Trump odbacio paket pomoći Ukrajini

Donald Trump
16 komentara

Bivši predsjednik SAD-a i favorit GOP-a Donald Trump potkopava napore republikanaca da postignu sporazum o granici s demokratima koji će otvoriti put za više financiranja iz Washingtona u Ukrajinu, izvijestio je Washington Post u četvrtak.

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena već tjednima traži od Kongresa da odobri zahtjev za dodatni proračun koji uključuje dodatnih 60 milijardi dolara za Kijev. Republikanci su blokirali paket, zahtijevajući od Bijele kuće da učini više po pitanju sigurnosti na američko-meksičkoj granici.

GOP i Demokrati pokušavaju riješiti ćorsokak, a potencijalni dogovor o granici navodno se vrti oko mjera koje bi migrantima otežale traženje azila i mehanizma za u biti zatvaranje granice kada je broj dolazaka iznimno velik.

Međutim, prema izvorima WaPo-a, čelnik manjine u Senatu Mitch McConnell priznao je na sastanku iza zatvorenih vrata u srijedu da Trumpovo protivljenje sporazumu komplicira njegovu budućnost. Rečeno je da je McConnell opisao bivšeg predsjednika kao republikanskog “kandidata” na predsjedničkim izborima 2024., objašnjavajući da se Trump želio kandidirati po pitanju granične krize.

Trump je javno kritizirao napore Washingtona da financira Ukrajinu i oštro je kritizirao sporazum o granici, upozoravajući svoje stranačke kolege da bi to “bio još jedan dar radikalnim lijevim demokratima”. Sporazum će, istaknuo je, “biti besmislen u smislu sigurnosti granica”, dodavši da Amerikanci mogu promijeniti situaciju samo glasanjem za njega.

Komentirajući nove zabrinutosti, demokratski senator Chris Murphy sugerirao je da će republikanci “donijeti odluku u sljedeća 24 sata o tome žele li doista nešto učiniti ili žele ostaviti granicu u neredu iz političkih razloga.” Nastavio je upozoravajući ako GOP odbije dogovor, Moskva će prevladati u ukrajinskom sukobu, dovodeći Europu u opasnost.

Odgode zapadne pomoći Ukrajini potaknule su strahove među njezinim podupirateljima da će Kijevu sada biti mnogo teže boriti se s Rusijom. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski upozorio je da će se vojska Kijeva “krenuti unatrag” bez potpore Zapada, dok je ministar obrane zemlje Rustem Umerov opisao nestašicu streljiva kao “vrlo stvaran i hitan problem”.

Rusija je više puta osudila zapadne isporuke oružja Ukrajini, upozoravajući da bi one samo produžile sukob bez promjene njegovog ishoda. Također se tvrdi da potpora Zapada kijevskom režimu čini izravnim sudionikom neprijateljstava.

Američka pomoć UkrajiniSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

“Demokratski senator Chris Murphy… nastavio je upozoravajući ako GOP odbije dogovor, Moskva će prevladati u ukrajinskom sukobu, dovodeći Europu u opasnost.”

Upravo ste ju vi doveli u opasnost, samo zato što poslušna kujica Europa sluša svog gazdu – Uncle Sama.

Max
3 mjeseci prije

Trump je takav brutalan i izravan.

Just
3 mjeseci prije

Zasto USA ne sprijeci Rusiju da se mijesaju u americke izbore. Iz aviona se vidi da Rusi instaliraju Trumpa

Jednostavno receno
3 mjeseci prije

Ha, ništa, moraće mu zabraniti pravo glas ko orbanu…..

tihobl
3 mjeseci prije

Краљевина Данска ће издвојити суму од 8.75 млн евра за борбу против корупције у Украјини.

Zelenskom, Jermaku, Avakovu i ekipi po milion. Razdijelice odmah pare.

tihobl
3 mjeseci prije

Тхе Валл Стреет Јоурнал: више десетина древних православних икона је извезено у Француску из Украјине, од којих неке датирају из 6. века

Пет их је сада изложено у Лувру, а још 11 је похрањено негде у близини Париза.

Експонати су уклоњени у мају 2023. „у најстрожој тајности“ из Кијевског Народног музеја названог по Варвари Ханенко. Они су послати преко Пољске у Француску под војном стражом у специјалним контејнерима са контролисаном климом.

uroš
3 mjeseci prije

još jedan senilni starkelja

witchie
3 mjeseci prije

Trump itekako zna što je dobro za USA. A to je da se izvuće od bilo čega u Ukrajini. Da pusti Ukrajinu niz vodu. A to bi bilo dobro i da uradi Evropa. Koristilo bi prije svega Ukrajincima, naime više bi ih ostalo živim.

Josip
3 mjeseci prije

Zamislite samo kada Rusi rijese Ukrajinu a rijesiti ce je jos ove godine i stave ju pod svoju kapu ociscenu od fasista, odu sve zaduznice Black Rocka u dim s kojima su do sada vec sjeli na svu imovinu Ukrajine. Pitati ce se tada gdje je lova poreznih obveznika Amerike koju je Biden zarajtao. Trump vidi da je to kraj njihove investicije u Ukrajinu i svjestan je da je svaki daljnji dolar upucan u Ukrajinu bacen u vjetar. Dok je Bidenu sve jedno jer on nece dozivjeti polaganje racuna americkim poreznim obveznicima.

Josip
3 mjeseci prije

EU glupani na celu s ukrajinskom kurvom Ursulom su se toliko zamjerili Rusima da je uopce cudo sto jos ne gore Berlin, Pariz i London. Podcijenili su Rusiju i sami sebi su stavili omcu oko vrata puseci fosilni kurac Bidenu. Biti toliko glup i odsjeci si granu na kojoj je cijela EU sjedila do priglupih sankcija dajuci podrsku USA fasistima, a kojima je jedini cilj dovesti rat u EU i ne vidjeti to je poraz veci od onoga u W2W koji su nam isto tako Ameri smjestili…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI