Tucker Carlson optužen za moguću “izdaju”

Tucker Carlson
31 komentar

Voditelj Fox Newsa mogao bi da se suoči sa krivičnim gonjenjem ako Rusija napadne Ukrajinu, tvrdi profesor prava sa Harvarda.

Profesor prava i pisac sa Harvarda Laurence Tribe sugerisao je da bi najpopularniji voditelj Fox News, Tucker Carlson, mogao biti kriv za „izdaju“ ako Rusija „povede rat“ protiv Ukrajine. Tribe je od tada izbrisao tvitove, međutim, nije odustao od optužbi.

„Predvođeno Tuckerom Carlsonom iz Fox News Channels, Trumpovo krilo republičke stranke čini se da stavlja svoju podršku iza Putina“, napisao je Tribe u ponedjeljak. „Ako Putin odluči da ratuje protiv našeg saveznika, Ukrajine, takva ’pomoć i utjeha‘ ’neprijatelju‘ bi izgledala kao ’izdaja‘ kako je definisano članom III Ustava SAD.

Tribeov tvit je brzo izazvao reakciju, a u naknadnom tvitu, koji je takođe obrisan, profesor je rekao da je „trebao da bude oprezniji“ u svom iskazu jer „mi nismo u ratu sa Rusijom“.

„Izvinite ako sam vas prevario“, napisao je.

Prema članu III Ustava SAD, izdaja protiv SAD „postoji samo u ratu protiv njih, ili u pristajanju uz njihove neprijatelje, pružajući im pomoć i utjehu“.

Da bi bili osuđeni za izdaju, potrebno je priznanje na sudu ili svjedočenje najmanje dva svjedoka „istog otvorenog čina“.

Carlson je kritikovao američkog predsjednika Joea Bidena i usredsređenost njegove administracije na potencijalnu invaziju na Ukrajinu, rekavši da bi trebalo da se više fokusira na domaća pitanja.

„Rusija je veoma prijatna tema za Joea Bidena“, rekao je Carlson prošle nedjelje u svojoj emisiji. „On uživa da priča o tome mnogo više nego da priča, recimo, o inflaciji, ili kriminalu, ili smrti od fentanila, ili o tome kako se polovina stanovništva Haitija pojavljuje na Floridi u čamcima koji propuštaju vodu. Te teme bi vas mogle zanimati pošto živite u ovoj zemlji, ali ne i Joea Bidena“.

Voditelj Fox Newsa je takođe prošle godine tvrdio da ga je Nacionalna bezbjednosna agencija (NSA) špijunirala nakon pokušaja da dobije intervju sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Carlson je izazvao oštru reakciju zbog svojih stavova o Rusiji, ali su mnogi skočili u odbranu konzervativnog stručnjaka u ponedjeljak.

Fox NewsrusijaTucker Carlsonukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ive
2 godine prije

Ima jedna informacija pa zelim podijeliti s vama.
NRD i NRL su skratice za Donetsk i Lugansk.
Ove dvije republike cine samo 1/3 teritorija koje su cinile Donetsk i Lugansk u Ukrajini prije obojene revolucije.
Dakle 2/3 od ove dvije republike su pod ukrajinskom okupacijom.
NRD i NRL trazu ove svoje dijelove da im se pripoje. Rusija ih podrzava..

Cookie
2 godine prije

Imam pitanje nevezano uz temu…

Volio bi da mi netko napiše kako nogu ući u državnu ustanovu bez glupis “potvrda”?
Naime, morao bi položiti neki ispit, a kao šta znamo ne možemo nigdje… Ne želim se ni testirati. Da li ds zovem policiju, tražim na pismeno šta ta osoba želi i njen potpis ili kako?

Hvala unaprjed

ledeno doba
2 godine prije

podatak iz vikipedije:

“….Laurence Tribe was born in 1941 in Shanghai, which was then part of the Republic of China but had been taken over by the Empire of Japan in 1937 following the Battle of Shanghai. He was the son of Paulina (née Diatlovitsky) and George Israel Tribe. His family is Jewish. His father was from Poland and his mother was born in Harbin to immigrants from Eastern Europe….”

minimoris
2 godine prije

Amerika i ceo anglo-saksonski blok zadnjih 70 i vise godina indoktriniraju narod,kako su oni jedine demokratije na svetu,a svi ostali mogu po zelji biti proglaseni kako odgovara anglo-saksoncima.Kroz filmove najvise( u svakom filmu su Amerikanci dobri,a Rusi zli),a zatim i oni sami non-stop izgovaraju istu mantru, “nasa demokratija”. Sada da li su oni stvarno izvorna i prava demokratija,mozda i jesu,ali za neke su gori i od najgorih diktatora.Imamo primer Klintonovih,ko njih negde spomene ili ih uplete u neke mutne radnje zavrsava veoma brzo na ovome svetu i seli se kod Manitua(bozanstvo izvornih Amerikanaca). Ako se izvrsi bilo kakva pobuna,znamo kako reaguje policija u tim slucajevima.Policija Severne Koreje je mala maca za njih. Poslednji izbori(nadamo se stvarno poslednji),su sa pravom sumnjicavi,jer je izgleda stvarno doslo do kradje glasova,prethodni put kada je Hilari bila kandidovana,mislim da nisu ocekivali da Tramp pobedi,pa nisu ni spremali neku kradju,ali sada sa Bajdenom bili su spremni.… Čitaj više »

Vnmn
2 godine prije

Tanka je linija izmedju borca za slobodu i teroriste!

2 godine prije

u biti,nije bas previse istaknutih osoba stalo u njegovu zastitu.poanta je da velika vecina naroda dijeli njegovo misljenje.velika je lepeza optuzbi na njegov racun..od bijelackog rasizma,sirenja dezinformacija o plandemiji do legendarnih optuzbi da je putinov covjek…naravno,nijedna optuzba nije potkrijepljena ni jednim relevantnim argumentom.na sve to se tip nasmije i kaze da nema namjeru stati.ne znam do kada ce biti u mogucnosti slobodno raditi svoj posao jer americi stizu zahebana vremena.jedna od legendarnih izjava-ako amerika ne promijeni smjer u kojem se krece,mogla bi se pretvoriti u ruandu-… hvala.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Nedirajte mi Tuckera!

Keki
2 godine prije

Tucker heroj

Max
2 godine prije

Jako glupo od profesora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI