Trump naziva Kinu većim problemom od Rusije, kontradiktorno FBI

Trump
17 komentara

Američki predsjednik Donald Trump kritikovao je u petak direktora Federalnog istražnog biroa Christophera Wraya zbog previđanja kineske prijetnje integritetu predstojećih predsjedničkih izbora i usredsređivanja na Rusiju.

U svom svjedočenju u Kongresu u četvrtak, Wray je tvrdio da je Rusija „veoma aktivna“ u svojim naporima da utiče na izbore i „posije podijeljenost i neslogu“ ocrnjujući demokratskog rivala Joe Bidena.

“Mislim da imamo veći problem s Kinom nego što imamo s Rusijom. Mislim da je Kina daleko veći problem. I rekao sam ‘Pa, u redu je ako želite razmišljati o Rusiji, ali šta je sa Kinom?’ Mislim da je to prikladno“, Rekao je Trump na brifingu u Bijeloj kući.

Rusija negira bilo kakve pokušaje miješanja u američke unutrašnje poslove, uključujući izbore 2020. godine.

SAD će možda postići dogovor o naftnim derivatima sa sirijskim Kurdima

Trump je prvi put najavio mogući dogovor prošlog mjeseca, koji bi predvidio povlačenje trupa koje čuvaju rezerve nafte u Siriji.
“Odlučit ćemo. Vjerovatno ćemo imati posla sa Kurdima oko nafte. Vidjet ćemo gdje će sve završiti i biće napolju”, rekao je američki predsjednik.

Američke trupe, zajedno sa arapsko-kurdskim Sirijskim demokratskim snagama, održavaju kontrolu nad djelom sjeveroistočne Sirije, koncentrišući se oko naftnih i gasnih polja u provincijama Al-Hasakah i Deir Ez-Zor.

Sirijska vlada osudila je američko prisustvo tamo kao kršenje suvereniteta i nezakonit pokušaj zauzimanja sirijskih prirodnih resursa.

U avgustu je državni sekretar Mike Pompeo rekao senatskom Odboru za spoljne odnose da je američka naftna kompanija osigurala ugovor o modernizaciji naftnih polja u Siriji. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je to „najnečuvenijim kršenjem svih mogućih principa međunarodnog prava“.

Trumpova administracija odobrila je pomoć za poljoprivrednike u iznosu od 14 milijardi dolara za pomoć zbog COVIDA-19

Odjeljenje za poljoprivredu je objasnilo da se poljoprivrednicima pruža finansijska pomoć kako bi mogli da apsorbuju povećane marketinške troškove povezane sa pandemijom.

„Dodatnih 14 milijardi dolara je za poljoprivredne proizvođače koji se i dalje suočavaju sa poremećajima na tržištu i povezanim troškovima zbog COVIDA-19“, navodi se u izjavi.

Ovo je druga runda pomoći poljoprivrednicima koju je odobrila Trumpova administracija otkako je novi koronavirus pogodio Sjedinjene Države početkom godine. Prva runda, ukupne vrijednosti 19 milijardi dolara, sprovedena je u aprilu, na vrhuncu ekonomskih blokada kako bi se suzbila pandemija.

AmerikaDonald Trumpkinarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tucker carlson
3 godine prije

fbi je nesluzbena agencija svih koji su se ujedinili protiv trumpa,ukljucujuci kineze i njihove pare u djepovima duboke drzave u americi.tko malo prati,jasno mu je sve.pa nece valjda netko tko dobiva novce i medalje od kine,govoriti protiv kineza.rusi su gori samo zato jer ne placaju dobro kao kina.rusija je duda varalica za naivne isto kao i odlutali joe biden.ekipa koja u americi stoji iza kineske moci i bidenovih pobocnika su oni koji ce urusiti ameriku.nekad bi se veselio,ali ovo je revolucionarna godina i zao mi je obicnog,neupucenog amera.sha jadan sljaker zna..ako vise sljaka uopce.

xda
3 godine prije

Trump je najveca prijetnja covjecanstvu.
Ako ode Trump s vlasti onda ce najveca prijetnja biti Biden.

Max
3 godine prije

Dugo već pišem da je Kina prva i glavna meta SAD a to se vidi po njihovoj retorici. Ali ako pratite što radi vojska ona često simulira napad na Rusiju . Znači da neki stratezi Rusiju smatraju glavnom prijetnjom.

Spartak
3 godine prije

Mislim da je Usancima, a pogotovo svijetu, daleko već problem od Kine i RF sama odmetnuta država Usanija

Dokurčilomi
3 godine prije

Normalno da je Kina veći problem od Rusije kada ih ima deset puta više nego Rusa. Ima ih ko Kineza. 🙂

PlanetB
3 godine prije

Tesko je povjerovati da i Trump nasrce na Rusiju.
Onda je americki slucaj izgubljen. Kina je otvoreno komunisticka i slizana sa Globalnom Svjetskom Drzavom ali od obje zemlje napraviti najljuce neprijatelje izgleda da je sukob neizbjezan i zato se je Putin pametno naoruzavao.

Zasto je Rusija prijetnja Americi Dump ?? Zasto ?
Napoleon, Hitler, Dump ?

PlanetB
3 godine prije

RAT je neizbjezan . Slijedi totalni kaos u Americi i nakon toga sukob tako da ce najvjerojatnije
rusi morati obuzdati poludjelu i propalu nekadasnju velesilu. Nazalost ne vidim kako ovo drugacije moze zavrsiti. Kinezi su super stratezi i pod svaku cjenu ce izbjegavati konflikt jer niti oni ne zele rat. Ali rusi su vec navikli da ih sad po treci puta evo sada neki Dump a prije Hitler i Napoleon a bilo je napadaca i prije Napoleona od Poljaka do Svedjana i Tartara.

Spektator
3 godine prije
piždro
3 godine prije

Hehe..nedaju se guzit od kabale ko Rusi ostali Slaveni! Kod žutih mrava je – uzdaj se u SE i u svoje kljuse! A pomoć od vana je sumnjiva rabota, izuzev ako dolazi od onoga ko je isto proživio i sljedeći na spisku…

3 godine prije zadnji put uredio piždro
gigi pinna
3 godine prije

I sad bi zbog toga Rusija trebala drukati za Narančastog Pavijana? A njegova administracija nagovara Njemačku da odustane od NS2, između ostalog, a o šteti na Bliskom istoku koju čini da niti ne govorimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI