Trump se nada da će rusko cjepivo za Covid-19 biti učinkovito

Donald Trump - Rusija
14 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je registraciju prvog svjetskog cjepiva protiv koronavirusne infekcije, nakon što je navodno cjepivo uspješno prošlo sva ispitivanja. Proizvodnja lijeka već je započela, a zemlja očekuje da će u prvih 12 mjeseci napraviti oko 500 milijuna doza.

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je nadu da će cjepivo razvijeno od strane ruskog Instituta za istraživanje, Gamaleya biti učinkovito, ali napomenuo je da će američka cjepiva morati proći puno veća ispitivanja, kako bi dobila zeleno svjetlo za masovnu proizvodnju.

“Nadamo se da rusko cjepivo funkcionira. Zaista se nadamo. No oni su zaobišli određena testiranja za koja mi vjerujemo da naša cjepiva moraju proći, prije nego što dobiju registraciju. Imamo više različitih cjepiva za koja mislimo da će uspjeti, ali želimo da ona najprije prođu kroz detaljan sustav ispitivanja”, rekao je Trump.

POTUS se također pohvalio razvojem nekoliko inačica cjepiva u zemlji i ulaskom u napredne faze testova, obećavši da će u pogledu toga objaviti i službeno najavu, “u ne tako dalekoj budućnosti”. Također je nagovijestio najavu postignutog napretka u pogledu terapija koje se odnose na liječenje infekcije Covid-19.

Rusko cjepivo

Ruski predsjednik Vladimir Putin otkrio je 11. kolovoza da je istraživački institut Gamaleya registrirao prvo cjepivo protiv COVIDA-19 i da će njegova proizvodnja započeti u bliskoj budućnosti. Prema Ministarstvu zdravstva, najmanje pet zemalja proizvodit će cjepivo pod nazivom ”Sputnik V”, s planiranom proizvodnjom od 500 milijuna doza u prvoj godini.

Nekoliko zemalja, uključujući Brazil, Srbiju, Uzbekistan, Filipine i Izrael, već su izrazili različit stupanj interesa za taj potencijalni lijek, usprkos masovnoj kampanji zapadnih glavnih medija koji pokušavaju dovesti u pitanje sigurnost i učinkovitost cjepiva. Istovremeno, SAD su objavile da, zbog strožih pravila koja se odnose na nabavku lijekova, neće kupovati ”Sputnik V”, tvrdeći da cjepivo nije prošlo kroz dovoljno ispitivanja na ljudima,  pri tome zaboravljajući naglasiti da je i njihova farmaceutska korporacija Moderna također skratila treću fazu koja se trebala završiti na ljeto 2021. godine.

COVID-19POTUSSputnik V
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
benty20
3 godine prije

Jedan, sad već pokojni znanstvenik s nekadašnjeg Imunološkog zavoda je davno rekao: U kvalitetu ruskog baleta, književnosti i medicine ne treba sumnjati! Međutim, to je vrijedilo, dobrim dijelom i vrijedi, a hoće li i ubuduće ostaje da čekamo i vidimo…

mirko
3 godine prije

Ugusi smog…

Umpah Pah
3 godine prije

S -LAGALICA-19

UNISONO,
SLAŽU LAŽI
CENTRI MOĆI
I PO DANU
I PO NOĆI .

mislim
3 godine prije

ovo s cijepivom mi izgleda ko kad je šezdesetih bila trka u svemir,
ameri ispituju ovu raketu, onu raketu , vako ,nako , kad ono puf prvi čovijek u svemiru gagarin.
da su se bojali oćeli gagarin poginuti ,nebi bili prvi.
tako i sad, dali cijepivo valja , ko ga beje važno je da smo prvi,
ko prvi taj mrvi.

Hash
3 godine prije

Tramp se nada…
“Ajde…”

Vuk Obraz
3 godine prije

Pa ovakav bi trebao biti odgovor svakog razumnog i dobronamjernog čovjeka. Svatko bi za dobrobit čovječanstva trebao poželjeti što brži uspjeh bilo koje vakcine. I ja se nadam da će biti učinkovita.

Lucija
3 godine prije

Hm…a jasno je i da će Rusi morati kontrolirati prijevoz isporuku itd
svog cjepiva.

Tatjana Maričić
3 godine prije

Donny CARE!

Cje.pivo
3 godine prije

Ma koji su najjaci “pivo.vari”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI