Trumpovo rezanje može biti eutanazija koju WHO treba

Donad Trump i WHO
28 komentara

Covid-19 je pokazao da je Svjetska zdravstvena organizacija izgubila svu vjerodostojnost kod generalnog direktora Tedrosa Adhana Ghebreyesusa. Vrijeme je da se ono zamijeni novim tijelom.

S obzirom na Covid-19, ironično je kako je citat „Dao Bog da živite u zanimljivim vremenima“, pogrešno poznat kao engleski i da se zapravo radi o kineskoj kletvi.

Ali nema ničeg pogrešnog u tome kako je Peking ”bacio kletvu” prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji koja čini se, sada postaje točka kojoj nema povratka i to nakon radikalne odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prekine sve veze s tom organizacijom.

Svakako ne ulazim u teorije zavjere o tome da je WHO u suradnji s Crvenim Zmajem, što je još jedna ironija, s obzirom na to da se radi o nečemu što navodno simbolizira bogatstvo ili je „pod pritiskom“ da zavara svijet o stvarnom razmjeru koronavirusa, od kada prvi je put otkriven u Wuhanu, kako tvrdi Trump.

Zašto pak ne? Jednostavno zato što su mnoge vodeće ličnosti Svjetske zdravstvene organizacije položile Hipokratovu zakletvu i sada bi vrištale o ”plavom ubojstvu” kad bi čak mogle namirisati (kineskog) štakora.

Slijepe ulice

U drugoj iskrivljenoj ironiji, zapravo jest Godina štakora. Prema jednoj basni koja je povezana s kineskim Zodijakom, dotični glodavac nagovara vola da mu dopusti da se vozi po leđima njegovim, nakon čega ovaj iskoči na cilj da bi pobijedio.

To je pogodna alegorija za ovdje i sada, jer bih brže shvatio teoriju da je Peking možda doveo WHO do slijepe uličice u svojoj istrazi izbijanja Covid-19, prije nego što bih se pomirio s bilo kakvom misli da se radi o otvorenoj zavjeri.

Dokazi koji se pojavljuju sugeriraju da je Kina smanjila izvorni vremenski raspon za WHO onih koji su prvi bili zaraženi koronavirusom u Wuhanu, što se vjerojatno dogodilo još u studenom.

Dio mene želi vjerovati divljim teorijama, jer je alternativa mnogo zastrašujuća: da se WHO pokazao nevjerojatno naivnim i grubo nesposobnim.

Ali, da budemo iskreni, ideja o vodstvu WHO-a koje je nestručno nije u potpunosti za odbaciti. Došlo je do uzorka nesposobnosti otkad je etiopijski zdravstveni istraživač, Tedros Adhanom Ghebreyesus imenovan generalnim direktorom organizacije 2017. godine, a dokazni predmet A bila je njegova prva odluka zadužena za bizarno imenovanje Roberta Mugabea za takozvanog “ambasadora dobre volje”. ” To još uvijek izgleda čudno…

Generalni direktor trebao je pasti na svoj mač nakon što se sve tako spektakularno obilo o glavu; bivši predsjednik Zimbabvea bio je smijenjen s položaja čim ga je dobio. Opisati to imenovanje kao ništa drugo do „pogrešno izračunavanje“ ili „lošu presudu“, kao što je WHO pokušala učiniti, bila je uvreda za sve one koji su izravno stradali od ruke „afričkog diktatora, koji je uništio cijelu zemlju kako bi zadržao svoj posao“.

Tedros iz svoje dubine

Kako netko tko je očigledno izvan svoje dubine, kao što je vidljivo iz njegovog postupanja s pandemijom koronavirusa, postavlja se pitanje: Zašto je WHO napravio neobičan izbor dr. Tedrosa, koji zapravo nije ni pohađao medicinsku školu, vjerovali ili ne, i postavio ga za prvog generalnog direktora u svojoj 72-godišnjoj povijesti, s time da on nije liječnik?

Doktor (filozofije), koji voli da ga se zove dr. Tedros, zapravo je lik napuhanog ega koji podsjeća me na Rossa Gellera iz TV-serije Prijatelji, koji se pretvara da je i sam liječnik, iako proučavao je samo paleontologiju.

Knjige povijesti dr. Tedrosa pamte kao još više nabrijanog idiota od Donalda Trumpa, što govori mnogo. I što je još gore, porota je odlučila da je jedan od njih koštao više života u krizi uzrokovanoj Covid-19.

“Bliski prijatelji” dr. Tedrosa u Pekingu također trebaju pažljivo promatrati kako postupaju s Covid-19. Kina će biti kriva samo ako se za bilo koja od navodnih zataškavanja pokažu da su istinita i to završi s problemima.

Istina je da je dr. Tedros mrtav čovjek koji hoda nakon Trumpove šokantne najave o “prekidu” odnos Amerike s WHO-om, ali čak ni pružanje njegove glave možda neće biti dovoljno da se sama organizacija ugasi. To bi moglo biti dovoljno u najboljim vremenima, ali stvarnost je da više ne živimo u takozvanim normalnim vremenima.

Zapravo, nemojte imati na umu apokrifnu poslovicu o “zanimljivim vremenima”. doista živimo u vrlo čudnim vremenima, kada vidim da se slažem s Trumpovom odlukom o pranju ruku u vezi WHO-a.

Velika američka financiranja

To mnogo govori kada mnogi ratnici preko tipkovnica, koji preziru duboko podjele američkog predsjednika, nisu bili tako brzi kako bi ga kritizirali zbog ovoga. U stvari, mnogi od njih čak se i grubo slažu s njim, što nije nešto što će tako lako proći.

Trump nije čovjek za okretanje. Dugoročno gledano, WHO će moći preživjeti bez američkih sredstava, 893 milijuna dolara 2018.-2019., ako bude ponovno izabran u studenom. Kako bih tu gigantsku svotu stavio u perspektivu, Kina “sama” daje 86 milijuna dolara.

A to je, u konačnici, suština svega vezanog uz Donaldovo stajalište. Teško da ga motivira perspektiva stvaranja učinkovitijeg svjetskog zdravstvenog tijela, više ga motivira mogućnosti kažnjavanja organizacije za koju smatra da je previše usko povezana s Kinezima.

No, čak i ako Joe Biden uđe u Bijelu kuću i povrati sredstva WHO-a, stvarnost je da WHO sada ima malu ili nikakvu vjerodostojnost među većinom normalnih ljudi i da je ona nepovratno oštećena. Možete to vidjeti na cijelom Facebooku, čak i mame koje ostaju kod kuće propitkuju WHO, usprkos naporima giganta na društvenim mrežama u cenzuriranju svega onoga za što smatraju da je sporni materijal.

WHO nikada neće povratiti povjerenje ove generacije. Dakle, s obzirom na to da se čini kako nije ispunio namjenu, možda bi bilo najbolje rastaviti ga i započeti iznova s novom organizacijom, rješavajući se tako toksične slike nesposobnosti koja je označila brend WHO-a.

Ne bih htio ići tako daleko da sada dr. Tedrosu “treba suditi za zločine protiv čovječnosti”, kao što se tvrdi u ovom YouTube videu. Ali vrijeme je za promjenu. Jer s njim na čelu slučaj je bio da bez obzira tko se usudi, Trump pobjeđuje…

Izvor: RT | Jason O’Toole

COVID-19who
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
putnik83
3 godine prije

comment image&sp=1591179757T42c7b0ed69036f18c9938459bd243f44410ab68791664b99b1929e92d97f976f
Fondacija Gates drugi je najveći financijer WHO-a.( ovi ni ja nisam znao)
Svjetske “vlade” slušaju njihove “preporuke” o pandemiji?
Fondacija Bill i Melinda Gates vlasnik je WuXi AppTec. korporacije u Wuhanu,od kud je potekao virus.
Ujedno su “donirali” 350 milijuna dolara za razvoj cjepiva protiv tog istog virusa??
Tko je ovdje lud?

Emiliano Zapata
3 godine prije

Citajuci ovakve vijesti, nemogu da se nepitam nije li mozda trebalo uzeti koji dan vise pa napravit svijet kako treba a ne zbrzati sve u 7dana…

Tiami
3 godine prije

Koje gluposti. Navijacki portal “spasitelja”.

Lucija
3 godine prije

” treba suditi za zločine protiv čovječnosti”
Treba.
Ima intervju/ izjava jednog engleskog liječnika – nema tu tajni (Ptuj),
da bolnice nisu primale – pacijente sa srčanim udarima. Ili oni nisu ni dolazili. Red veličine 30 000.
Isto toliko otkazanih onkololoških operacija.
Naravno, velik dio toga, pripisan – Covidu.
Ali, ponavljam: političari svake zemlje su donosili odluke. Who – daje preporuke.
Meni osobno,ako je čovjek i sumnjao, se razbistrilo nakon potresa u Zg, kada su – tjerali ljude nazad u kuće.

sedban
3 godine prije

Kazu da je Trump podigao u vis bibliju.
To nije bila biblija nego Torah, zidovska sveta knjiga.
On to nije napravio namjerno, to je jedino bilo sto on ima pri sebi.

abopl
3 godine prije

@Putnik ti si debeli lazov, mislim da te placaju za propagandu…
Wuhan nije porijeklo virusa.
Tocno je , taj virus u ono vrijeme nepoznat je prvi put uocen u Wuhanu.

Slicno je bilo i u Jugoslaviji s boginjama prije 50 godina.
U Jugoslaviji su bile prve zapazene ali nisu nastale tu.
Moras znati da je boginje puno lakse pratiti nego ovaj virus.

Mi danas vidimo da je moglo biti na tisuce slucajeva korona virusa prije nego sto je neki kineski doktor rekao
“Izgleda da mi imamo novi slucaj, hajmo malo dublje gledati ovo sve”

Marko9
3 godine prije

Ovaj clanak je napisao neki Irac.
Russia Today su ga objavile.
Sramota za RT postale su alat u rukama imperijalista.

Poruka je da ovo organizacija mora prestati medjunarodna i doci pod americku upravu i tek se onda zvati medjunarodna.
U tom slucaju bi Amerikanci kontrolirali ovu organizaciju i koristili u ratne svrhe i kao oblik sankcija protiv drugih drzava.
Pogledajmo sto se dogodilo s doping u sportu i ona organizacija za kemijsko oruzje.
Pogledajmo kako se koristi MMF i World Bank i mnoge druge.
Sve se koriste kao oruzje ucjene.

Armagedon
3 godine prije

Postovano urednistvo Logicno
upravo sam otkrio da su 3 placenika Faktografa na vasom portalu i da im je u planu napraviti svadu .

Max
3 godine prije

SZO u rukama Kineza? A Rockfelleri Gates BIg Pharma jesu li to Kinezi? uglavnom korumpirana organizacija.

Mateja
3 godine prije

Kdo je meldonij? Rand Paul, Donald Trump ali Marko Rubijo? Ali pa ga jedo kar vsi republikanski senatorji, da jih krona ne pobije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI