Twitter suspendirao jedan od korisničkih računa iranskog vrhovnog čelnika

Khamenei
1 komentar

Daljnji postupci pokrenuti su nakon trajnog zabranjivanja korištenja Twitterovog korisničkog računa bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, do kojih je došlo početkom mjeseca. Twitter je ukinuo Trumpov korisnički račun zbog njegovog navodnog ”poticanja” na nasilje i prosvjede koji su se dogodili na Capitol Hillu 06. siječnja.

Jednom od iranskih vrhovnih vođa Alija Hameneija, na Twitteru poznat kao @khamenei_site, također je suspendiran korisnički račun na Twitteru. Razlog suspenzije računa bila je sporna fotografija na kojoj se vidi Donald Trump kako igra golf i bespilotna letjelica koja nosi bombu i koja se sprema ”osvetiti smrt generala Soleimanija,” zapovjednika iranske elitne postrojbe.

Klik na profil dovodi korisnike do obavijesti koja glasi “Račun obustavljen: Twitter obustavlja račune koji krše Twitterova pravila.” Obavijest je identična onoj koja se prikazuje na računu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, otkako je njegov račun početkom ovog mjeseca suspendiran s te platforme.

Iranska novinska agencija Tasnim, koja je također podijelila sliku koju je objavio Hamnei, izbrisala je svoj tweet o priči, ali njezini računi ostali su aktivni.

Hameneijev račun @khamenei_ir, za koji se čini da nije objavio uvredljivu sliku i dalje je aktivan u vrijeme pisanja ovog članka. Posljednja objava objavljena je 18. siječnja. Čini se da su i drugi računi, uključujući @Khamenei_fa, @ur_khamenei, @Khamenei_Fratakođer aktivni.

Trump nije imao te sreće. Twitter je zabranio sve njegove račune i nastavio suspendirati druge službene račune povezane s njegovom administracijom, nakon što je pokušao zaobići ograničenja. Trump je također zabranjen na Facebooku i Instagramu, a Facebook je bivšeg predsjednika uputio na svoju verziju “vrhovnog suda,” kako bi utvrdio treba li mu trajno zabraniti korištenje njihovih usluga.

Osim Trumpovog računa, Twitter je također očistio račune još nekih visokih pristaša bivšeg predsjednika, navodno radi suzbijanja sadržaja povezanih s teorijom zavjere QAnon, koja tvrdi da se Trump tijekom svog boravka na funkciji borio protiv elitne kabale pedofila koja štuje Sotonu.

Komentatori u SAD-u već dugo optužuju Twitter za protukonzervativne naklonosti i za pristranost lijevo-liberalnim strujama. Neki čak sugeriraju da ako Trump može biti zabranjen, tako bi trebali proći i računi koji pripadaju raznim američkim protivnicima širom svijeta. Drugi i s lijeve i s desne strane, sugeriraju da je sloboda govora najvažnija i da ljudima treba biti dopušteno prisustvo na društvenim mrežama, čak i ako njihove objave vrijeđaju nečije osjećaje.

Iranski dužnosnici u više su navrata zaprijetili osvetničkim napadima na američke dužnosnike, nakon atentata koji je bio usmjeren na Qasema Soleimanija u američkom napadu bespilotnom letjelicom, u siječnju 2020. godine. Teheran smatra Donalda Trumpa osobno odgovornim za ubojstvo, pozivajući se na činjenicu da je potpisao nalog za atentat.

ayatollah ali khameneiiran
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
3 godine prije

Vrjeme je i bilo, samo je sirio mrznju i sotonisticku ideologiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI