U Kanadi necijepljenima počeli uzimati djecu – sud ocu oduzeo skrbništvo nad troje djece!

Roditelj brani dijete od vakcine
63 komentara

Otac iz New Brunswicka koji odbija biti cijepljen protiv COVIDA-19 izgubio je pravo da osobno vidi svoje imunokompromitirano dijete i svoje dvoje zdrave djece.

Sutkinja Nathalie Godbout iz Suda Kraljičine klupe u svojoj odluci piše da je presudila “teška srca”, ali da je zbog opasnosti po zdravlje 10-godišnjeg djeteta odluka bila neophodna.

I ona pobija “istraživanje” koje je otac sam proveo za koje on kaže da dovodi u pitanje sigurnost i učinkovitost cjepiva Pfizer-BioNTech.

“Njegovo vlastito anegdotično istraživanje o tako visoko specijaliziranoj temi ima malu ili nikakvu težinu u cjelokupnoj analizi kada se mjeri u odnosu na ispravne medicinske savjete naših službenika za javno zdravstvo”, piše Godbout.

Roditelji su se razdvojili 2019. godine i pristali podijeliti skrbništvo nad troje djece.

No, pandemija COVID-19 i odbijanje cijepljenja oca i njegove nove supruge predstavljali su ozbiljan rizik za djecu, napisala je Godbout, posebno za srednje dijete koje dobiva specijaliziranu skrb za nekancerozne tumore.

Njihova majka je od suda zatražila promjenu ugovora o skrbništvu kojom se prestaje očev osobni pristup. Podnijela je zahtjev sudu prošle godine, a ročište je održano 24. siječnja.

„Kao roditelji koji se brinu o [djetetu] 50 posto vremena, u bliskim prostorima, nemaskirani i necijepljeni, oni su u dobroj poziciji da prenesu virus na [dijete] ako se zaraze, unatoč mjerama zaštite”, stoji u presudi.

“To nije nikakvo natjecanje: trenutna znanost suočena s vrlo zaraznim virusom daleko nadmašuje laički pristup gospodina F.-a koji čeka i vidi.”

Roditelji i djeca nisu navedeni u sudskoj presudi na 26 stranica. Identificiraju se samo inicijalima.

Nova naredba omogućuje ocu “velikodušna” prava na posjete putem Zooma, ali ne i osobni kontakt. Ako se cijepi, može se vratiti na sud i tražiti promjenu odluke.

Dok je čekao ročište, otac je također odbio pristati na cijepljenje djece nakon što su u studenom prošle godine stekla pravo. Godbout je presudila da majka to može učiniti bez njegovog pristanka.

Grant Ogilvie, odvjetnik koji zastupa majku u ovom slučaju, rekao je da je sve troje djece već primilo prvu dozu cjepiva protiv COVIDA-19 otkako je donesena sudska odluka.

“Bila je ekstatična u nekim aspektima”, rekao je Ogilvie. “Ali ovo nije slučaj u kojem ona želi oduzeti djecu od njihovog oca. To je ono što je najbolje za djecu, točka. Priznala je da će to imati utjecaja na djecu, ali je rekla: Želim učiniti ono što je najbolje za njih.”

Ogilvie je rekao da je nedavno dobio sličan nalog u drugom slučaju, ali ova odluka Godbouta prva je pisana presuda te vrste u pokrajini i poslužit će kao presedan za druge slučajeve.

Odvjetnik oca u slučaju nije bio dostupan za komentar.

Odluka je dobrodošla

Odvjetnica obitelji Moncton Sheila Cameron rekla je da je presuda dobrodošla jer je COVID-19 zakomplicirao ugovore o skrbništvu na razne načine.

Na primjer, virtualnim školovanjem kod kuće poremećeni su dogovori u kojima jedan roditelj ostavlja dijete u školu, a drugi po njega.

U drugim slučajevima, djeca su oboljela od COVID-a dok su bila u kući jednog roditelja neposredno prije nego što su se morala vratiti kući drugog roditelja.

“Definitivno vidimo puno problema koje nikad nisam vidio u 29 godina prakse, i na sreću imamo suce koji nam daju smjernice o tim stvarima”, rekao je Cameron.

Odvjetnica obitelji Fredericton Natacha Bossé kaže da je cijepljenje protiv COVIDA-19 postalo problem na obiteljskom sudu, te se čak koristilo “kao oružje” za uskraćivanje pristupa djeci.

“To je ionako teška pitanja podiglo na sasvim drugu razinu.”

U slučaju o kojem je presudio Godbout, majka, identificirana kao gospođa M., prvi put je saznala prošlog srpnja da se otac, gospodin F., odbija cijepiti. Od lanjskog studenog odbija dati pristanak na cijepljenje djece.

Nevažeće ”zdravstveno izuzeće”

U svojoj presudi Godbout je rekla da su otac, gospodin F., i njegova nova supruga dobili, kako su tvrdili, “medicinska izuzeća” prošlog listopada od liječnika iz New Brunswicka, Paula Smitha.

Ali gospođa M. saznala je od College of Physicians and Surgeons of New Brunswick da je Smithova licenca suspendirana i da njegova izuzeća nisu valjana.

Sudac je rekao da su “izuzeci” dokumenti od jedne rečenice s odjeljcima “ispuni prazninu” u koje necijepljena osoba može napisati svoje ime i datum rođenja.

Ona napominje da otac, gospodin F., izgleda selektivno citira izvješće CBC Newsa o cjepivima, citirajući komentare koji podupiru njegove sumnje dok je “slijep na dokaze” koji su u suprotnosti s njegovim uvjerenjima.

IZVOR: cbc.ca

cjepivokanadaStarateljstvovakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
2 godine prije

Koja glupa k..a

Max
2 godine prije

Civilizacija nestaje pred terorom.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Au ! Pa sklanjate djecu na Floridu , Texas ili Arizonu .Ovom odlukom je Canada prijesla Rubicon i od tog trena , zivot za Canadjane , vise nikad biti isti nece . To se nazalost , nadjalje , moze rjesiti , samo I jedino , radikalnom promjenom drustvena sistema a to se zove – revolucija ! Bojim se da ce sve vise zapadnjaka poc putem Ed Snowdena kao jedino mogucem u cilju zastite , vlastita zivota I potomstva …

Rudar
2 godine prije

Kanada ima mnogo “kanadera”, natočiti ih benzinom, poslat na let iznad takvih sudova, ispustiti teret i zapaliti.
Druge pomoći nema.

JASamJa
2 godine prije

Ovo je sada direktna objava rata.

2 godine prije

zivotinjski svijet,po defaultu,brani svoje potomke bez obzira na cijenu…i to nas razlikuje od zivotinja,mi izgleda nismo spremni na to.dapace,radi komfora smo spremni na unistenje vlastitog potomka prije nego je uopce dobio sansu.hvala.

Nayx
2 godine prije

Da vidim jesam li dobro shvatio. Znači čovjek više nema pravo posjećivati djecu jer se nije cijepio i isključivo zbog toga?

Toxic_Zombie
2 godine prije

Joj te teorije zavjere

Tim Kunić
2 godine prije

Adam kuži problem, a Eva ga guta do kraja.

uuuuuuuuu
2 godine prije

i sta je cudnoooooo????
mnoge pristaju i na vax i na testove
i sebi i djeci

Legendarni Grk
2 godine prije

Zbog ovakvih i sličnih užasnih situacija, postavlja se pitanje čemu uopće dovoditi novog roba u ovaj svijet?
Izgleda da su askete svih religija u pravu kada izbjegavaju uplitanje u svjetovni život koji vodi u neviđeni i nepodnošljivi cirkus, naročito danas.
Svjetovna sreća je zaista iluzorna, nepostojeća i uzaludna.

Na ovoj planeti ne postoji uzalud pojam Spasenje.
Prema Budistima, Zemlja se naziva Myalba – u prijevodu Pakao.
Budisti kažu da je svijet nastanjen bićima koja imaju materijalna tijela najgori Pakao među svim svjetovima i to se danas jasno vidi.

hate
2 godine prije

da napravi glupača to meni, prijateljima ma ubijem je bez sažaljenja !

Marin
2 godine prije

Fasizam

Jadranka S.
2 godine prije

“… zelim uciniti ono sto je najbolje za njih…”

Najbolje i najzdravije za djecu je LJUBAV oba roditelja, da se djecu pita vole i tatu i mamu, ne djele nikoga potrebna im je LJUBAV oba roditelja, ovako je majka uradila nepopravljivu stetu djeci, a odvodeci ih pred streljacki vod u bijeloj uniformi da ih upucaju “cjepivima” /otrovima unistila je rodenu djecu.
Takva majka ne moze se nazvati covijekom/majkom, nije dostojna ni blata sa djecjih cipelica.
Jadna djeca, prejadna djeca!!!

p. s.
Sustav zla je dokazao da je sustav zla.
Ovo je primjer/dokaz da ce se ovako dogadati svakome tko hoce zastititi djecu…..

Gdje oba roditelja odbiju “cjepljenje” i odbiju “cjepljenje” djece, sustav zla ce oduzimati djecu roditeljima.

Za spas djece je rijesenje da ljudi izidu iz sustava i zive alternativno u suradnji sa priridom!

Mali zloco
2 godine prije

Doslo vreme da roditelji brane decu od vlasti puskom,novi soj fasizma.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Kao odgovor na ovu sudsku krumpira u represiju, treba sudcima oduzeti za početak pravo na slobodu kretanja a potom i pravo na život.

nepoželjni
2 godine prije

Ah! ah ..te žene …

Kuko reci nešto!

Zdena66
2 godine prije

To nisu suci, ovo su psihopate, fašisti koje slobodno i akademsko čovječanstvo treba neutralizirati.

Josip
2 godine prije

Rješenje je jednostavno i jeftino. Narod mora skinuti odmetnutu izvršnu vlast atentatima jer demokracija je postala privid. U pravilu dovoljno je koknuti premijera za početak. I to je odavno trebalo napraviti u Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Australiji pa i kod nas..

autor_itet
2 godine prije

Zato roditelji idite zajedno na ulice u skole itd, jer kad vam sistem ude u zivote, jadna li vam majka svima…

Jomla
2 godine prije

Sve je to rezultat “demokracije”!
3 ovce i vuk glasali.
Eno vuk pase travu…

antiSNS
2 godine prije

Izaci ce ona u mrak….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI