Twitter cenzuriše nalog na kojem se navodi još jedan skandal CNN oko pedofilije

CNN
3 komentara

Twitter je suspendovao nalog povezan sa Project Veritasom nakon što su mediji objavili video u kojem optužuje producenta CNN da traži gole fotografije maloljetne djevojčice i mašta o zlostavljanju drugog djeteta.

Nalog pod nazivom „@investigatecnn“ suspendovan je u subotu zbog neodređenog kršenja pravila na Twitteru. Taj potez uslijedio je dva dana nakon što je Project Veritas objavio video u kojem je bivša seksualna radnica Janine Bonanni navela da je producent CNN – kasnije identifikovan kao Rick Saleeby – tražio slike golih ”majke-kćerke” sa njenim 15-godišnjim djetetom i govorio o seksualnim stvarima koje bi želio da radi sa 14-godišnjom kćerkom svoje vjerenice.

Osnivač Project Veritasa James O’Keefe rekao je da je suspenzija uslijedila ubrzo nakon što je njegova kuća za istraživačko novinarstvo objavila Saleebyjevo ime – uz dozvolu njegove sada bivše vjerenice. Video snimak O’Keefeovog intervjua sa Bonanni je pregledan oko 1,3 miliona puta.

Saleebi je producent za CNN ”The Lead With Jake Tapper”. O’Keefe je rekao da je Tapperovo ime bilo popularno na Twitteru u vrijeme kada je gigant društvenih medija suspendovao nalog koji je objavio video. Saleebyjeva bivša vjerenica poslala je poruku Project Veritasu u kojoj zahvaljuje izdanju što ih je „sve spasilo od njega“. Ona je dodala da se zalagala za to da se producent krivično prijavi.

„Pravo pitanje je da li CNN vrši pritisak na Twitter da ukloni ovaj video? rekao je O’Keefe. „Ovdje se radi o potencijalnoj pedofiliji, potencijalnom zlostavljanju maloljetne djevojčice.“ CNN još nije komentarisao slučaj.

 

Bonanni, koja je tvrdila da poznaje Saleebyja više od decenije, pokazala je tekstualne razgovore i snimak telefonskog razgovora za koji se tvrdi da je vodila sa producentom kako bi potkrijepila njene optužbe. U jednoj od poruka koja se pripisuje Saleebyju, ta osoba je pitala Bonanni da li će mu za pomoć dati „aktove majke i kćerke“. Bonanni, sada rukovodilac slučaja za žrtve seksualnog napada, rekla je da se referenca na „pomoć“ odnosila na novac koji joj je Saleeby dao.

Optužbe protiv Saleebyja su se pojavile nakon što je CNN prošle nedjelje otpustio drugog producenta, Johna Griffina, koji je uhapšen 10. decembra zbog navodnog pokušaja da navede djecu na seksualne aktivnosti.

Bonanni je rekla da je razgovarala sa Saleebijem nakon Griffinovog hapšenja, a on je reagovao tako što je svog kolegu producenta nazvao „perverznjakom“ i „ološem“. Dodala je: „U svojoj glavi razmišljam, ti radiš istu stvar.“

Ironično, Saleeby je uhvaćen u drugom izvještaju Project Veritasa 2019. godine, kada je prikazan na skrivenoj kameri kako govori o optužbama za seksualno nedolično ponašanje protiv drugog producenta CNN.

Twitter je trajno zabranio nalog Project Veritas prošlog februara nakon što je kuća objavila video na kojem se jedan od zaposlenih suočava sa izvršnim direktorom Facebooka zbog njegovih komentara koji su procurjeli u vezi sa alatima za cenzuru.

CenzuraCNNPedofilijaProject Veritas
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
WCL
2 godine prije

DRAMATIČNO OBAĆANJE LIJEČNICIMA, Dr. Sucharit Bhakdi, imunolog, jedan od najcitiranijih i najvećih znanstvenika u svijetu. Pogledajte video, širite link dalje, a posebno bi bilo dobro slati video liječnicima da se prestanu pravit ludi. Hvala.

h ttps://www.bitchute.com/video/DCJpLCy0UTWQ/

Max
2 godine prije

CNN ZLO I LAŽI

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI