Trump mlađi ismijava ‘najplaćenijeg glumca’ Zelenskog

Zelenski
29 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski, bivši komičar, pojavio se kao “najviše plaćeni glumac” 2022. godine, našalio se Donald Trump Jr. na Instagramu u subotu. Trumpovi su u više navrata kritizirali obim američke pomoći vladi Zelenskog.

Trump Jr. podijelio je snimak ekrana razgovora na Twitteru u kojem je ‘Daily Loud’ naveo Toma Cruisea kao najplaćenijeg glumca 2022. godine. „Zapravo Zelenski je bio najplaćeniji glumac“, odgovorio je komentator, dodajući da je ukrajinski lider zaradio „18 milijardi dolara“ u poređenju sa Cruiseovih 100 miliona dolara.

“Odlazi!” – primetio je Tramp mlađi. “I pored toga, mislio sam da je broj 130.000.000.000,00 dolara.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

I komentator i Tramp mlađi su pogrešili svoje brojke. Od početka ruske vojne operacije u Ukrajini prošlog februara, SAD su izdvojile oko 113 milijardi dolara za vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć Kijevu, od čega je više od 75 milijardi dolara isplaćeno, prema podacima Instituta za svjetsku ekonomiju Kiel, a Nemački think tank.

Kada se uzme u obzir pomoć EU i njenih pojedinačnih članica, plus saveznici SAD, uključujući Kanadu, Japan i Veliku Britaniju, ukupna suma poslana Kijevu iznosi više od 143,6 milijardi dolara, ili skoro 25 puta više od budžeta Ukrajine za odbranu za 2021.

Donald Trump mlađi nazvao je Zelenskog “ nezahvalnom međunarodnom kraljicom blagostanja” nakon što je ukrajinski lider otputovao u Washington u decembru da zatraži od SAD-a dodatnu vojnu pomoć. Njegov otac je u međuvremenu više puta optuživao predsjednika Joea Bidena da rizikuje „Treći svjetski rat“ naoružavajući snage Zelenskog.

Delimično okrivljujući za sukob „američke poslednje globaliste” u američkom Stejt departmentu i Pentagonu, Tramp je insistirao da će, ako bude izabran sledeće godine, imati razrađen prekid vatre „u roku od 24 sata”.

SADTrump JrukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
1 godina prije

sve mi se nekako cini da su ameri, rusi i kinezi u zajednickom “talogu” protiv svijeta… mozda grijesim, mozdaaa … :/

tihobl
1 godina prije

Што се тиче заузимања Лавре, одмах је било јасно да је Канцеларија председника Украјине то организовала како би се информативно прекинули војни неуспеси у Бахмуту.

Мислим да ће до потпуне предаје Бахмута Оружаним снагама Украјине Лавра бити приоритет. Покушаће да је заузму на дан потпуног ослобођења Артјомовска од стране Вагнера. Могуће провокације на том путу.

Украјински извор

tihobl
1 godina prije

Sto se tice Trampa mladjeg nije pogrijesio u brojevima – 18 milijardi je kabinet Zelenskog izdijelio izmedju sebe. Pentagon je izdvojio za Ukrajinu u prosloj godini 350 milijardi, a za 220 ne znaju gdje su.

tihobl
1 godina prije

оловјев јавља, да се борбе воде у централном делу Артјомовска (Бахмута) и да су руске јединице практично дошле до железничке станице.

regi
1 godina prije

Pa on je I dobro OscRa zaglumu od Amerikanaca

Max
1 godina prije

Opravdano ga ismijava.

nessy
1 godina prije

Tocan iznos je nevazan, bitna je poanta, a ona je 100% pogodjena. Glumac svoju ulogu odradjuje iznenadjujuce dobro, ali je i placen kao ni jedan njegov kolega u povijesti. Nego, mogao bi imati problem, sjetili se ameri, da im netko objasni gdje su otisli svi ti nevjerojatni novci i oruzje. Ako odglumi i ovu ulogu, i isfolira amere da budu zadovoljni objasnjenjem, svaka mu cast, zasluzio je Oscar, van konkurencije.

Sardelino
1 godina prije

Kod sudionika koji se bore za ovladavanje svjetskim resursima ili očuvanju vlastitih, nema nikakvih dogovora. On je nemoguć.
Rusija nije baš toliko mala bara pa da ne bi bila privlačna krokodilima kojima prijeti opasnost ostati na suhom.

Ico
1 godina prije

U tom ratu u Ukrajini ima dosta čudnih i kontradiktornih stvari, uvjeren sam da tu postoji neki dogovor, još prije početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

goran
1 godina prije

dobro kaže trump mladji,zelenski je najveći mujator na svijetu koji je okrenuo milijarde zahvaljuljući putinu

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. ako Sotona u svom vrtu ima svinju, onda sam 💯% siguran da ta svinja zvuči i izgleda upravo ovako kao ova iritantna vražja roktava spodoba od čijeg mi se roktanja u mikrofon “okreće želudac”…… Želim ti lagano krepavanje u mukama nakazo roktava..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI