Turska – Izvori iz Ankare tvrde: američka skupina za pitanje S-400 još nije stvorena, razgovori su u tijeku

S-400 - Protuzračni raketni sutav
5 komentara

Turska i Sjedinjene Države još nisu uspostavile zajedničku radnu skupinu za raspravu o kupnji ruskih protuzračnih obrambenih sustava S-400 od strane Ankare, no trenutno se vode pregovori o toj temi, rekao je novinarima u srijedu izvor iz turskog Ministarstva vanjskih poslova.

Ranije tijekom dana, turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je da su Ankara i Washington stvorili takvu skupinu.

“Još nismo stvorili radnu skupinu za pitanje S-400, tehnički razgovori su u tijeku. Ministar je mislio da će Turska i SAD uspostaviti radnu skupinu na tehničkoj razini za pitanje sankcija”, navodi izvor.

U srpnju 2019. Sjedinjene Države obustavile su sudjelovanje Turske u svom višenamjenskom lovačkom programu F-35, zbog turske kupnje ruskih protuzračnih obrambenih sustava S-400. Kasnije su SAD Tursku potpuno uklonile iz projekta. U prosincu je Washington uveo sankcije turskom sektoru nabave oružja zbog pitanja S-400. Unatoč tome, međutim, Turska nastavlja s proizvodnjom dijelova za F-35.

S-400turska
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

Trenutno su ubedljivo najinteresantnije reakcije koje stužu iz Irana na “američke pripreme za napad” što je možda samo preventivna retorika ali ako iza tih priprema stoji prava namera onda će korona, ekonomski slom i sve ostalo što popunjava medije biti samo “kamičak u cipeli”.
Ima tu baš interesantnih detalja…

Petar
3 godine prije

Prije nego što nekog napanu Amerikanci oni sebe proglasu žrtvom i to tako traje preko 200 godina.

Dana 8. prosinca 1941. predsjednik Franklin D. Roosevelt rekao je Amerikancima: „JUČER, 7. prosinca 1941., datum koji će živjeti u sramoti, Sjedinjene Države Amerike iznenada su i namjerno napale pomorske i zračne snage Carstva Japan.”

Godišnje komemoracije Pearl Harbora podsjećaju zemlju na američku nevinost i žrtvu. 

No, ono što ovaj narativ o žrtvama ignorira dugačak je popis akata američke vlade koji je Japance stjerao u akciju: embargo na naftu i sirovo željezo, zamrzavanje japanske financijske imovine i nespremnost na pregovore u dobroj vjeri s Japanskim carstvom. 

Japanci sigurno nisu bili nevini, kao što su otkrili njihovi ubilački postupci u Kini. 

No, Sjedinjene Države jednako sigurno nisu bile nevina žrtva koju vole predstavljati na godišnjim događanjima 7. prosinca.

Max
3 godine prije

Turci su to kupili i to je gotova stvar. i Najavljuju još kupnji S400

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI