Twitter kaže da je greškom suspendovan nalog republikanskog senatora iz Pennsylvanije

twitter
5 komentara

Senator je popularnu platformu društvenih medija optužio za cenzuru, dobivši podršku predsjednika Donalda Trumpa, koji je i sam imao brojne probleme sa platformom društvenih mreža, koja je na njegove tvitove stavljala oznake za provjeru činjenica.

Twitter je, nakon žalbi senatora i predsjednika Trumpa, priznao da je “greškom” suspendovan nalog republikanskog državnog senatora Douga Mastriana.

Od tada je Mastrijanov nalog vraćen.

“Ovaj nalog je greškom suspendovan zbog uočenih kršenja naše politike lažnog predstavljanja. Ovo je bila greška. Odmah smo poništili odluku i nalog je vraćen”, rekao je portparol kompanije za Newsweek u petak.

Mastriano je brzo reagovao na izjavu, objavivši: “Šokantno …Twitter priznaje da zabranjuju i obustavljaju naloge bez potpune provjere situacije”. Ranije se žalio da je njegov nalog suspendovan bez očiglednog razloga, priloživši snimak ekrana da to dokaže i nazvavši to “neprihvatljivom cenzurom” za zemlju poput Amerike i namjenjenom ućutkivanju republikanaca.

Predsjednik Donald Trump tvitovao je u odbranu poslanika, upoređujući akcije Twittera sa onim što „komunističke zemlje rade“ u nastojanju da „prećute istinu“.

To nije prvi put da je nalog konzervativnog političara suspendovan tokom Trumpovog mandata u Bijeloj kući. Američki predsjednik je u maju upozorio da „Platforme društvenih medija potpuno utišavaju glasove konzervativaca“.

CenzuraPennsylvaniaSenator
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JTM
3 godine prije

Ako to ovakve privatne kompanije rade važnim politički izabranim predstavnicima naroda, kako tek izgleda običnim smrtnicima. Zamislite samo kada će se moći plaćati samo nekom vrstom kartica, kada vam blokiraju račun, što ćete (moći) učiniti? Tada će to izgledati točno prema filmskim pričama, a kojih već ima veliki broj, a koje obrađuju ovu temu. Naravno i banke su uglavnom privatne. Tada je to izvan svih mogućnosti kvalitetne reakcije čak i čitavih država. No nikada nije kasno i kao što kaže Ivan Gundulić: “SVE U ŽIVOTU MIJENA JEST”
“Kolo od sreće uokoli
vrteći se ne pristaje:
tko bi gori, eto je doli,
a tko doli, gori ustaje.
Sad vrh sablje kruna visi,
sad vrh krune sablja pada,
sad na carstvo rob se uzvisi,
a tko car bi, rob je sada.”

Zorule
3 godine prije

Obavezno pogledati , intervju sa generalom Flynn-om

https://www.youtube.com/watch?v=qBmdLehpbYA&feature=emb_title

eks
3 godine prije

Greške su moguće, ali ne na štetu demokratske mafije

A neg.
3 godine prije

Znao sam da je neka greška. Sad možemo dalje po novonormalnom

Max
3 godine prije

Joj internetski divovi i njhove glupe isprike..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI