliko je snažan Trumpov utjecaj na Republikansku stranku, koja se još 2016. godine smijala njegovom sudjelovanju u predsjedničkoj utrci.

Republikanci poput Teda Cruza i Marca Rubia, koji su se otvoreno rugali i ismijavali Trumpa, sada plešu kako on svira, kao odane sluge, piše Sky News. Pokleknuli su pred popularnosti koju Trump uživa među biračkim tijelom  Republikanske stranke.

Tijekom postupka razrješenja bilo je nagađanja da bi određeni broj „umjerenih“ republikanaca mogao odstupiti od opće linije stranke, ali senatori poput Susan Collins su se ograničili na kritiziranje Trumpovog ponašanja, napomenuvši da predsjednik ne zaslužuje opoziv.

Sky Newsu izvještava kako Trump očajnički želi pobijediti na izborima 2020. i od sada to za njega to neće biti samo pobjeda, već i osveta protiv stranke koja ga mu je namjeravala uskratiti predsjedništvo.

Demokrati se mogu samo nadati da su uspjeli uvjeriti američke birače da ponašanje Donalda Trumpa čini nepodobnim za ponovni izbor na mjesto čelnika Bijele kuće, iako ne treba isključiti otvaranje još jedne afere, koja će kulminirati baš u vrijeme održavanja predsjedničkih izbora početkom studenog ove godine.

Bijela kućaOpoziv predsjednika
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Kramp mi apsolutno liči na pauna, šepuri se i širi perje….i nesreću donosi.

Weteran
4 godine prije

Što je više kleveta i laži
Donald nam je miliji i draži
Nepriznavanje demokratske volje naroda na delu i u SAD!?
Sve dublje i sve brojnije pukotine u Telu Globalističkog Stvora!?
Životinja pred smrt je najopasnija!

eks
4 godine prije

Smisliće sada demokrate nekakav američki “Račak” , a moraće da uključe i Bele kacige , možda će im to pomoći da sruše Trampa.

Fabijan
4 godine prije

Balkanski mentalitet. ..
Podrzavamo kriminalce ako su nam ideoloski bliski ….
Nemojte lupati minuse 🙂
I nasi lokalni izbori to potvrdjuju…

Mudri
4 godine prije

Tandem Trump i Natanijahu sigurno pobjeđuju. Još samo da im se pridruži Putin, mogli bi London City protjerati u Šangaj City.

Alex
4 godine prije

… metak!

imalijosnade
4 godine prije

u plutokratiji nema demokratije! to su samo floskule za polupismene i naivne. ko u to još vjeruje taj slobodu okusio nije. u novoj atlantiji zadnju rjec ima svemocni aipac i tako to je! a narod kao i uvjek dobije onu stvar od ovce…a demokrati i republikanci su samo – sad me vidis sad ne vidis, tj.simpsons epizode.

Ivo
4 godine prije

Trump je terorista Ali mi ga ipak volimo !!!!

Max
4 godine prije

Što možemo očekivat?i pa nastavak prljave kampanje s obiju strana

Jack
4 godine prije

samo vi slinite i balavite Amerika ima najaču demokraciju na svijetu, najaču vojsku i konomiju, ljudska prava zakon! Nitko ne smije krivo pogledati Gay stanovnika, svi ih uvažavaju, a vi balkanjerosi bi ih pobili.
Predsjednik Trump je vizionar predložijo je mir Plestincima ako imaju pameti prihvatiće, dodatno je povisio prava Gay stanovnika nema više diskriminacije svaki Gay stanovnik ima prednost kod dobivanja posla. A vi plačite, močuge balkanjeroske.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI