Twitter tuži Maska

Elon Musk kupio Twitter
13 komentara

Tviter je tužio Elona Maska u pokušaju da primora direktora Tesle da ispoštuje svoje obećanje da će kupiti kompaniju za 44 milijarde dolara nakon što je odustao od ugovora, prema tužbi podnesenoj u utorak pred Sudom u Delawareu.

“Muskova izlazna strategija je model licemjerja”, tvrdio je tužitelj, optužujući milijardera da pregovara u lošoj namjeri.

Nakon što je organizovao javni spektakl kako bi doveo Twitter u igru, i nakon što je predložio i potom potpisao sporazum o spajanju koji je pogodan za prodavače, Musk očigledno vjeruje da… može slobodno promijeniti mišljenje, uništiti kompaniju, poremetiti njeno poslovanje, uništiti vrijednost dioničara, i otići”, navodi se u dokumentu.

Kompanija za društvene medije je također rekla da je Musk počinio “dugačku listu materijalnih kršenja ugovora… koja su bacila mrlju na Twitter i njegovo poslovanje”.

Tviter pokreće ovu akciju kako bi zabranio Musku da ne krši dalje, kako bi primorao Muska da ispuni svoje zakonske obaveze“, navodi se u tužbi. “Umjesto da snosi troškove pada tržišta, kao što nalaže sporazum o spajanju, Musk to želi prebaciti na dioničare Twittera.”

U srijedu, u očiglednoj referenci na tužbu, Musk je tvitovao: “Oh, ironija lol.”

Ranije, nakon njegove odluke da raskine ugovor, akcije Twittera pale su za skoro 7 %, trgujući ispod ponude od 54,20 dolara po dionici koju je Musk dao kompaniji u aprilu.

U petak je izvršni direktor Tesle otkazao ugovor vrijedan 44 milijarde dolara o kupovini Twittera, optužujući kompaniju za “materijalnu povredu više odredbi” u vezi s problemom lažnih ili bot naloga na platformi. Muskov tim se nije složio sa Twitterovom procjenom broja ovih tipova naloga, koja je iznosila samo 5 % korisnika, rekavši da je kompanija dala “pogrešne izjave“.

elon muskTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fake account
1 godina prije

Naravno da ima mnogo fake, višestrukih, lažnih, obmanjujućih,… accountova. Svakako više od 5%.

Elon Musk
1 godina prije

Ja sam Elon Musk!

Nisam Mask!

Znam da covid opet stiže, ali ipak, što je previše je previše!

1 godina prije

Koga zanima više o temi, napisao sam pred nekoliko mjeseci poneko objašnjenje ovdje, koje je bilo prilično dobro ocijenjeno od strane čitalaca, ali je naknadno izbrisano (bit će da se redakciji potkrala greška, što bi drugo moglo biti?). Ali da pokušam rezimirati opet: Javna je tajna, od samog početka, za neke od nas iz informatičkih sektora, da je sve to oko Twittera, Facebooka, Instagrama, LinkedIna itd. spekulativni mjehur i pljačka. Kad kažem “neke od nas” mislim na one koji imaju i tehničke kompetencije i znaju (i zanima ih) promatrati štp se događa u sektoru, a takvih nas ima dosta malo, jer većina današnjih “informatičara” (pod navodnike) nema nikakve kompetencije projektiranja i samo koriste polugotova ili skoro gotova rješenja stavljena na raspolaganje od strane GAFAMa (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft). Taj tip informatičara ima mokre snove s GAFAMom tako da im niti ne pada na pamet pokušati vidjeti što sve stoji… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Elon Musk, sa svojim nekadasnjim, davnim, izjavama “moj dugorocni cilj je popraviti kvalitetu zivota ljudima na Zemlji”, nekada je bio mlada nada. Pametan, skolovan, talentiran, potencijalno bogat (prije 15-20 godina). Danas, on je samo jos jedan beskrupulozni, nezasitni, pohlepni kapitalist, kojem novaca nikad nije dosta. Mnogo puta je imao afere sa davanjem izjava na drustvenim mrezama, kojima je druge ostetio, a sebe okoristio. Cak i sada, kada je najbogatiji lesinar, medju bolesno bogatim lesinarima, uhvatio se Twitter-a, da svojim manipulacijama postigne, sto li vec hoce. Sve to sto radi, nije kazneno djelo (a trebalo bi biti), ali je duboko nemoralno i pokvareno. Kao da je clan jedne hrvatske stranke koju svi znamo. Mozemo se samo moliti Bogu, da se zadrzi na vulgarnom zgrtanju novca, a da mu ne padne na pamet, ‘pomoci’ ljudima, kao sto pomaze plemeniti Gates deBill. Zalosno je kako je procerdao svoj talent, mogao ga je upotrijebiti… Čitaj više »

Jack
1 godina prije

O kakvoj masci se radi? FFP2?

nessy
1 godina prije

Musku u zadnje vrijeme najbolje ide napuseno cerekanje. Ili misli da je simpatican takav, ili ga nije briga sto misli ‘stoka sitna zuba’.

cjebivjetar
1 godina prije

sad ce morati utvrditi kolicinu botova sudskim putem lmao

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI