Biden se ispričao Zelenskom

Biden - Ukrajina i SAD
8 komentara

Američki čelnik požalio se na kašnjenja u slanju američkog novca u Ukrajinu

Američki predsjednik Joe Biden javno se ispričao Vladimiru Zelenskom za “tjedne” neizvjesnosti u Kijevu oko dobivanja milijarde pomoći od američkih poreznih obveznika.

Bijela kuća zatražila je 61 milijardu dolara za Ukrajinu kao dio zakona o financiranju nacionalne sigurnosti u listopadu, ali ga je Kongres odobrio tek krajem travnja. Ukrajina je okrivila nedostatak američkog financiranja za niz poraza na bojnom polju.

“Ispričavam se zbog onih tjedana u kojima nisam znao što će se dogoditi u pogledu financiranja”, rekao je Biden Zelenskom na njihovom sastanku u Francuskoj u petak. Američki predsjednik kritizirao je “neke od naših vrlo konzervativnih članova” Kongresa zbog zadržavanja prijedloga zakona.

“Nećemo otići od tebe”, uvjeravao je Biden Zelenskog. “Još uvijek smo unutra. U potpunosti. Temeljito.”

Washington je najavio još jedan paket vojne pomoći Kijevu od 225 milijuna dolara, uključujući streljivo za topništvo i raketne bacače HIMARS. Međutim, Biden je rekao Zelenskom da je pomoć “da vam pomogne u rekonstrukciji električne mreže”. Ruski zračni i raketni napadi posljednjih su tjedana ozbiljno degradirali ukrajinske kapacitete za proizvodnju električne energije.

Zelenski je spomenuo 80. godišnjicu anglo-američkog iskrcavanja u Normandiji kako bi apelirao na istu vrstu pomoći Kijevu.

“Vrlo je važno da u ovom jedinstvu, Sjedinjene Američke Države, svi Amerikanci ostanu uz Ukrajinu kao što je bilo tijekom Drugog svjetskog rata”, rekao je Zelensky. “Kako su Sjedinjene Države pomogle spasiti ljudske živote, spasiti Europu. I računamo na vašu stalnu podršku u stajanju s nama rame uz rame.”

Zelenski, čiji je mandat istekao prošlog mjeseca, pozvan je u Francusku na ceremonije obilježavanja savezničkog iskrcavanja u Drugom svjetskom ratu. Moderna Ukrajina slavi kolaboracioniste nacističke Njemačke – uključujući 14. Waffen-Grenadier SS diviziju ‘Galizien’ – kao nacionalne heroje.

U svom govoru na američkom spomeniku u Normandiji u četvrtak, Biden je povukao paralele između iskrcavanja na Dan D i potpore SAD-a i njegovih saveznika Ukrajini u ime “demokracije”, insinuirajući usporedbu između Rusije i Trećeg Reicha.

Francuska je na ceremonije pozvala i njemačkog kancelara Olafa Scholza, ali nikoga iz Rusije, iako je Sovjetski Savez odradio lavovski dio borbi protiv nacističke Njemačke tijekom Drugog svjetskog rata.

Američka pomoć UkrajiniBidenSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Predstava.

vrlodrag
1 mjesec prije

Nemože se jedan senilni pedofilni starac ispričavati za nešto kada čovjek nezna što je jutros doručkovao.

Josip
1 mjesec prije

Glupa americka senilna svinja

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

“Naši vojnici su stali rame uz rame s francuskim vojnicima protiv Hitlera, a sada se moraju zajedno suprotstaviti Putinu”…
U svojoj najboljoj zelenoj majici Zelenski je ispričao kako su se SS divizije “Galicija” i “Charlemagne”
onoga puta zajedno borile protiv dušmana.

P.S.
Baba, zašto se Biden u Normandiji ispriča’ onom Zelenskom…
Jer nije zna’ da se SS divizija “Galicija” tukla kontra Hitlera.

nastran
1 mjesec prije

mogli su pozvati i neke živuče hitlerove srodnike!

Josip
1 mjesec prije

Olinjali glupi majmun Biden, sva sreca po svijet i Ameriku sto za kratko dolazi Trump na vlast.

vigor komar
1 mjesec prije

bas u trenutku kad se ispricavao, pobjeglo mu. usro se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI