Trump: Američka ekonomija ‘srušena’

Trump
26 komentara

Amerika i njena ekonomija suočavaju se s velikim izazovima koji bi mogli potkopati poziciju Washingtona u svijetu, rekao je bivši američki predsjednik Donald Trump prošle sedmice na konvenciji Nacionalnog streljačkog udruženja (NRA) u državi Indiana.

Bidenova administracija gurnula je zemlju na rub kolapsa i svojom vanjskom i unutrašnjom politikom, tvrdio je Trump govoreći o svojim ambicijama za predsjedničku kampanju 2024.

„SAD su u haosu. Naša ekonomija je u krahu, inflacija je izmakla kontroli”, naveo je bivši predsjednik. Američki dolar također “pada” , tvrdi on, dodajući da američka valuta “uskoro više neće biti svjetski standard”. To bi predstavljalo “najveći poraz Washingtona u 200 godina” i bilo je “nezamislivo prije samo nekoliko godina”, rekao je Trump dok se prošlog petka obraćao na konvenciji NRA u Indianapolisu.

Zbog neuspjeha Bienove administracije na vanjskopolitičkom planu Rusija je udružila snage s Kinom, rekao je bivši predsjednik, dodajući da su, zajedno s Iranom i Sjevernom Korejom, Moskva i Peking sada formirali “prijeteću i destruktivnu koaliciju” .

“Nikada u životu nismo bili u takvoj opasnosti. Vjerujem da je to najopasnije vrijeme u historiji naše zemlje”, rekao je on, ističući da Bidenova administracija nije uspjela izbjeći eskalaciju između Washingtona i Moskve, a sada se spominje upotreba nuklearnog oružja, uključujući i rusko Predsednik Vladimir Putin.

Prema Trumpovim riječima, sadašnja administracija je napravila više “štete” Sjedinjenim Državama nego “pet najgorih” predsjednika u istoriji zemlje, iako nije naveo bivše lidere na koje je mislio.

Mi smo nacija u propadanju, mi smo nacija u padu.

Trump, koji je potvrdio svoju namjeru da traži republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024., obećao je da će “učiniti Ameriku ponovo velikom” ako bude izabran. On je, međutim, i dalje zarobljen u nekoliko pravnih pitanja, uključujući krivični slučaj koji se odnosi na finansiranje kampanje.

Tokom svog govora u petak, Trump je u više navrata opisao ovo krivično gonjenje kao miješanje u izbore koje su potaknule demokrate, i tvrdi da njegova pravna pitanja neće poremetiti njegovu ponudu za povratak u Bijelu kuću.

Opadanje nacijeSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nemam rijeci
1 godina prije

…. izaberite mene i sve ce se rijesiti 🙂

x---da
1 godina prije

Nije bas srusena ali gubi malo po malo dominaciju I to zahvaljujuci americkom militarizmu

alexosijek
1 godina prije

Piše se o Trumpovim “pravnim” problemima, ne piše kako je grad NYC platio 200 milijuna dolara za osiguranje tog dana dolaska Trumpa na “sud”…također, kako vidim ne piše nigdje kako je pokrenut postupak Misouri vs Biden – koji je država Misouri pokrenula zbog nametnutih “informacija” vezanih uz obvezu cijepiva protiv “covida”…u ime oca, samohranog, koji je izgubio sina jedinca nakon cijepljenja (tko je malo pratio sjetiti će se čovjeka koji je govorio o tome, između ostalog na onom senatskom odboru Rona Johnsona)…lp

tihobl
1 godina prije

Britanci su pisali da su rusi ostali bez municije i da se bore asovima. Nisu skontali koje je glavno oruzje vagnerovaca i zasto su vagnerovci toliko uspjesni. Vagnerovci su uveli novo naoruzanje – malj. Svako odjeljenje nosi malj od 10-20 kg. Sa njim ruse zidove i prave sebi prolaze kroz zgrade i napreduju. Ni Kijev ni Ramstajn ne znaju kako da doskoce ruskom malju. Pocetkom godine pokusali su sa temeljitim miniranjem, ali to nije zaustavilo vagnerovce. Nedavno su pokusali sa ubacivanjem specijalaca, ubacili su cudo jedinica u Bahmut, sto vojnih, sto policijskih specijalaca, pa im ne ide. Sad idu sa metodom spaljene zemlje – prije povlacenja izminiraju zgradu i sruse je do temelja (vagnerovci nisu postavili zastavu na zgradu opstine vec na njene rusevine i zastava je bila na 3 m od tla). Ali ni to ne usporava vagnerovce. Malj je rusko visokotehnolosko oruzje na koje zapad nema odgovor. Tramp… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Pa i jest.

Lucija, prva
1 godina prije

Vijest od jutros: FOX postigao nagodbu sudsku i plaća 700 milja Dominionu.

Buničar
1 godina prije

Objvljeno je da je mreza Fox news pristala platiti Dominion Voting Systems-u vise od 787 milijuna $, priznavsi da je vijest o izbornoj prijevari na stetu Trumpa bila laz. Smatraju da im je objava te vijesti nanijela veliku stetu vjerodostojnosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI