Rudy Giuliani: Obamini dužnosnici su ukrali 5,3 milijardi dolara pomoći Kijevu

Karikatura na temu Benoa Garrisona
32 komentara

Trumpov odvjetnik Rudolf Giuliani je rekao da je u Ukrajini, uz sudioništvo američke veleposlanice Marie Yovanovitch i Obamine administracije opljačkano oko 5,3 milijardi dolara američke pomoći Ukrajini.

Većina novca prebačena je u nevladine organizacije povezane s američkim veleposlanstvom u Kijevu, a kada su se pojavile informacije, američko veleposlanstvo i osobno veleposlanica Yovanovitch su vršili pritisak na ukrajinske vlasti da blokiraju istragu o „neprimjerenom trošenju sredstava“.

Obamina administracija pretvarala se da se ništa nije dogodilo, iako prema Giulianiju, američki zakon, ali su prije svega američki ustav, nalagali Obami da pokrene istragu o korupciji u Ukrajini u kojoj su sudjelovali američki dužnosnici.

Giuliani i dalje inzistira na zajedničkoj američko-ukrajinskoj istrazi koja će razotkriti američko-ukrajinske korumpirane dužnosnike, što je bila i želja Donalda Trumpa, zbog čega je pokrenut proces opoziva protiv američkog predsjednika.

Što su bliži američki predsjednički izbori, to ćemo čuti ljepše objave na temu politike američkih demokrata u Ukrajini, posebno zato što je Biden do sada kandidat „broj jedan“ među demokratima. Ako to i ostane, naučit ćemo puno o tome kako su se demokrati, zajedno s Porošenkom, nosili s pljačkom u Ukrajini u kojoj su i sami sudjelovali.

Dakle, stvar je puno gora od nekoliko desetaka tisuća dolara koliko je Bidenov sin Hunter primao kao savjetnik u jednoj od ukrajinskih energetskih kompanija. Ovdje govorimo o 5,3 milijarde dolara, novac koji je, kako tvrdi Giuliani, preusmjeren na račune nevladinih organizacija povezanih s američkim veleposlanstvom. Ogroman novac, ako u obzir uzmemo priznanje Victorije Nuland da je Washington za prevrat u Ukrajini potrošio 5 milijardi dolara.

A sjetite se samo koliko je bilo zavijanja  na temu 3 milijarde dolara ruskog kredita vladi Janukoviča, što je svota koju je Janukovič navodno ukrao, a hunta u Kijevu ga je htjela vratiti.

Sada kada je američko veleposlanstvo umiješano u krađu američke pomoći za Ukrajinu, ukrajinski dužnosnici šute kao zaliveni i pažljivo izbjegavaju ovu temu.

No, „problem“ je Rudy Giuliani, koji se u Budimpešti o sastao s bivšim ukrajinskim tužiteljima, uključujući Jurija Lucenka, kojeg je Porošenko otpustio jer je istraživao Huntera Bidena.

Prema The New York Timesu, Giuliani se prije posjete Ukrajini sastao u Budimpešti s bivšim glavnim tužiteljem Jurijem Lucenkom, bivšim ukrajinskim diplomatom Andrejem Teliženkom, bivšim zastupnikom Andrejem Artemenkom i bivšim ravnateljem Središnjeg izbornog povjerenstva Ukrajine Mihailom Ohendovskim. Sa svima je razgovarao o slučaju Biden, ali i o tome gdje je i kako nestala američka pomoć Ukrajini u iznosu od 5,3 milijarde dolara. Nema sumnje da će Rudy Giuliani svoja saznanja otkriti u pravom trenutku, jer u ovoj fazi proces opoziva Trumpu nimalo ne šteti.

Strana

FOTO: Karikatura na temu Benoa Garrisona

Američka pomoć Ukrajini
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
4 godine prije

Stvarno je fantasticno.
On otkriva korupciju, a oni optuzuju njega.
Jeste napad najbolja odbrana, ali ovo je ocajnicki.

basso
4 godine prije

Cim je Tramp spomenuo Ukrajinu i Bajdenovog sina,odmah su se okomili na njega,sad znamo i razlog…

Ante
4 godine prije

To je ništa koliko su pokrali od 2004 godine “pomoći” Iraku Afganistanu i ostalim zemljama. To je jedan od razloga zašto opet imamo hladni rat, jer tako se najbolje krade. Kada više to ne bude funkcioniralo, onda će doći kriza, pa će cijeli svijet plaćati njihove dugove.

Rolling Bluesman
4 godine prije

Trump nema dobru vjeru za pripadati deep statu-u, a to je veliki problem za cionstate.

Alex
4 godine prije

Imaju i Ameri svoje plavuše😂😂😂

Max
4 godine prije

Svi su isti.

dulebg
4 godine prije

Eto zašto će propasti liberalizam: što svaku, pa i poslednju paru trpa samo sebi. Iz državnog u privatni džep – ništa drugo više ni ne znaju.

dulebg
4 godine prije

Ubiće ga

Lurker
4 godine prije

Ovoga, tko je ovo i gdje objavio? Dosta pratim vijesti o impichementu ali ovo mi je promaklo pa bi htio izvor procitati ako nije problem.

Buco
4 godine prije

Mislim da su slične cifre bile uložene i za rasturanje Juge. Spominjalo se između 3 i 5 milijardi, znači da se cijene nisu nešto bitno mijenjale.Iako zvuči jako puno, to su mali postotci prema konačnoj zaradih svih koji imaju prste u tome.

Trt
4 godine prije

So busted…

Blue Eye
4 godine prije

Lijepo društvance. Takvi rado i kod nas dođu da “rade”.

Lucija
4 godine prije

Slažem se sa komentarima, ali
“Većina novca prebačena je u nevladine organizacije povezane s američkim veleposlanstvom u Kijevu, …”
Oni bi sasvim lijepo mogli tvrditi da je ovo, neznam, u danim uvjetima, bio najbolji način pomoći? Fućkaš bolnice i javne kuhinje…
Zato što nvo to zna bolje i oni su ” mislili da će to ići bolnicama koje izaberu nvo”?

Perun
4 godine prije

Od sumraka do zore ili od zore do smraka USA …..USA je politicka parodija koja nema smisla ,USA nema smisao postojanja i sto je najvaznije djeluju ,,bezglavo” i izgubljeno u blatu vlastitog demokratizma …..P.S njihovom drustvu potrebna je dijagnoza ,ne kritika

Babiću Redikule
4 godine prije

Ajme budala, sad vam je Guliani neki “pouzdani izvor”. U Moskvi takva panika da vas je postrojilo da ovakve piz,,,ije pišete?

nekoime
4 godine prije

Časna, moralna i poštena.

Miki
4 godine prije

Živio Predsjednik SAD-a gospodin Donald Trump!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI