Tužbom se traži 6 milijuna dolara odštete za svakog oštećenika zbog mandata cjepiva za Covid-19 u Bostonu

Odšteta za cijepljenje
4 komentara

Grupa ljudi u Bostonu tuži grad za po 6 milijuna dolara na ime štete zbog negativnih učinaka mandata gradske vlade za cjepivo protiv koronavirusa (COVID-19) za privatna poduzeća.

16 tužitelja, svih stanovnika Massachusettsa, izjavilo je da je mandat cjepiva neustavan i da krši njihova ustavna prava, uključujući njihova prava na jednak tretman i zaštitu. Tužitelji su u ponedjeljak, 7. ožujka, podnijeli tužbu Okružnom sudu u Massachusettsu. U tužbi su kao optuženici navedeni Komisija za javno zdravstvo Bostona, njezin izvršni direktor dr. Bisola Ojikutu i gradonačelnica Bostona Michelle Wu.

Tužba je bila amandman na tužbu izvorno osmišljenu da blokira mandat gradskog cjepiva. Podnesena je nekoliko sati prije nego što su gradski dužnosnici ukinuli mandat i nekoliko tjedana prije nego što je ukinut mandat za masku. Prema riječima tužitelja, izmijenjena tužba je podnesena jer “više nije dostupna mjera zabrane.

Svaki od 16 tužitelja traži milijun dolara nadoknade štete i još pet milijuna dolara kaznene štete. Također žele da optuženici pokriju troškove svog pravnog savjetnika, kao i odvjetničke troškove nastale tužbom.

Wu, demokratkinja u svom prvom mandatu, nametnula je mandate mnogim privatnim ustanovama u Bostonu 20. prosinca 2021. Tvrdila je bez čvrstih dokaza da je mandat bio neophodan jer je “ogromna većina hospitalizacija povezanih s COVID-om necijepljenih pojedinaca, što utječe na cijeli naš zdravstveni sustav i ugrožava zdravlje naših zajednica.”

Ove godine je ukinula mandate i navela je da su cjepiva i pojačivači zaslužni za pad novih slučajeva COVID-19 i hospitalizacija.

Tužitelji su zbog mandata pretrpjeli teške duševne boli i poniženja

Prema tužiteljima, Bostonski mandati protiv COVIDA-19 natjerali su ih da trpe tjeskobu, poniženje, neugodu i “mentalnu tjeskobu” zbog odbijanja ulaska u ustanove diljem grada zbog statusa cijepljenja. Neki od podnositelja predstavke čak nisu mogli zadržati posao zbog odbijanja da se cijepe.

Jedan od tužitelja, Sgt. ShaneCottone, 14-godišnja veteranka bostonske policijske uprave (BPD), rekla je da je pretrpjela “ozbiljnu emocionalnu tegobu” zbog mandata. U dva odvojena navrata pokušala je ući u dva privatna lokala u gradu bez maske i dokaza o cijepljenju. Oba puta joj je odbijen ulazak.

Do tog trenutka, Cottone je već bila stavljena na administrativni dopust kao rezultat interne istrage pokrenute zbog njezina odbijanja da slijedi gradske mandate.

Druga tužiteljica, DeniceBarrasso, rekla je da “ne može posjećivati ustanove” u gradu koji su obuhvaćeni mandatom jer nije imala dokaz o cijepljenju. To joj je izazvalo psihičku tjeskobu i tjeskobu. Slično, tužiteljica Laura An Lasdow “više nije mogla večerati sa svojim mužem” zbog mandata. Također je morala pronaći novu teretanu izvan grada.

Jason Dunton, drugi tužitelj i vlasnik teretane, rekao je da je zbog mandata izgubio oko 30 posto svog poslovanja.

“Zbog narudžbe Dunton je vjerovao da je morao zaposliti dodatno osoblje kako bi provjerio osobni zdravstveni status korisnika u pogledu cijepljenja protiv COVIDA-19”, stoji u dokumentaciji grupe.

Druga tužiteljica, Shannon Lundin, tvrdila je da je njezina karijera stavljena na kocku nakon što je njezin poslodavac, Opća bolnica u Massachusettsu, odbio njezin zahtjev za vjersko izuzeće.

Tužiteljica Kelly Diver rekla je da je mandat utjecao na njezinu sposobnost da odgaja sina Jacoba jer im je bilo zabranjeno ići na izložbe u zatvorenom u zoološkom vrtu Franklin Park.

Joel Greenburg, vozač Lyfta, rekao je da je mandat utjecao na njegovu sposobnost da zarađuje za život jer nije mogao pokupiti putnike ili ih ostaviti nigdje u gradu. Poput Greenburga, tužiteljica Naomi Hastings, stolar, s vremena na vrijeme nije mogla zaraditi jer je jedno od njezinih radnih mjesta bilo među mjestima koja su bila obuhvaćena gradskim mandatom za cjepivo.

Tužba je prošlog mjeseca dodijeljena okružnom sucu Angelu Kelleyju. Kelleyja je prošle godine za savezni sud predložio predsjednik Joe Biden.

COVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Detektor
2 godine prije

Zanimljiv je grad taj Boston. Grad koji je 1940. nastanjivalo 97% bijelaca, a 1970. još uvijek oko 80% danas je spao na manje od 45% bjelačkog stanovništva. S ovom demogrfskom promjenom promijenilo se i političko stanje pa je od izrazito konzervativnog grada postao jedan od najliberalnijih u SAD i utvrda Demokratske stranke. A struktura vlasti im je još zanimljivija, “uključivija” i “multikulturnija” a posebno je “rodno ravnopravna”.. Ova gradonačelnica Bostona Michelle Wu je Kineskinja rođena u Chicagu i postala je gradonačelnica u studenom prošle godine i naslijedila je na tom mjestu crnkinju Kim Janey. Prije toga Wu je bila predsjednica bostonskog gradskog vijeća (to je postala sa 29 godina) a nakon što je postala gradonačelnica nju je na mjestu predsjednice gradskog vijeća naslijedila crnkinja Andrea Campbell. Sve tri su naravno članice Demokratske stranke. Naravno Michelle Wu je još jedna od dugog niza gradonačelnica, guvernerki ili premijerki i predsjednica koje su… Čitaj više »

nessy
2 godine prije

Prijevod je katastrofa, ali to je ocekivano.
Ljude unesrecene cjepivom nece pomoci ni 6 a ni 66 miljuna. Zdravlje imamo jedno, nezamjenjivo i nemoguce ga je novcem kupiti. Ti prokleti novci, mozda ce ljudima pomoci da malo lakse trpe posljedice, i da svaki dan razmisljaju kako su bili Hlebinci, i dozvolili da im ugroze ono najvaznije. Kad shvatis da si vjerovao sistemu, koji bi te trebao stititi, a on je djelovao suprotno, pretpostavljam kako se netko moze osjecati.

Vele
2 godine prije

Znači da se vratim u lokalne okvire, tj u Hrvatsku. Tu u našoj blizini svjedoci smo jedne velike pobjede naših građana protiv jednog kraka kabale, bankara, a to je udruga Franak. Borba je bila duga i mukotrpna, desetljetna, ali je pobjeda izvojevana i presuda je, nakon što su banke ispucale sve moguće žalbene instance, domaće i međunarodne, konačno pravomoćna. To je dokaz, da JEDINO UDRUŽENI narod može ići protiv globalnih korporacija, odnosno kabale, pojedinac sam ne može nikako. Zakoni su u ovom svijetu, kreirani za bogate. Siromašan, a tu smatram sve one koji su dizali kredite u francima, jer da su bogati, krediti im ne bi ni trebali, imali bi dostatno gotovine da se stambeno zbrinu, nema nikakve šanse pokrenuti ikakvu tužbu protiv korporacije ili bilo kojeg moćnika, jer jednostavno nema novaca za to. Ne može izfinancirati troškove odvjetnika, njihove tarife, dnevnice i putne troškove, a pogotovo kad se ispucaju… Čitaj više »

Praetorian
2 godine prije

I opet to sve ide od para svih poreznih obveznika. Fino globu odrediti svakoj osobi koja je to sprovodila, pa da vidimo.
A ovi sto su se genetski modificirali da bi mogli putovat i ic u kafice, njima svaku tuzbu baciti u smece, neka se zale onome tko im je govprio da je genska terapija sigurna

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI