Američki Senat odobrio pomoć Ukrajini

Dolari
18 komentara

Očekuje se da će višemilijardski međunarodni sigurnosni paket biti blokiran od strane Housea pod kontrolom GOP-a

Američki Senat pod vodstvom demokrata u utorak je usvojio paket međunarodne sigurnosne pomoći vrijedan 95,34 milijarde dolara koji uključuje otprilike 60 milijardi dolara pomoći Ukrajini, nakon što je skupina republikanskih zastupnika stala na stranu svojih političkih protivnika kako bi prešli prag od 60 glasova.

Iako je prijedlog zakona odobren sa 70-29 na glasovanju prije zore u gornjem domu, u Zastupničkom domu ostaje snažno protivljenje daljnjem trošenju sredstava na Ukrajinu. Predsjedavajući Mike Johnson povezao je svako izdvajanje sredstava za Kijev s radikalnim reformama unutar američkog imigracijskog sustava i sigurnosti na njegovoj južnoj granici.

Johnson je ponovio svoje protivljenje prijedlogu zakona, nakon što su senatori ranije ovog tjedna riješili proceduralnu prepreku da ga stave na glasovanje. Umjesto da ga proguraju, “trebali su se vratiti na ploču za crtanje kako bi izmijenili trenutni zakon kako bi uključio stvarne odredbe o sigurnosti granica”, rekao je u izjavi. Donji dom “morat će nastaviti raditi po svojoj volji na ovim važnim stvarima”, dodao je.

“Prošle su godine, možda desetljeća, otkako je Senat usvojio prijedlog zakona koji tako snažno utječe ne samo na našu nacionalnu sigurnost, ne samo na sigurnost naših saveznika, već i na sigurnost zapadne demokracije”, rekao je čelnik većine u Senatu Chuck Schumer o razvoj u svojoj komori.

Američki predsjednik Joe Biden već mjesecima poziva Kongres da ubrza odobravanje pomoći Ukrajini, budući da je njegovoj administraciji ponestalo novca koji su prethodno odobrili zastupnici. Ustvrdio je da su SAD riskirale izravnu konfrontaciju s Rusijom budući da vladi u Kijevu nisu osigurale više novca.

Nakon pobjede nad Ukrajinom, rekao je američki čelnik, Moskva će napasti državu članicu NATO-a i Washington bi morao poslati trupe u pomoć kao što je dužan prema povelji bloka.

Vlada u Moskvi više je puta zanijekala bilo kakvu namjeru napada na NATO. Predsjednik Vladimir Putin ponovio je ta uvjeravanja prošli tjedan u intervjuu s američkim novinarom Tuckerom Carlsonom, na pitanje moraju li Poljska ili Litva biti zabrinute za svoju sigurnost. Rusija nema interesa boriti se protiv NATO-a i uključit će se u neprijateljstva samo ako bude prva napadnuta, objasnio je Putin.

Američka pomoć Ukrajiniamerički senatSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
2 mjeseci prije

Eh…kad me sad nije šlogiralo..!…da američki Senat odobrio…o, Bože, bogati..!😁

nastran
2 mjeseci prije

budalaštine

Max
2 mjeseci prije

Očekivano.

mane
2 mjeseci prije

po recima zelenskog ukraina ima oko 10 miliona penzionera.neka je prosecna penzija barem 200 eura,to mu dodje 24 milijarde godisnje.takodje kaze da ima oko 800 hiljada vojnika,neka je plata prosecno 1000 eura to mu dodje oko 20 milijardi godisnje.a gde je sve ostalo.ukraina je bankrotirana drzava bez ikakve sanse za dalje postojanje.jos nekoliko godina i kraj.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

I stand with Ukraine.🤘👍

Medo
2 mjeseci prije

Ali bez onog dijela o zaštiti južne granice.

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Vau, za Ukrajinu 60 milijardi, a svoim gradjanima (kojima su spalili kuce na Havajima) po 700$ jednokratna pomoc – da kupe sator za te pare sta li?
Ovo je samo jos jedan primer da je elita i vlast strano telo, kancer, u svakoj zemlji.

Darko
2 mjeseci prije

Ade još pola milijuna mrtvih Ukrajinaca dok budale konačno ne dođu k sebi i ne zatuku Zelenskog koji im je rasprodao zemlju 🙂

Miro
2 mjeseci prije

A ulice po Američkim gradovma sve vrve od beskućnika

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI